Sofron nagy gólt lőtt a DEL-rangadón

   

A Krefeld már a második. Észak-amerikai kontingensünk minden tagja győzelmet ünnepelhetett, Vas Mártonék továbbra is veretlenek, és leigazolták Harlan Prattet, Hentesék és Háriék viszont kikaptak.

A német első osztály rangadóján a Krefeld a negyedik helyezett Adler Mannheim otthonába látogatott. Kétszer szerzett vezetést a hazai csapat, kétszer egyenlített a Krefeld, másodszor a 27. percben. Ezt követően azonban átvették a kezdeményezést és a 37. percben a vezetést is átvették, majd az 58. percben Sofron István biztosította be a vendégek győzelmét egy nagyon szép kapáslövéssel. 4-2-re nyert tehát a Krefeld, amely már a második helyen áll a tabellán és kicsit meglógott üldözői egy részétől. Sofron már 5 gólnál tart, emellett 12 gólpasszt adott, és immár +/- mutatója is +2-re ugrott fel. A mérkőzés gólösszefoglalója az alábbi linken tekinthető meg, Sofronék akciója a negyedik perc környékén kezdődik.

Adler Mannheim  vs. Krefeld Pinguine

Szintén 4-2-re nyertek a vendégek a svájci másodosztályban, ahol azonban Hentes Kristóf csapata, a GCK Lions fogadta az SCL Tigerst. a meccs felénél 3-0-ra is vezettek a vendégek és innen már nem is adták ki a kezükből a győzelmet. A 35. percben ugyan eggyel közelebb zárkózott az ellenfél, de az utolsó játékrész derekán visszaállították a háromgólos különbséget a vendégek, így az 54. percben szerzett újabb hazai találat már csak szépségtapasz volt. Hentes a harmadik sorban játszott, pontot nem szerzett.

A mérkőzés első 13 perce alatt két emberelőnyös gólt szerzett a JYP, amely hazai pályán fogadta a HIFK-et. Mivel több gól már nem született, ezzel 2-0-ra meg is nyerte a meccset a finn első osztályban. Hári János ezúttal a második sorban kapott helyet.

Négy fordulóval a középszakasz vége előtt Vas Mártonék továbbra is veretlenek az Oberligában. Ezúttal a Hammer Eisbaren volt az áldozat, amely ellen múlt héten éppen csak sikerült megszerezni a győzelmet. Most ez nem okozott gondot, minden harmadban négy gólt szereztek a frankfurtiak és mindössze egyet kaptak, így 12-1-re nyertek. Vas egy gólt és két gólpasszt szerzett. Ez volt a Löwen 34. győzelme a bajnokságban, a másodosztályba való feljutást azonban nem bízzák a véletlenre. Ezt jelzi, hogy a január 31-i átigazolási határidő előtt szerződtették Vas Márton egykori fehérvári csapattársát, Harlan Prattet, akinek 150 mérkőzéses tapasztalata is van a DEL-ből, valamint a helyi kapusikont, Ian Gordont, aki 13 szezont húzott le a német első osztályban, ebből hetet a Frankfurtban.

Győzelemmel mutatkozott be Kóger Dániel új csapatában az ECHL-ben. Az Elmira Jackals idegenben győzte le a Fort Wayne Komets csapatát. A hazaiak már 3-0-ra is vezettek a mérkőzés felénél, innen kezdte meg a felzárkózást az Elmira, melynek kelet-európai kontingense igen ponterősnek bizonyult. A finn Vaskivuo és a fehérorosz Demkov egyaránt három-három pontot szerzett, míg a cseh Culek egy gólt és egy asszisztot szerzett. Az egyenlítésnek köszönhetően hosszabbításra került sor, amelyben a vendégeknek sikerült betalálni, így 4-3-ra megnyerték a mérkőzést. Kóger nem szerzett pontot, mínusz kettővel zárt.

Szoros meccset játszottak Nagy Gergőék hazai pályán a Tulsa ellen. Góltalan első játékrészt követően a vendégek szereztek vezetést a második harmad elején emberelőnyből. A meccset csak a záró húsz percben tudta a maga javára fordítani a Quad City Mallards, mely ebben a periódusban két gólt lőtt és 2-1-re nyert. Nagy pontot ezúttal nem szerzett, viszont +1-gyel zárta a meccset.

Két nap alatt kétszer találkozott a Wichita csapatával az El Paso Rhinos, mindkétszer 14 gólt lőttek. Csütörtökön a Plesa testvérek vitték a prímet, Matthew és Nicholas is mesterhármast ért el. Ráadásul a csapatban játszó legfiatalabb testvérük, Peter Plesa három asszisztot osztott ki, a család így összesen 16 ponttal járult hozzá a hazai győzelemhez. Pénteken Nagy Krisztián volt a meccs legjobbja, négy góljával, közte csapata idei 23. hátrányos találatával. A magyar csatár a 14-2-re végződő csütörtöki találkozón is eredményes volt. Pénteken lazább volt a védelem, a 15 játékossal kiálló ellenfélnek három gólt is engedélyezett a Rhinos, így az a meccs 14-3 lett.

Cimkék: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum