FTC?Miskolc 6-5

   

Nagy iramú, közönségszórakoztató mérkőzésen nyert a végig kicsit meggyőzőbb teljesítményt nyújtó és harcos szellemben játszó Ferencváros. A Miskolc nem tudta kihasználni a Brassó hazai vereségét.

Hafner érkezésével Fliszár került fel az első sorba Metcalfe és Knox mellé, az új szerzemény Roczanov és Dubek között játszott centert, míg a frissen beválogatott Hajós visszakerült Tóth és Popovics mellé. Két nagy ziccerrel kezdődött az első harmad, előbb Meravy tisztázott kissé röviden, Knox pedig vasra lőtte a kijövő kapus mögött a korongot. Az ellentámadáskor Lencsés lépett fel csatárként és Sijkával sikerült megzavarniuk a miskolci védelmet. Gól azonban egyik támadásból sem született. A folytatásban kicsit óvatosabban játszottak a csapatok, többnyire a Fradi támadott, míg a vendégek gyors kontrákra rendezkedtek be. A 16. percben Lencsés cselezgetett a Miskolc harmadában, majd miután tisztára játszotta magát szépen passzolt a jobb szélen érkező Feilnek, aki meg is szerezte a vezetést csapatának. A gyors válaszgólok meccsén azonban nem örülhettek sokáig a hazaiak a vezetésnek, hiszen két perc múlva Fliszár indult el a bal szélen, az érkező átadásba nem tudott belenyúlni a védő, a fiatal csatár pedig elképesztően nagy gólt ragasztott a hosszú felsőbe. Megszerezte első gólját a felnőtt bajnokságban. Az első harmadban Tőkési Lajos súlyos kézsérülést szenvedett, a helyszíni diagnózis szerint alkartörést.

FTCMIS2

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Miskolci előnnyel zárult az első harmad, melynek java, egészen pontosan 100 másodperc a második játékrészre húzódott át. Nyomott előnyben a Miskolc, ám az egyik lepattanót a hazaiak szedték össze, a nagyon aktív Lencsés kapott jó indítást és a hórihorgas bekk csatárokat megszégyenítő magabiztossággal verte be a szólót, újra vezetett a Fradi. Nem sokkal később a büntetőpadról visszatérő Lindquist kis híján kettőre növelte az előnyt, ám nem kellett sokáig várni az újabb zöld- fehér találatra, hiszen a 23. Percben Sijka ment el a szélen és Ladányi-szögből sikerült megtréfálnia Duscheket. Dever mester időt kért és kapust cserélt, a szép számú miskolci szurkoló pedig harcra buzdították övéiket a félperces szünet alatt. Az időkérés után feljebb tolta sorait a Miskolc, veszélyesebbek is voltak, Meravy egy alkalommal fejjel hárított, amiből Kiss Gábor indult meg, de a szóló végén a még szinte hideg Gyenes mutatott be óriási bravúrt. A 28. percben Roczanov révén sikerült mérsékelni a miskolci hátrányt, de a Fradi 16 másodpercen ismét betalált, Dancsfalvi állította vissza a kétfás különbséget. A meccs felénél talán a forduló góljával zárkózott ismét a Miskolc, egy Knox, Fliszár, Metcalfe összjátékot követően utóbbi volt eredményes. A 37. percben másodszor egyenlít a Miskolc. Egy buta szabálytalanságot követő emberelőnyben Knox passzol a kékről kissé beljebb húzódó Durcónak, aki be is varrja a ziccert. A Fradi azonban ismét tud újítani, egy percen belül Győri veszi észre az üresen álló Sjödint, aki visszaveszi a vezetést a hazaiaknak.

Az utolsó harmadot hatalmas elánnal kezdte a Miskolc, aminek a 43. percben meg is lett az eredménye, Hajós ment el szólóban, fonákkal lőtte el Meravy mellett a korongot, így ismét egyenlő volt az állás. A 45. perc végén került először előnybe a kevés kiállítást hozó mérkőzésen a Fradi, fel is álltak, azonban kapura nem tudták lőni a korongot. A kihagyott előny meg is zavarta a hazaiakat, ezt követően a Miskolc átvette a kezdeményezést, időbe telt, míg a Fradi vissza tudott jönni a meccsbe, ezt az időt azonban kihasználatlanul hagyták a vendégek. Aztán az 52. percben egy ártalmatlan szituációban Nagy László a kapu mögül próbálta bepasszolni a kapu elé a korongot, ami irányt változtatott egy miskolci korcsolyán, így Gyenes tehetetlen volt. Hatodik gólját szerezte a Ferencváros, és bár a Miskolc mindent megtett az újabb egyenlítésért, az utolsó percben még kapusát is lehozta, az eredmény már nem változott. Nyert a Fradi, alaposan megkavarva ezzel a rájátszásért folytatott küzdelemben az állást.

Dobos Tamás (FTC): Jó mérkőzést játszottunk, a küzdelem diadala volt a mai meccs. Szerencsére mindig a kellő időben lőttük a gólunkat, így a végén itthon tartottuk a három pontot.

Bob Dever (Miskolc): Az első harmad véleményem szerint rendben volt, a másodikban sajnos a védekezésben nem voltunk a helyzet magaslatán. Kapuscserével probálkoztam, de a harmadik harmadban a Fradi egy ellentámadásból nyerni tudodtt. A jövőben nem engedhetünk meg magunknak ilyen bakit, ha a négy közé akarunk kerülni.

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 380 néző. Játékvezetők: Halassy, Kincses, Vas, Gangel.
Meravy: 83,9% (Budai K.)
K
Duschek: 70,0% (Gyenes: 75,0%)
Géczi, Lindquist, Gibbs Sjödin, Nagy L., Kiss
1
Boyle, deBruyn, Roczanov, Dubek, Hafner
Mestyán, Tőkési, Feil, Pál, Vaszjunyin
2
Durco, Vojtkó, Knox, Metcalfe, Fliszár
Lencsés, Győri, Dancsfalvi, Potila, Sijka
3
Láda, Hegyi Á., Hajós, Popovics, Tóth
Wéber, Németh, Fekecs, Papp
4
Budai R., Ritó, Miskolczi, Rafaj
Dobos Tamás
E
Bob Dever
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 15:30 FTC Kiss Lencsés Nagy L.
1-1 17:48 MIS Fliszár Rafaj Boyle
2-1 20:39 FTC SH Lencsés Gibbs Sjödin Győri
3-1 22:02 FTC Sijka Lencsés Dancsfalvi
3-2 27:34 MIS Roczanov Durco Dubek
4-2 27:50 FTC Dancsfalvi Potila Sijka
4-3 30:32 MIS Metcalfe Fliszár Knox
4-4 35:26 MIS PP Durco Knox Metcalfe
5-4 36:20 FTC Gibbs Sjödin Győri Kiss
5-5 42:57 MIS Hajós Durco
6-5 51:36 FTC Nagy L. Kiss Lindquist
22 Kapura lövések száma 31
6 Kiállításpercek 4
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum