Vasék elbukták a kupadöntőt

 

Az Angers 4-0 arányban múlta felül a Rouent, 13 ezer néző szeme láttára. Sofronék rangadót nyertek Berlinben, Vas Mártonék továbbra is veretlenek, Fekete ismét betalált.

A hagyományoknak megfelelően vasárnap délután rendezték a Francia Kupa döntőjét a párizsi Bercyben 13 ezer néző előtt, ahol a Rouen az Angers-val játszott. Egyetlen meccsen persze bármi megtörténhet, előzetesen azonban mégis az idén már ligakupát nyert Rouen volt az esélyesebb, talán annyi szólt ellenük, hogy a nem a tervek szerint alakult Kontinentális Kupa döntője után kissé megroppant a csapat: elvesztette bajnoki veretlenségét, majd a kupát követő második meccsen is kis híján botlott. Nos, ezért vagy sem, de a döntő sem úgy sikerült, ahogyan arra a legtöbben számítottak, hiszen már a negyedik percben vezetést szerzett az Angers, amit ráadásul két és fél perccel később meg is dupláztak emberelőnyből. Ideális kezdés ez az előzetesen kevesebbre taksált csapat számára.

Vas Jánosék nem is igen találtak fogást ellenfelükön, de úgy tűnik, saját játékukat sem tudták játszani, hiszen a második harmadban két perc kettős előnyt hagytak kihasználatlanul. A meccs az 54. percben dőlt el, amikor háromra nőtt az Angers előnye. 58:30-nál lehozta ugyan kapusát a Rouen, de ebből is az ellenfél ért el találatot, kialakítva a 4-0-s végeredményt. A meccs legjobbja az ellenfél kapusa, a shutoutot elérő Florian Hardy lett. Örülhetünk annak, hogy két egymást követő évben volt magyar résztvevője az egyik legrangosabb francia klubeseménynek. Széligék tavaly nyertek, Vaséknak ugyan ez nem sikerült, de most már csak a bajnokságra koncentrálhatnak.

Bercy-Hockey

Sofron Istvánék fontos rangadót nyertek az Eisbaren Berlin ellen idegenben. Az első és a harmadik harmad 1-1-es döntetlent hozott, a középső játékrészben azonban érkezett a liga egyik leggólerősebb csatára, Adam Courchaine, aki két gólt vágva eldöntötte a mérkőzést a Krefeld javára. A végeredmény 4-2 lett a vendégeknek. Sofron nem szerzett pontot.

Kóger Dániel csapata, a Toledo Walleye a Greenville Road Warriors csapatát fogadta az ECHL-ben. A vendégek kezdték jobban a mérkőzést, hiszen tíz perc elteltével már 2-0-ra vezettek. Innentől azonban a Toledo pillanatai következtek. Még az első harmadban egyenlítettek, majd a második és harmadik játékrészben is egy-egy gólt tettek a két csapat közé, és 4-2-re nyertek. Kóger nem szerzett pontot.

Hétvégi harmadik mérkőzését nem sikerült megnyernie a Quad City Mallardsnak a Brampton ellen. Bár Nagy Gergőék szereztek vezetést, a második játékrész végén már a Bramptonnál volt az előny, 3-2-t mutatott az eredményjelző. A Mallards a záró 20 percben egyenlített, de a hosszabbítás utolsó percében a Brampton betalált, 4-3-ra nyerve a találkozót. Nagy nem szerzett pontot.

Nem sokon múlt Vas Mártonék veretlenségi sorozatának megszakadása az Oberligában. A Hammer Eisbaren az első két harmad után 2-1-re vezetett hazai pályán, ám a harmadik játékrészben a Löwen Frankfurt két perc alatt megfordította az állást és végül 3-2-re nyert.

Fekete Dániel második középszakaszbeli mérkőzésén is gólt lőtt. Az ellenfél ezúttal a Kranj csapata volt. Felváltva vezettek a csapatok, Fekete gólja a legjobbkor, az utolsó percben érkezett, ezzel lett 3-3. Jöhetett a hosszabbítás, amely ? a szombati, Jesenice elleni meccshez hasonlóan, nem hozott eredményt, majd a büntetők, amiben ezúttal a házigazdák voltak jobbak és nyertek 4-3-ra. Fekete két góllal zárta a középszakasz első szlovéniai hétvégéjét.

Cimkék: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 12., kedd
EL 17:30 SCCBJA 3-4 HVÉGE
EL 18:00 UTEGYE 0-4VÉGE
EL 18:30 DEBFTC 1-4VÉGE
EL 18:30 MISBRA 2-7VÉGE
március 13., szerda
EL 17:30 SCCBJA 4-3VÉGE
EL 17:30 UTEGYE 2-6VÉGE
    • M4 SPORT
EL 18:30 DEBFTC 3-2VÉGE
EL 18:30 MISBRA 1-4VÉGE
ICEHL 19:45 PUSAVS 4-2VÉGE
március 16., szombat
AL 15:15 ASPFTC 5-3VÉGE
EL 17:30 BRAMIS 5-4VÉGE
EL 17:30 FTCDEB 2-0VÉGE
ICEHL 17:30 AVSPUS 1-4VÉGE
EL 17:40 BJASCC 4-3 HVÉGE
AL 18:30 ETOWRM 9-2VÉGE
AL 19:00 SZGIKO 6-5VÉGE
AL 21:00 VASLHL 2-6VÉGE
március 18., hétfő
EL 17:30 MISBRA 1-2VÉGE
    • M4 SPORT
EL 17:30 SCCBJA 3-2 HVÉGE
március 20., szerda
AL 19:00 ASPFTC 
EL 19:00 BJASCC 
    • M4 SPORT
Partnerünk
Archívum