A DAB hétfőn alapszakaszgyőztes lehet

   

Ehhez az UTE-t kell legyőznie. A többi kiadó helyért folyó küzdelemben azonban még csak ezután jönnek az igazi izgalmak. Nem dőlhet hátra a HSC, Érsekújváron is meg kell próbálnia győzni, mert minden pontra szüksége van minden riválisával szemben.

A Csíkszereda vasárnapi miskolci győzelmével leegyszerűsödtek a dolgok. Vagy éppen tovább kuszálódtak, nézőpont kérdése. Az biztos, hogy a Jegesmedvék továbbra is a második helyen állnak, 43 meccsen szerzett 75 pontjukkal. Őket követi a Brassó, a HSC Csíkszereda és az Érsekújvár, nekik mindannyiuknak 2 meccsel és 5 ponttal van kevesebbjük, mint a borsodiaknak. Amelyik csapat tehát nyerni tud hétfőn, az közelebb zárkózik a Miskolcra, hiszen egyet behúz a két nagyon nehéz meccse közül, egyben kissé lejjebb taszítja a másikat.

A tét tehát nem kicsi, ráadásul a HSC érsekújvári szerepléseinél izgalmasabb még egyetlen helyszín egyetlen párharca sem alakult szorosabban. Eddig három alkalommal mérkőztek meg egymással a felek, egyik esetben sem sikerült rendes játékidőben dűlőre vinni a három pont sorsát. Egyszer-egyszer a HSC és az Érsekújvár győzött büntetőkkel, egy alkalommal pedig a Csíkszereda már a hosszabbításban eredményes tudott lenni. Voltak nagy párharcok idén a MOL Ligában, de ennyire szorosan egyik sem alakult.

A nap másik mérkőzésén kisebb a tét. Az UTE utazik a vasárnap sokgólos győzelmet arató Dunaújvároshoz. A papírforma egyértelmű hazai siker mellett szól, ugyanakkor az UTE az utóbbi időben többször bizonyította, hogy csak maximális koncentrációval győzhető le. Utoljára egy hete találkozott a két csapat egymással, a DAB sikerének kulcsa akkor is az volt, hogy az első másodperctől odatették magukat. Az UTE abban bízhat, hogy ez a figyelem az alapszakasz végén lankad az Acélbikáknál, ugyanakkor a DAB Fradi elleni vasárnapi sikere a védőmunka fontosságára is felhívja a figyelmet. Ha nem zárnak saját kapujuk előtt a lilák, azt a DAB csatárai jó eséllyel kegyetlenül ki fogják használni.

DAB a kapuban

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

A két csapat eddig három alkalommal mérkőzött meg egymással az Eszperantó úton, az UTE a Brassó és a HSC mellett a harmadik olyan MOL ligás csapat, amelynek eddig nem sikerült pontot szereznie az Acélvárosban. Legutóbb december 12-én látogatott az UTE a DAB-hoz és ez volt kettejük idei párharcának legszorosabb meccse, hiszen mindössze 4-2 arányban sikerült győzniük a Bikáknak. Az utolsó meccs tétje a hazaiak számára, hogy megnyerik-e az alapszakaszt, aminek jelentősége, hogy ellenfelet választhatnak a legjobb négy között. Ehhez a legbiztosabb út a három pont megszerzése. Ha csak hosszabbításban sikerülne nyerni, akkor a HSC-nek még maradna matematikai esélye az elsőség megszerzésére. Ehhez a székely csapatnak az összes hátralévő meccsét meg kellene nyerni, a DAB elleni kettőt ráadásul +18-as gólkülönbséggel kellene zárnia, aminek bekövetkezte azért kevéssé valószínű. Ha az UTE nyer, akkor tovább tolódik a MOL Liga idei alapszakasz-győztesének kihirdetése.

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 400 néző. Játékvezetők: Varjú, Németh, Abonyi, Kis-király.
Kiss T.: 83,3% (Kalnins)
K
Hajek: 81,0% (Szabó)
Lindgren, Hüffner, Ladányi, Szappanos, Kiss Á.
1
Zalavári, Maklári, Reiter, Pichler, Farkas
Huba, Nagy R., Peterdi, Galanisz, Azari
2
Horváth, Garbacz, Virág T., Kovács, Fekti
Jaborník, Gröschl, Somogyi, Papp, Contois
3
Szirányi, Sommer, Virág Cs., Coleman, Crichton
Hruby, Magosi, Pavuk, Léránt, Szabados
4
Stephan Lundh, Jonas Johnson
E
Fekti Bálint, Baróti Zsolt
Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum