Dab.Docler?UTE 8-3

   

Az UTE legyőzésével a Dab.Docler öt meccsel a vége előtt megnyerte a MOL Liga 2013/14-es idényének alapszakaszát.

Hazai rohamokkal kezdődött a találkozó, az első percektől beszorult az UTE. Az egyik támadás végén már úgy tűnt, hogy megszerzik a lilák a korongot és elindulnak kifele a harmadukból, ám egy apró pontatlanságot Nagy Richárd fülelt le szemfülesen, bent tartotta a korongot az UTE harmadában, majd egyből a kapu torkában álló Szappanoshoz passzolt, aki közvetlen közelről becsúsztatta a korongot a hálóba. A liláknak ezt követően sem sikerült számottevő időre kijönni a harmadukból, Galanisz, Ladányi és Azari is tesztelte Hajeket, aki azonban a helyén volt. A 10. percben azonban már ő is tehetetlennek bizonyult. Peterdi a kapu mögül passzolt háttal fonákkal a kapu előtt álló Galaniszhoz, aki nem hagyta ki a ziccert. Ezt két percen belül követte egy szép hazai háromszögelés: Szappanos passzolt Ladányihoz, aki a kapu elé érkező Hüffnerhez tálalt, aki háromra növelte a Bikák előnyét. Az első veszélyes újpesti támadásra közel negyedórát kellett várni, ekkor Pichler indult meg a jobbszélen, a támadást a túloldalon Farkas követte, ám vagy a passz vagy az átvétel nem sikerült, így végül nem tudták kapura tenni a korongot. A harmad végén hasonlóan járt Jabornik és Contois is, így maradt a 3-0-s hazai vezetés.

A középső játékrész hazai fórral és Lindgren-góllal vette kezdetét. Egy perccel később Fekti ment el a bal oldalon, és mivel az újvárosi védők nem léptek ki rá, így közelről lövésre szánta el magát, nem is hiába, megszerezte csapata szépítő találatát. A következő támadásban Reiter szinte lemásolta csapattársa korábbi akcióját, a második gól azonban elmaradt. Ezután kiegyenlítettebbé vált a játék, bár a DAB kézben tartotta a meccset. Nem táboroztak le az UTE harmadában, de nem is engedték kibontakozni Ancsin János tanítványait. Nem változtatott ezen Maklári kiállítása sem, a gyors, kombinatív, sokpasszos játék elmaradt, jobbára távoli lövésekkel próbálkoztak a hazaiak, ám Hajek ezeket többnyire könnyedén, olykor bravúrral hárította. Az egyetlen kivételt egy Pavuk, Léránt, Szabados akció jelentette, ám ez a helyzet is kimaradt. A harmad végén egy veszélyes újpesti támadást követő bedobás után Azari kapott nagyon szép passzt Galanisztól, lekorcsolyázta védőjét és nagyon magabiztosan lőtte el Hajek mellett a korongot, 5-1. A játékrész utolsó percében Gröschlt állították ki, amelyet kis híján még a harmad letelte előtt kihasznált az UTE, Farkas veszélyeztetett közvetlen közelről.

A szünet után egyből tűz alá vette ellenfele kapuját a DAB, előbb Ladányi passzolt Kisshez, aki teljesen egyedül találta magát Hajekkel szemben, majd Pavuk és Contois cselezte be magát a kapu előterébe, Hajek azonban mindannyiszor védett. A hazai fölény a 44. percben emberelőnnyé érett, Horváth András mehetett a büntetőpadra. A hátrány nagy részében az UTE összeszedetten védekezett, a végén azonban Pavuk szerzett gólt, amit kis tanakodás után a játékvezetők megadtak. Továbbra is a DAB támadott, Peterdi szólójánál ismét Hajek tartotta a csapatot, majd a meccs nagy részében jól teljesítő Pichler, Reiter, Farkas sor okozott jelentősebb zavart a hazai védelemben. Gólt azonban ismét az Acélbikák lőttek, Huba kékről meglőtt korongjából Hajek semmit sem látott, így tehetetlen volt. A meccs végén ismét felpörögtek az események, Pavuk kiállítását Crichton használta ki, majd Kovács Viktor László találatával 7-3-ra szépített az UTE. A slusszpoén azonban a hazaiaké volt, 24 másodperccel a lefújás előtt Ladányi, Kiss Ákos, Szappanos volt a korong útja, utóbbi pedig keretbe foglalta a mérkőzést. 8-3-ra nyert a DAB, mely ezzel megérdemelten nyerte meg az alapszakaszt.

Stephan Lundh (Dab.Docler): Mindig a kötelező győzelmek a legnehezebbek, ma ugyan jól indítottuk a mérkőzést, de hatvan percen keresztül nem sikerült fenntartani a koncentrációt. Szerencsére nagy előnyünk volt, nem kellett aggódni a végén. Örülök a három pontnak, és annak, hogy már most alapszakaszelsőnek mondhatjuk magunkat.

Ancsin János (UTE): Nehéz egy jó Dunaújváros ellen játszani, főleg úgy, hogy csapatod sincs. Kevesen voltunk ma, próbálkoztunk, amikor a DAB leült, szerencsére gólt is sikerült ekkor lőni. Ez ma ennyire volt elég.

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 400 néző. Játékvezetők: Varjú, Németh, Abonyi, Kis-király.
Kiss T.: 83,3% (Kalnins)
K
Hajek: 81,0% (Szabó)
Lindgren, Hüffner, Ladányi, Szappanos, Kiss Á.
1
Zalavári, Maklári, Reiter, Pichler, Farkas
Huba, Nagy R., Peterdi, Galanisz, Azari
2
Horváth, Garbacz, Virág T., Kovács, Fekti
Jaborník, Gröschl, Somogyi, Papp, Contois
3
Szirányi, Sommer, Virág Cs., Coleman, Crichton
Hruby, Magosi, Pavuk, Léránt, Szabados
4
Stephan Lundh, Jonas Johnson
E
Fekti Bálint, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 05:02 DAB Szappanos Nagy R. Azari
2-0 09:58 DAB Galanisz Peterdi Azari
3-0 11:53 DAB Hüffner Szappanos Ladányi
4-0 25:09 DAB PP Lindgren Ladányi
4-1 26:03 UTE Fekti Virág T.
5-1 38:13 DAB Azari Galanisz Peterdi
6-1 45:23 DAB PP Pavuk
7-1 49:04 DAB Huba Somogyi
7-2 54:27 UTE PP Crichton Horváth Coleman
7-3 57:52 UTE Kovács Maklári Virág T.
8-3 59:36 DAB Szappanos Kiss Á. Ladányi
- Kapura lövések száma -
6 Kiállításpercek 10
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum