Kulcsfontosságú ütközet Miskolcon

   

Vasárnap a HSC Csíkszereda miskolci vendégjátéka ígérkezik az igazi MOL Liga-rangadónak. Nagyon fontos három pontról döntenek a csapatok.

A DAB legyőzésével a Miskolc egy lépést megtett a rájátszást érő helyek egyikének megszerzéséért, azonban maradtak még megteendő lépések bőven. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy a hajrában sem csak egy-két nagy meccset kell megnyerniük a csapatoknak, hanem sok csatában kell tartósan jobbnak lenni, mint az ellenfél. Bob Dever tanítványainak már csak három ellenfele maradt, a Csíkszereda, a Brassó és a Fradi. Velük azonban még két-két alkalommal mérkőznek, értelemszerűen egyszer otthon, egyszer idegenben. Előnyük a vesztett pontokat tekintve mindössze két pont a Brassó, Érsekújvár, HSC hármasával szemben, ezt egy rendes játékidős győzelemmel legalább egyikőjükkel szemben ötre lehet növelni, ami ilyen kevéssel a vége előtt már elegendő lehet.

1118csik18

Fotó: Bán Olivér

Ugyanez a helyzet szeredai nézőpontból a következőképpen fest: a kék-fehérek rosszabb helyzetben vannak, mint az előttük állók, hiszen ők már behúzták azokat a meccseket, amelyeket a HSC-nek még meg kell nyernie. Ha azonban vasárnap nyernek Miskolcon, azzal végképp összeránthatják a tabella 2–5. helyén álló csapatokat, és még egy kis előnyre is szert tesznek a borsodiakkal szemben. Ám valószínűleg a csapatok akkor teszik a legjobban, ha nem sokat számolgatnak, hanem igyekeznek lehetőleg az összes hátralévő meccsüket megnyerni.

A Miskolc és a HSC is a hosszabbításos győzelmek specialistája, mindkét csapat 7-7 alkalommal szerzett két pontot, igaz, emellett a Csíkszereda csak két hosszabbítást bukott, míg a Macik négyet. Érdekes módon azonban a két csapat idei szezonban lejátszott három miskolci meccsének mindegyike eldőlt a rendes játékidőben. A HSC egyszer tudott nyerni, 2-1-re, a másik két alkalommal 4-2-es és 5-3-as hazai győzelem született. Mindhárom találkozó végtelenül szorosan alakult, hiszen a kétgólos miskolci győzelmek végén mindkétszer Tyler Metcalfe üres kapura szerzett találatával alakult ki a végeredmény. Az izgalmak tehát amúgy sem lennének hova fokozhatók, de a mérkőzés tétje minden bizonnyal még érdekesebbé teszi a találkozót, érdemes lesz elmenni a Népkertbe, ahol minden bizonnyal telt ház várja majd a csapatokat.

A csapatok nem sokat változnak a péntekihez képest, a hazaiaknál nem játszik a DAB elleni mérkőzésen súlyos sérülést szenvedő és szombat délután vállműtétet átesett Szilágyi Levente, a vendégeknél Tranca Dániel hasonló ok miatt hiányzik hónapok óta.

Miskolc–HSC Csíkszereda 1-3

   

Gyenge teljesítményt nyújtott a Miskolc, vereségével összerántotta a középmezőnyt, és nagyon megnehezítette a saját dolgát.

A Dunaújváros legyőzése után papíron egyszerűbb feladat várt a Miskolcra vasárnap este, a kevés légióssal érkező HSC ellen kerülhetett volna komfortosabb helyzetbe a rájátszásért vívott harcban. Ehhez képest meglehetősen gyámoltalanul kezdett a fekete-sárga csapat, egyáltalán nem volt meglepő a vendégek vezetése Hruby nagy felsősarkos találatával. Továbbra is inkább a vendége voltak aktívabbak, mégis egyenlíteni tudott a Miskolc, meglehetősen szerencsés körülmények között. A játékvezető korcsolyájáról megpattanó korongot a hazaiak tudták begyűjteni, a váratlanul érkezett nagy helyzetet pedig másodjára Faith értékesítette.

Mintha nem lett volna elég az első 20 perc ébresztőnek, továbbra sem nagyon látszott, mit akarnak a hazaiak a mérkőzéstől. A 23. percben egy civakodás után ugyan 2 perc emberhátrányba kerültek, a vendégektől pedig Molnár Zoltán véglegest kapott. Ahogy kiegészült a Miskolc, egy Bors-lövésbe Molnár Zsombor ért bele, és a korong Gyenes mögé pattant. A 29. percben egy újabb nézeteltérés után nagy lehetőséghez jutott a Miskolc, hiszen 4 perc tiszta emberelőnyben játszhatott, de ezzel sem tudott élni. Ahogy ez ilyenkor lenni szokott, a kihagyott lehetősége megbosszulták magukat, a szünet előtt nem sokkal Mihály Ede növelte a csíkiak előnyét.

A harmadik harmadra aztán végre felébredt a Miskolc is, és a HSC fölé kerekedett, de minden lehetőséget kihagytak játékosai. Az utolsó percekben előbb egy hazai, majd egy vendég kiállítás adott lehetőséget az újabb gólra. Novak büntetésénél Bob Dever időt is kért és lehozta Gyenest, de a másfél perc kapus nélküli játék is pontos tükre volt az addigiaknak, a Miskolc nem tudott gólt lőni, maradt a csíki győzelem.

Rendkívül nehéz helyzetbe manőverezte ezzel magát a Miskolc, hiszen a vesztett pontokat tekintve immár csak ötödikek. Ráadásul a HSC elleni összevetésben már biztosan gyengébbek maradnak ellenfelüknél, a Brassó ellen hátralevő két meccs kimenetele pedig még kulcsfontosságú lehet, egyedül az Érsekújvár ellen állnak jobban. A tavalyi év koreográfiája látszik megismétlődni, négy csapat áll egy ponton belül a vesztett pontokat tekintve, 5-7 meccsel a végelszámolás előtt. Izgalmas végjátékra van kilátás.

Bob Dever: “Nem azt játszottuk, amit kellett volna, ráadásul nagyon sok hibát csináltunk. A következő idegenbeli mérkőzéseken vissza kell szereznünk a most elvesztett pontokat.”

Gál Sándor: “Nagyon jól védekeztünk ma, az egész csapat remekül küzdött. Nagy szükségünk volt erre a három pontra.”

 

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 1027 néző. Játékvezetők: Kincses, Varjú, Gangel, Pálkövi.
Gyenes: 89,3% (Duschek)
K
Kozuch: 97,3% (Ruczuj)
deBruyn, Hegyi, Hajós, Dubek, Miskolczi
1
Hruby, Flinta, Curilla, Mihály, Novák
Boyle, Durco, Knox, Metcalfe, Faith
2
Góga, Salló, Moldován, Szőcs, Bíró T.
Láda, Vojtkó, Roczanov, Tóth, Rafaj
3
Bors, Nagy I., Molnár Z., Becze, Molnár Zs.
Ritó, Budai, Popovics, Fliszár
4
Kósa, Péter, Bíró O., Farkas
Bob Dever
E
Gál Sándor, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 10:37 SCC Hruby Curilla Novák
1-1 16:59 MIS Faith Ritó Láda
1-2 25:08 SCC Molnár Zs. Bors Becze
1-3 39:11 SCC Mihály Góga
37 Kapura lövések száma 28
10 Kiállításpercek 38

A Miskolc–HSC Csíkszereda képei

 
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum