Hárinak továbbra is jól megy

   

Ezúttal a listavezető otthonában adott gólpasszt. De gólpasszos volt Sofron is, Vas János gólt lőtt, Vas Mártonék még mindig veretlenek, Nagy Krisztián góllal mutatkozott be új csapatában, Bartalis viszont megsérült.

A HIFK a csütörtöki győzelem után repülőre ült és az 540 km-re lévő Ouluba látogatott, hogy a finn élvonal listavezetőjével mérkőzzön meg. Hári János ismét a negyedik sorban kapott helyet, ennek ellenére az ő soruk góljával szereztek vezetést a vendégek a nyolcadik percben. A gólnál Hári vitte be a korongot a támadóharmadba és adott gólpasszt sortársának. A második harmadban emberhátrányból egyenlített a Karpat, ám a harmadik játékrész második percében visszavette a vezetést a HIFK. A meccs végét azonban nem bírták Háriék, az utolsó hét percben három gólt is kaptak, így 4-2-re kikaptak. Hárinak nagyon jól megy az utóbbi időben, az elmúlt 5 mérkőzésen három gólt és két gólpasszt szerzett. A pénteki gólpassz megtekinthető ezen a videón, az akció kb. a 30. másodpercnél kezdődik

Sofron Istvánék az Ingolstadtot fogadták a DEL-ben. A Krefeld szerzett vezetést a 11. percben emberelőnyből, amit a vendégek Jeglic révén egyenlítettek ki. A második játékrészben újabb előnyös góllal vette vissza a vezetést a Krefeld, amit nem sokkal később megtoldottak még eggyel. A mérkőzés a záró periódus közepén dőlt el, amikor két percen belül két gólt is ütöttek. Erre ugyan két gyors góllal válaszolt az Ingolstadt, de közelebb már nem tudott férkőzni ellenfeléhez. A végeredmény az 57. percben alakult ki, amikor Sofronék sora talált be, ezzel lett 6-3. Sofron az utolsó gól előkészítésében vett részt. Ez és a DEL legjobb első sorának lövőtechnikája megtekinthető ezen a videón.

Több mint hatezer néző volt kíváncsi az Oberliga nyugati csoportjának rangadójára Frankfurtban, amelyen Vas Mártonék a Kassel Huskiest fogadták. Az első harmadban a vendégek rá is ijesztettek a hazai szurkolókra, ugyanis ők szerezték meg a vezetést. A szünetben azonban összekapta magát Tim Kehler csapata és a következő húsz percben három gólt szerezve átvette a vezetést. A harmadik periódus elején felzárkózott ugyan egy gólra a Kassel, de a Löwen 38 másodperc alatt visszaállította a kétfás különbséget, majd fél perccel a mérkőzés vége előtt üres kapus találattal kialakította az 5-2-es végeredményt. Vas Márton ezúttal nem szerzett pontot, csapata azonban továbbra is veretlen az idei szezonban.

Vas Márton öccse, Vas János és csapata, a Rouen a Kontinentális Kupát követő botlások után kezd visszatalálni a helyes útra. Éppen jókor, hiszen vasárnap a Bercyben lépnek pályára az Angers ellen a Francia Kupa döntőjében, ahol a Ligakupa megnyerése után idei második trófeájukat is begyűjthetik. Pénteken a bajnokságban a Dijont fogadták és győzték le 3-1-re. A vendégek szereztek vezetést a 13. percben, amit a Rouen két percen belül kiegyenlített, majd Vas János talált be emberelőnyből. A végeredmény a második játékrész utolsó percében alakult ki, amikor a Rouen meglőtte harmadik gólját is. A magyar csatár tehát mérkőzést eldöntő gólt szerzett.

Jól megy Gőz Balázséknak is, akik az utóbbi időben a bajnokság éllovasainak skalpjait gyűjtik be. Az előző fordulóban a harmadik Angers volt az áldozat, a mostani fordulóban a második Briancont fogadták. Hiába szerzett mesterhármast Szélig Viktor szlovén csapattársa, Bostjan Golicic, Gőz Balázsék öt alkalommal juttatták az ellenfél kapujába a korongot és 5-3-ra nyertek. Gőz és Szélig sem szerzett pontot.

Bartalis Istvánék a listavezető otthonában szereztek egy pontot, miután szétlövésekben 5-4-re kikaptak. A magyar csatár nem játszott, mivel az előző mérkőzésen megsérült. Erről így számolt be a magyar válogatott centere: “Kivitték a bal lábamat és beakadt az élem a jégbe, minek következtében a bokám és a térdem befelé ment, míg a testem rá! Magam alá fordult a lábam, a térdem, a bokám és a lovaglóm fáj.” Bartalis állapotát napról napra vizsgálják felül, annak érdekében, hogy mielőbb visszatérhessen, de egyelőre nem látszik, mikorra épülhet fel.

Kóger Dánielék két harmadot elvesztettek, egyet pedig döntetlenre hoztak, így végül 4-1-es vereséget szenvedtek a Wheeling Nailerstől, hazai pályán. A magyar csatár ezúttal nem szerzett pontot.

Minden harmadot 1-0-ra nyerve nyert a Quad City Mallards a Brampton otthonában. Nagy Gergő nem szerzett pontot.

Jól sikerült Nagy Krisztián bemutatkozása új csapatában, az El Paso Rhinosban, amely a Dallas Ice Jetshez látogatott. Góltalan első játékrész után a második és harmadik harmadot is 2-0-ra nyerte a Rhinos, ezzel 4-0-ra verve ellenfelét. Nagy csapata utolsó gólját szerezte az 53. percben.

Cimkék: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum