A Ferencváros utolsó esélye

   

Ha vasárnap kikap a Fradi Dunaújvárosban, valószínűleg elköszönhet a rájátszástól. Az Acélbikáktól viszont ehhez sokkal több kell, mint amit a Miskolc ellen mutattak.

„Vasárnap Dunaújváros, mindent egy lapra kell feltennünk – ezek voltak Dobos Tamás szavai az FTC pénteki, Érsekújvár elleni vereségét követően.” A Fradi korábbi kiváló játékosa és jelenlegi edzője pontosan mérte fel csapata helyzetét a rájátszásért folytatott küzdelemben. A parádésra sikerült november után ugyanis kissé visszaesett csapata teljesítménye és azóta lassan, de biztosan csúszik le a negyedik hely megszerzésének lehetőségétől. A zöld-fehéreket jelenleg 11 pont választja el a negyedik helytől, mind a hét hátralévő mérkőzését meg kellene nyernie ahhoz, hogy esélye legyen odaérni a végelszámolásnál.

Február 23-ig még kétszer játszanak a DAB-bal, kétszer a Miskolccal, egyszer az UTE-val (idegenben), egyszer Érsekújváron és egyszer a HSC Csíkszeredával hazai pályán. Az idei tapasztalatok alapján egyik sem ígérkezik könnyű mérkőzésnek, de az is igaz, hogy mindegyiken van reális alapja a győzelmi reményeknek. Különösen, mivel pénteken a DAB korántsem tűnt olyan meggyőzőnek, mint korábban és a második Miskolc elleni mérkőzés is a sor legvégén lesz, és van rá esély, hogy akkorra a Jegesmedvék is kvalifikálják magukat a playoffba.

Az persze kérdés, hogy bár a DAB-szurkerek nem az elmúlt két év alapszakaszának végét jellemző játékért zárták szívükbe csapatukat, de a Fradi ellen is akkorát fog-e betlizni Stephan Lundh csapata, mint tette azt pénteken Miskolcon, vagy összekapják magukat Galaniszék. Miskolcon sem a tűz, sem pedig az elképzelés jeleit nem lehetett felfedezni a játékukban, így pedig nehéz nyerni. Különösen azért érthetetlen mindez, mert sérültek nincsenek, Hegyi Ádám Zoltánt leszámítva a teljes csapat a rendelkezésre áll. Mindez nem mondható el a Ferencvárosról, ahonnan meghatározó játékosok, Borbás és Berta is egész szezonra kidőltek. Talán ez a magyarázata az utóbbi idők gyengébb szereplésének is, hiszen a továbbra is meggyőző légiós-teljesítmények mellől sokszor éppen a magyar játékosok extrája hiányzik leginkább. A játékosoknak azonban nincs idejük ezen tépelődni, azzal kell nyerni, aki éppen rendelkezésre áll, lehetőleg már Dunaújvárosban is.

Jonas Johnson (másodedző, Dab.Docler): A Ferencváros ellen mindig kiemelten kell figyelni, hiszen az eddig lejátszott meccsek alapján nyilvánvaló, hogy egy sokat dolgozó, egyszerű hokit játszó csapat a pesterzsébeti, akik képesek mindenki ellen jó eredményt elérni. Ha az edzéseken gyakorolt taktikai elemeket betartják a fiúk, s beütik azokat a helyzeteket, amik eddig kimaradtak, akkor viszont úgy érzem, nem lesz gondunk.

Dab.Docler–FTC 9-2

   

Galanisz mesterhármasával és több jó egyéni teljesítménnyel magabiztosan növelte előnyét a tabella élén a Dunaújváros. A Ferencváros reményei kezdenek végképp elszállni.

Nem kellett sokáig várni a mérkőzés első góljára, a második perc végén Galanisz vezetéshez juttatta a Dab.Doclert. A hetedik percben ferencvárosi részről Lindquist kapott kétperces büntetést, az emberelőnyt pedig ha nem is azonnal, de másfél perc után kihasználták a hazaiak, ismét Galanisz volt eredményes. A második kiállítás dunaújvárosi játékost érintett, Jabornik ült ki, viszont a négy az öt elleni játék során is betalált a Dab.Docler, Galanisz buli utáni passzát Azari bebombázta Budai kapujába, a gól után Dobos Tamás időt kért. Ez sem segített, a harmad végén Contois és Kiss Ákos is gólt lőtt, mindkétszer szép akció során, így húsz perc után 5-0-ra vezetett a Dab.Docler.

Az első játékrészhez hasonlóan a második harmad második percében is esett gól. Ölander áthúzódó kiállítását Szappanos használta ki. A 27. percben Azari szolgálta ki Galaniszt, a dunaújvárosiak csapatkapitánya így mesterhármast ért el. A 32. percben Pavuk is feliratkozott a gólszerzők közé, több gól utána nem született a harmad során, így nyolcgólos hazai előnnyel vonultak szünetre a csapatok.

A harmadik harmadban egyetlen kiállítást ítéltek a játékvezetők, Magosi Erik kapott két percet térdhasználatért. Az emberhátrány során egy ferencvárosi lövésnél Sevela lekapta a korongot, maga elé tette, Peterdinek passzolt, aki Szappanosnak adta, a hazaiak 91-ese pedig belőtte önmaga második, csapata kilencedik gólját. A 49. percben Lindgren elveszítette a korongot, a volt dunaújvárosi Papp Csaba pedig éles szögből belőtte a korongot Sevela kapujába. A mérkőzés utolsó góljánál Potila a kapu mögül érkezve Kiss Gábornak passzolt, a ferencvárosi csatár pedig belőtte a korongot a hazai kapuba. A találat után Lundh időt kért, a folytatásban pedig több gól nem született, a Dab.Docler 9-2-re nyert.

Stephan Lundh (Dab.Docler): Az első két harmaddal nagyon elégedettek lehetünk, igaz, az ellenfél is nagyon gyengén játszott ekkor. A végére mi kiengedtünk, ők pedig egy kicsit felszívták magukat, de ez már nem osztott, nem szorzott. Igaz, nagyon rossz volt nézni a padról, amit a harmadik harmadban műveltek a játékosok. A három pont azonban a zsebünkben van, és ez az, ami a legfontosabb.

Dobos Tamás (Ferencváros-ESMTK): Rosszul kezdtünk, elkerülhető gólokat kaptunk, a passzjátékunk rettenetes volt, s későn ébredtünk. Ez túl sok olyan tényező, amit a DAB ellen nem engedhet meg magának senki.

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 650 néző. Játékvezetők: Haszonits, Németh, Abonyi, Vas.
Sevela: 95,5% (Kiss T.)
K
Budai: 81,6% (Szőke)
Lindgren, Hüffner, Ladányi, Szappanos, Kiss Á.
1
Lencsés, Lindquist, Gibbs Sjödin, Nagy L., Kiss G.
Huba, Nagy R., Peterdi, Galanisz, Azari
2
Mestyán, Tőkési Lajos, Pál, Dancsfalvi, Potila
Jaborník, Gröschl, Somogyi, Papp V., Contois
3
Győri, Ölander, Feil, Ojanen, Vaszjunyin
Hruby, Magosi, Pavuk, Léránt, Szabados
4
Géczi, Németh, Papp Cs.
Stephan Lundh, Jonas Johnson
E
Dobos Tamás, Hakan Nygren
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:47 DAB Galanisz Peterdi Azari
2-0 08:21 DAB PP Galanisz Kiss Á. Szappanos
3-0 11:07 DAB SH Azari Galanisz Lindgren
4-0 16:44 DAB Contois Somogyi
5-0 17:55 DAB Kiss Á. Szappanos Ladányi
6-0 21:20 DAB PP Szappanos Hüffner Lindgren
7-0 26:22 DAB Galanisz Azari
8-0 31:31 DAB Pavuk Papp V.
9-0 44:37 DAB SH Szappanos Peterdi Sevela
9-1 48:39 FTC Papp Cs. Lencsés Feil
9-2 53:18 FTC Kiss G. Potila Pál
49 Kapura lövések száma 44
10 Kiállításpercek 8

A DAB–FTC képei

   

A Dab.Docler–FTC góljai

   

A Digi Sport elkészítette a 9-2-es hazai győzelmet hozó vasárnapi mérkőzés gólösszefoglalóját, melyet az alábbi linken tekinthetnek meg.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum