Az első kettő találkozik Miskolcon

   

A Dab.Docler alapszakaszbeli utolsó miskolci fellépésén a hazaiak számára nagyobb a tét, ha nyernek, kissé ellógnak az üldözőiktől. Hokifarsang.

Bár a rengeteg egymás elleni mérkőzés miatt továbbra sem érdemes túlzottan elmerülni a pontszámítás rejtelmeiben, az biztos, hogy ha péntek este a Miskolc begyűjti a három pontot, azzal ideiglenesen megerősítené pozícióját riválisaival szemben. A tabella második helyén álló borsodiaknak 41 mérkőzés után 72 pontjuk van, a harmadik Brassónak 70, az Érsekújvárnak egy meccsel kevesebbet játszva 67, a HSC-nek két meccsel kevesebbet játszva 64, a Ferencvárosnak szintén egy meccsel kevesebbet játszva 59. Leegyszerűsítve azt mondhatjuk, hogy vesztett pontok tekintetében a Miskolc áll a legjobban a DAB után, majd három egyforma pontszámmal álló csapat következik, vagyis a Brassó, az Érsekújvár és a Csíkszereda, míg a Fradi lemaradása ebben a mutatóban 7 pont. Rögtön hozzá kell azonban tennünk, hogy ilyen kiélezett szituációban a már behúzott meccsek és pontok hatalmas előnyt jelenthetnek. Ha tehát a Miskolc megveri pénteken a tabellaelsőt, akkor azzal egy extra botlás lehetőségét biztosíthatja magának a többiekkel szemben.

0101misdab04sml

Ez azonban nem lesz olyan egyszerű, hiszen az idén eddig lejátszott három DAB elleni mérkőzésből négy pontot sikerült elhozniuk Bob Dever fiainak, egyszer tudták legyőzni a címvédőt hazai pályán, egyszer pedig hosszabbítást harcoltak ki, melyet azután a rávezetésekben buktak el. Ráadásul az Acélbikák idén meglehetősen kivételesnek számító győzelmi szériában vannak, december hatodikán kaptak ki utoljára, igaz, akkor éppen Miskolcon. Itt az alkalom tehát, hogy a Jegesmedvék keretbe foglalják a DAB győzelmi sorozatát, azonban ők maguk korántsem teljesítettek ilyen jól az elmúlt meccseken, hiszen legutóbb a HSC és a Brassó otthonában is vereséget szenvedtek. Messzemenő következtetéseket azonban ebből hiba lenne levonni, hiszen Erdélyben egyik csapatnak sincs könnyű dolga.

Nagy kérdés, hogy a tét és az elmúlt idők eltérő teljesítményei milyen hatással lesznek a csapatok játékára. A Miskolc könnyen görcsössé válhat a téttől és saját legutóbbi sikertelenségétől, míg a DAB egyre felszabadultabban játszhat. De mindez elsülhet fordítva is, a kiélezett szituációban a Jegesmedvék összekaphatják magukat, a DAB felszabadultsága pedig átcsaphat könnyelműségbe, emlékezhetünk, a tavalyi alapszakasz végén szinte alig nyert meccset a későbbi bajnok. Ettől persze idén még messze van, ahogyan meg is írtuk, a hátralévő nyolc meccsen nyolc pontot kell szereznie az elsőséghez. A helyzet veszélyeire Stephan Lundh is felhívta a figyelmet meccs előtti interjúnkban.

Bob Dever (Miskolci Jegesmedvék): Most már tényleg mindegy, kivel játszunk, győznünk kell. Ez hatványozottan érvényes a hazai mérkőzésekre, ezeket bármilyen formában is, kúszva-mászva, akár csúnya góllal is, de be kell húznunk. A hétvégén vissza kell térnünk a helyes útra, arra, amelyen november vége és január közepe között haladtunk. Nagyon figyelnünk kell az apró részletekre, amelyek eldönthetik egy-egy meccs sorsát, sokkal jobban kell koncentrálnunk, nem engedhetők meg olyan hibák, amelyeket például a hétvégén elkövettünk. Lehetne ezt tovább ragozni, ám a lényeg, hogy győzni kell, mindkét mérkőzésen.

Stephan Lundh (Dab.Docler): Az egyik legkeményebb ellenfelünkhöz látogatunk pénteken, hiszen a Jegesmedvék otthonában bárkit könnyen érhet meglepetés. Éppen ezért azt kértük a fiúktól, hogy a meccs elejétől próbáljanak meg teljes koncentrációval játszani, korábban ebből volt gondunk például Érsekújváron. Nyilvánvalóan mi is tudjuk, hogy tizenötre nyújthatjuk a veretlenségi sorozatot, sőt, két-három győztes meccsel már zsebünkben lehet az alapszakasz első helye, de ezen nem szabad gondolkoznunk, mindig csak a következő lépés járhat a fejünkben. Szerencsére új sérültünk nincsen, és Galanisz Nikandrosz is visszatér pénteken.

Miskolc–Dab.Docler 3-0

   

A DAB csak az első harmadban tudott lépést tartani rájátszásért küzdő ellenfelével, de ez kevés volt a Metcalfe, Knox páros ellen, amely három gólt szerzett. Gyenes már négy shutoutnál tart a szezonban.

A pénteki Miskolc–DAB találkozó egyik nagy kérdése az volt, hogy vajon, hogyan hat a csapatokra a tét, meginog-e a hazai csapat nagy nyomás alatt. A mérkőzés egyértelmű választ adott erre, ugyanakkor azt is meg kell jegyeznünk, hogy a dunaújvárosiaktól látott teljesítmény a tavalyi alapszakasz végét idézte, és ha nem szedik össze magukat Stephan Lundh tanítványai, akkor még komoly harc lehet az első hely megszerzéséért.

Az első harmad kiegyenlített játékot hozott, az első húsz percben azonban gólt nem láthattak a nézők. Hajós a 13. percben kétperces kisbüntetést kapott, ám ezt nem tudták kihasználni a vendégek. A második harmadban egy sokkal gyengébb DAB jött ki a jégre, érződött, hogy a Miskolc ezerszer jobban akarja a győzelmet, így a párharcok nagy részét meg is nyerték a palánk mellett és a buliknál is. Emellett rengeteg korongot adtak el a vendégek, melyekből rendre veszélyes akciókat vezettek a vendégek. Az egyik ilyen a 24. percben történt, amikor Nagy Richárd a saját kapuja mögül varázsolta Knox elé a korongot, az ő lövését még hatalmas bravúrral hárította Kalnins, ám Metcalfe ismétlésénél már ő is tehetetlen volt.

A gól után sem tudott felpörögni a DAB, sőt, a meccs felénél a Miskolc egy újabb eladott koronggal lódult meg a semleges harmadból, Knox nem is hibázta el a ziccert, amivel már kettő volt a borsodiak előnye. A harmadik harmadban is maradt a meggyőző hazai fölény, az 55. percben ismét korongot loptak a körülményesen kombináló újvárosi játékosoktól, ami után 3-1 ellen vezethették a kapura korongot. Knox, Faith és Metcalfe szépen kipasszolta a helyzetet, az egykori Acélbika, a hazaiak mostani csapatkapitánya, Tyler Metcalfe saját maga második, csapata harmadik gólját szerezte a mérkőzésen. A hátralévő hat perc esemény- és izgalommentesen zajlott. Gyenes szezonbeli negyedik, a DAB ellen pedig a második shutoutját érte el.

Győzelmével a Miskolc a rájátszás szempontjából nagyon fontos három pontot húzott be, viszont ha ez a DAB marad az alapszakasz végéig, akkor azok a csapatok kimondottan örülhetnek, amelyeknek sok meccsük van még hátra a dunaújvárosiak ellen.

Bob Dever (Miskolc): Nagyon fontos győzelmet arattunk ma este, több okból is. Egyrészt a múlt heti sikertelen túra után vissza kellett találnunk a helyes útra. Másrészt, az előző két mérkőzésen a Dunaújváros csak apróságokkal tudott megverni minket, és be kellett bizonyítanunk, hogy le tudjuk őket győzni. Az első harmadban jól, a második még jobban, a harmadikban pedig egészen kitűnően játszottunk. Ma este még ünneplünk, de holnap reggeltől már a vasárnapi mérkőzésre készülünk, mert ott is csak a győzelem fogadható el.

Stephan Lundh (Dab.Docler): Ma este a Miskolc jobb volt nálunk. Erősebben, gyorsabban játszottak, mi sok problémával küszködtünk.

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 1400 néző. Játékvezetők: Haszonits, Druga, Gangel, Ozsváth.
Gyenes: 100% (Duschek)
K
Kalnins: 91,4% (Kiss T.)
Boyle, deBruyn, Dubek, Miskolczi, Hegyi Á.
1
Lindgren, Hüffner, Ladányi, Szappanos, Kiss Á.
Hajós, Durco, Knox, Metcalfe, Faith
2
Huba, Nagy R., Peterdi, Galanisz, Azari
Láda, Vojtkó, Roczanov, Tóth, Rafaj
3
Jaborník, Gröschl, Somogyi, Papp, Contois
Ritó, Budai, Popovics, Szilágyi, Fliszár
4
Magosi, Pavuk, Léránt, Szabados
Bob Dever
E
Stephan Lundh, Jonas Johnson
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 23:58 MIS Metcalfe Knox
2-0 30:28 MIS Knox Metcalfe Boyle
3-0 54:12 MIS Metcalfe Faith Knox
35 Kapura lövések száma 24
2 Kiállításpercek 32

A Miskolc–DAB képei

 
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum