Klagenfurt?Fehérvár 1-2

   

Fantasztikus sikert ért el a Fehérvár, története során másodszor is nyert Klagenfurtban, ráadásul az előző siker is erre a szezonra esett. Mindhárom középszakaszbeli meccsét 60 perc alatt nyerte Marty Raymond csapata, és az alsóház élére állt.

Bár a 8. percben már a második Volán-játékost ült ki szabálytalanság miatt, nem állt bele rosszul a meccsbe a magyar csapat. Sok nagy helyzetet nem sikerült kialakítani, de kétszer is nagyon közel járt a vezetőgólhoz a Raymond-csapat. Az emberelőnyös játékunk a rosszabbik arcát mutatta az első harmadban, de így sem lehetett panasz egy ilyen harmad végén a 0-0-s állásra.

Egy újabb hátrány tökéletes kivédekezése után robbantott a Fehérvár. A 32. percben Yellow Horn megszerezte 14. gólját, érdekesség, hogy a találatnál Németh Attila mellett kapusunk, Hetényi Zoltán jegyzett gólpasszt. A klagenfurti problémák a 36. percben fokozódtak, amikor is Bryan McGregor használta ki a 4 a 4 elleni játék adta területet. Sajnos a harmad végén kapott előnyt ismét csak nem sikerült kihasználni, így boldogan, de nem teljesen nyugodtan várhattuk a reménybeli záró periódust, 2-0-s vezetéssel.

AVSKAC CYH

Ahogy várható volt, jött előre a Klagenfurt, egy pillanatig nem adta fel a harcot az aktuális szezonjával amúgy nagyon elégedetlen együttes. Az 51. percig nem jutottak semmire, Hetényi Zoltán továbbra is káprázatos formában védett. Ekkor azonban 12 másodperc alatt két magyar is kiült a kispadra. A KAC nehezen, de kihasználta a kétperces kettős fórt, épp, mielőtt az első büntetés lejárt volna. Colton Fretter mentette meg csapatát a góltalanságtól. Csakhamar Benk mehetett kisbüntetésre, de a hősies Volán kibekkelte az újabb két percet. A hajrá is hihetetlen szoros, izgalmas meccset hozott, kezdtek elfogynia lövéseink, és végső megoldásként természetesen lehozta a kapust a Klagenfurt edzője. Ez az este megint nem az övék volt. Nem kaptunk és nem is lőttünk több gólt, de a táblán megjelenő 1-2-es végeredménnyel tökéletesen elégedett volt a jégcsarnokban helyet foglaló összes magyar.

Hetényi Zoltán ismét 97%-kal zárta a mérkőzést, ezzel megerősítette vezetőhelyét az EBEL-kapusok rangsorában. 36 lövésből 35-öt fogott, csak kettős előnyből talált a hálójába a KAC.

Menetel tovább a Fehérvár, óriási eredménysort ért el eddig a középszakaszban, de hogy milyen messze még a cél és milyen kevés az előny, azt mutatja, hogy a 7 ponttal álló Volán mögött a 6 pontos KAC, az 5 pontos Dornbirn, valamint a 4-4 pontos Graz és Innsbruck áll. Egyedül az Olimpija szakadt le, amely 2 pontjával egyelőre lőtávolon kívüli. Vasárnap az Innsbruck érkezik Székesfehérvárra, majd következik a szlovénok elleni, várva várt oda-vissza csata.

EBEL, 4100 néző. Játékvezetők: Kellner, Ettlmayr, Rakovic.
Swette: 89,5% (Weinhandl)
K
Hetényi Z.: 97,2% (Kornakker)
Schumnig, Pöck, Lammers, Koch, Lundmark
1
Szirányi, Tokaji, Kovács, Sarauer, Banham
Furey, Reichel, Fretter, Spurgeon, Scofield
2
Sertich, Jackman, Yellow Horn, Naglich, Magosi
Siklenka, Iberer, Geier', Schuller, Geier
3
Orbán, Varga, Mihály, McGregor, Benk
Ban, Isopp, Pirmann, Schellander, Harand
4
Hetényi P., Pozsgai, Tóth, Nemes, Németh
Christer Olsson, Dieter Kalt
E
Marty Raymond, Rob Pallin
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 31:17 FHA Yellow Horn Németh Hetényi Z.
0-2 35:37 FHA McGregor Kovács Tokaji
1-2 52:10 KAC PP2 Fretter Koch Furey
36 Kapura lövések száma 19
8 Kiállításpercek 16
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum