Újpesten elvárás a HSC legyőzése

   

Evés közben jön meg az étvágy, ami hatványozottan igaz a lila-fehérekre, akik a legutóbbi csíkszeredai diadalt kívánják megismételni. A HSC viszont nem veszíthet több pontot az UTE ellen.

Az alapszakaszból hátramaradt két utolsó és nagyon keménynek ígérkező magyarországi túrája közül az elsőt kezdi meg pénteken a Csíkszereda, a kettő között pedig odahaza játszik élet-halál meccseket majd. Az első feladat az UTE csapatának legyőzése lesz. Van miért visszavágniuk Gál Sándor tanítványainak, hiszen a két csapat legutóbbi találkozóját az UTE nyerte, ráadásul a Vákárban. December 29-én hiába vezetett 1-0-ra a hazai csapat, az UTE négy találattal válaszolt és megnyerte a mérkőzést. Valami nagyon hasonlóban bízik most Ancsin János, aki nem is titkolta meccs előtti nyilatkozatában, hogy elvárás az újabb győzelem a csapattal szemben.

A pontokra azonban a HSC-nek is égetően szüksége van, hiszen a Csíkszereda annak az öt csapatnak az egyike a Miskolccal, a Brassóval, az Érsekújvárral és a Fradival együtt, akik a rájátszásért még kiadó három helyért küzdenek. A HSC jelenleg az ötödik, relatíve hátrányos pozíciója abból adódik, hogy a fenti csapatok mindegyikénél kevesebb mérkőzést játszott. Ez természetesen lehetőséget is jelent, abból a szempontból viszont nem túl előnyös, hogy ezeket a meccseket a Csíkszeredának még be kell húznia, ami ilyen kiélezett hajrában nehezebb feladat lehet, mint az alapszakasz egy semlegesebb periódusában. Az UTE ráadásul egyik csapat dolgát sem kívánja megkönnyíteni, továbbra is minden pontért küzdeni fog és ilyen szituációban könnyen lehet, hogy az ellenük elhullajtott pontok képezik majd a mérleg nyelvét a rájátszásért folytatott harcban.

A HSC-t továbbra is kisebb sérülések sújtják és úgy tűnik, a légiósokkal is hadilábon állnak. A csapattal nem utazott el a Brassó ellen térdsérülést szenvedő Gyenisz Svidkij, akinek a belső meniszkuszának hátsó szarva sérült. Az orosz játékosra 2-3 hét kihagyás vár. Nem tartott a csapattal Gecse Hugó és a kanadai Mike Danton sem. Utóbbi játékossal a klub közös megegyezés alapján felbontotta a szerződését. Az orosz játékossal, Svidkijjel, folynak a tárgyalások a folytatást illetően. Az ő esetében későbbre várható döntés. A klubnak január 31-ig van ideje gondoskodni a légiósok pótlásáról, nincsenek könnyű helyzetben.

utehscIMGP0412_4918

Ancsin János (UTE): Miután, legutóbb idegenben sikerült legyőznünk a Csíkszeredát, egyértelmű, hogy itthon is ez a célunk, ez az elvárás. Természetesen nem lesz könnyű dolgunk, hiszen egyrészt jó formában vannak, másrészt élet-halál harcot vívnak a rájátszásért. Nyolc-kilenc fordulóval az alapszakasz vége előtt különösen nem fér bele nekik, hogy kikapjanak tőlünk. Ami minket illet, próbálunk az utóbbi meccsekhez képest javulni, fontos lesz az, hogy hogyan kezdjük a meccset, az elején oda kell figyelnünk.

Gál Sándor (HSC Csíkszereda): Egyik legnehezebb túránk következik. Fontos, hogy ne vegyük félvállról az Újpest elleni mérkőzést. Létfontosságú a győzelem ellenük, hogy önbizalommal telve vághassunk neki a még fontosabb két mérkőzésnek a Miskolc és az Érsekújvár ellen. Minimum hat pontot kell szerezzünk, hogy életben tartsuk a reményeinket. De könnyen meglehet, hogy ez sem lesz elég. Egy pár játékosunk kisebb betegséggel küszködik, reméljük a mérkőzés kezdetéig mindenki százszázalékos lesz.

UTE˜–HSC Csíkszereda 2-4

   

Az első negyedórában megnyerte a meccset a HSC, de a végén veszélybe került a létfontosságú három pontja.

A csíkszeredaiak nagyon aktívan kezdték a mérkőzést, már az 57. másodpercben betalált Hajek Márk kapujába Marek Curilla. A vendégek fölénye a folytatásban is megmaradt, Vaclav Novak kétgólosra növelte a HSC előnyét a 12. percben, míg három perc múlva Horváth András kiállítása során Hruby kiosztotta harmadik gólpasszát, míg Novak megszerezte második találatát.

A második húsz perc már kiegyenlítettebb játékot hozott, az UTE csak kettővel lőtt kevesebb a kapura, mint a HSC. A játékrész során háromszor játszhatott emberelőnyben a lila-fehér csapat, de egyet sem használt ki, viszont egy találat született, a 27. percben Reiter Richárd lőtt gólt Kozuchnak.

A záró harmadban az 52. percben Coleman góljával már egygólosra csökkent az UTE hátránya. A mérkőzés végén szűk egy percig kettős emberelőnyben játszhattak a hazaiak, ám sem öt a háromra, sem öt a négyre, sem hat a négyre nem született gól, sőt hat másodperccel a vége előtt Flinta Botond üres kapus gólja bebiztosította a csíkszeredai győzelmet.

Ancsin János (UTE): Azt gondolom, hogy ezt a mai meccset a rutintalanságunk miatt vesztettük el. Ha nem nézzük a meccs végi üres kaput, akkor két harmadot megnyertünk, a meccset még sem sikerült. Két harmad alatt kevesebb gólt lőttünk az emberelőnyős helyzeteinkből, mint a Csíkszereda az első harmadban.

Gál Sándor (HSC Csíkszereda): Örülök a 3 pontnak és az első harmadban mutatott játéknak. Utána viszont mintha kicserélték volna a csapat háromnegyedét, nagyot fordult a játékunk. Egyértelmű, hogy a jövőbeni meccseinken ez nem lesz elég, ha playoffba szeretnénk jutni. Ilyen játékkal nem is érdemeljük meg a rájátszást.

Erste Liga, Megyeri út, 230 néző. Játékvezetők: Varjú, Halassy, Bedő, Soós.
Hajek: 94,5% (Szabó)
K
Kozuch: 92,6% (Ruczuj)
Zalavári, Maklári, Reiter, Pichler, Farkas L. S.
1
Hruby, Flinta, Curilla, Mihály, Novák
Horváth, Garbacz, Virág T., Szirányi, Sweeney
2
Salló, Papp, Moldován, Szőcs, Bíró T.
Bereczki, Sommer, Virág Cs., Coleman, Crichton
3
Bors, Nagy I., Becze, Péter, Molnár Zs.
Kovács, Dömötör, Fekti
4
Góga, Kósa, Molnár Z., Bíró O., Farkas T.
Ancsin János, Fekti Bálint
E
Gál Sándor, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 00:57 SCC Curilla Hruby Novák
0-2 11:36 SCC Novák Hruby Flinta
0-3 14:17 SCC PP Novák Hruby Curilla
1-3 26:52 UTE Reiter Pichler Farkas L. S.
2-3 51:27 UTE Coleman Crichton Virág Cs.
2-4 59:54 SCC EN Flinta Curilla Hruby
27 Kapura lövések száma 56
4 Kiállításpercek 12

Az UTE–HSC képei

 
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum