A tavalyi döntő visszavágója

   

Mindössze három mérkőzést rendeztek vasárnap, kiemelkedett az elmúlt szezon két döntősének, a Chicagónak és a Bostonnak az idei első randevúja.

A Hawks kezdett jobban és az ötödik percben Hossa révén már a vendégek kapujában táncolt a korong. A Bruins csak a játékrész végére tért magához, de akkor nagyon, 21 másodperccel a dudaszó előtt Brad Marchand egyenlített. A lélektani gól jól jött a vendégeknek, ugyanis a második harmad első percében már az előny is náluk volt a duplázni tudó Marchand jóvoltából. A bajnok rákapcsolt és a mérkőzés felénél Tuuka Rask hatalmas hibájából egyenlített, a finn kapus Brandon Bollig nullszögből leadott lövését védte be. A hátralévő játékidőben egyformán veszélyben forogtak a kapuk, de több gól nem esett, így jöhetett a hosszabbítás, majd a szétlövés. A büntetőknél a hazaiak jobban koncentráltak, Toews és Kane találatára csak a vendégek legjobbja, Marchand tudott válaszolni, így bajnok Chicago ismét legyőzte a Bostont. A hazaiak mestere, Joel Quenneville 692. győztes meccsén állt a kispad mögött, amivel befogta az örökranglista harmadik helyén álló Dick Irvin Seniort.

Magabiztosan tartotta otthon a két pontot a Rangers a Capitals ellen, amely zsinórban ötödik alkalommal nem tudott nyerni. A Parkőrök gyakorlatilag már az első harmadban eldöntötték a mérkőzést, amikor nyolc lövésből kétszer vették be Grubauer kapuját, akit Oates mester le is cserélt még az első szünet előtt. A három hazai találatból kettőt az a Nash vállalt, aki megtáltosodott, amióta behívták az olimpiai csapatba, nyolc meccsen összesen hétszer talált be az ellenfelek kapujába. A második harmad elején egy gyors gólváltást követően maradt a háromgólos különbség, amely után a Capitals nem tudott, a Rangers pedig nem akart többet kiadni magából. A győzelemmel a Kékek továbbra is tartják remek formájukat, az utolsó kilenc meccsből hétszer nyertek és összesen 15 pontot gyűjtöttek.

A Tampa a Carolina otthonában vendégeskedett és a Rangershöz nagyon hasonló módon győzött. A Tampa az első játékrészben hét lövésből háromszor talált be, aminek következtében Justin Peters is a lecserélés sorsára jutott. A második harmadot a PNC Arenában New Yorktól eltérően nem egy, hanem két gyors gólváltás vezette fel, így maradt a háromgólos differencia. Az előny tudatában a vendégek visszavettek, a Hurricanes viszont rákapcsolt, ám a fantasztikusan játszó és összesen 48 védéssel záró, pályafutása legjobbját nyújtó Ben Bishop kapuját csak egyszer tudták bevenni a maradék játékidőben.

Chicago?Boston 3-2 (videó)
G.: Hossa, Bollig ill. Marchand (2)

Carolina?Tampa Bay 3-5 (videó)
G.: Szjomin, E. Staal, Hainsey ill. Barberio (2), Palat, Kucserov, Purcell

NY Rangers?Washington 4-1 (videó)
G.: Nash (2), Stepan, Callahan ill. Ovecskin

NHL

sorsolás
tabella
kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum