A Miskolc ellen javíthat a HSC

   

A Brassó ellen hibázó Csíkszeredának a Miskolc ellen mindenképpen pontokra van szüksége. A Jegesmedvék eddig mindössze kétszer jártak Erdélyben, a második helyről várják a találkozót.

Utoljára október 28-án járt Bob Dever csapata Erdélyben, akkor hosszabbításban 3-2-re kapott ki a házigazdáktól. Az idei első találkozójukra egy hónappal korábban, szeptember végén került sor, akkor 2-1-re nyertek a kékek. Mindkét meccsen Vaclav Novak jelentette a döntő különbség, hiszen a HSC cseh légiósa két-két pontig jutott. A túloldalon Jordan Knoxra lesz érdemes figyelni, a kanadai csatár ugyanis mindkét meccsen betalált.

A Miskolcnak kilenc meccse van hátra, jelenleg második, de ahhoz, hogy igazán kényelmes pozícióból várja a rájátszás hajráját, a hétvégi erdélyi túráról minél több ponttal kell hazautazzon. Ha sikerül legyőznie a HSC-t, akkor előnye 8 pontra nő üldözőivel szemben, ami 8 fordulóval a vége előtt nehezen behozhatónak tűnik. Igaz ez még akkor is, ha összesen négy meccse van hátra közvetlen ellenfelei, a HSC és a Brassó otthonában. Egyelőre nem tűnik úgy, hogy bármelyik csapat is idő előtt kiesne a küzdelemből, azt pedig éppen pénteken, a Brassó csíkszeredai győzelmekor láthattuk, mire képes egy utolsó esélyét megragadni igyekvő csapat.

Nehéz, de nem megoldhatatlan feladatra számít Bob Dever, a Miskolc edzője: “Továbbra is a fegyelem, és a jó csapatjáték lesz a kulcs, ezzel lehetünk eredményesek, de ugyanilyen lényeges lesz, hogy mentálisan erősek legyünk.” Kemény hangnemben készül a borsodi csapat, a vezetőedző semmilyen kifogást nem fogad el a jövőben: “Mondtam a játékosoknak a héten, hogy a hátralévő mérkőzéseken – így a hétvégén is – nem lehet semmiféle kifogás, nem érdekel, ha valaki beteg, ha itt fáj, ott fáj. Fel kell menni a jégre, és az utolsó másodpercig küzdeni kell. Mert ne legyenek illúzióink, ezeken a meccseken kegyetlen küzdelem lesz. Mindenki a rájátszásra hajt, és az ellenfeleink is mindent el fognak követni azért, hogy bekerüljenek a legjobb négy közé, tehát nekünk is ezt kell tenni. A jelenlegi pozíciónk megerősítése érdekeben nem is lehet más a célunk, mint két győzelem, amellyel óriási lépést tennénk a playoff felé. Teljes csapattal utazunk Romániába, így továbbra is négy sorral megyünk a pontokért.”

A HSC Csíkszereda dolgát nehezíti, hogy az egyre hasznosabban játszó Gyenisz Svidkij megsérült a Brassó elleni mérkőzésen, a térdét hétfőn vetik komolyabb vizsgálat alá.

Nem ígérkezik ennyire kiélezettnek a játéknap másik összecsapása, amelyen az UTE fogadja a DAB-ot. A két csapat eddig háromszor találkozott a Megyeri úton, mindháromszor a vendégek nyertek, az összesített gólkülönbség 3-17. Legutóbb akadtak gondjai a koncentrációval Stephan Lundh tanítványainak, és ha ezúttal sem sikerül az első pillanattól maximális erőbedobással játszaniuk, akkor biztosak lehetünk abban, hogy meggyűlhet a bajuk Ancsin János és Fekti Bálint csapatával. Ha azonban érvényesítik a papírformát, akkor újabb nagy lépést tehetnek az alapszakasz-győzelem megszerzése felé.

Ancsin János (UTE): A ligában jelenleg legjobb formában lévő Dab.Docler ellen nagyon nehéz dolgunk lesz, de mivel otthon vagyunk, célul a pontszerzést kell kitűznünk. A legutóbbi meccsen jól kezdtünk, sokáig meccsben voltunk, de volt egy rövidzárlat, ami megpecsételte a sorsunkat. Nyilván nem mi vagyunk a meccs esélyesei, de fegyelmezett játékkal, jó védekezéssel, s több lőtt góllal szorosabb eredményt érhetünk el. Ebben segítségünkre lehetnek a sérülésből visszatérők, köztük Virág Tamás is, aki nagy valószínűséggel ott lehet majd a pályán.

Stephan Lundh (Dab.Docler): Legutóbb Újpesten kicsit belealudtak a játékosok a kezdésbe, s bár a végén felpörögtünk és győztünk, ilyen kezdést még egyszer nem engedhetünk meg magunknak a lila-fehérek ellen, ha három ponttal szeretnénk hazajönni. Szerencsére sikerült egy kicsit meglépni az üldözők elől, de nem szabad kiengednünk, ha első helyen szeretnénk zárni az alapszakaszt. Az sem mellékes, hogy most már egyre közelebb kerül a rájátszás, tehát mindenkinek élesítenie kell magát, hiszen ott már egy hiba sem fér bele, ha harmadszor is mi szeretnénk magasba emelni a MOL Liga kupáját.

UTE–Dab.Docler 1-6

   

Nem vette félvállról ellenfelét a Dunaújváros, és bár így is nehezen találták meg az első gólt, végül megérdemelt sima győzelmet arattak a végig lelkesen játszó UTE ellen.

Pavuk sérülése miatt megkeverte a sorokat Lundh mester, az első sorban Contois helyén Kiss Ákos kezdett, míg a kanadai csatár a harmadik sorban próbálkozott Somogyival és Papp Viktorral. Korán emberelőnybe kerültek a vendégek, akik le is táboroztak az újpesti harmadban, azonban az egész meccsen kiváló formában védő Pleszkán eszén nem tudtak túljárni. Az előny után nagyobbnál nagyobb helyzeteket dolgozott ki a Dab.Docler, Szappanos, Azari és Galanisz is szabadon próbálkozhatott, ám Pleszkán a meccsnek ebben a periódusában megoldhatatlan feladatot jelentett a vendégek csatárainak. A lilák első kapura lövését a 12. percben jegyezhettük fel, igaz, ebből majdnem gólt is lőttek, Crichton kapu mögül visszatett passzát Sweeney lőtte vasra. A vendégek góltalansága a 14. percig tartott, Gröschl szerzett korongot a semleges zónában, elment a balszélen, majd centerezett az érkező Peterdinek, akinek nem okozott gondot a ziccer értékesítése. A harmad vége felé Galanisz számított el egy ütközést, minek következtében nagy lendülettel vágódott a palánknak, nem is tért már vissza a mérkőzésre. Az utolsó percekben a hazaiak előtt is adódott gólszerzési lehetőség, ám Kalnins Pichler, Dömötör és Maklári kísérletét is hárítani tudta.

A második harmadban ismét átszervezte együttesét Stephan Lundh, a sérült Galanisz helyére Gröschl került fel a második sor centerének. A harmadik percben az egyre jobb formában játszó Szabados lőtt bombagólt, amivel már 2-0-ra vezettek a vendégek. Majd a 26. percben ismét a Gröschl, Peterdi játékkapcsolat eredményezett találatot. A lilák nem igazán tudtak komolyabb ellenállást kifejteni a jobb erőkből álló ellenfelükkel szemben, a 32. Percben Jabornik lövésébe nyúlt bele Papp Viktor, a továbbra is bravúrt bravúrra halmozó Pleszkán tehetetlen volt. A 35. percben Petedi kiállítása nyomán gyakorolhatták az előnyös játékot Ancsin János és Fekti Bálint tanítványai, ami nem is ment rosszul, majdnem két teljes percig bent tudták tartani a DAB harmadában a korongot, a passzok is jól mentek, ám a lövésekkel rendre gondok adódtak, illetve Kalnins védett fenomenálisan. A harmad végére ezzel együtt a fontos kérdések eldőltek, bár Pichler agilis játéka majdnem gólt eredményezett.

A 43. percben Contois ment el a balszélen, hibátlanul tette a középen érkező Jabornik elé, aki teljesen szabadon lőhetett és nem is hibázott. Az UTE szinte azonnal az ötödik vendéggól után megszerezhette volna a szépítő gólt, de a csatárként játszó Maklári próbálkozását Kalnins hatástalanította. A 45. percben ismét emberelőnybe került a Dunaújváros, Azari húzódott közel a kapuhoz és senkitől sem zavartatva lőtte ki a bal felső sarkot. A hazaiak az 50. percben szerezték meg első találatukat, Crichton volt előkészítő, passzát Sweeney vágta védhetetlenül a hálóba. A találkozón több gól nem született, a Dab.Docler 6-1-re nyert, így továbbra is magabiztosan vezeti a MOL Liga tabelláját.

Ancsin János, UTE: “A meccs elején nagyon nekünk ugrott a DAB, ezt a nyomást a második harmad közepéig bírtuk. Pleszkán Jocinak ma is sokat köszönhettünk, sokáig tartott minket, de aztán kijött a két csapat közti különbség.”

Stephan Lundh, Dab.Docler: Kihívásnak tekintettük ezt a meccset, mert mindig nehéz egy olyan csapat ellen játszani, akiknek nincs veszteni valója. Az első két harmad nagyon jól sikerült, és meg tudom érteni, hogy kicsit alább hagyott a koncentrációnk, hiszen amikor nagy különbséggel vezet egy csapat, akkor ez benne van a játékban. Ma játszottunk a legjobban az UTE ellen. Fontos, hogy minden meccsen komolyan odategyük magunkat, ez ma is megtörtént, a 6-1-es végeredménnyel nagyon elégedett vagyok.

MOL Liga, Megyeri út, 140 néző. Játékvezetők: Haszonits, Sós, Bedő, Soltész.
Pleszkán: 90,8% (Hajek)
K
Kalnins: 96,7% (Kiss T.)
Zalavári, Maklári, Reiter, Pichler, Farkas
1
Lindgren, Hüffner, Ladányi, Szappanos, Kiss Á.
Horváth, Garbacz, Sweeney, Fekti, Crichton
2
Huba, Nagy R., Peterdi, Azari, Galanisz
Ványi, Sommer, Virág T., Virág Cs., Coleman
3
Jaborník, Gröschl, Somogyi, Papp, Contois
Bereczki, Kovács, Szirányi, Dömötör
4
Hruby, Magosi, Léránt, Szabados
Ancsin János, Fekti Bálint
E
Stephan Lundh, Jonas Johnson
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 13:01 DAB Peterdi Gröschl Galanisz
0-2 22:55 DAB Szabados Léránt Lindgren
0-3 28:09 DAB Peterdi Gröschl Azari
0-4 31:53 DAB Jaborník Somogyi Contois
0-5 42:15 DAB Jaborník Contois Hruby
0-6 44:23 DAB PP Azari Peterdi Gröschl
1-6 49:41 UTE Sweeney Crichton
30 Kapura lövések száma 65
10 Kiállításpercek 16

Az UTE–DAB képei

   

Az UTE–DAB góljai

 

Cimkék: , , , ,

Összes (148)

Utolsó hozzászólások

  1. uteapu
      #143
    uteapu,   

    @moszkvicsslusszkulcs: Ha egy csapat ilyen durván játszik, annak sok kiállítás és vereség a következménye.:))

  2. ilyéslaci
      #144
    ilyéslaci,   

    Hajrá Miskolc, holnap aztán összeszedettebben :-)

  3.   #145
    kistvan,   

    Arra nem gondoltak a miskolci legények,hogy ha már ilyen érzékeny a sporik ingerküszöbe,akkor talán egy kicsit fegyelmezettebben játszanak?Egyébként nagyon sz@rul játszott mindkét csapat,nekünk szerencsénk volt!Ezzel a játékkal nem lesz PO!

  4.   #146
    Miskolcifan,   

    @kistvan: Ingerküszöb csak a hazaik felé volt ma,felénk nem.

  5. IPEIL
      #147
    IPEIL,   

    @rangers77: Na jó, téged sem lehet komolyan venni.

  6. Foton
      #148
    Foton,   

    Na, bezzeg amikor mi mondjuk, hogy ezek a bírók nem érnek egy sapka csihánt sem, akkor egyből jön a "nem a bírókra kell fogni" hsz-ek tömkelege. Amúgy a bírók tényleg eléggé tanácstalanok voltak, mint általában. A helyzetkihasználások ugyanolyanok voltak mindkét oldalon, mint a bíráskodás. Amúgy meg ha mi kerülünk emberelőnyös helyzetbe, az mindig az ellenfélnek kedvez. Mutassatok 5 gólt amit emberelőnyből lőttünk ebben a szezonban! Na jó, csak 3-at! Nincs! Amikor emberelőnyben vagyunk, egyszerűen nem lövünk gólt! Úgyhogy ma inkább a Maciknak fújtak a bírók....

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
október 19., szerda
ROM 17:30 BRAPRO 13-1VÉGE
ROM 17:30 GALSCC 4-3VÉGE
MK 18:00 DABAVS 3-1VÉGE
MK 18:00 UTEMAC 2-3 HVÉGE
U20 18:40 AVSZEG 15-0VÉGE
U20 18:40 KMHDHK 1-4VÉGE
EBYSL 19:00 VICMAC 2-5VÉGE
MK 19:00 FTCMIS 4-3 HVÉGE
október 20., csütörtök
U18 16:30 PEFMAC 1-10VÉGE
SVK3 17:00 RUZHKB 2-1VÉGE
U18 17:30 AVSTVS 21-0VÉGE
U18 17:45 UTEDHK 3-2VÉGE
MOL 18:00 DHKBEO 6-0VÉGE
U18 18:30 MISETO 3-2 BVÉGE
október 21., péntek
KK 15:30 MISJES 4-1VÉGE
MOL 18:00 DHKFTC 5-1VÉGE
MOL 18:30 BRASCC 3-2ÉLŐ
MOL 18:30 TITBEO 2-3ÉLŐ
KK 19:00 GALTYC 0-5ÉLŐ
október 22., szombat
NHL 01:00 CBJCHI 
    • SPÍLER TV
EBYSL 13:10 OHCHKB 
EBJL 14:30 RBSAVS 
KK 14:30 MISGAL 
EBJL 16:00 KACVAS 
EBJL 16:00 MARMAC 
EBJL 16:10 VSVETO 
EBYSL 16:10 VASZNO 
EBJL 16:25 OHCUTE 
EBEL 17:30 AVSHCB 
EBJL 18:00 VICDMJ 
EBYSL 18:00 RBSAVS 
KK 18:00 TYCJES 
EBYSL 18:15 TRKMAC 
MOL 18:30 DABMAC 
október 23., vasárnap
NHL 01:00 BOSMTL 
    • SPÍLER TV
NHL 04:00 CGYSTL 
    • SPÍLER TV
EBJL 10:45 ZESAVS 
EBYSL 11:30 HCIAVS 
EBJL 12:40 OHCDMJ 
EBJL 13:30 RBSVAS 
EBYSL 13:45 OLLMAC 
EBJL 14:00 KACETO 
EBJL 14:00 MARHKB 
KK 14:30 JESGAL 
MOL 17:00 SCCBRA 
EBYSL 17:30 SLLHKB 
EBJL 18:00 VICUTE 
KK 18:00 TYCMIS 
október 24., hétfő
NHL 00:00 NYIMIN 
    • SPÍLER TV
MOL 18:00 UTETIT 
    • M4 SPORT
EBEL 19:15 AVSHCI 
október 25., kedd
U18   AVSSCC 
október 26., szerda
CEHC   AVSOHC 
EBJL   MACDMJ 
U18 17:00 ETOVAS 
EBYSL 17:40 VASEHL 
U18 18:40 KMHUTE 
U18 19:00 TVSSCC 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
MK 20:40 HKBDHK 
október 27., csütörtök
U18   PEFKMH 
U18   SCCMIS 
MOL 17:00 SCCDAB 
MOL 17:30 BRATIT 
EBYSL 18:00 AVSOLL 
október 28., péntek
MOL 17:00 GALDAB 
MOL 18:00 BEOMAC 
MOL 18:00 UTEDHK 
U20 18:00 ZEGAVS 
MOL 18:30 MISFTC 
U18 18:30 SCCDHK 
EBEL 19:15 AVSKAC 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk