A Miskolc ellen javíthat a HSC

   

A Brassó ellen hibázó Csíkszeredának a Miskolc ellen mindenképpen pontokra van szüksége. A Jegesmedvék eddig mindössze kétszer jártak Erdélyben, a második helyről várják a találkozót.

Utoljára október 28-án járt Bob Dever csapata Erdélyben, akkor hosszabbításban 3-2-re kapott ki a házigazdáktól. Az idei első találkozójukra egy hónappal korábban, szeptember végén került sor, akkor 2-1-re nyertek a kékek. Mindkét meccsen Vaclav Novak jelentette a döntő különbség, hiszen a HSC cseh légiósa két-két pontig jutott. A túloldalon Jordan Knoxra lesz érdemes figyelni, a kanadai csatár ugyanis mindkét meccsen betalált.

A Miskolcnak kilenc meccse van hátra, jelenleg második, de ahhoz, hogy igazán kényelmes pozícióból várja a rájátszás hajráját, a hétvégi erdélyi túráról minél több ponttal kell hazautazzon. Ha sikerül legyőznie a HSC-t, akkor előnye 8 pontra nő üldözőivel szemben, ami 8 fordulóval a vége előtt nehezen behozhatónak tűnik. Igaz ez még akkor is, ha összesen négy meccse van hátra közvetlen ellenfelei, a HSC és a Brassó otthonában. Egyelőre nem tűnik úgy, hogy bármelyik csapat is idő előtt kiesne a küzdelemből, azt pedig éppen pénteken, a Brassó csíkszeredai győzelmekor láthattuk, mire képes egy utolsó esélyét megragadni igyekvő csapat.

Nehéz, de nem megoldhatatlan feladatra számít Bob Dever, a Miskolc edzője: “Továbbra is a fegyelem, és a jó csapatjáték lesz a kulcs, ezzel lehetünk eredményesek, de ugyanilyen lényeges lesz, hogy mentálisan erősek legyünk.” Kemény hangnemben készül a borsodi csapat, a vezetőedző semmilyen kifogást nem fogad el a jövőben: “Mondtam a játékosoknak a héten, hogy a hátralévő mérkőzéseken – így a hétvégén is – nem lehet semmiféle kifogás, nem érdekel, ha valaki beteg, ha itt fáj, ott fáj. Fel kell menni a jégre, és az utolsó másodpercig küzdeni kell. Mert ne legyenek illúzióink, ezeken a meccseken kegyetlen küzdelem lesz. Mindenki a rájátszásra hajt, és az ellenfeleink is mindent el fognak követni azért, hogy bekerüljenek a legjobb négy közé, tehát nekünk is ezt kell tenni. A jelenlegi pozíciónk megerősítése érdekeben nem is lehet más a célunk, mint két győzelem, amellyel óriási lépést tennénk a playoff felé. Teljes csapattal utazunk Romániába, így továbbra is négy sorral megyünk a pontokért.”

A HSC Csíkszereda dolgát nehezíti, hogy az egyre hasznosabban játszó Gyenisz Svidkij megsérült a Brassó elleni mérkőzésen, a térdét hétfőn vetik komolyabb vizsgálat alá.

Nem ígérkezik ennyire kiélezettnek a játéknap másik összecsapása, amelyen az UTE fogadja a DAB-ot. A két csapat eddig háromszor találkozott a Megyeri úton, mindháromszor a vendégek nyertek, az összesített gólkülönbség 3-17. Legutóbb akadtak gondjai a koncentrációval Stephan Lundh tanítványainak, és ha ezúttal sem sikerül az első pillanattól maximális erőbedobással játszaniuk, akkor biztosak lehetünk abban, hogy meggyűlhet a bajuk Ancsin János és Fekti Bálint csapatával. Ha azonban érvényesítik a papírformát, akkor újabb nagy lépést tehetnek az alapszakasz-győzelem megszerzése felé.

Ancsin János (UTE): A ligában jelenleg legjobb formában lévő Dab.Docler ellen nagyon nehéz dolgunk lesz, de mivel otthon vagyunk, célul a pontszerzést kell kitűznünk. A legutóbbi meccsen jól kezdtünk, sokáig meccsben voltunk, de volt egy rövidzárlat, ami megpecsételte a sorsunkat. Nyilván nem mi vagyunk a meccs esélyesei, de fegyelmezett játékkal, jó védekezéssel, s több lőtt góllal szorosabb eredményt érhetünk el. Ebben segítségünkre lehetnek a sérülésből visszatérők, köztük Virág Tamás is, aki nagy valószínűséggel ott lehet majd a pályán.

Stephan Lundh (Dab.Docler): Legutóbb Újpesten kicsit belealudtak a játékosok a kezdésbe, s bár a végén felpörögtünk és győztünk, ilyen kezdést még egyszer nem engedhetünk meg magunknak a lila-fehérek ellen, ha három ponttal szeretnénk hazajönni. Szerencsére sikerült egy kicsit meglépni az üldözők elől, de nem szabad kiengednünk, ha első helyen szeretnénk zárni az alapszakaszt. Az sem mellékes, hogy most már egyre közelebb kerül a rájátszás, tehát mindenkinek élesítenie kell magát, hiszen ott már egy hiba sem fér bele, ha harmadszor is mi szeretnénk magasba emelni a MOL Liga kupáját.

UTE–Dab.Docler 1-6

   

Nem vette félvállról ellenfelét a Dunaújváros, és bár így is nehezen találták meg az első gólt, végül megérdemelt sima győzelmet arattak a végig lelkesen játszó UTE ellen.

Pavuk sérülése miatt megkeverte a sorokat Lundh mester, az első sorban Contois helyén Kiss Ákos kezdett, míg a kanadai csatár a harmadik sorban próbálkozott Somogyival és Papp Viktorral. Korán emberelőnybe kerültek a vendégek, akik le is táboroztak az újpesti harmadban, azonban az egész meccsen kiváló formában védő Pleszkán eszén nem tudtak túljárni. Az előny után nagyobbnál nagyobb helyzeteket dolgozott ki a Dab.Docler, Szappanos, Azari és Galanisz is szabadon próbálkozhatott, ám Pleszkán a meccsnek ebben a periódusában megoldhatatlan feladatot jelentett a vendégek csatárainak. A lilák első kapura lövését a 12. percben jegyezhettük fel, igaz, ebből majdnem gólt is lőttek, Crichton kapu mögül visszatett passzát Sweeney lőtte vasra. A vendégek góltalansága a 14. percig tartott, Gröschl szerzett korongot a semleges zónában, elment a balszélen, majd centerezett az érkező Peterdinek, akinek nem okozott gondot a ziccer értékesítése. A harmad vége felé Galanisz számított el egy ütközést, minek következtében nagy lendülettel vágódott a palánknak, nem is tért már vissza a mérkőzésre. Az utolsó percekben a hazaiak előtt is adódott gólszerzési lehetőség, ám Kalnins Pichler, Dömötör és Maklári kísérletét is hárítani tudta.

A második harmadban ismét átszervezte együttesét Stephan Lundh, a sérült Galanisz helyére Gröschl került fel a második sor centerének. A harmadik percben az egyre jobb formában játszó Szabados lőtt bombagólt, amivel már 2-0-ra vezettek a vendégek. Majd a 26. percben ismét a Gröschl, Peterdi játékkapcsolat eredményezett találatot. A lilák nem igazán tudtak komolyabb ellenállást kifejteni a jobb erőkből álló ellenfelükkel szemben, a 32. Percben Jabornik lövésébe nyúlt bele Papp Viktor, a továbbra is bravúrt bravúrra halmozó Pleszkán tehetetlen volt. A 35. percben Petedi kiállítása nyomán gyakorolhatták az előnyös játékot Ancsin János és Fekti Bálint tanítványai, ami nem is ment rosszul, majdnem két teljes percig bent tudták tartani a DAB harmadában a korongot, a passzok is jól mentek, ám a lövésekkel rendre gondok adódtak, illetve Kalnins védett fenomenálisan. A harmad végére ezzel együtt a fontos kérdések eldőltek, bár Pichler agilis játéka majdnem gólt eredményezett.

A 43. percben Contois ment el a balszélen, hibátlanul tette a középen érkező Jabornik elé, aki teljesen szabadon lőhetett és nem is hibázott. Az UTE szinte azonnal az ötödik vendéggól után megszerezhette volna a szépítő gólt, de a csatárként játszó Maklári próbálkozását Kalnins hatástalanította. A 45. percben ismét emberelőnybe került a Dunaújváros, Azari húzódott közel a kapuhoz és senkitől sem zavartatva lőtte ki a bal felső sarkot. A hazaiak az 50. percben szerezték meg első találatukat, Crichton volt előkészítő, passzát Sweeney vágta védhetetlenül a hálóba. A találkozón több gól nem született, a Dab.Docler 6-1-re nyert, így továbbra is magabiztosan vezeti a MOL Liga tabelláját.

Ancsin János, UTE: “A meccs elején nagyon nekünk ugrott a DAB, ezt a nyomást a második harmad közepéig bírtuk. Pleszkán Jocinak ma is sokat köszönhettünk, sokáig tartott minket, de aztán kijött a két csapat közti különbség.”

Stephan Lundh, Dab.Docler: Kihívásnak tekintettük ezt a meccset, mert mindig nehéz egy olyan csapat ellen játszani, akiknek nincs veszteni valója. Az első két harmad nagyon jól sikerült, és meg tudom érteni, hogy kicsit alább hagyott a koncentrációnk, hiszen amikor nagy különbséggel vezet egy csapat, akkor ez benne van a játékban. Ma játszottunk a legjobban az UTE ellen. Fontos, hogy minden meccsen komolyan odategyük magunkat, ez ma is megtörtént, a 6-1-es végeredménnyel nagyon elégedett vagyok.

Erste Liga, Megyeri út, 140 néző. Játékvezetők: Haszonits, Sós, Bedő, Soltész.
Pleszkán: 90,8% (Hajek)
K
Kalnins: 96,7% (Kiss T.)
Zalavári, Maklári, Reiter, Pichler, Farkas
1
Lindgren, Hüffner, Ladányi, Szappanos, Kiss Á.
Horváth, Garbacz, Sweeney, Fekti, Crichton
2
Huba, Nagy R., Peterdi, Azari, Galanisz
Ványi, Sommer, Virág T., Virág Cs., Coleman
3
Jaborník, Gröschl, Somogyi, Papp, Contois
Bereczki, Kovács, Szirányi, Dömötör
4
Hruby, Magosi, Léránt, Szabados
Ancsin János, Fekti Bálint
E
Stephan Lundh, Jonas Johnson
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 13:01 DAB Peterdi Gröschl Galanisz
0-2 22:55 DAB Szabados Léránt Lindgren
0-3 28:09 DAB Peterdi Gröschl Azari
0-4 31:53 DAB Jaborník Somogyi Contois
0-5 42:15 DAB Jaborník Contois Hruby
0-6 44:23 DAB PP Azari Peterdi Gröschl
1-6 49:41 UTE Sweeney Crichton
30 Kapura lövések száma 65
10 Kiállításpercek 16

Az UTE–DAB képei

   

Az UTE–DAB góljai

 

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

Eseménynaptár
október 18., szerda
MK 16:00 KMHFTC 1-6VÉGE
U18 17:35 SCCGEP 1-40VÉGE
MK 18:00 DABUTE 3-5VÉGE
MK 19:30 MACTIT 3-0VÉGE
október 19., csütörtök
U18 14:45 DHKMAC 2-3 BVÉGE
U18 16:00 PEFMIS 4-2VÉGE
U18 17:05 GEPVAS 0-15VÉGE
U20 17:20 ETOAVS 5-7VÉGE
U18 17:40 AVSSCC 6-0VÉGE
U18 18:00 ZEGUTE 1-5VÉGE
U18 19:00 SZDETO 0-12VÉGE
U20 19:00 UTEVAS 1-2VÉGE
október 20., péntek
KK 13:30 TXUMIS 
U20 16:50 SLLKMH 
KK 17:30 BRACZB 
EL 18:00 DABMAC 
EL 18:00 UTEVC2 
EBEL 18:30 ZNOAVS 
EL 18:30 TITFTC 
U20 20:00 HDJMAC 
október 21., szombat
U18 12:30 ZNOAVS 
U20 12:40 VSVKMH 
KK 13:30 MISCZB 
U20 14:45 G99DHK 
U20 15:50 SLLMAC 
EWHL 17:30 SKPKMH 
KK 17:30 BRATXU 
U18 18:00 ETOKMH 
U18 18:30 MACMIS 
U18 19:00 UTEVAS 
U18 19:00 UTEVAS 
október 22., vasárnap
U20 09:40 VSVMAC 
U18 12:45 VSVKMH 
U20 12:50 HDJKMH 
EWHL 13:00 KMHNEH 
KK 13:30 CZBTXU 
KK 17:30 MISBRA 
EBEL 17:45 AVSEHL 
    • M4 SPORT
EL 17:50 VC2DAB 
EL 18:00 FTCMAC 
U20 18:00 VICVAS 
EL 18:30 UTETIT 
október 24., kedd
U18   AVSMAC 
október 25., szerda
MK 18:00 FTCTIT 
MK 18:40 VASMIS 
október 26., csütörtök
U18   MISVSV 
U18   PEFDHK 
U18   SZDGEP 
U20   UTEAVS 
U20   ZNOMAC 
U20 19:25 KMHDHK 
október 27., péntek
U18 15:40 VASOKR 
U18 17:10 KMHVIC 
EL 17:50 VC2BRA 
EL 18:00 FTCUTE 
EL 18:30 TITMIS 
EL 19:00 MACSCC 
U18 19:10 UTEKAC 
   H I R D E T É S
Partnerünk