A Miskolc ellen javíthat a HSC

   

A Brassó ellen hibázó Csíkszeredának a Miskolc ellen mindenképpen pontokra van szüksége. A Jegesmedvék eddig mindössze kétszer jártak Erdélyben, a második helyről várják a találkozót.

Utoljára október 28-án járt Bob Dever csapata Erdélyben, akkor hosszabbításban 3-2-re kapott ki a házigazdáktól. Az idei első találkozójukra egy hónappal korábban, szeptember végén került sor, akkor 2-1-re nyertek a kékek. Mindkét meccsen Vaclav Novak jelentette a döntő különbség, hiszen a HSC cseh légiósa két-két pontig jutott. A túloldalon Jordan Knoxra lesz érdemes figyelni, a kanadai csatár ugyanis mindkét meccsen betalált.

A Miskolcnak kilenc meccse van hátra, jelenleg második, de ahhoz, hogy igazán kényelmes pozícióból várja a rájátszás hajráját, a hétvégi erdélyi túráról minél több ponttal kell hazautazzon. Ha sikerül legyőznie a HSC-t, akkor előnye 8 pontra nő üldözőivel szemben, ami 8 fordulóval a vége előtt nehezen behozhatónak tűnik. Igaz ez még akkor is, ha összesen négy meccse van hátra közvetlen ellenfelei, a HSC és a Brassó otthonában. Egyelőre nem tűnik úgy, hogy bármelyik csapat is idő előtt kiesne a küzdelemből, azt pedig éppen pénteken, a Brassó csíkszeredai győzelmekor láthattuk, mire képes egy utolsó esélyét megragadni igyekvő csapat.

Nehéz, de nem megoldhatatlan feladatra számít Bob Dever, a Miskolc edzője: “Továbbra is a fegyelem, és a jó csapatjáték lesz a kulcs, ezzel lehetünk eredményesek, de ugyanilyen lényeges lesz, hogy mentálisan erősek legyünk.” Kemény hangnemben készül a borsodi csapat, a vezetőedző semmilyen kifogást nem fogad el a jövőben: “Mondtam a játékosoknak a héten, hogy a hátralévő mérkőzéseken – így a hétvégén is – nem lehet semmiféle kifogás, nem érdekel, ha valaki beteg, ha itt fáj, ott fáj. Fel kell menni a jégre, és az utolsó másodpercig küzdeni kell. Mert ne legyenek illúzióink, ezeken a meccseken kegyetlen küzdelem lesz. Mindenki a rájátszásra hajt, és az ellenfeleink is mindent el fognak követni azért, hogy bekerüljenek a legjobb négy közé, tehát nekünk is ezt kell tenni. A jelenlegi pozíciónk megerősítése érdekeben nem is lehet más a célunk, mint két győzelem, amellyel óriási lépést tennénk a playoff felé. Teljes csapattal utazunk Romániába, így továbbra is négy sorral megyünk a pontokért.”

A HSC Csíkszereda dolgát nehezíti, hogy az egyre hasznosabban játszó Gyenisz Svidkij megsérült a Brassó elleni mérkőzésen, a térdét hétfőn vetik komolyabb vizsgálat alá.

Nem ígérkezik ennyire kiélezettnek a játéknap másik összecsapása, amelyen az UTE fogadja a DAB-ot. A két csapat eddig háromszor találkozott a Megyeri úton, mindháromszor a vendégek nyertek, az összesített gólkülönbség 3-17. Legutóbb akadtak gondjai a koncentrációval Stephan Lundh tanítványainak, és ha ezúttal sem sikerül az első pillanattól maximális erőbedobással játszaniuk, akkor biztosak lehetünk abban, hogy meggyűlhet a bajuk Ancsin János és Fekti Bálint csapatával. Ha azonban érvényesítik a papírformát, akkor újabb nagy lépést tehetnek az alapszakasz-győzelem megszerzése felé.

Ancsin János (UTE): A ligában jelenleg legjobb formában lévő Dab.Docler ellen nagyon nehéz dolgunk lesz, de mivel otthon vagyunk, célul a pontszerzést kell kitűznünk. A legutóbbi meccsen jól kezdtünk, sokáig meccsben voltunk, de volt egy rövidzárlat, ami megpecsételte a sorsunkat. Nyilván nem mi vagyunk a meccs esélyesei, de fegyelmezett játékkal, jó védekezéssel, s több lőtt góllal szorosabb eredményt érhetünk el. Ebben segítségünkre lehetnek a sérülésből visszatérők, köztük Virág Tamás is, aki nagy valószínűséggel ott lehet majd a pályán.

Stephan Lundh (Dab.Docler): Legutóbb Újpesten kicsit belealudtak a játékosok a kezdésbe, s bár a végén felpörögtünk és győztünk, ilyen kezdést még egyszer nem engedhetünk meg magunknak a lila-fehérek ellen, ha három ponttal szeretnénk hazajönni. Szerencsére sikerült egy kicsit meglépni az üldözők elől, de nem szabad kiengednünk, ha első helyen szeretnénk zárni az alapszakaszt. Az sem mellékes, hogy most már egyre közelebb kerül a rájátszás, tehát mindenkinek élesítenie kell magát, hiszen ott már egy hiba sem fér bele, ha harmadszor is mi szeretnénk magasba emelni a MOL Liga kupáját.

UTE–Dab.Docler 1-6

   

Nem vette félvállról ellenfelét a Dunaújváros, és bár így is nehezen találták meg az első gólt, végül megérdemelt sima győzelmet arattak a végig lelkesen játszó UTE ellen.

Pavuk sérülése miatt megkeverte a sorokat Lundh mester, az első sorban Contois helyén Kiss Ákos kezdett, míg a kanadai csatár a harmadik sorban próbálkozott Somogyival és Papp Viktorral. Korán emberelőnybe kerültek a vendégek, akik le is táboroztak az újpesti harmadban, azonban az egész meccsen kiváló formában védő Pleszkán eszén nem tudtak túljárni. Az előny után nagyobbnál nagyobb helyzeteket dolgozott ki a Dab.Docler, Szappanos, Azari és Galanisz is szabadon próbálkozhatott, ám Pleszkán a meccsnek ebben a periódusában megoldhatatlan feladatot jelentett a vendégek csatárainak. A lilák első kapura lövését a 12. percben jegyezhettük fel, igaz, ebből majdnem gólt is lőttek, Crichton kapu mögül visszatett passzát Sweeney lőtte vasra. A vendégek góltalansága a 14. percig tartott, Gröschl szerzett korongot a semleges zónában, elment a balszélen, majd centerezett az érkező Peterdinek, akinek nem okozott gondot a ziccer értékesítése. A harmad vége felé Galanisz számított el egy ütközést, minek következtében nagy lendülettel vágódott a palánknak, nem is tért már vissza a mérkőzésre. Az utolsó percekben a hazaiak előtt is adódott gólszerzési lehetőség, ám Kalnins Pichler, Dömötör és Maklári kísérletét is hárítani tudta.

A második harmadban ismét átszervezte együttesét Stephan Lundh, a sérült Galanisz helyére Gröschl került fel a második sor centerének. A harmadik percben az egyre jobb formában játszó Szabados lőtt bombagólt, amivel már 2-0-ra vezettek a vendégek. Majd a 26. percben ismét a Gröschl, Peterdi játékkapcsolat eredményezett találatot. A lilák nem igazán tudtak komolyabb ellenállást kifejteni a jobb erőkből álló ellenfelükkel szemben, a 32. Percben Jabornik lövésébe nyúlt bele Papp Viktor, a továbbra is bravúrt bravúrra halmozó Pleszkán tehetetlen volt. A 35. percben Petedi kiállítása nyomán gyakorolhatták az előnyös játékot Ancsin János és Fekti Bálint tanítványai, ami nem is ment rosszul, majdnem két teljes percig bent tudták tartani a DAB harmadában a korongot, a passzok is jól mentek, ám a lövésekkel rendre gondok adódtak, illetve Kalnins védett fenomenálisan. A harmad végére ezzel együtt a fontos kérdések eldőltek, bár Pichler agilis játéka majdnem gólt eredményezett.

A 43. percben Contois ment el a balszélen, hibátlanul tette a középen érkező Jabornik elé, aki teljesen szabadon lőhetett és nem is hibázott. Az UTE szinte azonnal az ötödik vendéggól után megszerezhette volna a szépítő gólt, de a csatárként játszó Maklári próbálkozását Kalnins hatástalanította. A 45. percben ismét emberelőnybe került a Dunaújváros, Azari húzódott közel a kapuhoz és senkitől sem zavartatva lőtte ki a bal felső sarkot. A hazaiak az 50. percben szerezték meg első találatukat, Crichton volt előkészítő, passzát Sweeney vágta védhetetlenül a hálóba. A találkozón több gól nem született, a Dab.Docler 6-1-re nyert, így továbbra is magabiztosan vezeti a MOL Liga tabelláját.

Ancsin János, UTE: “A meccs elején nagyon nekünk ugrott a DAB, ezt a nyomást a második harmad közepéig bírtuk. Pleszkán Jocinak ma is sokat köszönhettünk, sokáig tartott minket, de aztán kijött a két csapat közti különbség.”

Stephan Lundh, Dab.Docler: Kihívásnak tekintettük ezt a meccset, mert mindig nehéz egy olyan csapat ellen játszani, akiknek nincs veszteni valója. Az első két harmad nagyon jól sikerült, és meg tudom érteni, hogy kicsit alább hagyott a koncentrációnk, hiszen amikor nagy különbséggel vezet egy csapat, akkor ez benne van a játékban. Ma játszottunk a legjobban az UTE ellen. Fontos, hogy minden meccsen komolyan odategyük magunkat, ez ma is megtörtént, a 6-1-es végeredménnyel nagyon elégedett vagyok.

Erste Liga, Megyeri út, 140 néző. Játékvezetők: Haszonits, Sós, Bedő, Soltész.
Pleszkán: 90,8% (Hajek)
K
Kalnins: 96,7% (Kiss T.)
Zalavári, Maklári, Reiter, Pichler, Farkas
1
Lindgren, Hüffner, Ladányi, Szappanos, Kiss Á.
Horváth, Garbacz, Sweeney, Fekti, Crichton
2
Huba, Nagy R., Peterdi, Azari, Galanisz
Ványi, Sommer, Virág T., Virág Cs., Coleman
3
Jaborník, Gröschl, Somogyi, Papp, Contois
Bereczki, Kovács, Szirányi, Dömötör
4
Hruby, Magosi, Léránt, Szabados
Ancsin János, Fekti Bálint
E
Stephan Lundh, Jonas Johnson
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 13:01 DAB Peterdi Gröschl Galanisz
0-2 22:55 DAB Szabados Léránt Lindgren
0-3 28:09 DAB Peterdi Gröschl Azari
0-4 31:53 DAB Jaborník Somogyi Contois
0-5 42:15 DAB Jaborník Contois Hruby
0-6 44:23 DAB PP Azari Peterdi Gröschl
1-6 49:41 UTE Sweeney Crichton
30 Kapura lövések száma 65
10 Kiállításpercek 16

Az UTE–DAB képei

   

Az UTE–DAB góljai

 

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum