Régi idők hokija

 

Két másodperc után tömegverekedés kezdődött. Sajátosan ünnepelték a Jégkorong napját a Vancouver?Calgary NHL rangadón.

A Calgary edzője, Bob Hartley kellett először megnevezze a kezdő ötöst a meccsre, és a negyedik sorát jelölte. John Tortorella, a hazaiak edzője adekvát választ adott, szintén a negyedik sorával állt oda a kezdéshez. A bulit a vendégek nyerték, de ez a kutyát nem érdekelte, két másodperc elteltével ugyanis már 20 kesztyű volt a jégen, és 5 párban bunyózott a két kezdő ötös, miközben a láthatóan rendkívül feldúlt Tortorella is folyamatosan mondta a magáét a Flames kispadjának.

A civakodás végén megtelt a két büntetőpad, oldalanként öt-öt játékos próbált elférni a nem ennyi hokisra méretezett helyen. A vendégeknél Butler, Jones, Smid és Westgarthe, a hazaiaknál az élete első NHL-es meccsét játszó Kellain Lain, Weise, Bieksa és Garrison kapott véglegest, egyedül McGrattan és Sestito úszta meg 10 perces fegyelmivel a 142 percnyi kiállítást hozó incidenst. Szegény Lain kedvéért pedig a szülei is Vancouverbe repültek Ontarióból, hogy lássák a fiuk debütálását a világ legjobb bajnokságában. Látták is, mind a 2 másodpercet.

A bunyó hatásai nem múltak el könnyen. A dühös Tortorella az első szünetben még megpróbálta megbeszélni az ügyet a Flames stábjával, ezért a vendégek öltözőfolyosójára sietett, de rövid úton kitessékelték onnan.

A meccs után már némileg lenyugodva értékelte a történteket az edző, aki elmondta, “láttam a kezdő ötösüket és ismertem azokat ott a másik kispadon. Nem tehetem ki a játékosaimat ilyen veszélynek. Nem vagyok büszke erre az egészre, már elnézést kértem azoktól a játékosoktól, akik ebben érintettek. Óriási hiba volt a részemről, hogy Laint a kezdő ötösbe neveztem. Úgy érzem, a játékosaim nagyszerűen válaszoltak. Nem szeretem az ilyet a meccseken, de ugyanakkor meg kell védenem a játékosaimat is.”

Nem ez az első eset, hogy így járt a Vancouveriek edzője. Még a New York Rangers szakvezetőjeként egy New Jersey Devils elleni meccsen is megkontrázta az ellenfél edzőjének a döntését, hogy három verőlegénnyel kezdje a meccset, és ő is három kemény fiúval állt oda a kezdéshez, akkor is nagy bunyó kerekedett a dologból.

A meccset végül büntetőkkel nyerte a Vancouver, 3-2-re.

Cimkék: , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum