A Fehérvár rájátszást érő helyért küzd

   

Egy rendes játékidős győzelemmel már vasárnap a 8. helyre lépne a magyar EBEL-csapat. A Graz után a Dornbirn az ellenfél, a liga legjobb emberelőnyös csapata.

A Volán fontos győzelmet aratott pénteken, és most egy újabb győzelemmel szeretne további fontos pontokat gyűjteni a rájátszásért folytatott harcban.

AVSDEC 2

Az előjelek kevésbé jók, mint a pénteki mérkőzés esetében, hiszen az eddigi 4 meccsből 3-szor a fehérváriak húzták a rövidebbet, ráadásul az aktuális ellenfél játékstílusa kevésbé fekszik a magyar csapatnak. A megszerzett pontok száma 3:7, tehát idén még nem hagytuk pont nélkül a Dornbirnt. Viszont nem is olyan rég, január elején hosszabbításban született az egyetlen magyar győzelem. Most azonban jó lenne rendes játékidőben nyerni, hogy eltűnjön a két csapat közti pontkülönbség.

“Pénteken a speciális egységek közti különbség döntött ? tekintett vissza Marty Raymond, a Sapq Fehérvár AV19 edzője a hivatalos beharangozóban a grazi meccsre ?, a mi emberelőnyös helyzetkihasználásunk és az emberhátrányos védekezésünk remekül működött, meg voltam elégedve a speciális egységekkel.

A Dornbirn elleni meccs egy újabb fontos állomás lesz a számunkra. A vorarlbergiek támadásban és emberelőnyben rettentő erősek. Éppen ezért minimalizálnunk kell a büntetőpadon töltött időt. Ugyanakkor sokat kell dolgoznunk az ellenfél kapuja előtt. Ki kell kapcsolnunk a Dornbirn legjobbjait, Aquinót és Minket.”

A Fehérvár változatlan összetételben áll ki a meccsre, Bálizs Bence és Sikorcin Ladislav sérülés miatt hiányzik.

A Dornbirn az Innsbruck elleni győzelemmel hangolt a fehérvári csatára, és továbbra is második helyen áll. “A legfontosabb, hogy bízzunk magunkban ? mondta Dave MacQueen edző. ? A fiúk tudják, hogy ha most két pontot szerzünk, akkor nagyon jó pozícióba kerülünk a következő, Graz elleni meccs előtt.”

Martin Oraze csatár így vélekedik: “Ahogy az Innsbruck ellen, úgy most sem szabad sok hibát elkövetnünk, nem lehetnek hullámvölgyeink a meccs alatt, és a helyzeteinket hidegvérrel ki kell használnunk.”

A Dornbirn semmit nem bíz a véletlenre, már szombaton Magyarországra utazott, a keretből nincs hiányzójuk, tehát 10 kifejezetten jó légióssal érkeznek, a ligában messze a legjobb emberelőnyös játékkal, 26% feletti kihasználással.

A mérkőzés 17.30-kor kezdődik, a Sportklub Tv élőben közvetíti.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum