Ez egy igazi hokiünnep volt

 

Vas János a Kontinentális Kupa-döntőről.

A múlt hétvégén rendezték Rouenban a Kontinentális Kupa 2014-es döntőjét, ahol a házigazdáknak a két évvel ezelőtti csoda megismétlése nem, de egy kiadós bravúr összejött. Vas Jánost hagytuk pihenni, néhány nappal a torna után kerestük, hogy számoljon be a tapasztalatokról.

Az utolsó meccsen idén is és két évvel ezelőtt is a Donbassz Donyeck volt az ellenfél, a Rouen mindkétszer nyert, ám akkor az tornagyőzelmet ért. Idén, jóllehet az ukrán csapat fényévekkel tart előrébb, mint két éve, hiszen a KHL egyik élcsapata, az olaszok és a norvégok elleni vereség után ez csak a negyedik helyre volt elég.

don1

Összességében hogyan értékeled a tornát és a szerepléseteket?

A Kontinentális Kupa hétvégéje után kettős érzések kavarognak bennem. Először is nagyon sajnálom, hogy az első meccsre kikorcsolyázva a fejekben és a taktikánkban nem volt rend. Az utolsó napon viszont hatalmas dolgot hajtottunk végre. Megvertünk egy olyan KHL-es csapatot, akik telis-tele vannak sztárokkal és akik a saját bajnokságukban harmadikok a csoportjukban.

Mondanál pár szót az ellenfelekről és az ellenük lejátszott meccsekről?

Az Asiago egy nagyon gyors csatárokkal felálló csapat. Kontrákra építettek az egész tornán és ezekből próbáltak gólokat lőni. Ez a taktika ellenünk 100%-ig bejött, hat gólt kaptunk. Mi azt gondoltuk,hogy simán meglesz ez a meccs, legalábbis az első percek ezt mutatták. Sajnos a védekezésre nem figyeltünk oda és ez csúnyán megbosszulta magát. Ezt a meccset meg kellett volna nyerjük, de nekik minden összejött, nekünk meg semmi.

asiago

A Stavanger nagyon jó csapat, nem tudok negatívumot mondani rájuk. Ellenünk is nagyon jól játszottak, úgy ahogy Donbass ellen is remekeltek. Mi az Asiago meccshez képest sokkal jobban játszottunk, de az első harmadban lőttek három szerencsésebb gólt, ami után már nem tudtunk visszajönni a meccsbe.

rouendon

A Donbasszt, úgy gondolom, nem kell bemutatnom. Csak az a tény, hogy két játékosuknak összesen 1400 meccse van a háta mögött az NHL-ben, mindent elárul róluk. Mi 65 percen keresztül kiválóan játszottunk. Nekem is nagyon jól ment a játék, 0-1-nél adtam egy gólpasszt is, amit a játékvezető egyből megadott. Csak az volt a baj, hogy a kapus a védés közben ellökte a kaput a lábával, így kisebb bírói kupaktanács után visszavonták a gólt. Nagyon sajnáltam, mert szép akciót fejeztünk be góllal. Első sorunknak viszont szerencsére sikerült olyan gólokat is lőni, amiket a bírók is megadtak, így döntetlenre tudtuk hozni a játékot 60 perc alatt. A hosszabbítás után jöhetett a büntető, amiben mi bizonyultunk jobbnak és ezzel az eredménnyel feltoltuk a Stavangert az élre.

Az edzőtök, Rodolphe Garnier azt nyilatkozta az Asiago elleni vereség után, hogy más a francia bajnokságban a sebesség nem mérhető ezen csapatok tempójához. Mi erről a véleményed?

Annak tényleg nagyon örülnék, ha a Ligue Magnus-ben is minden meccs ilyen kiélezett lenne. De látszik a bajnokságon, hogy évről évre sokat fejlődik és a szövetségben teljes gőzzel azon dolgoznak, hogy minden héten még színvonalasabb jégkorongot láthassanak a nézők. Ez a hétvége így sikerült, de a szurkolóink borzasztóan jól érezték magukat. Minden meccsen telt ház volt, még akkor is, ha nem mi játszottunk. Tényleg sikerült egy igazi nagy hokiünnepet varázsolni Rouenba!

Vas János utolsó mondatai cseppet sem a szokásos kötelező körökként bemantrázott üres szavak, nyugodtan vehetjük azokat készpénznek. Mind a roueni, mind pedig a norvég szurkolók elképesztő mértékben fanatikusak, a szónak abban a pozitív értelmében, ahogyan azt a jégkorongban megszokhattuk. Az utolsó meccsen a két szurkolótábor egymásra talált és közösen biztatta a házigazdákat, majd a francia győzelem után kis híján lefagyott a google translate norvégról franciára szekciója, a Stavanger-szurkolók merci-jeivel telt meg a Rouen hivatalos facebook-oldala. Ugyan a következő videó egy francia híradóból van, de valamennyit talán visszaad a hangulatból.

A magyar csatár hiába küzd vegyes érzéseivel, túl sok ideje nincs erre, hiszen máris jönnek az újabb feladatok, amelyek közül kiemelkedik a Francia Kupa január 26-i döntője a Bercyben. Tavaly Széligék nyertek, mit is kívánhatnánk mást, mint hogy idén is legyen magyar kézben a kupa. Vas erről így nyilatkozott: “Ez lesz az első alkalom, hogy a Bercyben játszhatok. Nagyon várom már. Jó, hogy ilyen közel vagyunk Párizshoz, remélem, nagyon sokan elkísérnek majd minket a Bercybe!”

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum