Fontos pontok meccse Csíkszeredában

   

A MOL Liga pénteki játéknapján egyetlen mérkőzést játszanak, ez azonban nem akármilyen derbinek ígérkezik, könnyen lehet, hogy a szezonban utoljára lép fel a Brassó a Vákárban.

Finisébe fordult a MOL Liga csapatonként 48 mérkőzésből álló alapszakasza, a Brassónak már csak 9, a HSC-nek 11 mérkőzés van vissza, az izgalmak még tavalyhoz képest is fokozódtak. Jelenleg a tabellán a Brassó áll előrébb, a még éppen rájátszást jelentő negyedik helyen, de ez csak több meccsének köszönhető, ha a HSC be tudja húzni a hiányzó meccseit, akkor három ponttal megelőzi romániai riválisát. Nagyon nem mindegy tehát, hogy ki viszi haza a több pontot pénteken, hiszen az egymástól rabolt pontok duplán számítanak.

A HSC várja jobb előjelekkel a találkozót, hiszen a két csapat legutóbbi, január 10-i összecsapását megnyerte Brassóban, ráadásul rendes játékidőben. Másrészt visszatér az eltiltását letöltő Becze Tihamér, aki fontos láncszeme a csíkiak támadóalakzatának. “Mar nagyon várom, hogy újra élesben jatszhassak – mondta a fiatal csatár a Jégkorongblognak. – A Brassó ellen meg végképp, mert mindig kiélezett meccseket vívunk. Nagy a tét, hiszen a rájátszásba jutásról lesz szó péntek este, mint ahogy most már minden egyes meccsen. Egy nagy közönség előtt rendezett tétmeccsre számítok, hazai győzelemmel.”

A HSC amúgy is nyerő szériában van, hiszen legutóbbi három meccséből hármat megnyert, a megszerezhető 9 pontból 7-et hazavitt. Ugyanez nem mondható el a Brassóról, hiszen az elmúlt hétvégén lejátszott mindkét hazai meccsét elveszítette, az elsőt éppen a HSC, a másikat a Fradi ellen. Ráadásul távozott a csapattól az egyik húzóember, az utóbbi hetekben sérüléssel bajlódó Josh Bonar. Így 4 külföldi légiós maradt a csapatnál és a a bajnokságba magyarként regisztrált, így szintén a légióslétszámot növelő Fodor Csanád. Bonar sorsa még nem dőlt el, annyit lehet tudni, hogy több ajánlata is van Románián kívülről. A hírek szerint a Brassó lázasan keresi utódját, még az sem kizárt, hogy már pénteken bemutatkozik az új légiós.

Fentiek ellenére az idei MOL Ligának azonban az az egyik jellegzetessége, hogy – a DAB 12 mérkőzésen át tartó veretlenségi szériáját leszámítva – nincsenek nagy sorozatok, bármelyik csapat képes megverni bármelyik csapatot. Ráadásul az eddig lejátszott három csíkszeredai mérkőzéséből a Brassó kettőt megnyert, tehát egyáltalán nem jelent megoldhatatlan feladatot számára a Vákárban győzni. Az biztos, hogy soha ennyire nem kellett még a győzelem Rauhanen mester tanítványainak, hiszen egy győzelemmel megkapaszkodnak a versenyben, egy vereséggel viszont komoly lépéshátrányba kerülhetnek.

Ha minden jól megy, máris megdől Csíkszeredában a tavaly nézőszámrekord. A magyarországi idő szerint 18 órakor kezdődő mérkőzést a romániai Digi Sport élőben közvetíti.

Gál Sándor (HSC Csíkszereda): Fontos mérkőzések következnek, ezért egyelőre maximálisan csak a Brassóra koncentrálunk. Volt már olyan mérkőzés, hogy rosszul játszottunk és nyertük. Volt olyan, hogy jól játszottunk és veszítettünk. Ezúttal jól is akarunk játszani és győzni is szeretnénk. Az eddigi három hazai mérkőzésből kettőt elveszítettünk, most ki szeretnénk egyenlíteni a számlát. Mindkét csapatnak fontos a találkozó, hiszen óriási a harc a rájátszásért. Szeretnénk utolérni a brassói csapatot, és ezzel egy időben lépéselőnyre szert tenni.

Kari Rauhanen (Brassó): Még nem döntöttem el, hogy Fodor Csanád vagy az egyik légiósom pihen pénteken, ez utóbbira akkor lehet szükség, ha megérkezik az új játékosunk. Egyébként nagy változás a játékunkban nem várható, ugyanabban a szellemben fogunk jégre lépni a HSC ellen, ahogy azt eddig is tettük. Meg kell értenünk, hogy ellenfelünk nem csak papíron, de a jégen is nagyon jó csapat. Ha játékosaim betartják a taktikai utasításokat és elkerülik a kétperces büntetéseket, minden esélyünk meglesz a győzelemre.

HSC Csíkszereda–Brassó 3-4

   

Színvonalas, izgalmas és végig nyílt mérkőzésen vert helyzetből fordított a vendégcsapat, majd a hazaiak feltámadását követően a hajrában egy szép előnygóllal Hietamaki döntötte el a meccset.

Nagy létszámú közönség volt kíváncsi a rangadóra, kiváló hangulatot teremtett a komoly létszámú fúvós zenekar támogatta hazai tábor.

A várakozásoknak megfelelően komoly mérkőzést hozott a két erdélyi MOL Liga-csapat rangadója. Bár az első harmadban is számtalan gólszerzési lehetőséget alakítottak ki a csapatok, gól nem esett az első húsz percben. A HSC hosszú időkre beszorította ellenfelét, lényegesen többször próbálkozott kapura lövéssel, dominált ebben az időszakban.

Ugyanúgy tett a folytatásban. A góltalanságot a 23. percben Góga gólja törte meg, 1-0-ra vezettek a hazaiak. A HSC-hívek senkivel sem cseréltek volna a világon, amikor 5 perccel később Svidkij megduplázta az előnyt. A vendégek azonban egy pillanatig nem gondolták úgy, hogy lefőtt a kávé, miközben a hazaiak egy kicsit visszavettek. Ennek is köszönhetően a brassóiaknál még gyorsabban jött a két egymás utáni találat. Petres a 31. percben, Fodor Csanád pedig a 35.-ben talált Ruczuj kapujába, máris 2-2 állt a táblán.

A harmadik harmadot úgy kezdte a Brassó, ahogy álmodhatott róla. Becze és Piszarenko páros kiállítása alatt Nagy Csaba talált Ruczuj kapujába, ezzel a góllal fordított a vendégcsapat, pedig 10 perccel korábban még kétgólos hátrányban volt. A húzóember azért húzóember, hogy akkor jöjjön ki  a napfényre, amikor a legjobban kell. Emberelőnybe került a Corona, mégis a HSC lőtt gólt. Vaclav Novak ambíciózus játéka eredményt ért. Polc ugyan többször is hárított, de a végén Novak ért oda a védők előtt, és kapuba helyezte a harmadik csíki gólt. Az 50. percben tehát hátrányos találattal egyenlített a Sport Club.

Piszarenko hozta a tőle megszokott szabálytalan játékot, a harmadik harmad elején már a negyedik kétpercesét kapta, talán csapattársai szerencséje is volt, hogy mellé még egy 10 perces fegyelmi is járt.

3-3 után kétszer is eldönthették volna a meccset a hazaiak, Molnár Zsolt két feleslegesnek látszó szabálytalansága miatt négy percig előnyben játszottak, de nem ment jól a fórjáték, igazából egy-két távoli lövés jelentett veszélyt Polc kapujára. Nem így a másik oldalon, ahol Mihály Ede kiállítását 11 másodperc alatt kihasználta a Brassó, Saluga, Gliga összjáték után tökéletesen érkezett a hosszú oldalon Hietamaki, Ruczuj nem érhetett át, a finn bekk két perccel a vége előtt megszerezte a győztes gólt. A HSC természetesen nem adta fel, még eljutottak Polc kapujáig, nem is egyszer, de igazi erő már nem volt a támadásokban. Gál Sándor a kapust levitte a végén, egy kis gyömöszöléses helyzet alakult ki a mindvégig nagyon biztosan fogó brassói kapus mellett, 12 másodperccel a vége előtt egy kisebb bunyó után Wehrs és Papp ülhetett le – ennek ellenére alapvetően sportszerű volt végig a mérkőzés –, és ezzel véget is ért a meccs érdemi része.

Ezzel a győzelemmel a Brassó levegőhöz jutott, de még semmi nem dőlt el, a HSC Csíkszereda folytathatja a négy közé kerülésért vívott küzdelmét, továbbra is minden előfordulhat.

Gál Sándor (vezetőedző, HSC Csíkszereda): ”A földbe tudnék süllyedni szégyenemben, hogy ilyen csodálatos közönség előtt kikaptunk. Sajnos a játékosok zöme nem. Ilyen csodálatos hangulat csak nálunk van az egész MOL Ligában. A játékosok nagy részének ez a mérkőzés két harmadig tartott. Oda kerültünk, hogy időt kérünk és senki oda nem jön hozzánk, edzőkhöz. A Brassó megérdemelte a győzelmet. 2-0-nál nem álltak le, hanem harcoltak tovább. Csinálták a dolgukat. Ennek tükrében el sem tudom képzelni, hogy mi lesz vasárnap, bár mi hajlamosak vagyunk arra, hogy felszívjuk magunkat.”

Kari Rauhanen (vezetőedző, ASC Corona Brassó): Egyik csapat sem mutatott tökéletes játékot, bár a közönség számára izgalmas lehetett. Eseményekkel teli mérkőzés volt, potyagólokkal mindkét oldalon. Izgalmas volt. Ezért szeretem a jégkorongot. Szerencsések voltunk ma. Büszke vagyok a csapatomra, hiszen egy percre sem adtuk fel. Lehetett volna 5–0 is az ellenfél javára, mi akkor sem adtuk volna fel.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 2500 néző. Játékvezetők: Lascar, Toparceanu, Redai, Mathe.
Ruczuj: 85,2% (Onodi)
K
Polc: 92,7% (Fülöp)
Hruby, Góga, Curilla, Mihály, Novák
1
Wehrs, Nagy Cs., Saluga, Zsók, Gliga
Salló, Papp, Moldován, Szőcs, Svidkij
2
Piszarenko, Hietamaki, Péter R., Antal, Virág
Bors, Nagy I., Becze, Molnár Zsombor, Danton
3
Mastaleriu, János, Molnár Zsolt, Fodor, Petres
Flinta, Kósa, Péter L., Bíró O., Farkas
4
Oprea, Péter Zs., Imecs, Márton
Gál Sándor, Hozó Levente
E
Kari Rauhanen
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 22:40 SCC Góga Novák
2-0 27:35 SCC Svidkij
2-1 30:10 BRA PP Petres Wehrs
2-2 34:56 BRA Fodor Nagy Cs.
2-3 40:45 BRA Nagy Cs. Fodor
3-3 49:10 SCC SH Novák Becze Hruby
3-4 57:30 BRA PP Hietamaki Gliga Saluga
41 Kapura lövések száma 27
12 Kiállításpercek 26

A HSC–Brassó képei

   

További képekért kattintsanak ide.

A HSC–Brassó góljai

   

A Digi Sport máris elkészült az erdélyi MOL Liga-rangadó összefoglalójával. Ide kattintva látható.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
január 15., hétfő
ROM 17:30 BRASTE 4-1VÉGE
EL 20:30 MACVC2 7-0VÉGE
  • M4 SPORT
január 16., kedd
ROM 17:00 GALSCC 1-7VÉGE
U20 17:00 MISPEF 3-2VÉGE
ROM 17:30 STEBRA 
január 17., szerda
U18 17:15 ETOUTE 4-3VÉGE
MK 18:30 MISFTC 5-1VÉGE
U18 18:40 VASKMH 0-3VÉGE
MK 20:15 MACUTE 4-5 HVÉGE
  • M4 SPORT
január 18., csütörtök
U20 14:15 OHCKMH 5-4 HVÉGE
U18 15:30 PEFGEP 15-2VÉGE
U20 17:40 VASSLL 5-0VÉGE
U20 17:45 ZNOMAC 4-6VÉGE
U20 18:45 UTEDHK 4-1VÉGE
január 19., péntek
KHL 17:30 AKBSBA 
  • SPORT 2
ROM 17:30 BRAGAL 
ROM 17:30 STESCC 
január 20., szombat
EWHL   SAVKMH 
U18 11:30 GEPZEG 
U18 13:40 KMHMIS 
KHL 15:00 SZKAMR 
  • SPORT 2
U18 16:15 KACAVS 
MK 17:15 MISUTE 
  • M4 SPORT
ROM 17:30 BRAGAL 
DEBL 17:45 MARGEP 
U18 18:15 UTEOKW 
ROM 18:30 SCCSST 
U18 19:10 VASETO 
EBEL 19:15 RBSAVS 
U18 20:00 ZNOMAC 
január 21., vasárnap
ROM 10:30 SSTSCC 
U18 13:30 KACMAC 
U18 14:20 MISOKW 
U18 14:30 RBSAVS 
U18 16:00 ETOVSV 
EBEL 17:30 DECAVS 
január 22., hétfő
EL 17:30 BRAVC2 
EL 20:00 TITFTC 
  • M4 SPORT
január 23., kedd
VIS 18:00 NITMIS 
  • SPORT 2
január 24., szerda
U18   AVSMAC 
EL 18:00 FTCTIT 
EL 18:00 SCCVC2 
U18 19:05 EHLKMH 
január 25., csütörtök
U18   MISKMH 
U18   UTEVAS 
U18   ZEGPEF 
U20   UTEOHC 
U20 17:40 VASG99 
január 26., péntek
ROM 17:30 PROSTE 
EL 18:00 FTCSCC 
EL 18:00 MACUTE 
EL 18:30 MISDAB 
Partnerünk