Az erdélyi rangadó főszereplői

 

A saját játékunkat kell játszódjuk, és akkor nem lehet baj. Pozitívan kell gondolni a mérkőzésre. A két kapust kérdeztük a kiemelten fontos meccsről.

A HSC Csíkszereda kapusa, Stanislav Kozuch november 1-jén védett utoljára, a Ferencváros elleni mérkőzésen le is kellett cserélni. A 42 éves szlovák kapus 2007 óta folyamatosan első számú kapus az erdélyi csapatnál, így némileg váratlanul érhette a 20 évvel fiatalabb hazai váltótársat, Ruczuj Gellért, hogy azóta, hónapokon át megszakítás nélkül védi a szeredaiak kapuját.

Hogyan készültek a pénteki meccsre?

Egész héten keményen készültünk erre a mérkőzésre, hisz nagyon fontos számunkra, hogy újra a legjobb négy között lehessünk.

Mennyire fontos mérkőzés ez?

Nemcsak a pontok miatt, de ahogy mindenki tudja, a Brassó nagy riválisunkká vált az utóbbi években, ezért is nagyon fontos a hazai pályán elért győzelem ellenük.

Hogy megy a védés mostanában, milyen ez a szezonja?

Úgy érzem, mostanában elég jól megy a védés, volt egy kis hullámvölgy, de szerencsére sikerült kijönnöm belőle, és minden erőmmel arra koncentrálok, hogy segítsem a csapatot, bejussunk a playoffba. Eddig elég jól sikerült a szezonom, de nem szabad elkapkodni semmit sem, mert még sok van hátra belőle. Sok lehetőséget kaptam, és próbálom ezt a tőlem telhetően százszázalékosan meghálálni.

Mi dönthet pénteken a két csapat között?

A pénteki meccs végeredménye azon múlik, hogyan fogjuk betartani a megbeszélt taktikát 60 percen keresztül. Nagyon fontos a fegyelmezett játék. A saját játékunkat kell játszódjuk, és akkor nem lehet baj.

Hogyan fogadták a csapatban, hogy első számú kapus lett?

A teljes csapat elfogadott, jól érzem magam a csapatban, mindenki biztat. És úgy érzem, mindenkitől megkapom azt a bizalmat, amire szükségem van a jó teljesítményhez. Segítenek abban, hogy minél több tapasztalatot tudjak szerezni.

Kozuch mikor térhet vissza a kapuba?

Már a csapattal edz, de még nem tudni, hogy mikor épül fel annyira, hogy a kapuba álljon tétmérkőzésen is.

Melyik négy csapat kerül a playoffba?

Úgy gondolom, a Dunaújváros mellett a Miskolc, a HSC Csíkszereda és az Érsekújvár jut a rájátszásba idén.

ruczujpolc

A MOL Ligában a legutóbbi hónap játékosa, Patrik Polc éppen csütörtökön nyilatkozott blogunknak, ezúttal az aktuális meccsel kapcsolatos kérdésekkel és válaszokkal egészítjük ki az akkor elhangzottakat.

Hogyan készülnek a csíkszeredai mérkőzésre?

Minden meccsre mindig ugyanúgy készülünk, ugyanazzal a komolysággal. De a HSC Csíkszeredával valamiért mindig más játszani. Nem arra gondolok, hogy nehéz, hanem egyszerűen más. Más a hangulat, mert mégiscsak két romániai csapatról van szó. Nagy a rivalizálás a pályán és a lelátón is. Alaposan felkészültünk a pénteki meccsre is, mert nagyon fontos, hogy ezt most mi nyerjük meg. Minden utolsó energiánkat bele fogjuk tenni ebbe a játékba.

Mi kell a pénteki győzelemhez?

Természetesen elsősorban az edzéseken készülünk fel a soron következő feladatra, de egy ilyen mérkőzésre a legfontosabb fejben felkészülni. A taktika és a játék szempontjából az edző készít fel minket, de elengedhetetlen, hogy otthon mindenki saját magát készítse fel. Pozitívan kell gondolni a mérkőzésre, és akkor biztos a siker.

Más a HSC-vel játszani, mint a liga más csapataival?

Nagyon szeretek a csíkszeredaiakkal meccselni, nagyon jó ezen rangadók hangulata. Amióta Romániában védek, a Sport Club mindig ellenfelem volt (a Brassó előtt a HC Csíkszeredában játszott Polc ? F. K.), és mindig a maximumot próbálom kihozni magamból ezeken a meccseken is. Amikor győzünk ellenük, mindig nagyon örülök, mert a HSC-s fiúk sem adják könnyen a pontokat.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum