A farkasoknak a playoffra fáj a foguk

   

A MOL Liga edzői a Brassó kapusát, Patrik Polcot választották december hónap játékosának.

Ahogy az előző szezonban, úgy ezúttal is Patrik Polc lett a legjobb az év utolsó hónapjában. Bár olvasóink csak a negyedik helyre várták, a MOL Ligában dolgozó szakemberek véleménye alapján ő volt a legjobb játékos 2013 decemberében.

A 28 éves szlovák kapus eddig 155 alapszakasz-mérkőzésen lépett jégre a ligában, ezeken összesítve 92,8%-kal védett, ami kifejezetten jó mutató, főleg ha hozzátesszük, hogy eddig minden évben 92% felett teljesített. A szezonban ő a legjobb, de az elmúlt évek összessége alapján is csak Peter Sevela nyújt hozzá foghatót a ligában.

Az év védését is bemutatta nemrég. De 2012 októberében is emlékezeteset nyújtott.

Az angolul kiválóan beszélő játékos magyar feleségének köszönhetően magyarul válaszolt írásban feltett kérdéseinkre.

Hogy értékeli idei teljesítményét?

Soha nem vagyok elégedett a teljesítményemmel, mindig úgy gondolom, hogy lehetek jobb és jobb. Maximalista vagyok, ami nem mindig a legjobb. Igyekszem fejleszteni magam és mindig a legjobbat kihozni magamból. Mindenkinek vannak rossz napjai, mert emberek vagyunk és nem robotok. Nekem is vannak ilyen napjaim, ilyenkor senki másra nem haragszom, csak magamra. Úgy gondolom, idén jó teljesítményt nyújtottunk a csapatommal. Mindent megteszünk azért, hogy sikereket érjünk el.

Polc BRA

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu, jegkorongblog.hu)

Ez a 6. évadja Erdélyben és a MOL Ligában, nem unalmas még, nincs szükség váltásra ennyi idő után?

Hat éve vagyok itt, lehet, hogy ez sokaknak hosszú idő és hamar unalmassá válik, de nekem ez a csapat az életemmé vált, hiszen minden évben küzdünk azért, hogy megnyerjük a MOL Ligát és a román bajnokságot egyaránt. Sok munka és küzdelem van a hátunk mögött, és hiszem, hogy meg tudjuk csinálni, amit akarunk, mert ez egy jó csapat. Nem vagyok az a típus, aki hamar feladja egy szezon után, csak mert nem nyertünk bajnokságot. Nem gondolom, hogy valaki otthagyná azt, amit szeret. Szeretem ezt a csapatot, a várost, a szurkolókat, a környezetet, egyszerűen itt van a második otthonom. Amennyiben lehetőségem lesz rá, szeretnek sokáig itt és a csapat tagja maradni.

Mióta a MOL Ligában játszik, kapott ajánlatot más országból, például Szlovákiából?

Igen, talán kétszer keresett meg két különböző csapat is más országokból, de gondolkodás nélkül mindkét alkalommal határozottan visszautasítottam az ajánlatot. Magamtól nem érdeklődtem más csapatok iránt, ugyanis amint már mondtam, nagyon jól érzem magam Erdélyben, sok itt a barátom, és most már családom is van itt. Fontos megemlítenem azt is, hogy a vezetőség is mindig arra törekszik, hogy a játékosoknak a legjobb legyen, és hogy minden jól működjön. Még mindig nagy a kihívás számomra és még mindig van motiváció, úgy érzem, nem fogom egyhamar megunni magam itt.

Polc Brasso

Ebben a szezonban melyik volt a legemlékezetesebb meccse?

Minden meccsről vannak emlékeim és minden meccs fontos. Leginkább azokra emlékszem, amikor veszítünk, mert utána nem sokat alszom? Próbálom a fejemben visszajátszani az eseményeket, és keresem a hibáimat. De a kérdésre válaszolva, úgy gondolom, hogy a legemlékezetesebb meccs még csak ezután jön, és remélem, hogy az lesz, amikor a két kitűzött célból az egyiket elérjük. Vagy akár mindkettőt. Szeretném azt érezni ebben a szezonban is, mint tavaly, amikor a Brassó megnyerte a román kupát. Az az érzés leírhatatlan, szerintem ezt minden csapattársam így gondolja. Nagyon jó azt érezni, hogy amiért hosszú ideje dolgoztál, végre beteljesedik.

Melyik négy csapat jut a playoffba?

Idén nehéz erről véleményt mondani, minden csapat nagyon harcol a bejutásért, és egyik meccs sem kiszámítható. Egyik csapatra sem mondható, hogy gyenge vagy hogy legyőzhetetlen. Ha ránézünk a MOL Liga táblázatára, akkor láthatjuk, hogy alig 1-2 pont választja el a csapatokat. Lehet, hogy az utolsó meccseken fog eldőlni minden. Az is megtörténhet, hogy több csapat áll majd sorba ugyanazzal a pontszámmal. Biztos vagyok benne, hogy senki nem fogja hagyni magát, és minden csapat maximális erővel harcol a következő hetekben, mert hat hónapig mindenki azért dolgozott, hogy a legjobb négy közé jusson a ligában. Amit megígérhetek, az az, hogy mi az utolsó percig megyünk előre, nem hagyjuk magunkat. A rájátszásba jutással a kitartó szurkolóinknak is szeretnénk megköszönni a biztatást. A farkasoknak a playoffra fáj a foguk.

Végezetül szeretném megköszönni mindenkinek, aki szavazott rám, fontos ez a díj nekem, és ígérem, hogy nem fogok csalódást okozni.

Polc DABBRA

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum