A vb előtt egy hónappal hazamegyek

 

Az októberi debütálás után megérkezett a második nagy-britanniai beszámolónk.

“Az elmúlt pár hónap nagyon jól telt, az edzések jól mennek, jó formában vagyok ? kezdte lelkesen mondandóját Rónai Alexandra. ? Egy új edző is jött a csapatomhoz, aki amikor kiköltöztünk Nagy-Britanniába és Gosportba jártam edzésre, akkor ott volt edző a fiúknál. A csapat összeszedett sok új fiatal lányt különböző fiú csapatokból. Sajnos volt egy kis probléma az igazolásommal és a biztosításommal, így október elején nem tudtam játszani, azután hazajöttem Magyarországra, akkor pedig azért nem játszottam.

ronaialexandra6

Októberben hazamentem két hétre,és egy hetet a válogatottal edzettem. Nagyon jó érzés volt találkozni a csapattal, a barátokkal. Fura volt, mert nem a megszokott keret fogadott, mivel az U18-as csapattal edzettem, volt, akit soha életemben nem láttam, szóval először meg kellett szokni, igaz, a sok öregebb lány sem ismert fel engem. Az új lányok nagyon ügyesek, nagyon sokat fejlődött mindenki a csapatból. Az edzések jó iramban folytak, sok újat tanultam Roger Holéczytől a korcsolyázótechnikával kapcsolatban.

Gömöri Csabáékkal megbeszéltük, hogy a világbajnokság előtt egy hónappal hazamegyek, és fiúkkal edzek majd, játszhatok a KMH csapatában, megpróbálok annyit edzeni, amennyit csak tudok. Valószínűleg március 4-én megyek haza. Szeretném bizonyítani, hogy még tudok olyan szinten játszani, mint két évvel ezelőtt.

ronaialexandra7

Sokat edzek, igazából nagyon sűrű a beosztásom még így is, hogy csak heti 3 napot járok college-ba, mert iskola után tréningezek szárazon, és utána általában megyek dolgozni, de az elmúlt két hétben nem igazán tudtam edzeni, először a bokám ment ki és az fájt nagyon, majd a vállam sérült meg, az orvos nem mondott konkrétumot, csak fájdalomcsillapítót írt fel, de valószínűleg a szalagok elhasználódtak kicsit a sport miatt. Az edzések a jégen pörgősek, sokat gyakoroljuk a taktikát és egyre jobban összeszokok a sortársaimmal.

ronaialexandra8

Január első hetében a Streathammel játszottunk, 4-1-re nyertünk, a legutóbbi hétvégén pedig az első helyen álló Bracknell Queen Bees otthonában léptünk jégre. Sajnos 6-2-re kikaptunk, de ez csak kupameccs volt, ami nem befolyásolja a tabellát. Jelenleg a 4. helyen vagyunk, nagyon valószínű, hogy bejutunk a rájátszásba. A bracknelli meccset nagyon jól kezdtük, rögtön az első pár másodpercben gólhelyzetbe kerültünk, de sajnos nem tudtuk belőni. Az ellenfél pár percre rá megszerezte az első gólját, a meccs nagyon jó iramú volt, a Bracknell a 2. gólját emberelőnyből szerezte. Nem sokkal később jött az első találatunk, az egyik hátvédünk rálőtte, majd én szintén a kipattanót, sajnos nem találtam be, de az én kipattanómat belőtte a csapattársam.

A második harmad jól kezdődött, de kezdtünk fáradni, mert csak 2 sorunk volt, megint kaptunk egy gólt emberhátrányból. Nem sokkal később a kapu előtt belenyúltam egy lövésbe, ami így bement,  3-2-re szépítettünk. A harmadik játékrészben elfáradtunk, a Bracknell pályája nem a leghidegebb csarnok, szóval elég fülledt meleg volt, már nem bírtuk azt a tempót, amit az elején diktáltunk. A meccset 1+1-gyel zártam, jól ment mindenkinek a játék, a hétvégén egy hazai meccsünk lesz a Solihull Vixens ellen, aki az 5. helyen áll jelenleg a tabellán. Remélem, akkor is szerzek pontokat, de immáron egy győztes csapat tagjaként.”

ronaialexandra9

Női légiósaink a világban:

Kanada
Molnár Mónika védő 1995 Scanlon Creek Academy
Trencsényi Kitti védő 1992 University of Calgary
Nagy-Britannia
Rónai Alexandra támadó 1993 Guildford Lightining
Németország
Nagy Orsolya támadó 1996 Jungadler Mannheim
Puskás Eszter védő 1998 FASS Berlin
Oroszország
Gasparics Fanni támadó 1994 Fakel Korkino
Huszák Alexandra támadó 1995 Fakel Korkino
Kiss-Simon Franciska védő 1995 Fakel Korkino
Svájc
Jókai Szilágyi Kinga támadó 1997 SC Weinfelden
Jókai Szilágyi Zsófia támadó 1992 SC Weinfelden
Svédország
Brgles Nóra támadó 1991 Segeltorps IF
Szlovákia
Csiszer Sarolt védő 1992 Sarisanska Presov
Csiszér Tímea támadó 1989 Spisska Nová Ves
Farkas Nikolett támadó 1991 Spisska Nová Ves
Szigeti Ágnes kapus 1990 Spisska Nová Ves
Szlaby Gyöngyi védő 1988 Sarisanska Presov
Tóth Enikő védő 1996 Spisska Nová Ves
USA
Pál Vanda védő 1997 Wooster Oilers

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum