Folytatódik a küzdelem a rájátszásért

   

Újabb teljes fordulóval folytatódik a MOL Liga. Hat csapat küzd a jégen a pontokért, a szabadnapos Csíkszereda pedig abban reménykedhet, számára kedvezően alakulnak az eredmények a mind kiszámíthatatlanabb bajnokságban.

Immár Ladislav Lubina nélkül, de újfent Marek Dubeccel a soraiban fogadja a listavezető Dunaújvárost az Érsekújvár hétfőn este hatkor. Felemás meccsen van túl mindkét gárda. Az Érsekújvár egy fél meccsen keresztül szenvedett az UTE ellen, majd fölényesen nyert, a Dunaújváros pedig két harmadon keresztül mutatott be tanári játékot a Miskolc ellen, hogy aztán a végén izgulnia kelljen a három pontért. Nem kétséges, a felvidékieknek van több veszítenivalójuk hétfő este, hiszen a táblázat éléről szánkáztak le a harmadik helyig, szorossá téve ezzel a középmezőnyt. Annak azért örülhetnek a Nyitra folyó partján, hogy vasárnap estére a korábban ijesztő sérülést szenvedett Chovan kapus játékra jelentkezett, és több, mint 40 percet védett is. Hegyi Ádám Zoltánon kívül egyelőre mindenki játékra kész a túloldalon, ahol a fiatalok közül is egyre többen kapnak rendszeresen bizonyítási lehetőséget, Hruby és Léránt például már igen komoly időt tölthet a jégen egy-egy rangadón is.

nzadabMLA_8967_resize

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

“Mint minden meccsen, most is nagyon komolyan oda kell figyelnünk a Dunaújvárosra – mondta Ladislav Lubina még hirtelen távozása előtt. – Tudjuk az erősségeiket, és reméljük, hétfőn megtaláljuk a gyengébb pontjaikat is. Nagyon erős soraik vannak, és remek játékosaik. Ha nyerni akarunk, mindenképpen nagy taktikai fegyelemre lesz szükség a játékosainktól, és az elsőtől az utolsó pillanatig tartó összpontosításra. Remélhetőleg sokan fogják biztatni a csapatot, és közönségszórakoztató játékkal tudjuk majd ezt meghálálni.”

“Talán a legnehezebb ellenfelünkhöz látogatunk hétfőn, amikor az Érsekújvár otthonában lépünk pályára – nyilatkozta Stephan Lundh, az Acélbikák vezetőedzője. – Szerencsére úgy tűnik, sikerült ellenszert találnunk a zöld-fehér csapatra, ettől függetlenül biztos vagyok abban, hogy szeretnének elégtételt venni a dunaújvárosi vereségükért. Persze ehhez nekünk is lesz néhány szavunk. Bízom benne, hogy a védelmünk és a kapusunk továbbra is olyan biztos alapot ad a támadóinknak, mint eddig, s abban is, hogy a csatárok újra a góllövő ütőket csomagolják be.”

Lassan az utolsó szalmaszálba kell kapaszkodnia a Ferencvárosnak Brassóban. Nem lesz könnyű dolguk, mert a tavaly a rájátszásról épphogy lemaradt csapat nem szeretne ugyanabba a hibába esni. A zöld-fehérek csíki pontszerzésével most a vesztett pontokat tekintve egyformán áll a Brassó és legnagyobb riválisa, a HSC Csíkszereda. Hogy ez így is maradjon, ahhoz 3 pontos győzelem kell az erdélyieknek. Viszont a Ferencváros számára is döntő jelentősége van a mérkőzésnek, lassan nem hibázhat többet a szezon egyik kellemes meglepetését jelentő csapat.

braftcSIM_3089

Fotó: ASC Corona Brasov

A Csíkszereda elleni hazai vereséget követően rendeznie kell a sorokat Kari Rauhanennek, hiszen úgy tűnik, érkezésével továbbra sem szűnt meg a Brassó legnagyobb hibája, a rendkívül hullámzó teljesítmény. Greg Lindqvisttel rengeteget lépett előre a klub, és Kari Rauhanen is a skandináv iskolát képviseli, így a váltás nyilván nem okozhatott nagy törést a csapatban, viszont úgy tűnik, a fejeben még mindig nem teljes a rend. Ez lehet a Ferencváros egyik legnagyobb esélye, ahol a hatalmas szakmai tiszteletnek örvendő Hakan Nygren és a játékosokat hajtani képes Dobos Tamás párosa telitalálatnak bizonyult ebben a szezonban.

“Nem sikerült jól a csíkiak elleni meccs, egyáltalán nem tudtuk megvalósítani az elképzeléseinket – mondta blogunknak Kari Rauhanen. – A Ferencváros ellen új nap, új meccs, de a feladat ugyanaz: a saját játékunkat játszani 60 percen át, nem hibázni, fegyelmezettnek maradni, kihasználni a helyzeteket. A feladat egyszerűnek tűnik, azt a is fekete gumidarabot a hálóba juttatni. Ellenfelünk remek csapat remek edzőkkel, de legutóbb Pesterzsébeten sikerült felülkerekednünk rajtuk, ebből kell erőt merítenünk. Győzni akarunk, mert a rájátszásba szeretnénk jutni.”

“Legutóbb magunkat vertük meg az ASC Corona Brasov ellen Pesterzsébeten – nyilatkozta Dobos Tamás. – Jobban játszottunk, mint ők, mégis buta hibák sorát követtük el a harmadik harmadban. Patric Polc kapus a liga egyik legjobb kapusa, nehéz bevenni a kapuját, de minden meg kell próbálnunk, hogy ezúttal legyőzzük a kiváló hálóőrt. Sok múlik a majd a helyzetkihasználásunkon, de a védelemnek is maximumot kell majd nyújtani meccsen.”

Az év végi bíztató formát követően több egyértelmű vereséget is szenvedett az UTE, közöttük kétszer a Miskolctól. Ebben az idényben egyetlen meccs kivételével, amikor a Miskolc döntetlenre mentette a meccset majd a ráadásban nyert, elég egyértelmű összecsapásokat láthat a közönség amikor a lilák a jegesmacikkal játszanak. Az eddigi hét meccsen mindössze öt gólt tudott szerezni az UTE. Éppen ezért nem is lehet más Ancsin János és Fekti Bálint fiainak célja, mint újra megszorongatni a miskolciakat. Ez a szezon már elment a lilának, de mégsem mindegy, hogy búcsúzik a ligától a csapat erre az idényre.

utemisIMGP2227_5776

Fotó: Rózsa Zoltán

Ahogy Ancsin János nyilatkozta a hétvégi meccsek előtt, minden összecsapáson a pontszerzés a célja a csapatnak, ami a bíztató momentumok ellenére meglehetősen távol volt pénteen és vasárnap, így hétfő este kell megmutassák a játékosok, hogy mire képesek.

“Az Újpestet pár napon belül kétszer is legyőztük, ám ezért komolyan meg kellett dolgoznunk – mondta a csapathonlapnak Bob Dever. – Most sem számítok másra, ráadásul a csapatban benne lesz a pénteki és a vasárnapi meccs, a hozzátartozó nem kevés buszozással együtt. Éppen ezért ez sem lesz egy könnyű, félvállról vehető mérkőzés, de nagyon fontos, hogy azt a három pontot is begyűjtsük. Ennek a hétvégének is teljes kerettel vághatunk neki, hiszen szerencsére sem sérültünk, sem eltiltottunk nincs.”

UTE–Miskolc 2-4

   

Végig fölényben játszott a Miskolc az UTE elleni idegenbeli meccsen, a végeredmény megfelel a játék képének.

Nekiugrott a liláknak a vendégcsapat, egyre-másra alakultak ki a veszélyes helyzetek Pleszkán kapuja előtt, ám a fiatal hálóőr és az önfeláldotzó védekezés egészen a 10. percig jól tartotta a hazaiakat. Érezni lehetett azonban, hogy előbb-utóbb megtörik az ellenállás, ami Szilágyi góljánál történt meg. A fiatal csatár Miskolczi Pleszkánon túlcsorgó korongját tunkolta a hálóba, a védőjét megelőzve. A hazaiak csak néhány gyors ellentámadásig jutottak, elsősorban a villámgyors Sweeney révén, de önfeláldozó védekezésükkel megakadályozták az újabb vendéggólt.

Remekül kezdődött a második játékrész hazai szempontból. Reiter a 13. másodpercben nagyon felvarrta a korongot a keresztvas alá, és a döntetlent jó ideig higgadtan őrizte is a lila-fehér csapat. A 30. percben azonban Metcalfe Pleszkán füle mellett megtalálta azt a is helyet, ahol a korong befért a felső sarokba, újra a Miskolc vezetett. Nem sokkal később 2 az 1 ellen hagyott ki óriási lehetőséget Sweeney és Crichton, végül maradt az egygólos miskolci előny az utolsó harmad előtt.

Nem egész 5 perc kellett a vanedégeknek a különbség növeléséhez. Knox tett vissza egy korongot a kapu előtt álló Metcalfe ütőjére, a borsodi csk. pedig mattolta Pleszkánt. A 8. percben egy újabb kapu előtti kavarodásban a menteni igyekvő Sweeney ütőjéről pattant saját kapujába a korong, a gólt Faithnak írták be. A biztos vezetés tudatában egy kicsit több hely maradt a hazai csatáronak, néhány veszélyes támadás, például egy Reiter-kapuvas jelezte ezt. A fiatal játékos lövése a felső saroknál levő illesztésről jött ki. Az utolsó percben aztán meghozta a gyümölcsét az újpestiek szorgalma, Sweeney passzát Fekti emelte fonákkal a felső sarokba.

Ha ebben a műfajban rendeztek volna meccset, azt az UTE nyerte volna, de mivel a Miskolc háromszor is megoldhatatlan feladat elé állította a lilákat a saját kapujuk előtti brusztolásban, végül teljesen megérdemelten a vendégek szerezték meg a meccs 3 pontját.

Ancsin János:  “Tudtuk, hogy az első harmadban ránk fognak jönni, ez így is lett, az volt a célunk, hogy 0-0-val tudjunk fordulni, ebből aztán 0-1 lett, de nagyon jól tartottuk magunkat. A második-harmadik harmadban partiban voltunk, de három nagyon nagy helyzetet hagytunk ki. A Miskolcnak több helyzete volt, többet lőttek kapura, jobban használták ki a lehetőségeiket, ezért nyertek. Jól védekeztünk, de ha elöl jobbak vagyunk 2-3 góllal, ezt a meccset meg is nyerhettük volna.”

Bob Dever: “Az első és legfontosabb, hogy nyertünk, zsebben a 3 pont. Az első harmadban erősen bekezdtünk, de a helyzeteinket nem tudtuk kihasználni, ha jött volna egy korai gól, máshogy alakult volna a meccs,de hát a hoki egy ilyen játék, nem mindig megy be minden. Ettől függetlenül ugyanúgy hajtottunk tovább, sikerült is gólokat szerezni. Az Újpest ismét nagy ellenállást tanúsított három harmadon keresztül, Pleszkán ezúttal is megnehezítette a dolgunkat, de a mi részünkről pedig Gyenest kell kiemelnem, aki nem egyszer mutatott be nagy védést.”

MOL Liga, Megyeri út, 132 néző. Játékvezetők: Kincses, Gangel, Abonyi, Kis-király.
Pleszkán: 91,1% (Hajek)
K
Gyenes: 93,8% (Duschek)
Zalavári, Maklári, Reiter, Pichler, Farkas
1
Boyle, Láda, Ritó, Miskolczi, Rafaj
Horváth, Dömötör, Sweeney, Fekti, Crichton
2
deBruyn, Hegyi, Hajós, Popovics, Tóth
Ványi, Sommer, Kovács, Virág Cs., Coleman
3
Durco, Vojtkó, Knox, Metcalfe, Faith
Bereczki
4
Budai, Roczanov, Szilágyi
Ancsin János, Fekti Bálint
E
Bob Dever
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 09:18 MIS Szilágyi Faith Miskolczi
1-1 20:13 UTE Reiter Farkas Pichler
1-2 29:11 MIS Metcalfe Roczanov Ritó
1-3 44:11 MIS Metcalfe Knox Roczanov
1-4 47:42 MIS Faith Miskolczi Szilágyi
2-4 59:20 UTE Fekti Sweeney Crichton
32 Kapura lövések száma 45
2 Kiállításpercek 4

Az UTE–Miskolc képei

   

Az UTE–Miskolc góljai

 

A hétfő esti tv-s meccsről elkészült a Digi Sport összefoglalója, itt látható.

Cimkék: , , , , , ,

Összes (83)

Utolsó hozzászólások

 1.   #78
  csiki drukker,   

  Végre egy számunkra kedvező indirekt eredmény sor...

 2. eszel
    #79
  eszel59,   

  @peterszky: én"járdamester"-nek hívtam. õket!
  Grat a gyõzelrmhez,sajna,hogy lemaradtatok és a történtek miatt!

 3. budapestijeti
    #81
  budapestijeti,   

  @peterszky: Te egy hős vagy! :)
  Nem tudom mit mondtál, de nagyon eltaláltál valamit...!
  Egy kirándulásnak azért messze volt!
  Hajrá Fradi!

 4. budapestijeti
    #82
  budapestijeti,   

  @blackiii: Kamillából is lehet pálinkát főzni? Csodálatos, hol tart már a tudomány! :)

 5. blackiii a rezidens DJ
    #83
  blackiii,   

  @budapestijeti: Egyszer élünk! :-) Így legalább elmondhatom, hogy bekamilláztam... :D

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
október 24., hétfő
MOL 18:00 UTETIT 2-3 HVÉGE
  • M4 SPORT
EBEL 19:15 AVSHCI 3-4VÉGE
október 25., kedd
U18 18:40 AVSSCC 6-1VÉGE
október 26., szerda
U18 17:00 ETOVAS 6-2VÉGE
EBYSL 17:40 VASEHL 5-8VÉGE
CEHC 18:30 AVSOHC 6-0VÉGE
EBEL 18:30 ZNOAVS 3-2VÉGE
EBJL 19:00 MACDMJ 2-1VÉGE
U18 19:00 TVSSCC 1-14VÉGE
U18 19:40 KMHUTE 1-8VÉGE
MK 20:40 HKBDHK 3-7VÉGE
október 27., csütörtök
U18 16:30 PEFKMH 1-2VÉGE
MOL 17:00 SCCDAB 2-4VÉGE
MOL 17:30 BRATIT 2-4VÉGE
EBYSL 18:00 AVSOLL 6-1VÉGE
U18 18:30 SCCMIS 2-0VÉGE
október 28., péntek
NHL 01:30 MTLTBL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 LAKNSH 
  • SPÍLER TV
MOL 17:00 GALDAB 
MOL 18:00 BEOMAC 
MOL 18:00 UTEDHK 
U20 18:00 ZEGAVS 
MOL 18:30 MISFTC 
U18 18:30 SCCDHK 
EBEL 19:15 AVSKAC 
október 29., szombat
NHL 01:30 NJDCHI 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
EBYSL 15:25 VSVVAS 
U18 15:40 KMHAVS 
U18 16:00 MACETO 
SVK3 16:10 KMHHUM 
EBYSL 17:00 DMJSLL 
MOL 17:00 GALTIT 
EBYSL 17:10 ZNOMAC 
EBYSL 17:30 HCIHKB 
U18 18:40 UTEVAS 
október 30., vasárnap
EBYSL   HDJVAS 
NHL 01:00 MTLTML 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
EBYSL 11:30 EHLHKB 
EBYSL 11:45 DMJSLL 
EBYSL 13:00 HCIMAC 
EBJL 14:40 DMJETO 
MOL 17:00 DHKMIS 
MOL 17:00 SCCTIT 
EBEL 17:30 VSVAVS 
MOL 17:30 BRADAB 
U18 17:50 MACVAS 
MOL 18:00 BEOUTE 
MOL 18:00 FTCMAC 
U18 18:40 UTEAVS 
november 1., kedd
SVK3 13:40 KMHLMI 
7NH7 17:00 HUNCAN 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk