Folytatódik a küzdelem a rájátszásért

   

Újabb teljes fordulóval folytatódik a MOL Liga. Hat csapat küzd a jégen a pontokért, a szabadnapos Csíkszereda pedig abban reménykedhet, számára kedvezően alakulnak az eredmények a mind kiszámíthatatlanabb bajnokságban.

Immár Ladislav Lubina nélkül, de újfent Marek Dubeccel a soraiban fogadja a listavezető Dunaújvárost az Érsekújvár hétfőn este hatkor. Felemás meccsen van túl mindkét gárda. Az Érsekújvár egy fél meccsen keresztül szenvedett az UTE ellen, majd fölényesen nyert, a Dunaújváros pedig két harmadon keresztül mutatott be tanári játékot a Miskolc ellen, hogy aztán a végén izgulnia kelljen a három pontért. Nem kétséges, a felvidékieknek van több veszítenivalójuk hétfő este, hiszen a táblázat éléről szánkáztak le a harmadik helyig, szorossá téve ezzel a középmezőnyt. Annak azért örülhetnek a Nyitra folyó partján, hogy vasárnap estére a korábban ijesztő sérülést szenvedett Chovan kapus játékra jelentkezett, és több, mint 40 percet védett is. Hegyi Ádám Zoltánon kívül egyelőre mindenki játékra kész a túloldalon, ahol a fiatalok közül is egyre többen kapnak rendszeresen bizonyítási lehetőséget, Hruby és Léránt például már igen komoly időt tölthet a jégen egy-egy rangadón is.

nzadabMLA_8967_resize

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

“Mint minden meccsen, most is nagyon komolyan oda kell figyelnünk a Dunaújvárosra ? mondta Ladislav Lubina még hirtelen távozása előtt. ? Tudjuk az erősségeiket, és reméljük, hétfőn megtaláljuk a gyengébb pontjaikat is. Nagyon erős soraik vannak, és remek játékosaik. Ha nyerni akarunk, mindenképpen nagy taktikai fegyelemre lesz szükség a játékosainktól, és az elsőtől az utolsó pillanatig tartó összpontosításra. Remélhetőleg sokan fogják biztatni a csapatot, és közönségszórakoztató játékkal tudjuk majd ezt meghálálni.”

“Talán a legnehezebb ellenfelünkhöz látogatunk hétfőn, amikor az Érsekújvár otthonában lépünk pályára ? nyilatkozta Stephan Lundh, az Acélbikák vezetőedzője. ? Szerencsére úgy tűnik, sikerült ellenszert találnunk a zöld-fehér csapatra, ettől függetlenül biztos vagyok abban, hogy szeretnének elégtételt venni a dunaújvárosi vereségükért. Persze ehhez nekünk is lesz néhány szavunk. Bízom benne, hogy a védelmünk és a kapusunk továbbra is olyan biztos alapot ad a támadóinknak, mint eddig, s abban is, hogy a csatárok újra a góllövő ütőket csomagolják be.”

Lassan az utolsó szalmaszálba kell kapaszkodnia a Ferencvárosnak Brassóban. Nem lesz könnyű dolguk, mert a tavaly a rájátszásról épphogy lemaradt csapat nem szeretne ugyanabba a hibába esni. A zöld-fehérek csíki pontszerzésével most a vesztett pontokat tekintve egyformán áll a Brassó és legnagyobb riválisa, a HSC Csíkszereda. Hogy ez így is maradjon, ahhoz 3 pontos győzelem kell az erdélyieknek. Viszont a Ferencváros számára is döntő jelentősége van a mérkőzésnek, lassan nem hibázhat többet a szezon egyik kellemes meglepetését jelentő csapat.

braftcSIM_3089

Fotó: ASC Corona Brasov

A Csíkszereda elleni hazai vereséget követően rendeznie kell a sorokat Kari Rauhanennek, hiszen úgy tűnik, érkezésével továbbra sem szűnt meg a Brassó legnagyobb hibája, a rendkívül hullámzó teljesítmény. Greg Lindqvisttel rengeteget lépett előre a klub, és Kari Rauhanen is a skandináv iskolát képviseli, így a váltás nyilván nem okozhatott nagy törést a csapatban, viszont úgy tűnik, a fejeben még mindig nem teljes a rend. Ez lehet a Ferencváros egyik legnagyobb esélye, ahol a hatalmas szakmai tiszteletnek örvendő Hakan Nygren és a játékosokat hajtani képes Dobos Tamás párosa telitalálatnak bizonyult ebben a szezonban.

“Nem sikerült jól a csíkiak elleni meccs, egyáltalán nem tudtuk megvalósítani az elképzeléseinket ? mondta blogunknak Kari Rauhanen. ? A Ferencváros ellen új nap, új meccs, de a feladat ugyanaz: a saját játékunkat játszani 60 percen át, nem hibázni, fegyelmezettnek maradni, kihasználni a helyzeteket. A feladat egyszerűnek tűnik, azt a is fekete gumidarabot a hálóba juttatni. Ellenfelünk remek csapat remek edzőkkel, de legutóbb Pesterzsébeten sikerült felülkerekednünk rajtuk, ebből kell erőt merítenünk. Győzni akarunk, mert a rájátszásba szeretnénk jutni.”

“Legutóbb magunkat vertük meg az ASC Corona Brasov ellen Pesterzsébeten ? nyilatkozta Dobos Tamás. ? Jobban játszottunk, mint ők, mégis buta hibák sorát követtük el a harmadik harmadban. Patric Polc kapus a liga egyik legjobb kapusa, nehéz bevenni a kapuját, de minden meg kell próbálnunk, hogy ezúttal legyőzzük a kiváló hálóőrt. Sok múlik a majd a helyzetkihasználásunkon, de a védelemnek is maximumot kell majd nyújtani meccsen.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 1000 néző. Játékvezetők: Lascar, Csomortani, Csata, Butucel.
Polc: 93,1% (Fülöp)
K
Budai: 97,0% (Wéber)
Wehrs, Nagy Cs., Péter R., Gliga
1
Lencsés, Lindquist, Pál, Dancsfalvi, Gibbs Sjödin
Piszarenko, Hietamaki, Saluga, Bonar, Zsók
2
Mestyán, Tőkési, Feil, Kiss, Vaszjunyin
Oprea, János, Antal, Virág, Petres
3
Győri, Ölander, Ojanen, Potila, Sijka
Dumitru, Péter Zs., Imecs, Bálint, Márton
4
Géczi, Németh, Nagy L., Papp
Kari Rauhanen
E
Dobos Tamás, Hakan Nygren

Az év végi bíztató formát követően több egyértelmű vereséget is szenvedett az UTE, közöttük kétszer a Miskolctól. Ebben az idényben egyetlen meccs kivételével, amikor a Miskolc döntetlenre mentette a meccset majd a ráadásban nyert, elég egyértelmű összecsapásokat láthat a közönség amikor a lilák a jegesmacikkal játszanak. Az eddigi hét meccsen mindössze öt gólt tudott szerezni az UTE. Éppen ezért nem is lehet más Ancsin János és Fekti Bálint fiainak célja, mint újra megszorongatni a miskolciakat. Ez a szezon már elment a lilának, de mégsem mindegy, hogy búcsúzik a ligától a csapat erre az idényre.

utemisIMGP2227_5776

Fotó: Rózsa Zoltán

Ahogy Ancsin János nyilatkozta a hétvégi meccsek előtt, minden összecsapáson a pontszerzés a célja a csapatnak, ami a bíztató momentumok ellenére meglehetősen távol volt pénteen és vasárnap, így hétfő este kell megmutassák a játékosok, hogy mire képesek.

“Az Újpestet pár napon belül kétszer is legyőztük, ám ezért komolyan meg kellett dolgoznunk ? mondta a csapathonlapnak Bob Dever. ? Most sem számítok másra, ráadásul a csapatban benne lesz a pénteki és a vasárnapi meccs, a hozzátartozó nem kevés buszozással együtt. Éppen ezért ez sem lesz egy könnyű, félvállról vehető mérkőzés, de nagyon fontos, hogy azt a három pontot is begyűjtsük. Ennek a hétvégének is teljes kerettel vághatunk neki, hiszen szerencsére sem sérültünk, sem eltiltottunk nincs.”

Erste Liga, Megyeri út, 132 néző. Játékvezetők: Kincses, Gangel, Abonyi, Kis-király.
Pleszkán: 91,1% (Hajek)
K
Gyenes: 93,8% (Duschek)
Zalavári, Maklári, Reiter, Pichler, Farkas
1
Boyle, Láda, Ritó, Miskolczi, Rafaj
Horváth, Dömötör, Sweeney, Fekti, Crichton
2
deBruyn, Hegyi, Hajós, Popovics, Tóth
Ványi, Sommer, Kovács, Virág Cs., Coleman
3
Durco, Vojtkó, Knox, Metcalfe, Faith
Bereczki
4
Budai, Roczanov, Szilágyi
Ancsin János, Fekti Bálint
E
Bob Dever
Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum