Folytatódik a küzdelem a rájátszásért

   

Újabb teljes fordulóval folytatódik a MOL Liga. Hat csapat küzd a jégen a pontokért, a szabadnapos Csíkszereda pedig abban reménykedhet, számára kedvezően alakulnak az eredmények a mind kiszámíthatatlanabb bajnokságban.

Immár Ladislav Lubina nélkül, de újfent Marek Dubeccel a soraiban fogadja a listavezető Dunaújvárost az Érsekújvár hétfőn este hatkor. Felemás meccsen van túl mindkét gárda. Az Érsekújvár egy fél meccsen keresztül szenvedett az UTE ellen, majd fölényesen nyert, a Dunaújváros pedig két harmadon keresztül mutatott be tanári játékot a Miskolc ellen, hogy aztán a végén izgulnia kelljen a három pontért. Nem kétséges, a felvidékieknek van több veszítenivalójuk hétfő este, hiszen a táblázat éléről szánkáztak le a harmadik helyig, szorossá téve ezzel a középmezőnyt. Annak azért örülhetnek a Nyitra folyó partján, hogy vasárnap estére a korábban ijesztő sérülést szenvedett Chovan kapus játékra jelentkezett, és több, mint 40 percet védett is. Hegyi Ádám Zoltánon kívül egyelőre mindenki játékra kész a túloldalon, ahol a fiatalok közül is egyre többen kapnak rendszeresen bizonyítási lehetőséget, Hruby és Léránt például már igen komoly időt tölthet a jégen egy-egy rangadón is.

nzadabMLA_8967_resize

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

“Mint minden meccsen, most is nagyon komolyan oda kell figyelnünk a Dunaújvárosra – mondta Ladislav Lubina még hirtelen távozása előtt. – Tudjuk az erősségeiket, és reméljük, hétfőn megtaláljuk a gyengébb pontjaikat is. Nagyon erős soraik vannak, és remek játékosaik. Ha nyerni akarunk, mindenképpen nagy taktikai fegyelemre lesz szükség a játékosainktól, és az elsőtől az utolsó pillanatig tartó összpontosításra. Remélhetőleg sokan fogják biztatni a csapatot, és közönségszórakoztató játékkal tudjuk majd ezt meghálálni.”

“Talán a legnehezebb ellenfelünkhöz látogatunk hétfőn, amikor az Érsekújvár otthonában lépünk pályára – nyilatkozta Stephan Lundh, az Acélbikák vezetőedzője. – Szerencsére úgy tűnik, sikerült ellenszert találnunk a zöld-fehér csapatra, ettől függetlenül biztos vagyok abban, hogy szeretnének elégtételt venni a dunaújvárosi vereségükért. Persze ehhez nekünk is lesz néhány szavunk. Bízom benne, hogy a védelmünk és a kapusunk továbbra is olyan biztos alapot ad a támadóinknak, mint eddig, s abban is, hogy a csatárok újra a góllövő ütőket csomagolják be.”

Lassan az utolsó szalmaszálba kell kapaszkodnia a Ferencvárosnak Brassóban. Nem lesz könnyű dolguk, mert a tavaly a rájátszásról épphogy lemaradt csapat nem szeretne ugyanabba a hibába esni. A zöld-fehérek csíki pontszerzésével most a vesztett pontokat tekintve egyformán áll a Brassó és legnagyobb riválisa, a HSC Csíkszereda. Hogy ez így is maradjon, ahhoz 3 pontos győzelem kell az erdélyieknek. Viszont a Ferencváros számára is döntő jelentősége van a mérkőzésnek, lassan nem hibázhat többet a szezon egyik kellemes meglepetését jelentő csapat.

braftcSIM_3089

Fotó: ASC Corona Brasov

A Csíkszereda elleni hazai vereséget követően rendeznie kell a sorokat Kari Rauhanennek, hiszen úgy tűnik, érkezésével továbbra sem szűnt meg a Brassó legnagyobb hibája, a rendkívül hullámzó teljesítmény. Greg Lindqvisttel rengeteget lépett előre a klub, és Kari Rauhanen is a skandináv iskolát képviseli, így a váltás nyilván nem okozhatott nagy törést a csapatban, viszont úgy tűnik, a fejeben még mindig nem teljes a rend. Ez lehet a Ferencváros egyik legnagyobb esélye, ahol a hatalmas szakmai tiszteletnek örvendő Hakan Nygren és a játékosokat hajtani képes Dobos Tamás párosa telitalálatnak bizonyult ebben a szezonban.

“Nem sikerült jól a csíkiak elleni meccs, egyáltalán nem tudtuk megvalósítani az elképzeléseinket – mondta blogunknak Kari Rauhanen. – A Ferencváros ellen új nap, új meccs, de a feladat ugyanaz: a saját játékunkat játszani 60 percen át, nem hibázni, fegyelmezettnek maradni, kihasználni a helyzeteket. A feladat egyszerűnek tűnik, azt a is fekete gumidarabot a hálóba juttatni. Ellenfelünk remek csapat remek edzőkkel, de legutóbb Pesterzsébeten sikerült felülkerekednünk rajtuk, ebből kell erőt merítenünk. Győzni akarunk, mert a rájátszásba szeretnénk jutni.”

“Legutóbb magunkat vertük meg az ASC Corona Brasov ellen Pesterzsébeten – nyilatkozta Dobos Tamás. – Jobban játszottunk, mint ők, mégis buta hibák sorát követtük el a harmadik harmadban. Patric Polc kapus a liga egyik legjobb kapusa, nehéz bevenni a kapuját, de minden meg kell próbálnunk, hogy ezúttal legyőzzük a kiváló hálóőrt. Sok múlik a majd a helyzetkihasználásunkon, de a védelemnek is maximumot kell majd nyújtani meccsen.”

Az év végi bíztató formát követően több egyértelmű vereséget is szenvedett az UTE, közöttük kétszer a Miskolctól. Ebben az idényben egyetlen meccs kivételével, amikor a Miskolc döntetlenre mentette a meccset majd a ráadásban nyert, elég egyértelmű összecsapásokat láthat a közönség amikor a lilák a jegesmacikkal játszanak. Az eddigi hét meccsen mindössze öt gólt tudott szerezni az UTE. Éppen ezért nem is lehet más Ancsin János és Fekti Bálint fiainak célja, mint újra megszorongatni a miskolciakat. Ez a szezon már elment a lilának, de mégsem mindegy, hogy búcsúzik a ligától a csapat erre az idényre.

utemisIMGP2227_5776

Fotó: Rózsa Zoltán

Ahogy Ancsin János nyilatkozta a hétvégi meccsek előtt, minden összecsapáson a pontszerzés a célja a csapatnak, ami a bíztató momentumok ellenére meglehetősen távol volt pénteen és vasárnap, így hétfő este kell megmutassák a játékosok, hogy mire képesek.

“Az Újpestet pár napon belül kétszer is legyőztük, ám ezért komolyan meg kellett dolgoznunk – mondta a csapathonlapnak Bob Dever. – Most sem számítok másra, ráadásul a csapatban benne lesz a pénteki és a vasárnapi meccs, a hozzátartozó nem kevés buszozással együtt. Éppen ezért ez sem lesz egy könnyű, félvállról vehető mérkőzés, de nagyon fontos, hogy azt a három pontot is begyűjtsük. Ennek a hétvégének is teljes kerettel vághatunk neki, hiszen szerencsére sem sérültünk, sem eltiltottunk nincs.”

Érsekújvár–Dab.Docler 3-4

   

Megszerezte első rendes játékidős érsekújvári győzelmét a Dab.Docler, amely elsősorban a két gólig és egy gólpasszig jutó Azarinak és a kiválóan védő Sevelának köszönhetően vesztett állásból fordított.

A találkozó nagyon hasonlóan indult ahhoz, ahogy a két csapat legutóbbi érsekújvári meccsén kezdtek a csapatok, vagyis a DAB-nak még szüksége lett volna egy kis időre a bemelegedésre, de a hazaiak nem tették meg nekik ezt a szívességet és már a 15. másodpercben vezetést szereztek. A góllövő Dubec volt. Felváltva forogtak veszélyben a kapuk, de nem jellemezte különösebben nagy iram a mérkőzést. A harmad végén kettős emberelőnybe kerültek a vendégek, de nem tudtak élni a lehetőséggel és a szünet is jókor jött a hazaiaknak, hiszen félbe vágta azt.

A második harmad elején jött a már-már menetrendszerű újabb újvári gól. Nyomás alá került a vendégek kapuja, a hosszabb kihagyás után újra kezdő Sevela előbb Frolík, majd Weissmann lövését is bravúrral hárította, ám az egyik kipattanót végül Frolík lőtte fel a felsőbe, kettőre növelve a hazai előnyt. Az Acélbikák a harmad és a mérkőzés felénél ébredtek, különösen a Miskolc ellen is szebbnél szebb akciókat vezető Azari, Galanisz, Peterdi trió kilenc perc alatt fordított. Előbb Azari lőtte ki a bal felsőt közelről, majd a 35. percben a felső kapuvasat eltaláló lövését kotorta be Peterdi, majd újabb öt perc elteltével ismét Azari volt eredményes.

A harmadik harmadot emberhátrányban kezdte a DAB, de a hazaiak nem tudtak kiegyenlíteni. A 44. percben aztán Papp Viktor növelte a különbséget, aminek eredményeként már kettővel vezettek a vendégek. A 47. percben Ondrej Stefanka szabálytalankodott, amivel a játékvezetők 5 perces büntetéssel és végleges fegyelmivel sújtották. Érdekes módon azonban az ötperces hátrány a hazaiakat dobta fel, 17 másodperccel később Hurtaj emberhátrányból volt eredményes. A gól és a hátrány ellenére megmaradt a hazai nyomás, több alkalommal Sevela bravúrjai kellettek a vezetés megtartásához. Az emberhátrány lejártakor fokozta a nyomást az Érsekújvár, minek következtében előbb Lindgren, majd Azari ült ki a büntetőpadra. Ezúttal a vendégeken volt a sor, hogy hátrányban bizonyítsanak és miután mindkét alkalommal sikerrel védekezték ki a létszámhátrányt, kicsit rendezni is tudták soraikat. Az utolsó percekben még egy nagy attakkal próbálkozott az Érsekújvár, majd egy perccel a rendes játékidő letelte előtt idejüket is kikérték, kisvártatva pedig Chovant is lehozták, ám az utolsó negyven másodpercre ismét hátrányba kerültek, ami megpecsételte sorsukat. Három másodperccel a vége előtt ugyan Lindgrent is kiküldték a játékvezetők, ám ez már kevés volt az egyenlítésre, szezonbeli első rendes játékidős újvári győzelmével folytatta veretlenségi szériáját a címvédő.

MOL Liga, Érsekújvár, 1432 néző. Játékvezetők: Németh, Varjú, Soós, Ozsváth.
Chovan: 90,0% (Krajcovic)
K
Sevela: 91,7% (Kiss T.)
Král, Kowalczyk, Podstavek, Stefanka O., Dubec Marek
1
Lindgren, Hüffner, Ladányi, Contois, Szappanos
Baron, Kames, Hurtaj, Ruzicka, Frolík
2
Huba, Nagy, Peterdi, Galanisz, Azari
Sucharda, Pavesic, Stefanka M., Weissmann, Polcík
3
Jaborník, Gröschl, Somogyi, Pavuk, Papp
Kubica, Hrudík, Fiala, Korytko, Uhnák
4
Hruby, Léránt, Magosi, Szabados, Kiss Á.
Peter Halmeš
E
Stephan Lundh
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 00:15 NZÁ Dubec Marek Podstavek Král
2-0 23:02 NZÁ Frolík Hurtaj Baron
2-1 30:07 DAB Azari Peterdi Galanisz
2-2 34:09 DAB Peterdi Azari Galanisz
2-3 39:39 DAB PP Azari Peterdi Jaborník
2-4 43:08 DAB Papp Contois Somogyi
3-4 46:22 NZÁ SH Hurtaj Weissmann
36 Kapura lövések száma 40
39 Kiállításpercek 16

Az Érsekújvár–Dab.Docler góljai

 

Cimkék: , , , , , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
január 20., péntek
U20 14:40 DHKAVS 6-5VÉGE
MOL 18:00 UTEBRA 6-2VÉGE
MOL 18:30 TITSCC 3-4 BVÉGE
EBJL 18:40 HKBMAC 0-6VÉGE
MOL 19:00 FTCGAL 9-0VÉGE
EBEL 19:15 G99AVS 5-2VÉGE
január 21., szombat
EBJL 12:40 HKBVIC 3-4VÉGE
EBYSL 14:30 RBSHKB 6-2VÉGE
EBJL 15:00 UTEEHL 4-1VÉGE
SVK3 15:30 HKBTRB 4-5 HVÉGE
EBJL 16:10 MACOHC 5-1VÉGE
EBYSL 17:00 DMJOLL 10-7VÉGE
EBYSL 17:10 VASMZA 7-2VÉGE
EBYSL 18:00 EHLMAC 2-4VÉGE
EBJL 18:30 MRBDMJ 0-4VÉGE
EBJL 18:55 VSVAVS 3-4 HVÉGE
MOL 19:00 MACGAL 15-2VÉGE
MOL 19:00 MISSCC 7-2VÉGE
január 22., vasárnap
EBYSL 12:00 RBSMAC 5-0VÉGE
MOL 12:30 FTCBRA 6-2VÉGE
EBJL 15:30 RBSETO 5-1VÉGE
EBYSL 15:40 VASTRK 0-1VÉGE
EBYSL 15:40 ZNOHKB 8-4VÉGE
EBYSL 17:30 SLLAVS 2-0VÉGE
MOL 18:00 BEOTIT 2-0VÉGE
MOL 18:00 MACUTE 4-0VÉGE
EBEL 18:15 AVSVSV 6-2VÉGE
  • M4 SPORT
január 23., hétfő
MOL 18:00 BEODAB INFO
MOL 18:00 DHKSCC INFO
  • M4 SPORT
MOL 18:30 MISGAL INFO
január 24., kedd
KHL 14:00 AllStar
  • SPORT 1 (felv.)
U20 18:40 AVSKMH 
január 25., szerda
MK 18:30 MISDAB 
U20 18:40 KMHVAS 
MK 19:00 MACDHK 
U20 19:15 DHKMAC 
január 26., csütörtök
EBJL   UTEMAC 
U18   KMHMIS 
U18 14:30 PEFAVS 
KHL 17:30 JOKAVT 
  • SPORT 2
U18 17:40 VASETO 
EBYSL 18:10 AVSDMJ 
U18 19:30 DHKTVS 
január 27., péntek
U20 15:00 MACMIS 
MOL 18:00 SCCBEO 
EBEL 19:15 AVSOLL 
január 28., szombat
U18   ETOMAC 
U18   PEFDHK 
KHL 10:30 KUNMZA 
  • SPORT 2
EBYSL 12:15 DMJOHC 
EBYSL 13:40 AVSSLL 
U18 13:50 TVSMIS 
U18 14:40 AVSKMH 
MOL 17:00 GALBEO 
MK 17:30 döntő
U18 18:40 VASUTE 
EBYSL 19:40 VSVVAS 
január 29., vasárnap
EBYSL   DMJOHC 
EBYSL   HCIHKB 
EBYSL   MACZNO 
EBYSL   MZAVAS 
EBJL 13:10 AVSZAS 
EBEL 17:30 DECAVS 
január 30., hétfő
MOL 17:30 BRABEO 
MOL 18:00 DABFTC 
  • M4 SPORT
MOL 18:00 DHKUTE 
MOL 18:30 TITBRA 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk