Folytatódik a küzdelem a rájátszásért

   

Újabb teljes fordulóval folytatódik a MOL Liga. Hat csapat küzd a jégen a pontokért, a szabadnapos Csíkszereda pedig abban reménykedhet, számára kedvezően alakulnak az eredmények a mind kiszámíthatatlanabb bajnokságban.

Immár Ladislav Lubina nélkül, de újfent Marek Dubeccel a soraiban fogadja a listavezető Dunaújvárost az Érsekújvár hétfőn este hatkor. Felemás meccsen van túl mindkét gárda. Az Érsekújvár egy fél meccsen keresztül szenvedett az UTE ellen, majd fölényesen nyert, a Dunaújváros pedig két harmadon keresztül mutatott be tanári játékot a Miskolc ellen, hogy aztán a végén izgulnia kelljen a három pontért. Nem kétséges, a felvidékieknek van több veszítenivalójuk hétfő este, hiszen a táblázat éléről szánkáztak le a harmadik helyig, szorossá téve ezzel a középmezőnyt. Annak azért örülhetnek a Nyitra folyó partján, hogy vasárnap estére a korábban ijesztő sérülést szenvedett Chovan kapus játékra jelentkezett, és több, mint 40 percet védett is. Hegyi Ádám Zoltánon kívül egyelőre mindenki játékra kész a túloldalon, ahol a fiatalok közül is egyre többen kapnak rendszeresen bizonyítási lehetőséget, Hruby és Léránt például már igen komoly időt tölthet a jégen egy-egy rangadón is.

nzadabMLA_8967_resize

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

“Mint minden meccsen, most is nagyon komolyan oda kell figyelnünk a Dunaújvárosra – mondta Ladislav Lubina még hirtelen távozása előtt. – Tudjuk az erősségeiket, és reméljük, hétfőn megtaláljuk a gyengébb pontjaikat is. Nagyon erős soraik vannak, és remek játékosaik. Ha nyerni akarunk, mindenképpen nagy taktikai fegyelemre lesz szükség a játékosainktól, és az elsőtől az utolsó pillanatig tartó összpontosításra. Remélhetőleg sokan fogják biztatni a csapatot, és közönségszórakoztató játékkal tudjuk majd ezt meghálálni.”

“Talán a legnehezebb ellenfelünkhöz látogatunk hétfőn, amikor az Érsekújvár otthonában lépünk pályára – nyilatkozta Stephan Lundh, az Acélbikák vezetőedzője. – Szerencsére úgy tűnik, sikerült ellenszert találnunk a zöld-fehér csapatra, ettől függetlenül biztos vagyok abban, hogy szeretnének elégtételt venni a dunaújvárosi vereségükért. Persze ehhez nekünk is lesz néhány szavunk. Bízom benne, hogy a védelmünk és a kapusunk továbbra is olyan biztos alapot ad a támadóinknak, mint eddig, s abban is, hogy a csatárok újra a góllövő ütőket csomagolják be.”

Lassan az utolsó szalmaszálba kell kapaszkodnia a Ferencvárosnak Brassóban. Nem lesz könnyű dolguk, mert a tavaly a rájátszásról épphogy lemaradt csapat nem szeretne ugyanabba a hibába esni. A zöld-fehérek csíki pontszerzésével most a vesztett pontokat tekintve egyformán áll a Brassó és legnagyobb riválisa, a HSC Csíkszereda. Hogy ez így is maradjon, ahhoz 3 pontos győzelem kell az erdélyieknek. Viszont a Ferencváros számára is döntő jelentősége van a mérkőzésnek, lassan nem hibázhat többet a szezon egyik kellemes meglepetését jelentő csapat.

braftcSIM_3089

Fotó: ASC Corona Brasov

A Csíkszereda elleni hazai vereséget követően rendeznie kell a sorokat Kari Rauhanennek, hiszen úgy tűnik, érkezésével továbbra sem szűnt meg a Brassó legnagyobb hibája, a rendkívül hullámzó teljesítmény. Greg Lindqvisttel rengeteget lépett előre a klub, és Kari Rauhanen is a skandináv iskolát képviseli, így a váltás nyilván nem okozhatott nagy törést a csapatban, viszont úgy tűnik, a fejeben még mindig nem teljes a rend. Ez lehet a Ferencváros egyik legnagyobb esélye, ahol a hatalmas szakmai tiszteletnek örvendő Hakan Nygren és a játékosokat hajtani képes Dobos Tamás párosa telitalálatnak bizonyult ebben a szezonban.

“Nem sikerült jól a csíkiak elleni meccs, egyáltalán nem tudtuk megvalósítani az elképzeléseinket – mondta blogunknak Kari Rauhanen. – A Ferencváros ellen új nap, új meccs, de a feladat ugyanaz: a saját játékunkat játszani 60 percen át, nem hibázni, fegyelmezettnek maradni, kihasználni a helyzeteket. A feladat egyszerűnek tűnik, azt a is fekete gumidarabot a hálóba juttatni. Ellenfelünk remek csapat remek edzőkkel, de legutóbb Pesterzsébeten sikerült felülkerekednünk rajtuk, ebből kell erőt merítenünk. Győzni akarunk, mert a rájátszásba szeretnénk jutni.”

“Legutóbb magunkat vertük meg az ASC Corona Brasov ellen Pesterzsébeten – nyilatkozta Dobos Tamás. – Jobban játszottunk, mint ők, mégis buta hibák sorát követtük el a harmadik harmadban. Patric Polc kapus a liga egyik legjobb kapusa, nehéz bevenni a kapuját, de minden meg kell próbálnunk, hogy ezúttal legyőzzük a kiváló hálóőrt. Sok múlik a majd a helyzetkihasználásunkon, de a védelemnek is maximumot kell majd nyújtani meccsen.”

Az év végi bíztató formát követően több egyértelmű vereséget is szenvedett az UTE, közöttük kétszer a Miskolctól. Ebben az idényben egyetlen meccs kivételével, amikor a Miskolc döntetlenre mentette a meccset majd a ráadásban nyert, elég egyértelmű összecsapásokat láthat a közönség amikor a lilák a jegesmacikkal játszanak. Az eddigi hét meccsen mindössze öt gólt tudott szerezni az UTE. Éppen ezért nem is lehet más Ancsin János és Fekti Bálint fiainak célja, mint újra megszorongatni a miskolciakat. Ez a szezon már elment a lilának, de mégsem mindegy, hogy búcsúzik a ligától a csapat erre az idényre.

utemisIMGP2227_5776

Fotó: Rózsa Zoltán

Ahogy Ancsin János nyilatkozta a hétvégi meccsek előtt, minden összecsapáson a pontszerzés a célja a csapatnak, ami a bíztató momentumok ellenére meglehetősen távol volt pénteen és vasárnap, így hétfő este kell megmutassák a játékosok, hogy mire képesek.

“Az Újpestet pár napon belül kétszer is legyőztük, ám ezért komolyan meg kellett dolgoznunk – mondta a csapathonlapnak Bob Dever. – Most sem számítok másra, ráadásul a csapatban benne lesz a pénteki és a vasárnapi meccs, a hozzátartozó nem kevés buszozással együtt. Éppen ezért ez sem lesz egy könnyű, félvállról vehető mérkőzés, de nagyon fontos, hogy azt a három pontot is begyűjtsük. Ennek a hétvégének is teljes kerettel vághatunk neki, hiszen szerencsére sem sérültünk, sem eltiltottunk nincs.”

Brassó–Ferencváros 1-3

   

A Ferencváros visszavágott a Brassónak a hazai pályán elszenvedett legutóbbi vereségért és Gibbs két góljával idegenben is nyerni tudott. A vendégek sikerének egyik legnagyobb nyertese mindazonáltal a HSC csapata, amely vesztett pontok tekintetében már a szomszédvár előtt van a tabellán.

Az első játékrész többnyire hazai dominanciával, de nagyobb helyzet nélkül telt el. Egészen a 16. percig, amikor Hietemaki és Antal passzából Petres szerzett vezetést a hazaiaknak. A középső játékrész első felében kétszer került hátrányba a Ferencváros gyors egymásutánban, de a kritikus szituációkat sikerült kivédekezni. Miután kiegészültek a zöld-fehérek, átvették az irányítást, próbálkozásaikat a 32. percben koronázta siker, Ojanen egyenlített. Ez még azonban nem volt elég, öt perc elteltével a friss igazolás, Gibbs volt eredményes, Kiss Gábor és Lindquist jegyzett asszisztot.

braftc140113SIM_0062

A záró játékrészben a Brassó mindent megtett az egyenlítésért, de Budai jól állt a lábán, a védelemmel kiegészülve sikerrel állták útját a hazai rohamoknak. Az állandósuló brassói nyomás a harmad felénél kezdett igazán veszélyessé válni, amikor előbb Lencsést, majd Tőkésit tették ki a játékvezetők. Dobos Tamás azonban együtt élt a játékkal, a második kiállítás kezdetén időt kért és igyekezett rendezni a sorokat, valamint egy kis pihenőhöz juttatni csapatát. Ez sikerült is, a Brassó képtelen volt egyenlíteni. Az utolsó percben még Polc is lekorcsolyázott, ebből azonban Gibbs szerezte meg saját maga második, csapata harmadik gólját, eldöntve a mérkőzést.

Kari Rauhanen: “Gratulálok a Ferencvárosnak. Jó meccset játszottunk, ami erre is, arra is eldőlhetett volna. Egyértelműen mi domináltunk a harmadik harmadban, de nem tudtunk gólt lőni. Nem volt szerencsénk, sok helyzetünket sem tudtuk értékesíteni. Sajnon nem lehet mentségünk a mai estére. Most ki kell pihennünk magunkat, készülnünk kell a Csíkszereda elleni meccsre.”

Dobos Tamás: “Azt kell mondjam, nagyon hullámzott a játékunk, de ma este szerencsénk volt. Tegnap a HSC ellen sokkal jobban játszottunk, mint most a Brassó ellen, de a fiúk nagyon eltökéltek voltak, jó szelleműek, és önfeláldozóak. A hoki furcsa játék, ma a Brassó jobb volt, mint mi, mégis a miénk lett a 3 pont, ami nagyon fontos volt nekünk. Ezzel versenyben tudtunk maradni a rájátszásért.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 1000 néző. Játékvezetők: Lascar, Csomortani, Csata, Butucel.
Polc: 93,1% (Fülöp)
K
Budai: 97,0% (Wéber)
Wehrs, Nagy Cs., Péter R., Gliga
1
Lencsés, Lindquist, Pál, Dancsfalvi, Gibbs Sjödin
Piszarenko, Hietamaki, Saluga, Bonar, Zsók
2
Mestyán, Tőkési, Feil, Kiss, Vaszjunyin
Oprea, János, Antal, Virág, Petres
3
Győri, Ölander, Ojanen, Potila, Sijka
Dumitru, Péter Zs., Imecs, Bálint, Márton
4
Géczi, Németh, Nagy L., Papp
Kari Rauhanen
E
Dobos Tamás, Hakan Nygren
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 15:37 BRA Petres Hietamaki Antal
1-1 31:52 FTC Ojanen Vaszjunyin
1-2 36:54 FTC Gibbs Sjödin Kiss Lindquist
1-3 59:22 FTC EN Gibbs Sjödin Pál Feil
33 Kapura lövések száma 29
4 Kiállításpercek 10
Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 19., csütörtök
NU16 09:30 HUNGER 0-4VÉGE
április 20., péntek
VB18 15:30 HUNAUT 0-4VÉGE
április 22., vasárnap
VB 12:30 GBRSLO 3-1VÉGE
VB 16:00 HUNKAZ 0-3VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:30 POLITA 1-3VÉGE
április 23., hétfő
VB 16:00 SLOPOL 
  • SPORT 1
VB 19:30 ITAHUN 
  • SPORT 1
április 24., kedd
VB 16:00 KAZGBR 
  • SPORT 1
április 25., szerda
VB 12:30 ITAKAZ 
  • SPORT 1
VB 16:00 GBRPOL 
  • SPORT 1
VB 19:30 SLOHUN 
  • SPORT 1
április 26., csütörtök
VB 19:00 POLHUN 
  • SPORT 1
április 27., péntek
VB 16:00 KAZSLO 
  • SPORT 1
VB 19:30 ITAGBR 
  • SPORT 1
április 28., szombat
VB 12:30 KAZPOL 
VB 16:00 SLOITA 
VB 19:30 HUNGBR 
  • SPORT 1
Partnerünk