Az életben maradásért játszik a Ferencváros

   

Igazi élet-halál meccset játszik az 5. és 6. helyezett Csíkszeredában. Ha a HSC nyer, a Ferencváros kezdhet elbúcsúzni playoffos álmaitól, ha a Ferencváros nyer, akkor a HSC is nehéz helyzetbe kerül.

Nem alakultak jól az elmúlt hetek eredményei a Ferencváros szempontjából, így jelenleg 12 pontos távolság választja el a zöld-fehéreket a negyedik helytől. Még 11 meccsük van hátra, azaz 33 pont van a kezükben, így elvben minden megtörténhet még. A felzárkózást viszont most már mindenképpen el kell kezdeni, és ehhez nem kisebb ellenfélhez látogat először a csapat, mint a HSC Csíkszeredához. Az is biztos, hogy a mérkőzés nem lesz érzelmektől mentes, remélhetőleg jégen és jégen kívül is sportszerű, kulturált mederben zajlanak majd az események.

hsc-ftc_7-sml

További nehezítés a feladatban, hogy természetesen a csíkiaknak is nagyon kell a pont, hiszen egyelőre az 5. helyen állnak. Viszont javuló formát mutat Gál Sándor csapata, az utolsó 4 meccséből hármat megnyert, ráadásul mindegyiket a közvetlen vetélytársak ellen, és mindet idegenben. Hosszabbításban nyertek Érsekújváron és Pesterzsébeten, valamint önbizalomnövelő győzelmet arattak a Brassó elleni presztízsderbin. Hogy az Újpest elleni hazai vereség utáni jó sorozatnak értéke legyen, most a Ferencváros ellen is győznie kellene a csapatnak.

Mindkét oldalon akadnak hiányzók. A hazaiaknál továbbra is kérdéses Kozuch játéka, a veterán kapus hosszú idő óta harcképtelen, de szerencsére Ruczuj remekül helyettesíti, több meccset is hozott már a kék-fehéreknek, bebizonyította, hiba volt oly sokáig mellőzni. Becze Tihamér eltiltásából még éppen a Ferencváros elleni összecsapás van hátra, Tranca hónapok óta hiányzik. A másik oldalon több a gond. Keresztszalag-szakadás miatt már vége Eriksson és Borbás szezonjának, nem tartott a csapattal a sérült Berta és a megbetegedett Szőke kapus sem, és nincs már a csapatnál Horváth Dávid. Érkezett viszont Németh Péter, és végül utazik Jere Ölander is, aki kézsérülését épp a Csíkszereda elleni hazai meccsen szenvedte el. Mivel Szőke betegség miatt nem tudott utazni, Meravy is a keretben van, így a hat légiós közül valaki mindig kimarad.

“Kemény, jó mérkőzésre számítok a Csíkszereda ellen – mondja Dobos Tamás, a Ferencváros edzője. – Nagyon nehéz dolgunk lesz, de mindent megteszünk, hogy hazahozzuk a pontokat. A HSC véleményem szerint nagyon összeszedett csapat, aki otthonában bárkit legyőzhet. Remélem ez vasárnap este nem így lesz.”

HSC Csíkszereda–FTC 4-3

   

Büntetőkkel nyert, 1-3-ról fordított az erdélyi csapat, így versenyben maradt a rájátszást jelentő 4. helyért.

A 4. helyezetthez képest a HSC 5, az FTC 12 pontos hátrányban várta a vasárnap esti szeredai mérkőzést. Ennek fényében mindkét csapatnak kutyául kell most már minden pont. Ennek szellemében kezdtek a hazaiak, 39 másodperc elteltével Mihály Ede talált Budai Krisztián kapujába. Nem esett kétségbe a zöld-fehér csapat, Lencsés Tamás révén gyorsan egyenlített, a 6. percben. A harmad végére is jutott egy vendéggól, a 19. percben Sijka Dusán emberelőnyből lőtt gólt, a Ferencváros harmadon belül fordított.

Nem lehettek boldogok a hazai szurkolók húsz perc után, és ez az érzésük a második harmad elején csak fokozódott, Ölander góljával már 1-3 állt a táblán a 24. percben. De sok volt még hátra ekkor, nem is adta fel a HSC Csíkszereda. Marek Curilla révén sikerült is szépíteni a 31. percben. Az eredmény nem változott, az utolsó harmadot viszont jó helyzetből kezdhette az FTC, Novak 2+2 perces kiállítása miatt.

A Ferencváros a 4 perces emberelőnyt nem tudta kihasználni, majd a HSC egy 80 másodperces kettős fórt hagyott ki. De a hazaiak az ezt követő újabb szimpla előnyt már beverték. Jozef Hruby 25 másodperc alatt kihasználta Lindquist kiállítását, az 52. percben utolérte a HSC a vendégcsapatot. 3-3 után már csak vendégelőnyt írtak a jegyzőkönyvbe, de Góga Attila kiállítását megúszták a csíkiak, így 3-3-ra végződött a 60 perces játékidő.

Jöhetett a hosszabbítás, amit Győri Tamás kiállítási következtében a HSC kezdett előnyben, sőt meglepő módon a 63. percben még egy kisbüntetést osztottak a ráadásban, de Góga hiányát ismét kihúzta Gál Sándor csapata, a 4 perc 4 a 3 játék ellenére nem született döntés, maradtak a büntetőlövések erre a célra. Ez pedig a HSC Csíkszeredának eredményezte a második pont megszerzését.

Gál Sándor (HSC Csíkszereda): A mérkőzés előtt mondtam, hogy minden elvesztett, vagy megszerzett pont sokat fog számítani. Ma végül is megnyertünk két pontot, de ugyanúgy elveszítettünk egyet. Az első cserében gólt lőttünk, uraltuk a játékot és akkor jöttek a rövidzárlatok. Tapasztalt játékosaink tévedtek kulcsfontosságú pillanatokban. Emiatt sokadik hosszabbításos mérkőzésünk. Köszönjük a közönség támogatását, ma ennél többet nem tudtunk. Nem ment a játék. Nem volt egyértelmű, hogy mi győzünk. Volt még több ilyen mérkőzésünk, de jobban játszottunk. Ma nem voltunk jobbak, mint a Fradi. Erősek vagyunk a hosszabbításban, a büntetőkben. Örülök, hogy vannak olyan játékosok, akik eddig gyengébben játszottak és most jól mentek. Többek közt fiatalok is.

Dobos Tamás (Ferencváros ESMTK): Hasonló volt a forgatókönyv, mint a budapesti mérkőzésen. Szerintem végig jól játszottunk, annak ellenére, hogy hamar kaptuk az első gólt. A büntetők során pedig bármi összejöhet. Alapvetően azt gondolom, hogy a második és a harmadik harmadban volt olyan helyzetünk, amit be kellett volna lőjünk. Nem éltünk a lehetőségekkel, ez pedig nyitva hagyta a mérkőzést. Az hogy távolodunk a rájátszástól biztosan okoz a srácokban egy kis frusztráltságot. Ezeket olyankor lehet érezni, amikor ziccereket hagyunk ki, nem vállaljuk el, vagy nem jó döntéseket hozunk. Alapvetően taktikusan játszunk, a játékunkra nem lehet panasz. A helyzetkihasználáson kell változtatni.

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1600 néző. Játékvezetők: Toparceanu, Gergely, Csata, Redai.
Ruczuj: 92,7% (Onodi)
K
Budai: 91,4% (Meravy)
Hruby, Góga, Curilla, Mihály, Novák
1
Lencsés, Lindquist, Nagy L., Kiss, Vaszjunyin
Salló, Papp Sz., Moldován, Molnár Zs., Szőcs
2
Mestyán, Tőkési, Pál, Dancsfalvi, Gibbs Sjödin
Bors, Nagy I., Péter, Danton, Svidkij
3
Győri, Ölander, Feil, Ojanen, Sijka
Flinta, Kósa, Bíró O., Bíró T., Farkas
4
Géczi, Wéber, Németh, Papp Cs.
Gál Sándor, Hozó Levente
E
Dobos Tamás, Hakan Nygren
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 00:39 SCC Mihály Novák
1-1 05:28 FTC Lencsés Lindquist Sijka
1-2 18:51 FTC PP Sijka Mestyán Ojanen
1-3 23:55 FTC PP Ölander Gibbs Sjödin
2-3 30:16 SCC Curilla
3-3 51:40 SCC PP Hruby Góga Novák
4-3 65:00 SCC GWS Svidkij
36 Kapura lövések száma 41
16 Kiállításpercek 14

A HSC–FTC képei

 
Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum