A Stavanger pontot rabolt a KHL hetedikjétől

   

Vas János Rouenja viszont nagyon kikapott az Asiagótól.

Haladjunk időrendben. Délután a Kontinentális Kupa-döntő előzetesen talán leggyengébbnek gondolt csapata, a Stavanger játszott a legerősebb Donbasszal. Az első harmadban felborult a pálya, 17-7-re nyerték a kapura lövést az ukránok, gólt azonban a norvégok ütöttek, ráadásul nagyon jókor, a harmad vége előtt 24 másodperccel a finn Loikas vezetést szerzett a norvégoknak. A második harmadban a lőlap kiegyenlítettebb játékot sejtetett, valójában a várakozásoknak megfelelően továbbra is a Donbassz dominálta a játékot. Az erőfeszítések a 38. percre hozták meg az eredményt, Kolar kék vonalas bombája utat talált a norvégok ketrecébe. Loikas fél perccel később szólóban mehetett el, de nem sikerült visszavennie a vezetést.

Sőt, a harmadik harmad kilencedik percében Dadonov az ukrán csapatnak szerzett vezetést. A Stavanger azonban vissza tudott jönni és három perccel a rendes játékidő vége előtt egyenlített. Jöhetett a hosszabbítás, majd a büntetők. A rávezetések során az első kísérlet mindkét oldalon sikerült, majd a másik kettő egyiken sem, a negyedik párban azonban csak az ukránok tudtak túljárni a kapus eszén, így végül 3-2-re nyertek és két ponttal gazdagodtak.

rouenasi

Az esti mérkőzésen a Rouen az Asiagót fogadta és az olaszok visszaadták a két évvel ezelőtt kapott igen nagy kölcsönt, ezúttal ők nyertek 6-0-ra. Ezt elsősorban kiváló kapusuknak, Vincenzo Marozzinak köszönhették, aki nem kevesebb, mint 46 lövést hárított. A túloldalon a junior-világbajnok és a Memorial Cup legjobb kapusának választott Gabriel Girard viszont tehetetlen volt az olasz csatárokkal szemben, így ő 27 lövésből csak 21-et tudott hárítani, ami 78%-os teljesítmény. Sőt, az egyedül maradt kapusnak még ennél is rosszabb a statisztikája, hiszen a hat gólt az első két harmadban kapott 21 lövésből kapta. Az olasz csatárok a gólok túlnyomó többségét villámgyors kontrákból érték el, az utóbbi hetek erőltetett menetében talán kissé megfáradt védelem, egyszerűen nem tudta követni őket. Rodolphe Garnier vezetőedző nem volt boldog a mérkőzés után: Talán a játékosok túl idegesek voltak, túl szépen akartak játszani. Nem vagyunk hozzászokva ahhoz, hogy 6-0-ra megverjenek bennünket, és egyáltalán nem vagyok elégedett azzal, ahogyan játszottunk.?

Az olaszok vezetőedzője, John Parco viszont kissé meglepődött csapata ilyen arányú győzelmén, ami tulajdonképpen nem is csoda, hiszen története során először nyert mérkőzést az Asiago a négyesdöntők során: ?Természetesen nem számítottunk arra, hogy ekkora lesz a különbség. Az egész csapat nagyon keményen dolgozott. Taktikánk nagyon egyszerű volt, igyekeztünk olyan keményen védeni a semleges zónát, amennyire csak erőnkből telt, és tudtuk, hogy van néhány szélvészgyors és nagyon képzett csatárunk.?

Búslakodni vagy örömködni egyik csapatnak sincs túl sok ideje, hiszen a folytatás már szombaton itt lesz, délután fél ötkor Asiago?Donbassz, este nyolckor pedig Stavanger?Rouen mérkőzéssel.

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR ÉLŐ
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum