Ismét első és második találkozik

   

A vasárnapi fordulóban a listavezető Dab.Docler a második helyezett Miskolcot fogadja. Mindkét csapat győzelmi szériában várja a találkozót.

Vitathatatlan, hogy jelenleg a DAB és a Miskolc a liga két legjobb formában lévő csapata. A dunaújvárosiak tíz, a borsodiak négy meccs óta veretlenek a bajnokságban. A Jegesmedvék eddig négynél több meccset nem tudtak egymás után nyerni a szezonban. Érdekesség, hogy mindkét csapat utoljára egymástól kapott ki. Stephan Lundh csapatát utoljára december hatodikán győzték le Miskolcon, Bob Deverék évkezdetét január elsején a DAB rontotta el, szintén Miskolcon. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a két csapat legutóbbi dunaújvárosi összecsapásán a vendégek nyertek 3-0-ra, elmondhatjuk, hogy mindkét csapatnak van miért visszavágnia a másiknak.

dabmisMLA_7356_resize

A mérkőzésnek azonban ezen kívül is van tétje. Ha a hazaiak nyernek, akkor egyértelműen ellépnek az üldözőktől, hiszen pontelőnyük egy meccsel kevesebbet játszva is 7 vagy 5 pontra nő a másodikkal szemben attól függően, hogy rendes játékidőben vagy pontosztozkodással győzedelmeskednek. A Miskolc mindenképpen marad a második helyen, ám egy három- vagy kétpontos diadallal jelentős lépést tenne afelé, hogy leszakítsa magáról az Érsekújvár, HSC, Brassó hármast és hogy az alapszakasz vége páros versenyfutássá alakuljon. Mindez azonban még nagyon messze van, feltehetően mindkét csapat úgy tekint majd a találkozóra, mint egy tétmeccsre az idei sok közül.

DABMIS

A Miskolcnál nincs sérült, az újvárosiaknál Hegyi Ádám Zoltán szezonjának vége és Erdélyi Tamás sem épült még fel a sérüléséből. Galanisz Nikandrosz beöltözött és be is melegített az UTE ellen pénteken, ám kisebb betegség miatt a meccset végül kihagyta. Információink szerint vasárnap már ő is hadra fogható lesz.

Jonas Johnson (másodedző, Dab.Docler): Úgy gondolom, jelen pillanatban a Miskolc a legjobb formában lévő csapat, természetesen minket nem számítva. Nagyon fontos lesz, hogy az egyik legnagyobb riválist, s a tabellán közel álló ellenfelet legyőzzük itthon. Az edzésmunkánk hetek óta egyre jobb és jobb, talán ennek is köszönhető, hogy jó ideje nem sikerült legyőznie senkinek az Acélbikákat. Nagyon fontos, hogy továbbra is négy sorral tudjunk jégre lépni, s most, hogy páran kiestek a keretből, újra bizonyíthatnak a fiatalok!

Bob Dever (vezetőedző, Miskolci Jegesmedvék): A Dunaújvárossal az utóbbi időben nagyon kiélezett mérkőzéseket vívunk. Az utóbbi négy mérkőzésen győztünk idegenben és hazai pályán, majd túlórában, illetve büntetőkkel vesztettünk ott és itthon. Ebből is látszik, hogy abszolút 50-50 százalék a két csapat esélye a győzelemre, a napi forma, az apróságok fognak dönteni. Természetesen győzni szeretnénk, a játékosokat a Dab ellen soha nem kell külön motiválni, hiszen évek óta nagy csatákat vívnak.

Dab.Docler–Miskolc 4-3

   

A két csapat közül a hazaiak nem szakították meg veretlenségi sorozatukat, sorrendben 11. győzelmüket aratva tovább növelték előnyüket a tabellán. A Miskolc csak az utolsó harmadban, 4-1-es állás után tudott partnere lenni az addigra már kiengedő Acélbikáknak, ami kevés volt a győzelemhez.

Az 5. percben Szappanos szerzett korongot a miskolciak harmadában, Contois-nak passzolt, aki egyből visszatette ugyan a korongot, de az újvárosi csatár kihagyta a ziccert. Sok ideje nem maradt a búslakodásra, hiszen az ellenakcióból Popovics támadta a hazaiak kapuját, Kiss a lövést kispárgázta, ami éppen Láda elé pattant, aki tétovázás nélkül vágta a kapuba a korongot. Ezúttal azonban a hazaiak nem vártak sokat és egy percen belül egyenlítettek, Pavuk kotort be egy lecsorgó korongot. A 10. percben egy miskolci támadás során Metcalfe ütője szaladt magasabbra a kelleténél, a DAB már kis híján a késleltetett kiállítás alatt gólt szerzett, Galanisz és Ladányi játszott össze remekül, ám a befejezésbe hiba csúszott. Akár csak abba a két-három helyzetbe, ami az 5-4 elleni szituáció során előfordult. Az előny így kimaradt, a harmad második fele jórészt dunaújvárosi fölényben telt, de mindkét oldalon adódtak lehetőségen. Az egyiken Kiss Ákos hagyott ki egy szólót, a másikon Knox ért bele veszélyesen egy korongba, ám gól egyikből sem született. Az utolsó percet azután megnyomta a DAB, beszorult a Miskolc, Szappanos pedig egy kipattanót helyezett a hálóba, megszerezve a vezetést a hazaiaknak.

A második harmad elején ismét a hazaiak kezdeményeztek többet, a 27. percben Galanisz, Azari, Szappanos mutatott be látványos háromszögelést, a vendégek csak szemmel követték a korongot, a végén Galanisz lőtte a hálóba a korongot. A 30. percben Hajós szabálytalankodott a támadóharmadban, az előnyben sorra alakította ki helyzeteit a Dunaújváros, de Duschek elképesztő formában hárította a hazai löketeket. Újabb kiállítások következtek mindkét oldalon, melynek során Faith rövid időn belül kétszer is szabálytalankodott. Második kiállítása során Szappanos kapta Contois ziccerben a korongot, elsőre nem találta el, ám így lett jó, hiszen az elmozduló Duschek a második próbálkozás ellen már tehetetlen volt. A gól után egyből vissza kívánt vágni a Miskolc, Hajós csúsztatta veszélyesen a korongot, Kiss Tamás azonban a helyén volt. A harmad végén másfél perces kettős előnyhöz jutott a Miskolc. Ez idő alatt szinte végig bent tartották a harmadban a korongot a vendégek, ám ezúttal Kiss Tamáson volt a sor, hogy parádék sorát mutassa be, így kimaradt a hatalmas lehetőség.

Az első két harmad játéka és a 4-1-es hazai vezetés láttán nehéz volt elképzelni, hogy bármi meglepetést tartogathat még a találkozó, ám a csapatok gondoskodtak róla, hogy tartogasson. A DAB nagyon rossz felfogásban, ráadásul emberhátrányban kezdte a harmadot, ami ugyan kimaradt, de a 47. percben DeBruyn kettőre csökkentette a két csapat közötti különbséget. Megérezte a Miskolc, hogy a hazaiak már kiengedtek, így egyre bátrabban és veszélyesebben játszott, mígnem az 57. percben Szilágyi kotort be egy kipattanót, egy gólra felhozva a vendégeket. A végén időt kért és kapusát is lehozta Bob Dever, de egy gólnál közelebb már nem sikerült zárkózni, a dunaújvárosiak pedig a végén még az üres kaput sem találták el, maradt a 4-3-as hazai siker és az immár 11 mérkőzéses veretlenségi széria.

Stephan Lundh (Dab.Docler): Az első két harmadban tökéletesen játszottunk, erősek voltunk, nem is emlékszem mikor láttam a fiúkat így hokizni, aztán sokat kellett emberhátrányban játszanunk, talán ez volt negatív hatással a csapatra, és egy kicsit megnehezítettük a saját dolgunkat. Egyre jobbak vagyunk, az edzésen és a meccseken is látszik ez.

Bob Dever (Miskolc): Az első harmadban még tartottuk a lépést, a másodikban azonban fölénk kerekedett a Dab.Docler csapata. Egyedül Duschek teljesítményével voltam elégedett ma este, ez azt hiszem, mindent elárul.

MOL Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 1000 néző. Játékvezetők: Nagy, Németh, Abonyi, Pálkövi.
Kiss T.: 89,3% (Sevela)
K
Duschek: 91,5% (Gyenes)
Lindgren, Hüffner, Ladányi, Contois, Szappanos
1
Boyle, Láda, Ritó, Miskolczi, Rafaj
Huba, Nagy R., Peterdi, Galanisz, Azari
2
deBruyn, Hegyi Á., Hajós, Popovics, Tóth
Jaborník, Gröschl, Somogyi, Pavuk, Papp
3
Durco, Vojtkó, Knox, Metcalfe, Faith
Hruby, Léránt, Magosi, Szabados, Kiss Á.
4
Budai, Roczanov, Szilágyi
Stephan Lundh, Jonas Johnson
E
Bob Dever
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 04:32 MIS Láda Metcalfe
1-1 05:47 DAB Pavuk Papp Somogyi
2-1 19:24 DAB Szappanos Ladányi Lindgren
3-1 26:12 DAB Galanisz Szappanos Azari
4-1 35:57 DAB PP Szappanos Contois Ladányi
4-2 46:52 MIS deBruyn Faith Metcalfe
4-3 56:47 MIS Szilágyi Roczanov Rafaj
47 Kapura lövések száma 28
20 Kiállításpercek 10

A DAB–Miskolc képei

 
Cimkék: , ,

Összes (50)

Utolsó hozzászólások

 1.   #45
  Miskolcifan,   

  Igen dühítő egy meccs volt ez a mi szempontunkból.Főleg így,hogy 4-3 lett a vége...

 2.   #46
  Xardas,   

  @Xardas: bár vagy ketten feküdtek a kapu környékén :)
  Magunknak tettük izgalmassá a végét. Szép volt fiúk :)

 3.   #47
  Spigi,   

  Majdnem rafaztunk a nagy pihenesre... sima meccsbol csinaltunk egy nyogvenyeloset...

 4. OliBLOOD
    #48
  OliBLOOD,   

  4:1 után kivédekeztük a hátrányokat és ez túlzottan megnyugtatta a csapatot. Miskolc nem adta fel és feljött egy gólra, innentől pedig már izgalmas volt.

 5. Tillasz
    #49
  Tillasz,   

  @moszkvicsslusszkulcs, @miklossy: Szarul induló napomba csempésztél egy kis vidámságot.
  A többi sajna már szépségtapasz, a helyzetemen ma nem segített!:-(
  @moszkvicsslusszkulcs(#128669):
  Lányom is így kezdte, igaz ő egyéniben is első lett!:-) Gratula...

 6. moszkvicsslusszkulcs
    #50
  moszkvicsslusszkulcs,   

  @Tillasz: kösz. Majd jövőre jön az egyéni is, amikor Ő lesz a nagyobb a korosztályában.-remélem-;)

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
október 24., hétfő
MOL 18:00 UTETIT 2-3 HVÉGE
  • M4 SPORT
EBEL 19:15 AVSHCI 3-4VÉGE
október 25., kedd
U18 18:40 AVSSCC 6-1VÉGE
október 26., szerda
U18 17:00 ETOVAS 6-2VÉGE
EBYSL 17:40 VASEHL 5-8VÉGE
CEHC 18:30 AVSOHC 6-0VÉGE
EBEL 18:30 ZNOAVS 3-2VÉGE
EBJL 19:00 MACDMJ 2-1VÉGE
U18 19:00 TVSSCC 1-14VÉGE
U18 19:40 KMHUTE 1-8VÉGE
MK 20:40 HKBDHK 3-7VÉGE
október 27., csütörtök
U18 16:30 PEFKMH 1-2VÉGE
MOL 17:00 SCCDAB 2-4VÉGE
MOL 17:30 BRATIT 2-4VÉGE
EBYSL 18:00 AVSOLL 6-1VÉGE
U18 18:30 SCCMIS 2-0VÉGE
október 28., péntek
NHL 01:30 MTLTBL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 LAKNSH 
  • SPÍLER TV
MOL 17:00 GALDAB 
MOL 18:00 BEOMAC 
MOL 18:00 UTEDHK 
U20 18:00 ZEGAVS 
MOL 18:30 MISFTC 
U18 18:30 SCCDHK 
EBEL 19:15 AVSKAC 
október 29., szombat
NHL 01:30 NJDCHI 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
EBYSL 15:25 VSVVAS 
U18 15:40 KMHAVS 
U18 16:00 MACETO 
SVK3 16:10 KMHHUM 
EBYSL 17:00 DMJSLL 
MOL 17:00 GALTIT 
EBYSL 17:10 ZNOMAC 
EBYSL 17:30 HCIHKB 
U18 18:40 UTEVAS 
október 30., vasárnap
EBYSL   HDJVAS 
NHL 01:00 MTLTML 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
EBYSL 11:30 EHLHKB 
EBYSL 11:45 DMJSLL 
EBYSL 13:00 HCIMAC 
EBJL 14:40 DMJETO 
MOL 17:00 DHKMIS 
MOL 17:00 SCCTIT 
EBEL 17:30 VSVAVS 
MOL 17:30 BRADAB 
U18 17:50 MACVAS 
MOL 18:00 BEOUTE 
MOL 18:00 FTCMAC 
U18 18:40 UTEAVS 
november 1., kedd
SVK3 13:40 KMHLMI 
7NH7 17:00 HUNCAN 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk