Behúzni a kötelezőt

   

A péntek este legkisebb téttel bíró mérkőzésére Újpesten kerül sor, ahol a Dab.Docler játszik.

Azonban itt is van miért szurkolni mindkét csapat híveinek. Az UTE hazai pályán eddig csak egyetlen pontra volt képes, miközben egyre inkább belerázódik a szezonba. Bár ez már késő a rájátszáshoz, a csapat mindenképpen becsülettel szeretné befejezni a szezont, tehát mindent megpróbál, hogy pontokat szerezzen, és ezzel persze beleköphet a nagyok levesébe is. A Dunaújváros viszonylag kényelmes helyzetben van, legutóbbi győzelmi sorozatával megnyugtatónak tűnő előnyt épített fel az üldözők előtt. Ha ma fogadni kellene a rájátszás résztvevőire, a piros-fehéreket minden bizonnyal mindenki megemlítené a tippjében. Éppen ezért lenne nagyon érzékeny presztízsveszteség egy újpesti pontvesztés, ezt egész egyszerűen nem engedheti meg magának Stephan Lundh legénysége.

utedabIMGP0649

“Három hazai meccsünk következik, mindhárom meccset hasonlóan tudom értékelni – mondta Ancsin János, a lilák szakmai vezetője. – Nem szabad, hogy sok gólos meccsek legyenek, mert mint azt már tapasztalhattuk, a gólzáporos meccseket nem tudjuk megnyerni. Az Érsekújvár ellen legutóbb hiába lőttünk hatot, kaptunk nyolcat. Ezt most el kell kerülnünk és inkább kevés gólos meccsekre törekszünk. Ehhez szükség van a jó védekezésre, plusz a jó kapusteljesítményre, és akkor 3-4 lőtt góllal kell megpróbálnunk megnyerni a meccset. A másik dolog, amire oda kell figyelnünk, és ami az elmúlt két meccsen sajnos ki is jött, hogy a meccs elején ne aludjunk be, ezzel előnyhöz juttatva az ellenfelet. A hazai pályánkon minden meccsen pontokért megyünk, itthon, saját közönség előtt is szeretnénk végre nyerni.”

“Ezerszer elmondtam már, de ettől még igaz marad: senkit sem szabad félvállról venni – áll a dunaújvárosiak előzetesében Stephan Lundh értékelése. – Az Újpest az utóbbi időben megmutatta, hogy a liga topcsapatai ellen is képes felvenni a kesztyűt, s pontot, pontokat szerezni ellenük. Ettől még természetesen mi vagyunk az esélyesek, de néha pont ez nehezíti meg a dolgot. Hegyi Ádám sajnos kiesett erre a szezonra, és még Erdélyi Tamás sem áll rendelkezésre, de rajtuk kívül teljes csapattal várjuk az összecsapást. A csapattól minden mérkőzésen ugyanazt várom: agresszív, kemény, hatékony, fegyelmezett és főként egyszerű játékot! Meggyőződésem, hogy amíg ehhez tudjuk tartani magunkat, addig mindenkit le tudunk győzni.”

UTE-Dab.Docler 1-5

   

Tulajdonképpen tisztességgel helytállt az UTE a jóval esélyesebb Dab.Docler ellen, de ez csak négygólos vereségre volt elegendő.

Ahogy Ancsin János ígérte, nem aludt bele a meccsbe az UTE, nem engedte el ellenfelét sok góllal. Mi több, meglepte a dunaújvárosiakat az első harmadban a lila-fehér gárda, többet támadott, folyamatosan az ellenfelek vérét szívta, nem hagyta kibontakozni őket. Épp csak a kínálkozó lehetőségek kihasználásával volt baj, Pleszkán és Kiss Tamás is derekasan állta a sarat, olykor bravúrokat is bemutatott, és a csatárok is többször rontottak kecsegtető helyzetekben. Mindenesetre hazai szempontból biztató játékot követően gól nélkül zárult az első harmad.

A szünetben minden bizonnyal volt mit megbeszélnie a csapattal Stephan Lundhnak, egy egészen másik Dab.Docler jött ki a jégre a második harmadra. Ebben persze nyilván segítette őket az is, hogy viszonylag hamar, a 3. percben gólt szereztek, Papp Viktor hozta kihagyhatatlan helyzetbe Somogyit. Hamar jött a folytatás, a 6. perc elején egy bulit követően Huba lőtt nagy gólt. Nem telt el két perc, és az UTE is jelezte, hogy nem adja könnyen a bőrét, Coleman talált ugyanis a kapuba. A gyors gólváltás után lehiggadta a csapatok, ám a 33. perc elején Crichton a saját harmadában esett el, a zsiráf-díjas alakítás nyomán Contois és Pavuk törhetett kapura, utóbbi pedig mattolta Pleszkánt, ezzel újra kétgólos lett a vendégek előnye.

Szegény embert az ág is húzza, gondolhatták a lila szurkolók a 44. percben, amikor hosszas tanakodás után megszületett a dunaújvárosiak negyedik gólja. Pleszkán-bravúrok után Papp Viktor lövésénél a korong valahol a gólvonal környékén állt meg, a hazaiak szerint nem haladt át a gólvonalon a korong, a játévezetők szerint viszont igen, és mivel az ő szavuk a döntő a meccsen, így természetesen tovább nőtt a vendégek előnye. Elfogyott a kakaó az újpestiekből, a Dab.Docler egyre nagyobb fölényben játszott, és ez a befejezés előtt közvetlenül újabb gólt eredményezett, Szabados révén. Sorrendben tizedszer győzött a Dunaújváros, és ezeken a meccseken összesen 3 pontot engedélyezett ellenfeleine, ezzel megerősítette pozícióit az rájátszásért folyó küzdelemben.

Ancsin János (UTE): “Reális a Dunaújváros győzelme, de azt hiszem, a számszerű eredmény túlzott. Az első harmadunk kifejezetten jó volt, épp csak nem sikerült vezetést szereznünk, Az egész meccset tekintve is volt 10-12 nagy helyzetünk, de nem éltünk velük. Nem játszottunk rosszul, de a második harmad elején 2 gólt is mi ajándékoztunk az ellenfelünknek, ez döntő volt, ilyet nem lehet megengedni egyetlen csapat ellen sem ebben a ligában, pláne nem a DAB ellen. Már mindenki unja nyilván, hogy a helyzetkihasználással van gondunk, a gólínséget kellene megtörnünk. Dolgozunk rajta, de valamit biztos nem csinálunk jól, hogy ez nem sikerül. Megyünk tovább.”

Stephan Lundh (Dab.Docler): “Büsze vagyok a csapatomra. Nem mindig egyszerű koncentrálnia a játékosoknak, és ezzel ma is akadtak kisebb gondok. A lényeg, hogy megvan a 3 pont. Nem ez volt a legjobb meccsünk, de nagyon örülünk a győzelemnek. Hosszú még a szezon, sok nehéz meccs van hátra, mostantól a következő feladatra kell koncentrálnunk.”

Erste Liga, Megyeri út, 158 néző. Játékvezetők: Kincses, Halassy, Gangel, Kis-Király.
Pleszkán: 87,8% (Hajek)
K
Kiss T.: 96,4% (Sevela)
Zalavári, Maklári, Reiter, Pichler, Farkas
1
Lindgren, Hüffner, Ladányi, Contois, Szappanos
Horváth, Garbacz, Kovács, Szirányi, Dömötör
2
Huba, Nagy R., Peterdi, Galanisz, Azari
Ványi, Sommer, Virág T., Virág Cs., Coleman
3
Jaborník, Gröschl, Somogyi, Pavuk, Papp
Bereczki, Sweeney, Fekti, Crichton
4
Hruby, Magosi, Léránt, Szabados, Kiss Á.
Ancsin János, Fekti Bálint
E
Stephan Lundh, Jonas Johnson
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 02:47 DAB Somogyi Papp Jaborník
0-2 25:09 DAB Huba Nagy R. Szabados
1-2 26:59 UTE Coleman Virág Cs. Virág T.
1-3 32:22 DAB Pavuk Contois
1-4 44:28 DAB Papp Szappanos Kiss Á.
1-5 58:40 DAB PP Szabados Léránt Jaborník
28 Kapura lövések száma 41
10 Kiállításpercek 16

Az UTE–DAB képei

 
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum