Az Érsekújvár a második helyre hajt pénteken

   

Új játékosokkal várja a Miskolcot az Érsekújvár.

A Versenybíróság csütörtöki döntése után a felvidéki csapat pozíciója kissé romlott, jelenleg a harmadik-negyedik helyen áll a csapat holtversenyben a Brassóval, bár egy meccsel kevesebbet játszva nála. Így megnövekedett a pénteki mérkőzés tétje is. Az ellenfél a jelenleg ezüstérmes pozícióban található Miskolc, amelyik a mezőnyből egyedüliként dicsekedhet azzal, hogy rendes játékidőben le tudta győzni otthonában Ladislav Lubina tanítványait. Az már biztos, hogy ha pontegyenlőség lenne az alapszakasz végén a két csapat között, akkor a borsodiak végeznének előbb, hiszen eddig már 13 pontnál tartanak, ha nyernek is péntek este Stefánkáé, akkor is csak 11 pontig juthatnának. Igazi mumus érkezik tehát Érsekújvárra, akik ellen a hazaiaknak mindenképpen szükségük lenne a győzelemre és az azzal járó örömre.

nzaMLA_9067_resize

Ugyanakkor az sem újdonság, hogy a Miskolcnak is szüksége van minden pontra. Szoros a mezőny, és még mindenkinek legalább 33 pont van a kezében, ami mellett a jelenlegi különbségek a táblázaton elhanyagolhatók. Éppen ezért senki nem dőlhet hátra, hiszen elég 2-3 rosszul sikerült meccs a veszélyzónába kerüléshez.

“Egy nagyon nehéz ellenfél vár ránk – mondja Ladislav Lubina, az Érsekújváriak vezetőedzője –, és mivel az utolsó hazai meccsünkön súlyos vereséget szenvedtünk tőlük, van mit visszaadni, és ezzel visszaszerezni a méltóságunkat. Szeretnénk újra a második helyre lépni a MOL Ligában.”

Ebben azonban nem vehet már részt Marek Uram, a felvidéiek legnagyobb sztárja, akit szerdán már meg is műtöttek súlyos vállsérülése után. Bemutatkozhat viszont a kapuban a sérült Chovant remekül helyettesítő Krajcovic helyett Jevgenyij Konobrij, a védelemben pedig Vladimir Kames.

“Nagyon kemény mérkőzésre számítok – mondja Bob Dever a Miskolc előzetesében. – A két csapatnak ugyanannyi pontja van, így aki nyer, az egy kis lépéselőnyhöz jut. A ligában mi vagyunk az egyetlen csapat, amely rendes játékidőben tudott ott nyerni, ami – látva az Érsekújvár hazai statisztikáit – óriási fegyvertény. A csapat tehát már tudja, hogy mi kell az ottani győzelemhez, ezt a receptet kell újra alkalmazni. A lényeg a fegyelmezettség, és a csapatjáték. Ha ezt a kettőt sikerül megvalósítanunk, akkor eredményesek lehetünk.”

Érsekújvár–Miskolc 1-4

   

Nem sikerült jól a KHL-tapasztalatokkal rendelkező Jevgenyij Konobrij bemutatkozása az Érsekújvár kapujában, hiszen előbb az 1., majd a 2. percben is gólt kapott a Miskolctól.

Az orosz kapusnak így egyelőre 104 másodperc jutott a MOL Ligában. 52 másodperc játék után Hajós Roland szerzett vezetést a vendégeknek, az előnyt Juraj Faith emberelőnyből duplázta meg, újabb 52 másodperc elteltével. Lubina mester nem várt tovább a változtatással, jöhetett Krajcovic Konobrij helyére. Ettől a húzástól a HC Nové Zámky hátsó gondjai megoldódtak, de elöl nem mentek úgy a dolgok, ahogy szoktak. Egyszerűen nem tudott gólt lőni a felvidéki csapat, 0-2-nél befagyott az eredményjelző.

Duschek Dávid kiválóan őrizte meg kapuját a kapott góltól, épp egy hete Újpesten ez egyszer már sikerült neki a szezonban. Ezúttal azonban nem, Weissmann az 57. percben egy emberelőnyös találattal elvette a teljesítményt a vendégkapustól. Izgalmas hajrá következett 1-2 után.

Duschek David Miskolc

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

A hajrában Faith, majd Láda ülhetett ki a kispadra, ráadásul utóbbi fejre irányuló támadásért 2+2-t kapott, így az utolsó 5 percből 4-et fórban húztak le a hazaiak. A szlovák csapat edzője kockáztatott, de ez most nem jött be. Hiába próbált csapata kapus levitellel 6 a 4 ellen támadni, Tóth Adrián korongot szerzett és két perccel a vége előtt eldöntötte a meccset. A 4-1-es végeredményt 10 másodperccel a lefújás előtt Metcalfe állította be.

A mérkőzés előtt 66 ponttal állt a második helyen a Miskolc, eggyel mögötte az Érsekújvár 64 ponttal. Így most már 5 pont a Miskolc előnye az Újvár előtt. Nem volt tehát kicsi a tét, de ebben az évben ez már alap a MOL Ligában. Rendkívül értékes győzelmet aratott a vendégcsapat.

Duschek, Dávid 35 lövésből 34-et hárított, ez 97% feletti teljesítmény, az utóbbi időben kiválóan védő kapus hovatovább a MOL Liga második helyére lépett elő, 92,3%-os összprodukcióval.

Ladislav Lubina, HC Nové Zámky: “Nagyon rosszul kezdtünk, pillanatok alatt kaptunk két gólt. Utána nagyon jó másfél harmadunk volt, de egyszerűen nem ment a góllövés, pedig a helyzeteink megvoltak hozzá. Nincs idő sajnálgatni magunkat, mennünk kell tovább, készen kell állnunk a következő mérkőzésre.”

Bob Dever, Miskolci Jegesmedvék: “Csak álmodni lehet ilyen kezdésről. Az első két cserében gólt őttünk, és véleményem szerint ez döntött a meccsről. Az Érsekújvárnak kapaszkodnia kellett. Nagyon nyomtak, de jól álltuk a srat, Duschek remek formában védett. Mindig megtaláltuk azokat a megoldásokat, amelyek a győzelem felé vezettek bennünket. Igazi csapatmunka volt, nagyot küzdöttek a fiúk a győzelemért. Nincs sok időnk az örömre, vasárnap kemény meccs jön, most már arra kell figyelnünk.”

Erste Liga, Érsekújvár, 1457 néző. Játékvezetők: Varjú, Caprnka, Moravec, Mizsák.
Konobrij: 50,0% (Krajcovic: 96,8%)
K
Duschek: 97,1% (Gyenes)
Sucharda, Siska, Hurtaj, Frolík, Weissmann
1
Boyle, Láda, Dubek, Miskolczi, Rafaj
Kowalczyk, Kames, Podstavek, Stefanka O., Dubec Marek
2
deBruyn, Hegyi, Hajós, Popovics, Tóth
Baron, Pavesic, Stefanka M., Uhnák, Polcík
3
Durco, Vojtkó, Knox, Metcalfe, Faith
Kubica, Král, Fiala, Korytko, Ruzicka
4
Budai, Roczanov, Szilágyi, Ritó
Lubina Ladislav
E
Bob Dever
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 00:52 MIS Hajós Tóth Popovics
0-2 01:44 MIS PP Faith Hegyi deBruyn
1-2 56:08 NZÁ PP Weissmann Frolík Hurtaj
1-3 58:08 MIS SH Tóth
1-4 59:50 MIS Metcalfe Knox Faith
35 Kapura lövések száma 35
14 Kiállításpercek 34

Az Érsekújvár–Miskolc képei

   

Az Érsekújvár–Miskolc videón

 

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum