Erdélyi derbi Brassóban

   

Brassó–HSC – ennél többet nem is kell mondani a telt házért.

Minden bizonnyal egész Székelyföld Brassóra figyel péntek este, amikor is a Csíkszereda teszi tiszteletét az Olimpiai Jégcsarnokban. Ebben a szezonban elcsépelt a fordulat, hogy minden pontnak különös jelentősége van a ligában, de ez péntek este is igaz lesz, ráadásul külön ízt ad az összecsapásnak, hogy ez a két klub jelen pillanatban leginkább egymáshoz képest határozza meg önmagát, mindegy, mi történik, a lényeg, hogy kettejük közül ki végez majd jobb helyen. Remélhetőleg a rivalizálás telt házat és sportszerű küzdelmet hoz majd, a játékosok a saját tennivalójukkal törődnek és nem az ellenfelekkel. Ebben a szezonban egyelőre a Brassó áll jobban a párharcban. Az első három összecsapást a barcaságiak nyerték, majd jött a csíki feltámadás, két sorozatban nyert meccs. Ekkor érkezett Kari Rauhanen, aki első fellépésén éppen Csíkszeredában vezette győzelemre a kék-sárgákat. Ezzel már négy nyert meccs van a Brassó neve mellett a párharcban, ami azért is lényeges, mert tavaly éppen az volt a csapat veszte, hogy az összevetésben nem állt jól, amikor az azonos pontszámmal végzett Érsekújvár került a rájátszásba negyedikként a Brassó kárára. Izgalmas összecsapásra van kilátás, ahol minden játékos bele fog adni apait-anyait, hogy csapatát győzelemhez segítse.

brahscSIM_4586

“Először voltam magyrországi és szlovákiai túrán a csapattal – tekintett vissza az elmúlt hétvégére Kari Rauhanen –, és ez arra is emlékeztetett, milyen kemény játék is a hoki. Volt már ilyenben részem Finnországban, de a legutóbbi időben Svájcban elszoktam ettől. Tulajdonéppen elégedett voltam a túránkkal, a Ferencváros elleni utolsó harmadban és Érsekújváron úgy érzem, rátaláltunk a játékunkra. A védekezésben ez mindenképpen elmondható, és remélem, a támadásokra is igaz lesz ez. Most hazai meccsek jönnek, jobban odafigyelhetünk a saját dolgainkra. Bonar már edzett velünk a héten, és úgy láttam, gyorsan tanulja az új játékrendszerünet. Ha nem jön semmi közbe, akkor játszani is fog, és kisebb változások lesznek emiatt a csapatban. Fodor Csanád remkül játszott a túrán, most ő lesz a tartalék légiós, de ha valakinek nem megy a játék, nem gondolkozok sokat, jöhet Fodor. Nem nevek játszanak, ezért csak a teljesítmény számít, az mindegy, hogy hívják azt, aki éppen a csapatban szerepel. Mindkét csapat hasonló helyzetben van, talán mi most egy picit könnyebben kapunk levegőt. Az előző csíkszeredai meccsen mutatkozott be a HSC két új légiósa, Svidkij és Danton, akik remek adottságú, tehetséges játékosok, biztos vagyok benne, hogy most már sokkal jobban beépültek a csapatba. Nekün azonban nem velük kell foglalkoznunk, a saját játékunkat kell játszanunk 60 percen át, ha nyerni szeretnénk. Természetesen, ha nyerünk, azzal megint lépünk egyet előre, de nagyon sok meccs van még hátra, és meccsenként három pontot lehet szerezni. Nem kell a péntei eredményt túllihegni, egy meccs kell legyen a sok közül, a végén 48 meccs alapján osztják a helyeket a rájátszásban.”

“Létfontosságú mérkőzések következnek – nyilatkozta Gál Sándor. – A legfontosabb Brassó elleni. A legutóbbi brassói mérkőzésen is jól játszottunk, remélem ezúttal is így lesz. Ha nem teljesítünk jól akkor az esélyeink megcsappannak, ami a rájátszásba kerülést illeti. Ezt tudjuk. Az utóbbi mérkőzések azt mutatják, hogy kezdünk kijönni a december végi gödörből. Sajnos Becze el van tiltva. Nélküle kell behúzzuk a meccseket. A többi játékos bevethető állapotban van, Stanislav Kozuchot és Tranca Danit leszámítva

Brassó–HSC Csíkszereda 2-3

   

Nem hagyta magát leszakítani a HSC Csíkszereda, kis túlzással a túlélést jelentő nagyon értékes pontokat szerzett Brassóban Gál Sándor csapata. A 2000 néző nagy része csalódottan távozott.

A csíkiak ezzel egyszersmind segítettek az Érsekújvárnak is. Ismét szoros befutó várható a MOL Liga alapszakaszának végén.

Telt ház, 2000 néző várta a csapatokat és a tömeg nagyobbik része minden bizonnyal csalódottan látta, hogy hiába a visszatérő Bonar, a HSC volt az aktívabb a két csapat közül. Nem is volt érdemtelen tehát, hogy a 12. percben Vaclav Novak távoli lövésével vezetést szerzett a fehér mezes csapat. Az előnyt rutinosan és higgadtan őrizte is a csapat, egészen a meccs felég, amikor Saluga keveredett a kapu elé, és Péter Róbert passzát közvetlen közelről a hálóba húzta. Mielőtt belejöhetett volna az ünneplésbe a hazai közönség, Curilla gondoskodott a kedélyek lehűtéséről. Salugához hasonlóan ő is közelről talált a hálóba, 22 másodperccel a brassói egyenlítés után.

Kísértetiesen hasonló jelenet ismétlődött meg a harmadik harmad legelején is. alig telt el fél perc a meccsből, amikor Wehrs terelt Ruczuj hálójába egy pakkot, és a visszatérő Bonar is gyarapította pontjai számát egy gólpasszal. Nem telt el azonban másfél perc, amikor Moldován újabb távoli lövéssel vette be az ebben a műfajban ma este meglehetősen bizonytalan Polc kapuját. Erőlködött a Brassó, az utolsó 5 percben kétszer is emberelőnyben játszhatott, azonban nem találta meg a receptet Ruczuj legyőzésére. A veterán Kozuchot kényszerből helyettesítő fiatalember immár sokadszor mutatta meg, hogy lehetne benne bízni fontos meccseken is, vezérletével a Becze Tihamért ezúttal is nélkülöző HSC megőrizte előnyét, és újra nyílttá tette a vetélkedést a rájátszásért.

Kari Rauhanen, ASC Corona Brassó: “Ezen a meccsen semmi sem úgy sikerült, ahogy elterveztük. Taktikai jellegű meccset akartunk játszani, de ehhez képest lassan kezdtünk és az ellenfél az első harmadban vezetést szerzett, mi meg futhattunk az eredmény után. A második és a harmadik harmad nagyon kaotikus volt, hiszen alighogy egyenlítettünk, újra odaadtuk a vezetést az ellenfelünknek. Ezen kívül még a szerencse is elpártolt mellőlünk ma este. Nem keresünk bűnbakot, azt tartom, amit sokaktól hallhattak már, csapatként győzünk, csapatként veszítünk. De azért remélem, hogy hétfőig mindenki magába néz, és elemzi a saját játékát és hozzáállását”

Antal Előd, HSC Csíkszereda: “Keményés nehéz meccs volt. Úgy látszik, mi csak akkor tudunk jól játszani, ha az életünkért küzdünk, amikor az utolsó lehetőségünknél tartunk. Jó meccset játszottunk, taktikusak voltunk, a Brassó minden támadási tervére volt válaszunk. Örülünk, hogy ezzel a győzelemmel újra azok közé kerültünk, akik a playoffért versenyeznek, de mostantól minden meccsünket nyernünk kell, különösen a hazaiakat. Nagyon örülünk annak a 3 pontnak, amit ma este szereztünk.”

MOL Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 2000 néző. Játékvezetők: Lascar, Gergely, Butucel, Mathe.
Polc: 90,9% (Fülöp)
K
Ruczuj: 91,3% (Onodi)
Wehrs, Nagy Cs., Péter R., Antal, Petres
1
Hruby, Góga, Curilla, Mihály, Novák
Piszarenko, Hietamaki, Molnár Zsolt, Saluga, Gliga
2
Salló, Papp, Moldován, Molnár Zsombor, Szőcs
Dumitru, János, Bonar, Zsók, Virág
3
Bors, Nagy I., Danton, Svidkij, Farkas
Oprea, Péter Zs., Imecs, Bálint, Márton
4
Flinta, Kósa, Hildebrand, Péter L., Bíró O.
Rauhanen Kari
E
Gál Sándor, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 11:11 SCC PP Novák Hruby
1-1 30:11 BRA Saluga Péter R. János
1-2 30:33 SCC Curilla Novák Mihály
2-2 40:34 BRA Wehrs Bonar Gliga
2-3 41:59 SCC Moldován Salló
23 Kapura lövések száma 33
10 Kiállításpercek 10

A Brassó–HSC képei

 

A Brassó–HSC videón

 

A romániai Digi Sport összefoglalója.

Cimkék: , , , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
január 17., kedd
MOL 17:00 GALSCC 2-3VÉGE
MOL 18:30 MISFTC 7-4VÉGE
január 18., szerda
U20 16:50 KMHMIS 5-1VÉGE
U20 19:30 MACZEG 10-1VÉGE
január 19., csütörtök
U18 15:30 DHKPEF 6-1VÉGE
U18 16:00 AVSUTE ÉLŐ
U18 16:00 ETOMIS ÉLŐ
EBYSL 18:00 AVSVIC INFO
MOL 18:00 DABBRA INFO
U18 18:10 VASMAC INFO
január 20., péntek
NHL 01:05 CBJOTT 
  • SPÍLER TV
U20 14:30 DHKAVS 
MOL 18:00 UTEBRA 
MOL 18:30 TITSCC 
EBJL 18:40 HKBMAC 
MOL 19:00 FTCGAL 
EBEL 19:15 G99AVS 
január 21., szombat
NHL 01:05 BOSCHI 
  • SPÍLER TV
EBJL 12:40 HKBVIC 
EBYSL 14:30 RBSHKB 
EBJL 15:00 UTEEHL 
EBJL 16:10 MACOHC 
EBYSL 17:00 DMJOLL 
EBYSL 17:10 VASMZA 
EBYSL 18:00 EHLMAC 
EBJL 18:30 MRBDMJ 
EBJL 18:55 VSVAVS 
MOL 19:00 MACGAL 
MOL 19:00 MISSCC 
NHL 21:05 WINSTL 
  • SPÍLER TV
január 22., vasárnap
EBJL   ZASVAS 
NHL 04:00 CGYEDM 
  • SPÍLER TV
EBYSL 12:00 RBSMAC 
EBJL 15:30 RBSETO 
EBYSL 15:40 VASTRK 
EBYSL 15:40 ZNOHKB 
EBYSL 17:30 SLLAVS 
MOL 18:00 BEOTIT 
MOL 18:00 FTCBRA 
EBEL 18:15 AVSVSV 
  • M4 SPORT
MOL 18:30 MACUTE 
NHL 21:05 PITBOS 
  • SPÍLER TV
január 23., hétfő
MOL 18:00 BEODAB 
MOL 18:00 DHKSCC 
  • M4 SPORT
MOL 18:30 MISGAL 
január 24., kedd
U20 18:40 AVSKMH 
január 25., szerda
MK   MACDHK 
MK   MISDAB 
U20   DHKMAC 
U20 18:40 KMHVAS 
január 26., csütörtök
EBJL   UTEMAC 
U18   DHKTVS 
U18   KMHMIS 
U18   PEFAVS 
U18   VASETO 
EBYSL 18:10 AVSDMJ 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk