Sok mindenben kell hétről hétre erősödnünk

 

A magyar női U23-as válogatott hétfőn 7-0-s vereséggel mutatkozott be a serdülőbajnokságban. Már 100 nap sincs a március végi budapesti A csoportos vb-ig. Gömöri Csaba értékelése.

“Nagyon fontos a női válogatott szempontjából ez a 8 mérkőzés, amit a nagyon erős serdülő fiúkkal játszhatunk ? kezdte az értékelést a női szövetségi kapitány. ? Ugyan U23-as válogatott a megnevezés, de az ifjúsági vb-re készülünk, a játékosok 90%-a  1996 és 1999 között született, és így szinte ugyanolyan korú, vagy néha még fiatalabb lányok játszanak a fiúk ellen. Amikor kitaláltuk, hogy a középszakaszban kapcsolódjunk be a bajnokságba egy kör erejéig, sokan azt mondták, hogy nagy arányú vereségeket fogunk szenvedni, van-e ennek így értelme. A következő a véleményem most is: igen!

Ez így van. Az lenne a furcsa, ha nem így lenne. Hiszen mindenki tudja, hogy ebben a korban élesen elválik egymástól egy 15-16 éves fiú és egy ugyanilyen idős lány testi adottsága, fizikuma, lövőereje, korcsolyázó sebessége. Azonban a lányainknak évek óta azért is vannak sikereik, mert a fiúkkal edzhetnek, illetve játszhatnak köztük és sokszor ellenük. Nekünk az A csoportos vb-re, de a felnőtt nagyon erős divízió 1/B-s vb re is hatalmas segítség, hogy ilyen iramban tudunk meccseket játszani.

noi valogatott

A hétfőn elkezdődött meccssorozatnak a legnagyobb jelentősége az lesz, hogy 60 percen keresztül kell a lányoknak hatalmas iramban hokizni és pillanatok alatt jól dönteni, ide folyamatos figyelem és koncentráció kell. A hazai serdülő fiúcsapatok korizásban, lövőerőben, erőnlétben erősebbek a női U18-as A csoportos válogatottaknál. De, ezt tapasztalatból tudom, az A csoportos Kanada vagy USA, Svédország, Finnország taktikai elemekben előrébb tart sok serdülő fiúcsapatnál. Ezért kell a felkészülést úgy megoldani, hogy játsszunk erős női felnőtt klubcsapattal (ilyen például a Sabres Vienna az EWHL-ben), illetve erős U18-as válogatottakkal (a svéd, a finn, a cseh lányokkal fogunk február elején), és a serdülő fiúkkal, akik ellen nem számít az eredmény, csak a mutatott erőfeszítés és az, hogy rutint szerezzünk ilyen erős iramban is.

A Pesterzsébeti Farkasokkal játszott mérkőzésen 52 percig iszonyatos energiákat mozgósítottunk, és ez a játékban, valamint az eredményben is meglátszódott. Nagyon jól védekeztünk, a kapusteljesítmény is remek volt, és néha még veszélyt is okoztunk az ellenfél kapuja előtt. Az ellenfél vigyázott ránk, de olykor keményen, testtel játszott, és ezt is jól állták a lányok. Persze a Farkasok sok helyzetet alakítottak ki, de az első harmad végén 1-0-ra vezetett csak az ellenfél. A második harmadot pedig még erősebben kezdtük, 5-6 percig meglepetést is okoztunk a pesterzsébetieknek. Sajnos ezt nem tudtuk tartósítani, a harmad második felére újra sokkal erősebb volt az ellenfél, de csak újabb egy gólt tudott elérni.

vierumaki-gomoricsaba

Azt gondolom, hogy mind a 4 sorunk kissé kezdett fáradni, de nyilván ez normális, főleg ha azt nézzük , hogy 6-7 játékos nem is játszik és edz a fiúkkal. A 3. harmadra lankadt a figyelem, nyilván a fáradtság is közrejátszott, de az ellenfél szerencséje is kellett, hogy sajnos 5 gólt kapjunk. Azt gondolom, ezt ki kell küszöböljük, és sok mindenben kell hétről hétre erősödnünk. Ezt fogjuk tenni. Köszönjük a Farkasoknak a hozzáállást és azt, hogy komolyan vették a mérkőzést és a lányokat. Ez abból is látszott, hogy a meccs végén nagyon örültek a győzelemnek. Továbbá köszönet Bán Karcsinak is, a Farkasok edzője a végén elismerően nyilatkozott a lányokról és a játékról.”

A magyar lányok vasárnap az EWHL keretein belül Mariborban lépnek jégre a HDK ellen, egy nappal később, január 13-án pedig a Vasas serdülőcsapata vár rájuk.

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum