Négypontos meccs Klagenfurtban

   

Az alsóházi bónuszpontok szempontjából nagyon fontos mérkőzés vár a Fehérvárra Klagenfurtban. Mindkét csapat 42 pontot szerzett 41 mérkőzésen, 3 körrel az alapszakasz vége előtt az a kérdés, hogy ki hol végez a 7?10. helyen álló 43 és 42 pontos csapatok közül.

Jó hír, hogy a két csapat idei három meccsén mindannyiszor a vendégek távoztak 2 ponttal. Rossz hír, hogy mindez igazából semmit nem jelent a kedd esti meccsre nézve. A KAC sorozatban 3 győztes meccs után kapott ki a Bolzanótól legutóbb. Mivel ugyanakkor a Znojmo nyert, a KAC mindenképpen az alsóházban folytatja a középszakaszban, csakúgy, mint a Volán, a Graz és a Dornbirn.

“Remek teljesítményt nyújtottunk, de sajnos néha van olyan, hogy a jobb csapat veszít” ? mondta a legutóbbi meccsről Christer Olsson, a KAC edzője, akinek nemrég még a kirúgás lehetősége lebegett a feje felett. Az utóbbi idők jó szériájától függetlenül óriási csalódás a Klagenfurt idei szereplése. A csapat potenciálját mutatja ugyanakkor, hogy öt olimpikont tudnak soraikban, hiszen Swette, Weinhandl, Iberer, Pöck és Koch is ott van az osztrák válogatott szocsi névsorában.

AVSKAC 2

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Számukra is nagy a tétje a Fehérvár elleni meccsnek, mert mindenképpen a hetedik helyen szeretne végezni a KAC és a Volán is, ez ugyanis a legjobb startpozíció a középkörre, 4 bónuszpontot jelent . ”A csapatnak ismét sok áldozatot kell hoznia a jégen, ha nyerni akar. Nagyon fárasztó hét előtt állunk, három rendkívül fontos meccsel” ? mondja Olsson. Patrick Harand ezt még hozzátette: “A Fehérvár megint védekezni fog, és gyors ellentámadásokkal szeretne operálni. Hogy ezt megakadályozzuk, jól kell működjön a letámadásunk.”

A klagenfurti edzők nem változtatnak a Bolzano elleni felálláson, újfent Swette kezd a kapuban, a 26 éves osztrák kapus idei három Fehérvár elleni mérkőzésén összesen 7 gólt kapott 81 lövésből.

Fehérvári részről a vezetőedző, Marty Raymond ezt mondta a Graz ellen megnyert meccsről: “Jól játszottunk a Graz ellen, ahogy ment előre a meccs, úgy lendültünk bele a játékba egyre jobban. Hetényi és a védők közül Sertich, Jackman és Varga játéka tetszett a legjobban, igazán jó meccsük volt. Eddig összesen egyszer tudott nyerni a csapat a Klagenfurt otthonában és most ezt szeretné megismételni. Megint egy nehéz meccs következik. Késznek kell lennünk arra, hogy mindent kiadjunk magunkból. A siker kulcsa ismét csak a fegyelem lehet, valamint az emberelőnyös helyzetek hatékony kihasználása.”

A hírek szerint a magyar csapatba három és fél hetes pihenő után majdnem visszatért Colton Yellow Horn, a kanadai támadó felépült a Winter Classicon elszenvedett agyrázkódásából, de Klagenfurtban még nem lép jégre. Rajta kívül Sikorcin Ladislav sem lesz ott, így ismét kétcenternyi deficittel állunk fel. A Fehérvár kapujában Hetényi Zoltán kap lehetőséget, ezúttal Rajna Miklós a cseréje. A mérkőzés játékvezetői Podlesnik és Siegel lesznek, munkájukat Hofstatter és Loicht segíti.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR INFO
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
Partnerünk
Archívum