Élet-halál harc Pesterzsébeten

   

A MOL Liga hétfői fordulójában három mérkőzést rendeznek, a Miskolc az UTE-t, a Fradi a HSC-t, az Érsekújvár pedig a Brassót fogadja. Ez utóbbit a DIGI Sport jóvoltából televízión keresztül is nyomon követhetik a nézők.

Az Érsekújvár Dunaújvárosban talán a szezon eddigi legrosszabb játékát produkálta, ami egyértelműen rengeteg sérült játékosának köszönhető. Vasárnap Dunaújvárosban nem lépett pályára, Baron, Puchovsky, Caladi, Uram és a kapus Jan Chovan sem. Utóbbi pótlására villámgyorsan igazoltak KHL-es múlttal rendelkező kapust, ám mivel vízkeresztkor Szlovákiában munkaszüneti nap van, így a szerepeltetéséhez szükséges papírok elintézésére vajmi kevés az esély. A címvédő ellen 17 játékost neveztek a felvidékiek, akik bár összességében nem tudták felvenni a versenyt a DAB-bal, helyenként még így is veszélyt jelentettek. Hazai pályán a Brassó ellen nyilván ennél sokkal többre lesznek képesek. Az utóbbi hetekben a Brassó megszerezte a negyedik helyet a tabellán, már vesztett pontok tekintetében is megelőzi a nála két meccsel kevesebbet játszott HSC-t, de helyzete megerősítéséhez mindenképpen nyernie kellene. Csakhogy ez Érsekújváron csöppet sem könnyű feladat, idén ez eddig még csak a HSC-nek, a Miskolcnak és DAB-nak sikerült. A Brassó eddig kétszer szerepelt Érsekújváron, egyszer szoros, egyszer nagyon sima vereséget szenvedett, a Cenk alján most nyilván úgy gondolják, itt az ideje megszakítani ezt a rossz sorozatot.

A Brassóhoz nagyon hasonló helyzetben van a HSC. Gál Sándor csapata az utóbbi fordulók gyengélkedése miatt győzelmi kényszerben játszik, a szintén a playoffba igyekvő, de a tabellán mögöttük álló Ferencvárost ehhez még Pesterzsébeten is mindenképpen le kell győzniük. Náluk Tranca és Gecse sérültek, az első számú kapus Kozuch lassan visszatér, de játéka egyelőre bizonytalan. Érzékenyebb veszteség, hogy az Érsekújvár ellen elkövetett szabálytalanságok miatt a liga fegyelmi bizottsága Beczét négy, Gógát pedig két meccsre eltiltotta.

ftchscDSC_0338

Fontos hiányzók azonban a hazaiaknál is lesznek, a liga idei egyik passzkirálya, a 32 meccsen 28 asszisztot kiosztó Berta Ákos bokaszalagja rendetlenkedik, rá két hetes kihagyás vár, míg Borbás eddig is sérülten játszott, de tovább nem lehet halogatni a keresztszalag-műtétet, ő a szezonban már nem valószínű, hogy pályára lép. Pedig mindkét csatár játékára nagy szükség lenne, főleg azok után, hogy vasárnap hazai szempontból végtelenül szerencsétlen körülmények között kikaptak közvetlen riválisuktól, a Brassótól. Ha hétfőn is kikapnak a HSC-től, akkor 11 meccsel az alapszakasz vége előtt 10 pont fölé nőne hátrányuk a negyedik helyezett csapattal szemben, aminek ledolgozására egy huszárosnál is keményebb hajrá mellett az ellenfelek gyengélkedésére is szükség lesz. Ha viszont nyernek, akkor továbbra is versenyben maradnak a rájátszásért. A szurkolókat érintő fontos információ, hogy a mérkőzés kiemelt kockázatúnak minősül, ezért a rendezők arra kérik a csíkszeredai szurkolókat, hogy a hátsó bejárat felől közelítsék meg a szektorukat, mert a főbejáraton keresztül nem közlekedhetnek. A minél gyorsabb és kényelmesebb bejutás érdekében külön pénztáruk és büféjük is lesz a remélhetőleg szép számban kilátogató vendégszurkolóknak is.

A nap harmadik mérkőzésén az UTE vendégeskedik Miskolcon. Legutóbb három napja játszott egymással a két csapat, akkor a Megyeri úton nem sok babér termett az Újpestnek, akik azonban azóta pihenhettek. Nem úgy a Miskolc, amely vasárnap egy simának induló, majd roppant szorossá váló mérkőzésen verte a Csíkszeredát. Hétfőn sem számíthat sokkal kisebb ellenállásra Bob Dever csapata, aki maga is számtalan alkalommal, legutóbb éppen a pénteki meccs után, nyilatkozta, hogy az UTE ellen is keményen meg kell dolgozni a győzelemért, csak hatvan percen keresztül koncentrálva lehet legyőzni a liga legfiatalabb csapatát. Ancsin János és Fekti Bálint embereinek a legutóbbi 4-0-s vereség legnagyobb tapasztalata pedig nyilván az lehet, hogy a meccs elején nem szabad elengedni az ellenfelet. Eddig háromszor szerepeltek a Népkertben a lilák, ahol csak az első alkalommal tudták meglepni a hazaiakat, akkor hosszabbításban kaptak ki 2-1-re, azóta két sima, egy 7-1-es és egy 5-2 arányú vereséget szenvedtek.

Miskolc–UTE 5-0

   

Három nap alatt másodszor nullázta le a Miskolc az UTE-t, hazai pályán öt gólig jutottak. Győzelmével a Miskolc már második a tabellán.

Nem sikerült tanulni a pénteki leckéből az UTE-nak, vagy ismét ellenállhatatlanul kezdett a Miskolc, mindenesetre a korai gólokat nem sikerült elkerülnie a vendégeknek. Popovics Patrik már a 18. másodpercben a kapuba ütötte a jobbszélen meginduló Hajós Roland centerezését. Nem sokkal ezután Ványi kapott kétperces kiállítást, amit 53 másodperc alatt használnak ki a hazaiak. Miskolczi vitte be a korongot a kapu mögötti területre, majd passzolt vissza a kapu elé érkező Dubeknek, Pleszkán még beleért, de hárítani nem tudott, így bő két és fél perc elteltével már 2-0-ra vezetett a Miskolc. A két gyors gólt követően kissé kiegyenlítettebb lett a játék, a Miskolc dolgozott ki több helyzetet, de a liláknak is sikerült oda-odaérni ellenfelük kapuja elé. A 14. percben Horváth András és az egykori újpesti, Rafaj Attila között robbant ki kisebb nézeteltérés, a jégen Rafaj, a büntetőpadon Horváth járt rosszabbul, hiszen előbbi két percet, utóbbi 2+2+10 perces büntetést kapott. Mivel a játékvezetők ráadásként Garbacz Ádámot is kiszórták, így két perc kettős előnyben rohamozhattak a hazaiak, ám gólt ez idő alatt nem sikerült elérniük. Nem úgy egyenlő létszám mellett: a 17. percben Tóth, másfél perc múlva pedig Knox volt eredményes, így az első harmad végén 4-0-ra vezetett a Miskolc.

A második játékrészt ismét miskolci helyzetek vezették fel, előbb az első harmad elején is aktív Hajós, Popovics páros próbálkozott, majd Faith lövéseit kellett az első húsz percben négy gólt kapó Pleszkán helyére érkező Hajeknek védenie. Ezt követően azonban, akárcsak vasárnap a HSC ellen 3-0 után, ismét visszavett a Miskolc, az UTE pedig megpróbált élni a kapott lehetőséggel, ám helyzeteik kimaradtak. Hogy ne maradjunk gól nélkül, arról Tóth gondoskodott, a 38. percben Popovics Hajekről kipattanó lövését helyezte el a vendégek kapujában, ezzel már 5-0-ra vezetett a Miskolc. A harmadik játékrészre így túl sok kérdés nem maradt nyitva, a hazaiak már nem is erőltették a gólszerzést, illetve gyakran túlkombinálták a támadásokat, a szebbnél is szebb megoldásokat keresve. Az UTE erejéből pedig nem futotta a szépítő gól megszerzésére, próbálkozásaikat Gyenes hárította, szezonbeli harmadik shoutout-ját érve el.

Bob Dever (Miskolc): Az első harmadban eldöntöttük a mérkőzést, Gyenes pedig jól védett. Ma győznünk kellett, szükségünk volt a 3 pontra, és ezt meg is szereztük.

Ancsin János (UTE): Ma egy csapat volt a pályán, és az nem mi voltunk.

MOL Liga, Miskolci Jégcsarnok, 800 néző. Játékvezetők: Halassy, Druga, Juhász, Ozsváth.
Gyenes: 100% (Duschek)
K
Pleszkán: 69,2% (Hajek: 95,7%)
Boyle, deBruyn, Dubek, Miskolczi, Rafaj
1
Zalavári, Maklári, Reiter, Dubetz, Pichler
Hegyi, Budai, Hajós, Popovics, Tóth
2
Horváth, Garbacz, Kovács, Szirányi, Dömötör
Durco, Vojtkó, Knox, Metcalfe, Faith
3
Ványi, Sommer, Virág Cs., Coleman, Virág T.
Szilágyi, Láda, Roczanov, Ritó, Fliszár
4
Bereczki, Sweeney, Fekti, Crichton
Bob Dever
E
Ancsin János, Fekti Bálint
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 00:18 MIS Popovics Hajós Tóth
2-0 02:38 MIS PP Dubek Miskolczi Rafaj
3-0 16:33 MIS Tóth Popovics Hajós
4-0 17:56 MIS Knox Metcalfe Faith
5-0 37:36 MIS Tóth Popovics
36 Kapura lövések száma 17
2 Kiállításpercek 20

A Miskolc–UTE képei

   

A Miskolc–UTE videón

 

Cimkék: , , , , , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
március 25., szombat
U20 12:15 DHKAVS 5-7VÉGE
U20 18:00 MACVAS 4-0VÉGE
március 26., vasárnap
ROM 17:30 SCCBRA 3-4VÉGE
U16 18:00 AVSMAC 3-1VÉGE
március 27., hétfő
U18 18:10 UTESCC 3-2 HVÉGE
március 28., kedd
U18 18:40 SCCUTE 3-8VÉGE
március 29., szerda
NHL 01:00 BOSNSH 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 SJSNYR 
  • SPÍLER TV
KHL 18:00 LOKSZK 
  • SPORT 2
március 30., csütörtök
U14   UTEAVS 
NHL 02:05 PITCHI 
  • SPÍLER TV
KHL 18:00 AKBMMG 
  • SPORT 2
március 31., péntek
NHL 02:05 NSHTOR 
  • SPÍLER TV
ROC 15:40 VSVAVS 
ROC 16:10 MISVIC 
április 1., szombat
NHL 01:05 NYRPIT 
  • SPÍLER TV
ROC 15:40 MÜNAVS 
ROC 16:10 MISSLL 
április 2., vasárnap
NHL 01:05 TBLMTL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 EDMANA 
  • SPÍLER TV
ROC 10:10 OLLAVS 
ROC 13:10 MISRIT 
NHL 21:05 BUFNYI 
  • SPÍLER TV
április 3., hétfő
U14   AVSUTE 
NHL 00:05 CBJWSH 
  • SPÍLER TV
U18 15:30 HUNSLO 
VÁL 19:00 HUNSWE 
április 4., kedd
U18 13:10 HUNSLO 
április 5., szerda
U14   UTEAVS 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk