Előjáték az alsóházi meccsekhez

   

Újabb komoly meccs vár a magyar EBEL-csapatra, hiszen velünk ellentétben vasárnapi vendégünk, a Graz még ? igaz, gyakorlatilag kilátástalan ? harcban áll a hatodik hely, azaz a biztos rájátszáspozíció megszerzéséért. Bálizs Bence súlyos sérülést szenvedett a szombati edzésen.

A magyarokkal ellentétben a Graz még mindig harcban áll a hatodik helyért, ahol jelenleg a Znojmo található. Ez az utolsó kiadó hely, de szenzáció lenne, ha nem a cseheké lenne. Minden bizonnyal tehát két olyan csapat találkozik Székesfehérváron vasárnap, akiknek lesz még két alsóházi randevújuk a középszakaszban.

“Tulajdonképpen jól játszottunk egy erős ellenfél ellen, de végül mégis kiegyenlítettek, és a hosszabbításban szerencsétlen góllal kikaptunk ? értékelte Marty Raymond, a Sapa Fehérvár AV19 vezetőedzője a Znojmo ellen látottakat. ? A következő nagyon fontos meccs a számunkra. Két pontra van szükségünk ahhoz, hogy megszerezhessük a hetedik helyet, és ezzel négy bónuszponttal menjünk neki a középszakasznak. A Graz ellen is nagyon fegyelmezetten akarunk játszani, kihasználni a helyzeteinket, és mindenekelőtt el akarjuk kerülni a felesleges kiállításokat.”

A Fehérvárban komoly hiányzók lesznek ezúttal is. Sikorcin Ladislav, Colton Yellow Horn mellett minden bizonnyal Tokaji Viktor sem áll még rendelkezésre. Bálizs Bence a szombati gyakorláson kulcscsonttörést szenvedett. A kiváló kapus EBEL-szezonjának alighanem vége, de ha minden jól alakul, az áprilisi világbajnokságra az első diagnózis szerint visszatérhet. Ezúttal Ágoston Olivér lesz a cserekapus Hetényi Zoltán mögött, mert Rajna Miklós az EBEL-junior meccsen véd.

AVSG99

Andreas Wiedergut, a graziak védője így látja az esélyeiket: “Természetesen még mindannyian a hatodik helyre gondolunk, ha az alapszakasz végéről van szó, és ezzel az egyenes útra a rájátszásba, de tudjuk, hogy ehhez szerencsére is szükségünk lesz. A legutóbbi fehérvári meccsen 3-1-re a Volán nyert, de vasárnap csak a győzelem és a két pont számít. A magyarok remekül kontráznak, és minden vágyunk, hogy megszerezzék a hetedik helyet, hogy négy bónuszponttal kezdjék a középkört. Nagyon fontos lesz, hogy az első tíz percet túléljük és megfelelően stabil játékot mutassunk.”

Daniel Woger, Mario Scalzo és Ryan Kinasewich után újabb komoly hiányzó lesz a Graznál, a Linz ellen megsérült Guillaume Lefebvre is. A cserekapus, Sebastian Stefaniszin pedig még egy ideig tölti 6 meccses eltiltását. Ez persze semmit nem jelent, legutóbb a Linz ellen például elég volt ez a keret egy győzelemre.

A mérkőzést a Sportklub Tv nem közvetíti, online nézhető a Fehérvár Médiacentrum oldalán.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum