Dunaújvárosban nyerhet a Dab.Docler

   

Az Újpest szabadnapos, a két élcsapat egymással játszik, a másik két meccsen életbevágóan fontos pontokról döntenek a MOL Liga vasárnapi rangadóin. Fodor Csanád az FTC, Lubomir Hurtaj a DAB otthonába tér vissza vendégként.

Pesterzsébeten a Ferencváros a Brassót fogadja. A Ferencváros jelenleg kicsit lemaradva a hatodik, a Brassó a negyedik helyen áll, de a vesztett pontokat tekintve csak ötödik, így igazából mindkét csapatnak három pontra volna szüksége. Ez természetesen nem fog menni, fájó pontoktól fognak elbúcsúzni a csapatok, de nagyon nem mindegy, hogy melyikük mennyitől.

Az eddigiek alapján az erőviszonyok nagyon kiegyenlítettek, mindkét csapat a 3 hazai meccséből egyet nyert rendes játékidőben és egyet hosszabbításban egyet viszont elvesztett. A legutóbbi erzsébeti mérkőzésen, pont egy hónapja a Brassó nyert, ezzel a meccsel vetett véget a hatos vesztes szériának Greg Lindqvist és csapata.

Viktor Sjödin minden papírja időben elkészült, hétfőn a Dab.Docler ellen csupán a légiós létszám miatt nem lépett pályára. Az FTC vezetése ezúton is szeretné megköszönni az MJSZ Versenybíróságának a gyors és hatékony közreműködést az ügyintézésben. Érdekes lesz látni, hogy oldja meg a szakvezetés a hat légiós kérdését. Az egyik forgatókönyv szerint ha Meravy kapust nem nevezik, akkor Budai Krisztián mögött Szőke Attila lehet a cserekapus, s így mind az öt mezőnylégiós jégre léphet.

Berta Ákos viszont ismét sérült, ezúttal a bokájával vannak gondok. Hogy tudja-e vállalni a játékot az idén ismét remek formában játszó kapitány, az kérdéses. Ugyancsak nem biztos Győri Tamás játéka, ő kisebb betegséggel küzd. Úgyhogy a zöld-fehérek összeállítása a találkozó előtt válik véglegessé.

A Brassó legnagyobb hiányzója Josh Bonar. A kanadai csatár hetek óta harcképtelen, a helyére hozott Johan Ceder pedig végül nem maradt Brassóban, bár az Újpest ellen minden bizonnyal pontokat mentett csapatának. Helyette a szezont éppen a Ferencvárosban kezdő Fodor Csanád játszott légiósként legutóbb.

“Nehéz mérkőzéseken vagyunk túl – mondja Dobos Tamás vezetőedző a hazaiak előzetesében. – Nem sikerült pontokat szerezni az elmúlt hétvégén. A Brassó kiváló csapat, jó légiósokkal. Mindenképpen nyernünk kell, ha versenyben akarunk maradni.”

A táblázat első két helyezettje játszik egymással Dunaújvárosban. A hazaiak várhatják nyugodtabban a mérkőzést, hiszen teljes a csapatuk, és remek szériában vannak, ebben az idényben először sikerült nyolc egymás utáni meccset megnyerniük. Sokkal rosszabb helyzetben van az Érsekújvár. Amúgy is hetek óta tartalékosan játszanak – a Csíkszereda ellen nem játszott Fiala, Baron, Puchovsky, Hrudik és Caladi –, pénteken befejeződött a szezon Marek Uram számára, akit kedden már meg is fognak műteni, és Jan Chovan is biztosan hiányozni fog. A kapus egyelőre járni sem tud rendesen, infúziókat kap, minden valószínűség szerint egy ideg csípődhetett be a gerincében. Hogy ez ne legyen elég, Pavol Pavesic megkapta második végleges fegyelmijét, így ő is kihagyni kényszerül a vasárnapi meccset.

A Dab.Docler idén még nem verte hazai pályán az Érsekújvárt, sőt idegenben is csak a ráadásban. Alighanem az első rendes játékidőben megszerzett győzelemre készülnek a hazaiak, amelyhez a nagyon tartalékos, de még így is jelentős potenciállal rendelkező vendégek nem fognak asszisztálni.

DABNZA

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

A mérkőzés előtt Stephan Lundh, az Acélbikák vezetőedzője így nyilatkozott a klub által küldött előzetesben: “Nyolcmeccses nyerőszériában vagyunk, s természetesen eszünk ágában sincs megállni. Örülök, hogy az a csapat érkezik hozzánk, aki ellen eddig valahogy mindig rövidzárlatot kaptunk, hiszen épp itt az ideje bizonyítani, hogy képesek vagyunk legyűrni a felvidéki alakulatot. Szerencsére a védelmünk, s a kapusaink továbbra is kiválóan teljesítenek – ahogy azt a statisztika is mutatja, mi kaptuk a legkevesebb gólt –, s úgy érzem, hogy a csatárok is egyre jobb és jobb formát mutatnak. A novemberünk rengeteg utazással telt, így talán mostanra rázódtunk vissza a normális kerékvágásba, mostanra pihentük ki a sok ezer kilométert. A Brassó elleni mérkőzéshez képest az összeállításban nem lesz sok változtatás, az, hogy ki kezd a kapuban, viszont csak a reggeli edzés után dől el.”

“Igazi MOL Liga rangadót várok – mondta Ladislav Lubina, az Érsekújvár vezetőedzője. – Sajnos az utolsó összecsapáson Érsekújváron nem tudtuk megmutatni, milyen erősek vagyunk, mert a kulcsjátékosaink a sérüléseik után még nem voltak a legjobb formában. Sajnos vasárnapra sem javult a helyzet, tele vagyunk sérültekkel, mindenkinek nagyon fel kell kötnie a gatyáját. A Dunaújváros nagyon erős, minden sora ütőképes, amit a legutóbbi remek sorozatuk is igazol. Szeretnénk becsülettel helytállni.”

Mi lehetne a legjobb alkalom visszacsalogatni a pillanatnyilag legnagyobb magyarországi szurkolótábort a lelátókra, mint egy Csíkszereda elleni rangadó? A Miskolc jelenleg a harmadik helyen áll, szusszanásnyi előnnyel a Brassó, HSC, Ferencváros trió előtt. A számok azonban csalókák, egy pillanatnyi kihagyás sem fér bele, vasárnap este a HSC ellen is csak a három pont lehet a cél. Annál is inkább, mert a vasárnap estivel együtt még négyszer játszanak a sárga-feketék a székelyek ellen. Az egymás elleni eredményeket tekintve eddig a HSC vezet, két győzelem rendes játékidőben, és egy a hosszabbításban áll a nevük mellett, a Miskolc eddig mindössze egyszer tudta legyőzni őket, el fog kelleni a közönség biztatása.

Ebben persze a számos Magyarországon élő székely szimpatizáns révén a csíkiak sem fognak hiányt szenvedni. A pocsékul sikerült december vége után úgy indult a HSC a mostani túrájának, hogy minél több pont megszerzése a cél. Az utolsó meccsen mutatott formák alapján talán meglepetésre ugyan, de pénteken rögtön sikerült visszavágni az Érsekújvárnak idegenben, ezzel hajszálnyival kényelmesebb helyzetbe kerülni a Brassóval szemben a rájátszásért folytatott harcban. A cél Miskolcon sem lehet más, mint folytatni a pontgyűjtést, ezzel előnyre tenni szert az egymás elleni eredményekben, és természetesen szaporítani a pontokat, hogy a 48. forduló végén a csapat az első 4 között végezzen.

Update: Góga Attila és Becze Tihamér eltiltás miatt nem játszhat.

FTC–Brassó 1-4

   

A rájátszásba jutás szempontjából nagyon fontos győzelemmel zárt a vendégcsapat, a Ferencváros ezzel messze került a legjobb négytől.

Az FTC kezdte jobban a mindkét csapat számára nagyon fontos találkozót. A pontok megszerzése a zöld-fehérek számára elengedhetetlen volt a további esélyek szempontjából, de a Brassónak is csipkednie kell magát a HSC Csíkszeredával és a Miskolccal szemben folytatott csatában.

A hazaiaknál először lépett jégre új svéd légiósuk, Gibbs Sjödin, a Brassóban pedig vendégként debütált a szezont Pesterzsébeten kezdő Fodor Csanád.

FTCBRA

Kiss Gábor a hazai szurkolóknak okozott nagy örömöt a 13. percben szerzett góljával. Az előnyt nagyon sokáig tartotta a Ferencváros, a játékvezetők pedig nem zavarták a mérkőzést kiállításokkal. Az 1-0 a 41. percben változott 1-1-re, ekkor Antal Zsombor egyenlített. A meccs a 49. percben fordult meg, ekkor az FTC emberelőnyben kapott gólt, Fodor Csanád átadásából Petres Tivadar mattolta Budai Krisztiánt. Az egyenlítés nem sikerült, Saluga két perc múlva már kétgólosra növelte a Brassó előnyét. A végén üres kapura még duplázott Saluga, így alakult ki a végeredmény.

A Ferencváros csodakorszaka véget ért, december 1-je óta csak az UTE-t tudta megverni a Hakan–Dobos edzőpáros csapata. A Brassó nagyon fontos 3 pontot vitt el Pesterzsébetről.

Kari Rauhanen (ASC Corona Brasov): Két harmadon keresztül nagyon rosszul játszott a csapat, de a harmadik játékrészben 4 gólt ütve megérdemelten nyertünk.

Dobos Tamás (FTC Budapest ESMTK): Két harmadon keresztül jól játszottunk, aztán a harmadik harmadban öt a háromban nem hogy kapura nem lőttünk, hanem gólpasszt adtunk az ellenfélnek. Rendet kell tenni a fejekben holnapra.

MOL Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 270 néző. Játékvezetők: Halassy, Daniel, Vas, Kis-király.
Budai: 88,9% (Szőke)
K
Polc: 97,2% (Fülöp)
Lindquist, Mestyán, Feil, Borbás, Kiss
1
Wehrs, Nagy Cs., Péter R., Antal, Petres
Lencsés, Tőkési, Pál, Potila, Gibbs Sjödin
2
Piszarenko, Hietamaki, Saluga, Zsók, Gliga
Géczi, Ölander, Ojanen, Vaszjunyin, Sijka
3
Dumitru, János, Molnár, Fodor, Virág
Wéber, Győri, Horváth, Nagy L., Dancsfalvi
4
Oprea, Péter Zs., Imecs, Bálint, Márton
Dobos Tamás, Hakan Nygren
E
Kari Rauhanen
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 12:06 FTC Kiss Borbás
1-1 40:20 BRA Antal Péter R. Petres
1-2 48:06 BRA SH Petres Fodor
1-3 50:14 BRA Saluga Zsók János
1-4 59:51 BRA EN Saluga Zsók
36 Kapura lövések száma 28
2 Kiállításpercek 6

Az FTC–Brassó képei

 
Cimkék: , , , , , ,

Összes (65)

Utolsó hozzászólások

 1. ataoldboy
    #60
  ataoldboy,   

  @Theutus: Szeretem a székelyeket, hagyom is:)

 2.   #61
  pzephoto,   

  Viszlat Playoff! Majd jovore!

 3. icsaba
    #62
  icsaba,   

  Szerintem meg nincs veszve teljesen a dolog, a holnapi Fradi meg a penteki Brasso meccs sorsdonto, utana meg a tobbi :) Hajra HSC, egyszer csak megfordul a kocka!!!

 4. IPEIL
    #63
  IPEIL,   

  Sanyi bácsi vegyétek a kalapotokat és álljatok odébb, ezzel a csapattal ti nem tudtok mit kezdeni. Ez az Isten tudja hányadik meccs amikor úgy külditek jégre a csapatot, hogy végig aludja az első harmadot, a bajnokság kétharmadánál negatív a gólarányunk- megvallom én még ilyenre nem emlékszek- és az a csúfság is megeshet velünk, hogy nem jutok be a rájátszásba, amire a MOL liga történetében még nem volt példa.
  Talán még most egy új arc fel tudná rázni a társaságot, és akkor még el tudnánk érni a rájátszást.

 5. IPEIL
    #64
  IPEIL,   

  @icsaba: Szerintem sincs, de azért valamit tenni is kéne mert magától nem fog megjavulni a játékunk.

 6. sargafekete
    #65
  sargafekete,   

  @kiralyfi: ez tény. főleg a mai játéknap után:)

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
október 24., hétfő
MOL 18:00 UTETIT 2-3 HVÉGE
  • M4 SPORT
EBEL 19:15 AVSHCI 3-4VÉGE
október 25., kedd
U18 18:40 AVSSCC 6-1VÉGE
október 26., szerda
U18 17:00 ETOVAS 6-2VÉGE
EBYSL 17:40 VASEHL 5-8VÉGE
CEHC 18:30 AVSOHC 6-0VÉGE
EBEL 18:30 ZNOAVS 3-2VÉGE
EBJL 19:00 MACDMJ 2-1VÉGE
U18 19:00 TVSSCC 1-14VÉGE
U18 19:40 KMHUTE 1-8VÉGE
MK 20:40 HKBDHK 3-7VÉGE
október 27., csütörtök
U18 16:30 PEFKMH 1-2VÉGE
MOL 17:00 SCCDAB 2-4VÉGE
MOL 17:30 BRATIT 2-4VÉGE
EBYSL 18:00 AVSOLL 6-1VÉGE
U18 18:30 SCCMIS 2-0VÉGE
október 28., péntek
NHL 01:30 MTLTBL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 LAKNSH 
  • SPÍLER TV
MOL 17:00 GALDAB 
MOL 18:00 BEOMAC 
MOL 18:00 UTEDHK 
U20 18:00 ZEGAVS 
MOL 18:30 MISFTC 
U18 18:30 SCCDHK 
EBEL 19:15 AVSKAC 
október 29., szombat
NHL 01:30 NJDCHI 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
EBYSL 15:25 VSVVAS 
U18 15:40 KMHAVS 
U18 16:00 MACETO 
SVK3 16:10 KMHHUM 
EBYSL 17:00 DMJSLL 
MOL 17:00 GALTIT 
EBYSL 17:10 ZNOMAC 
EBYSL 17:30 HCIHKB 
U18 18:40 UTEVAS 
október 30., vasárnap
EBYSL   HDJVAS 
NHL 01:00 MTLTML 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
EBYSL 11:30 EHLHKB 
EBYSL 11:45 DMJSLL 
EBYSL 13:00 HCIMAC 
EBJL 14:40 DMJETO 
MOL 17:00 DHKMIS 
MOL 17:00 SCCTIT 
EBEL 17:30 VSVAVS 
MOL 17:30 BRADAB 
U18 17:50 MACVAS 
MOL 18:00 BEOUTE 
MOL 18:00 FTCMAC 
U18 18:40 UTEAVS 
november 1., kedd
SVK3 13:40 KMHLMI 
7NH7 17:00 HUNCAN 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk