Dunaújvárosban nyerhet a Dab.Docler

   

Az Újpest szabadnapos, a két élcsapat egymással játszik, a másik két meccsen életbevágóan fontos pontokról döntenek a MOL Liga vasárnapi rangadóin. Fodor Csanád az FTC, Lubomir Hurtaj a DAB otthonába tér vissza vendégként.

Pesterzsébeten a Ferencváros a Brassót fogadja. A Ferencváros jelenleg kicsit lemaradva a hatodik, a Brassó a negyedik helyen áll, de a vesztett pontokat tekintve csak ötödik, így igazából mindkét csapatnak három pontra volna szüksége. Ez természetesen nem fog menni, fájó pontoktól fognak elbúcsúzni a csapatok, de nagyon nem mindegy, hogy melyikük mennyitől.

Az eddigiek alapján az erőviszonyok nagyon kiegyenlítettek, mindkét csapat a 3 hazai meccséből egyet nyert rendes játékidőben és egyet hosszabbításban egyet viszont elvesztett. A legutóbbi erzsébeti mérkőzésen, pont egy hónapja a Brassó nyert, ezzel a meccsel vetett véget a hatos vesztes szériának Greg Lindqvist és csapata.

Viktor Sjödin minden papírja időben elkészült, hétfőn a Dab.Docler ellen csupán a légiós létszám miatt nem lépett pályára. Az FTC vezetése ezúton is szeretné megköszönni az MJSZ Versenybíróságának a gyors és hatékony közreműködést az ügyintézésben. Érdekes lesz látni, hogy oldja meg a szakvezetés a hat légiós kérdését. Az egyik forgatókönyv szerint ha Meravy kapust nem nevezik, akkor Budai Krisztián mögött Szőke Attila lehet a cserekapus, s így mind az öt mezőnylégiós jégre léphet.

Berta Ákos viszont ismét sérült, ezúttal a bokájával vannak gondok. Hogy tudja-e vállalni a játékot az idén ismét remek formában játszó kapitány, az kérdéses. Ugyancsak nem biztos Győri Tamás játéka, ő kisebb betegséggel küzd. Úgyhogy a zöld-fehérek összeállítása a találkozó előtt válik véglegessé.

A Brassó legnagyobb hiányzója Josh Bonar. A kanadai csatár hetek óta harcképtelen, a helyére hozott Johan Ceder pedig végül nem maradt Brassóban, bár az Újpest ellen minden bizonnyal pontokat mentett csapatának. Helyette a szezont éppen a Ferencvárosban kezdő Fodor Csanád játszott légiósként legutóbb.

“Nehéz mérkőzéseken vagyunk túl – mondja Dobos Tamás vezetőedző a hazaiak előzetesében. – Nem sikerült pontokat szerezni az elmúlt hétvégén. A Brassó kiváló csapat, jó légiósokkal. Mindenképpen nyernünk kell, ha versenyben akarunk maradni.”

A táblázat első két helyezettje játszik egymással Dunaújvárosban. A hazaiak várhatják nyugodtabban a mérkőzést, hiszen teljes a csapatuk, és remek szériában vannak, ebben az idényben először sikerült nyolc egymás utáni meccset megnyerniük. Sokkal rosszabb helyzetben van az Érsekújvár. Amúgy is hetek óta tartalékosan játszanak – a Csíkszereda ellen nem játszott Fiala, Baron, Puchovsky, Hrudik és Caladi –, pénteken befejeződött a szezon Marek Uram számára, akit kedden már meg is fognak műteni, és Jan Chovan is biztosan hiányozni fog. A kapus egyelőre járni sem tud rendesen, infúziókat kap, minden valószínűség szerint egy ideg csípődhetett be a gerincében. Hogy ez ne legyen elég, Pavol Pavesic megkapta második végleges fegyelmijét, így ő is kihagyni kényszerül a vasárnapi meccset.

A Dab.Docler idén még nem verte hazai pályán az Érsekújvárt, sőt idegenben is csak a ráadásban. Alighanem az első rendes játékidőben megszerzett győzelemre készülnek a hazaiak, amelyhez a nagyon tartalékos, de még így is jelentős potenciállal rendelkező vendégek nem fognak asszisztálni.

DABNZA

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

A mérkőzés előtt Stephan Lundh, az Acélbikák vezetőedzője így nyilatkozott a klub által küldött előzetesben: “Nyolcmeccses nyerőszériában vagyunk, s természetesen eszünk ágában sincs megállni. Örülök, hogy az a csapat érkezik hozzánk, aki ellen eddig valahogy mindig rövidzárlatot kaptunk, hiszen épp itt az ideje bizonyítani, hogy képesek vagyunk legyűrni a felvidéki alakulatot. Szerencsére a védelmünk, s a kapusaink továbbra is kiválóan teljesítenek – ahogy azt a statisztika is mutatja, mi kaptuk a legkevesebb gólt –, s úgy érzem, hogy a csatárok is egyre jobb és jobb formát mutatnak. A novemberünk rengeteg utazással telt, így talán mostanra rázódtunk vissza a normális kerékvágásba, mostanra pihentük ki a sok ezer kilométert. A Brassó elleni mérkőzéshez képest az összeállításban nem lesz sok változtatás, az, hogy ki kezd a kapuban, viszont csak a reggeli edzés után dől el.”

“Igazi MOL Liga rangadót várok – mondta Ladislav Lubina, az Érsekújvár vezetőedzője. – Sajnos az utolsó összecsapáson Érsekújváron nem tudtuk megmutatni, milyen erősek vagyunk, mert a kulcsjátékosaink a sérüléseik után még nem voltak a legjobb formában. Sajnos vasárnapra sem javult a helyzet, tele vagyunk sérültekkel, mindenkinek nagyon fel kell kötnie a gatyáját. A Dunaújváros nagyon erős, minden sora ütőképes, amit a legutóbbi remek sorozatuk is igazol. Szeretnénk becsülettel helytállni.”

Mi lehetne a legjobb alkalom visszacsalogatni a pillanatnyilag legnagyobb magyarországi szurkolótábort a lelátókra, mint egy Csíkszereda elleni rangadó? A Miskolc jelenleg a harmadik helyen áll, szusszanásnyi előnnyel a Brassó, HSC, Ferencváros trió előtt. A számok azonban csalókák, egy pillanatnyi kihagyás sem fér bele, vasárnap este a HSC ellen is csak a három pont lehet a cél. Annál is inkább, mert a vasárnap estivel együtt még négyszer játszanak a sárga-feketék a székelyek ellen. Az egymás elleni eredményeket tekintve eddig a HSC vezet, két győzelem rendes játékidőben, és egy a hosszabbításban áll a nevük mellett, a Miskolc eddig mindössze egyszer tudta legyőzni őket, el fog kelleni a közönség biztatása.

Ebben persze a számos Magyarországon élő székely szimpatizáns révén a csíkiak sem fognak hiányt szenvedni. A pocsékul sikerült december vége után úgy indult a HSC a mostani túrájának, hogy minél több pont megszerzése a cél. Az utolsó meccsen mutatott formák alapján talán meglepetésre ugyan, de pénteken rögtön sikerült visszavágni az Érsekújvárnak idegenben, ezzel hajszálnyival kényelmesebb helyzetbe kerülni a Brassóval szemben a rájátszásért folytatott harcban. A cél Miskolcon sem lehet más, mint folytatni a pontgyűjtést, ezzel előnyre tenni szert az egymás elleni eredményekben, és természetesen szaporítani a pontokat, hogy a 48. forduló végén a csapat az első 4 között végezzen.

Update: Góga Attila és Becze Tihamér eltiltás miatt nem játszhat.

FTC–Brassó 1-4

   

A rájátszásba jutás szempontjából nagyon fontos győzelemmel zárt a vendégcsapat, a Ferencváros ezzel messze került a legjobb négytől.

Az FTC kezdte jobban a mindkét csapat számára nagyon fontos találkozót. A pontok megszerzése a zöld-fehérek számára elengedhetetlen volt a további esélyek szempontjából, de a Brassónak is csipkednie kell magát a HSC Csíkszeredával és a Miskolccal szemben folytatott csatában.

A hazaiaknál először lépett jégre új svéd légiósuk, Gibbs Sjödin, a Brassóban pedig vendégként debütált a szezont Pesterzsébeten kezdő Fodor Csanád.

FTCBRA

Kiss Gábor a hazai szurkolóknak okozott nagy örömöt a 13. percben szerzett góljával. Az előnyt nagyon sokáig tartotta a Ferencváros, a játékvezetők pedig nem zavarták a mérkőzést kiállításokkal. Az 1-0 a 41. percben változott 1-1-re, ekkor Antal Zsombor egyenlített. A meccs a 49. percben fordult meg, ekkor az FTC emberelőnyben kapott gólt, Fodor Csanád átadásából Petres Tivadar mattolta Budai Krisztiánt. Az egyenlítés nem sikerült, Saluga két perc múlva már kétgólosra növelte a Brassó előnyét. A végén üres kapura még duplázott Saluga, így alakult ki a végeredmény.

A Ferencváros csodakorszaka véget ért, december 1-je óta csak az UTE-t tudta megverni a Hakan–Dobos edzőpáros csapata. A Brassó nagyon fontos 3 pontot vitt el Pesterzsébetről.

Kari Rauhanen (ASC Corona Brasov): Két harmadon keresztül nagyon rosszul játszott a csapat, de a harmadik játékrészben 4 gólt ütve megérdemelten nyertünk.

Dobos Tamás (FTC Budapest ESMTK): Két harmadon keresztül jól játszottunk, aztán a harmadik harmadban öt a háromban nem hogy kapura nem lőttünk, hanem gólpasszt adtunk az ellenfélnek. Rendet kell tenni a fejekben holnapra.

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 270 néző. Játékvezetők: Halassy, Daniel, Vas, Kis-király.
Budai: 88,9% (Szőke)
K
Polc: 97,2% (Fülöp)
Lindquist, Mestyán, Feil, Borbás, Kiss
1
Wehrs, Nagy Cs., Péter R., Antal, Petres
Lencsés, Tőkési, Pál, Potila, Gibbs Sjödin
2
Piszarenko, Hietamaki, Saluga, Zsók, Gliga
Géczi, Ölander, Ojanen, Vaszjunyin, Sijka
3
Dumitru, János, Molnár, Fodor, Virág
Wéber, Győri, Horváth, Nagy L., Dancsfalvi
4
Oprea, Péter Zs., Imecs, Bálint, Márton
Dobos Tamás, Hakan Nygren
E
Kari Rauhanen
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 12:06 FTC Kiss Borbás
1-1 40:20 BRA Antal Péter R. Petres
1-2 48:06 BRA SH Petres Fodor
1-3 50:14 BRA Saluga Zsók János
1-4 59:51 BRA EN Saluga Zsók
36 Kapura lövések száma 28
2 Kiállításpercek 6

Az FTC–Brassó képei

 
Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum