Fehérvár?Graz 3-1

   

Kemény iparosmunkával, kiemelkedő mezőnyteljesítmény nélkül játszva nagyon értékes győzelmet aratott Maryt Raymond csapata. Így a 7. hely megszerzésére megmaradt az esély, hiszen a KAC is kikapott, így mindössze egy pont a hátrány.

Bár az eredeti tervekhez képest hátvédposzton jobban álltunk a meccs kezdetén, mint vártuk, hiszen Tokaji Viktor mégis vissza tudott térni a jégre, azt mondhatjuk, nem játszott ilyen tartalékosan még ebben a hektikus szezonban sem a Fehérvár. Az első három sor centeréből egyszerre kettő, Colton Yellow Horn és Sikorcin Ladislav hiányzott a Graz ellen, ezért alaposan átszervezte a támadósorokat Marty Raymond.

Az első sor megmaradt a légióstriónak, Magosi Bálint lett a második sor centere, mellette Kovács Csaba és Mihály Árpád ment, talán ez a sor alakította ki a legtöbb veszélyt Sabourin kapuja előtt. A harmadik sorba Benk András két fiatalt kapott, Tóth Gergő centezett, Vincze Péter játszott a másik szélen, a negyedik sorban pedig Németh, Nemes és Kocsis kapott lehetőséget.

AVSG99 2

A szintén tartalékos és visszafogottan játszó Graz ellen az első két harmadban nem tudtuk megmutatni, hogy a miénk a jobb csapat. A nagy szerencse az volt, hogy ez fordítva is igaznak bizonyult. A közepesnél gyengébb meccset láthatott a közönség. Nem sikerült tempót menni, rosszul játszottuk az előnyöket és sok volt a pontatlanság. Ráadásul az 5. percben kapott könnyen elkerülhető gól miatt folyamatosan hátrányban hokizott a magyar EBEL-csapat, ez növelte az idegességet. A második húsz percben több lehetősége volt a Fehérvárnak, mint a Graznak, így semmiképp sem érdemtelenül, de azért meglehetősen váratlanul jött Kovács Csaba egyenlítő gólja 38 másodperccel a lefújás előtt.

S hogy milyen fantasztikus játék a jégkorong, arra példa, hogy 40:16-nál már itt volt az előny, Varga Arnold megmozdulása után frank Banham lőtt ismét kiváló gólt. 2-1-re vezetett a Fehérvár. De nem volt nyugalmunk, mert a Graz természetesen nem adta fel, és a folytatásban legalább négyszer is teljesen tisztán vitték a korongot Hetényi Zoltán kapuja felé. Nagyokat védett a magyar válogatott kapusa, aki a csapat legjobbja volt ezen a meccsen, 97% felett fogott, ez is kellett ahhoz, hogy előnnyel jussunk el a hajráig. 80 másodperccel a vége előtt a Graz levitte kapusát, amit 4 másodperccel a vége előtt használt ki a Fehérvár, Banham győztes gólja után duplázott a meccsen.

Nem állítottak ki a Volánból a bírók senkit, nem sok ilyen EBEL-meccsünk volt még.

EBEL, 3026 néző. Játékvezetők: Erd, Hribar, Rakovic.
Hetényi Z.: 97,1% (Ágoston)
K
Sabourin: 91,9% (Still)
Sertich, Varga, Naglich, Sarauer, Banham
1
Reinthaler, VanBallegooie, Latendresse, Day, Labelle
Szirányi, Tokaji, Kovács, Magosi, Mihály
2
Coulombe, Lassen, Lemieux, Kaspitz, Ganahl
Orbán, Jackman, Benk, Tóth, Vincze
3
Picard', Wiedergut, Strohmeier, Moderer, Zusevics
Hetényi P., Pozsgai, Németh, Nemes, Kocsis
4
Konecny
Marty Raymond, Rob Pallin
E
Petri Matikainen, Herbert Hohenberger
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 04:49 G99 Day Labelle Latendresse
1-1 39:22 FHA Kovács Magosi Mihály
2-1 40:16 FHA Banham Sarauer Varga
3-1 59:56 FHA EN Banham Sarauer Naglich
37 Kapura lövések száma 35
0 Kiállításpercek 4
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum