Vas János góljával nyert Ligakupát a Rouen

   

A magyar csatár meccset eldöntő ötödik gólja a mérkőzés hajrájában érkezett, nehéz helyzetből az utolsó harmadban fordított a Rouen.

A Francia Ligakupa döntőjét hagyományosan Méribel-ben, az olimpiai stadionban rendezik, az 1992-es téli olimpia küzdelmeinek helyszínén. A Rouen címvédőként érkezett, az elmúlt hét évben négyszer került döntőbe, háromszor meg is nyerte azt. Ellenfele a bajnokság jelenleg 9. helyén álló Chamonix volt, amely először döntőzött, utolsó trófeáját 1979-ben nyerte, amikor francia bajnok lett.

Ezek a különbségek azonban az ilyen egymeccses döntők során általában eltűnnek, így volt ez csütörtök este is. A Chamonix emberelőnyben szerzett vezetést, amit a Rouen még az első harmadban kiegyenlített. A második játékrészben elhúzott a Chamonix, amely kétszer volt eredményes emberelőnyös szituációból, egyszer pedig egyenlő létszám mellett. Erre a Rouen csak egyszer tudott felelni, így az utolsó húsz percet 4-2-es hátrányból kezdték meg Vasék. A hatodik percben büntetőből zárkózott a Rouen, majd a 14. perc legelején ők is kihasználtak egy fórt, amivel kiegyenlítették az állást. Az egyenlítéstől kissé összezavarodott a Chamonix, amit Vas János használt ki és 23 másodperccel a negyedik roueni gól után a vezetést is megszerezte csapatának. Mindent megpróbált a Chamonix, a meccs végén még a kapusát is lehozta, de ebből is a Rouen volt eredményes, beállítva a 6-4-es végeredményt.

A győzelem után sikerült utolérnünk a magyar csatárt, aki a sűrű program közepette is készséggel válaszolt kérdéseinkre.

Nem volt egyszerű mérkőzés, bár a Chamonix a bajnokságban jóval hátrébb tart, mint a Rouen.

Azt már az elején tudtuk, hogy nagyon kemény meccs lesz. Ilyenkor nem számít, ki hányadik helyen szerepel a tabellán, csak az a fontos, hogy 60 perc alatt több gólt lőjünk, mint az ellenfél. Már az utolsó meccsen is, amit ellenük játszottunk nagyon szoros és izgalmas lett a végkifejlet, szerencsére ott is mi kerültünk ki győztesen a párbajból. A Chamonix az első és második harmadban jobb volt nálunk, ezt ki lehet jelenteni. Többet korcsolyáztak és általában ők értek oda elsőnek a ki-ki korongokra. Szóval majdnem hogy örülhettünk, hogy csak 4-2 volt a harmadik harmad kezdetére. Bár az is igaz, hogy a legelején mi kezdtünk jobban, de az első gólunkat kisles miatt nem adták meg és ez visszavett a lendületünkből. Ők meg utána találtak egy elég szerencsés gólt. A harmadik harmadban viszont nem volt kétség, ki a jobb a jégen. Sikerült 4 gólt lőni és ezzel megfordítani az eredményt.

Mostanában a pontszerzés is mintha jobban menne. Minek köszönhető ez?

Az utóbbi időben kicsit változtattunk a sorokon, Desrosiers-val játszom már egy ideje, jól megértjük egymást a pályán. Az én gólomnál is ő szerezte meg a korongot az ellenfél hátvédjétől és én kapásból a bal kör közepétől lőttem a kapuba. Nagyon boldog vagyok, hogy ezzel a találattal sikerült átvenni a vezetést és meg is tudtuk azt tartani a mérkőzés végéig. Ez volt az első francia ligakupa győzelmem és mindig speciális emlék marad a számomra, főleg hogy ilyen gyönyörű alpesi környezetben játszhattuk ezt a meccset.

vas

Sok idő nem maradt az ünneplésre, folytatódik a bajnokság, aztán jön a Francia Kupa elődöntője, majd a jövő hétvégén a Kontinentális Kupa négyesdöntője.

Igen, már a következő feladatra koncentrálunk. Szombaton az Epinal ellen játszunk idegenben a bajnokságban és egyből a meccs után utazunk Brianconba, hogy megküzdjünk Vityáékkal (Szélig Viktor, a Briancon hátvédje) a Francia Kupa döntőbe jutásáért. Mind a két csapat mindent be fog vetni, hogy győztesen vonuljon le a pályáról, mert mindannyian tudjuk, hogy a Bercy-ben játszani hatalmas élmény! Jó lesz Vityával és a családjával is találkozni egy kicsit, nem sokszor adódik ilyen lehetőség, hogy két napunk van meccs előtt, így ki is fogjuk azt használni, ebben egészen biztos vagyok. A Kontinentalis Kupa ehhez képest még a jövő zenéje, mert bár addig is már csak egy hét van, arra majd a brianconi meccs után kell kezdenünk készülni fejben. Alig várom, hogy összemérjük tudásunkat három nagyon erős csapat ellen. Remélem, jó kis hokiünnepet tudunk majd varázsolni a szurkolóknak, így 2014 kezdetén!

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum