Az UTE a Miskolc ellen bizonyíthat otthon

   

A lilákkal kapcsolatban mostanában mindenki arra kíváncsi, hogy egyszeri fellángolás volt-e az év utolsó hétvégéjén mutatott parádés teljesítményük vagy tartósítani tudja-e formáját a csapat. A Miskolc ellen nem lesz könnyű dolguk, továbbra sem ők az esélyesek.

Az UTE az elmúlt hétvégén megszerezte idénybeli első rendes játékidős győzelmét, ráadásul a HSC otthonában, ahol egyik csapatnak sem könnyű a pontszerzés. Előtte gólzáporos meccsen kikapott ugyan az Érsekújvártól, de hat gólja jelezte, megérkezett a régóta várt támadópotenciál a csapatba. A HSC elleni győzelmet követően a Brassó ellen is közel álltak a bravúrhoz Ancsin János és Fekti Bálint tanítványai. 11 másodperc választotta el a hosszabbítástól, vagyis a biztos pontszerzéstől a csapatot. Ráadásul a mutatott játék is rendkívül bíztató volt. Valami tehát összeállni látszik a liláknál, a hétvége legnagyobb kérdése, hogy valóban beszélhetünk-e trendről vagy csak egyszeri fellángolás volt az év végén.

Az további kérdés, hogy minek köszönhető a javulás. Ebben nyilván szerepet játszanak az idény közben érkező új játékosok, mint például Crichton, Dubetz vagy Virág Tamás, akik pontokat jelentettek a csapatnak. Másrészt valamivel rutinosabbá is válhatott a nagyon fiatal keret. Ez nagyon fontos, hiszen számtalan alkalommal pontot, pontokat adományoztak az ellenfélnek. Például az Érsekújvár ellen november végén, amikor 2-2-es állásnál, másfél perccel a vége előtt büntetőhöz jutottak, amit egyrészt nem sikerült értékesíteni, másrészt a következő támadásból az Érsekújvár meccset eldöntő gólt szerzett. Harmadrészt a sikerhez nélkülözhetetlen sportszerencse sem volt eddig a csapattal, talán az alapszakasz utolsó egyharmadában visszakapnak valamit az eddig jobbára rossz felé pattanó korongokból.

utemis-1

Ha ez így lesz, akkor előfordulhat az, hogy az UTE valóban a mérleg nyelve lesz a rájátszásért folytatott küzdelemben. Félreértés ne essék, itt már nem arról van szó, hogy lebecsülnék az ellenfelek a lila-fehéreket. Edzők és játékosok is tudják, hogy bár az UTE ellen mindenki esélyesnek számít, ha lekezelik őket, annak hamar kellemetlen következményei lehetnek. Ezt a Miskolc már saját bőrén is megtapasztalta, amikor első csapatként pontot vesztett hazai pályán a ligautolsó ellen, még szeptember végén. A cél nem is lehet más Bob Dever csapatának, mint hogy az újabb pontvesztést elkerülje. Erre annál is inkább szükség van, mivel a Macik jelenleg ugyan viszonylagos biztonságban vannak a tabellán, de azt már megtanulhattuk az idei MOL Ligában, hogy ezek a pozíciók meglehetősen törékenyek, egy rosszabb széria hamar a veszélyzónába lökhet bármely csapatot.

Ancsin János, UTE: “Kezd összeállni a játékunk, az előző meccseken nagyon jó játékot produkáltunk. Az a dolgunk, hogy ezt állandósítani tudjuk, ne csak egyszeri bravúrjaink legyenek. Otthon játszunk, és ahogy eddig, úgy most is megpróbáljuk itthon tartani a 3 pontot. A Brassó elleni vereség miatt volt bennünk jó adag csalódás, de ezt is profin kell kezelnünk és túl kell tennünk magunkat rajta, nem szabad, hogy nyomot hagyjon a játékunkban.”

Bob Dever, Miskolci Jegesmedvék: “Minden meccs nagyon fontos, nem lehet megengedni a pontvesztést, mert sokba kerülhet a végelszámolásnál. Az UTE már nem kerülhet a rájátszásba, de Erdélyben megmutatta, hogy sokkal jobb csapat annál, mint amit a pontszáma mutat. Nekik nincs vesztenivalóju, nekünk viszont van, nem becsülhetjük le őket. Fontos, hogy a saját játékunkat tudjuk játszani, és mindenki maradéktalanul ellássa a saját feladatát. Egyetlen perc üresjárat sem engedhető meg. Csak a három ponttal lehetünk elégedettek, mert nagyon szoros a bajnokság, minden elvesztett pontnak nagy jelentősége lehet.”

UTE–Miskolc 0-4

   

Jó újpesti kezdés után magabiztos miskolci győzelem született a Megyeri úton.

Mintegy 200-250 néző volt kíváncsi arra, vajon mennyit ér a lilák Erdélyben gyűjtött lendülete a Miskolc ellen. Jól kezdtek a hazaiak, nem nagyon kellett izgulniuk híveiknek, helyzeteik voltak, az ellenfél első lehetőségeit pedig nyugodt védekezéssel semlegesítette a hazai védelem és Pleszkán kapus. Az 5. percben Maklári ült ki 2 percre a büntetőpadra, és bár az emberhátrányt túlélte az UTE, a Miskolc lendületbe jött. Nem is kellett sokat várni az első találatra, ami különös körülmények között született. A hazaiak nem tudtak felszabadítani, jó ideje miskolci tűz alatt volt Pleszkán kapujának környéke. Egy felpattanó korongot a fiatal kapus meg akart fogni, közben kicsúszott oldalra. A korong kiperdült a kesztyűjéből, és Szilágyi az üresen tátongó kapuba helyezett. Nem sokkal később már 2 gól volt a vendégek előnye. Az újpestiek a támadó harmadban vesztettek korongot, Popovics megugrott vele, Maklári vezetésével az újpesti védelem cudarul lemaradt, és Tóth Adrián könnyen értékesítette a kapu elé érkező passzt.

Szünet után hamar érkezett a következő újpesti kiállítás és vele az újabb miskolci gól. Coleman kapott büntetést, az előnyt pedig Láda kékvonalas lövésével használták ki a vendégek. Mint később kiderült, ez csak a kezdet volt az újpestieket elérő kiállítás-sorozatnak, hiszen a következő három kisbüntetés is a lilák oldalán történt. Ráadásul a 36. percbentöbb, mint egy percre kettős előnybe kerültek a sárga mezesek, és bár az UTE jól védekezett, az első leteltének pillanatában Metcalfe révén sikerült begyötörni a korongot. Nem lehet azt mondani, hogy az UTE nem próbált meg közben támadni is, de keveset lőttek kapura, és kísérleteiket jól hárította Duschek.

A harmadik harmadra úgy jöttek ki a csapatok, hogy gyakorlatilag eldőlt a 3 pont sorsa. Az Újpest próbálkozott becsülettel, de nem sikerült újítania, és a szerencse sem volt mellette. Feltűnő volt, hogy milyen kevésszer sikerült kapura lőniük a lila csatároknak, és ezeknél az alkalmaknál Duschek a helyén volt. Coleman és Dubetz járt a legközelebb a gólszerzéshez, előbbi lövését a korcsolyájával spárgázta ki Duschek, utóbbi egyedül ment kapura, de Hegyi szabálytalanul akadályozta, gól helyett két perces kiállítás következett, azt pedig elég gyámoltalanul játszották meg. Végül maradt a 0-4, a Miskolc idegenben hozta a kötelezőt, de a két csapat hétfőn újra megmérkőzik egymással, ezúttal Miskolcon.

Ancsin János (vezetőedző, UTE): ”Kitűnő iramú mérkőzésen az elején bealudtunk, és az így megszerzett előnyét a Miskolc már végig megőrizte.”

Bob Dever (vezetőedző, Miskolci Jegesmedvék): ”Nagyon örülök a győzelemnek. Egyáltalán nem volt könnyű meccs, meg kellett dolgozni még a helyzetek kidolgozásáért is, ám végül sikerült felülkerekednünk az egyébként jól játszó Újpesten. Duschek jól védett, a shutout mindig nagy teljesítmény.”

Erste Liga, Megyeri út, 213 néző. Játékvezetők: Druga, Halassy, Pálkövi, Soltész.
Pleszkán: 93,4% (Hajek)
K
Duschek: 100% (Gyenes)
Zalavári, Maklári, Reiter, Szirányi, Pichler
1
Boyle, deBruyn, Dubek, Miskolczi, Rafaj
Horváth, Bereczki, Kovács, Dömötör, Dubetz
2
Láda, Hegyi, Hajós, Popovics, Tóth
Ványi, Sommer, Virág Cs., Coleman, Virág T.
3
Durco, Vojtkó, Knox, Metcalfe, Faith
Garbacz, Varga, Sweeney, Fekti, Crichton
4
Szilágyi, Budai, Roczanov, Ritó, Fliszár
Ancsin János, Fekti Bálint
E
Bob Dever
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 08:00 MIS Szilágyi
0-2 12:53 MIS Tóth Popovics Hajós
0-3 22:55 MIS PP Láda Hegyi Faith
0-4 36:55 MIS PP Metcalfe Knox Hegyi
27 Kapura lövések száma 61
12 Kiállításpercek 8

Az UTE–Miskolc képei

 
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 12., kedd
EL 17:30 SCCBJA 3-4 HVÉGE
EL 18:00 UTEGYE 0-4VÉGE
EL 18:30 DEBFTC 1-4VÉGE
EL 18:30 MISBRA 2-7VÉGE
március 13., szerda
EL 17:30 SCCBJA 4-3VÉGE
EL 17:30 UTEGYE 2-6VÉGE
    • M4 SPORT
EL 18:30 DEBFTC 3-2VÉGE
EL 18:30 MISBRA 1-4VÉGE
ICEHL 19:45 PUSAVS 4-2VÉGE
március 16., szombat
AL 15:15 ASPFTC 5-3VÉGE
EL 17:30 BRAMIS 5-4VÉGE
EL 17:30 FTCDEB 2-0VÉGE
ICEHL 17:30 AVSPUS 1-4VÉGE
EL 17:40 BJASCC 4-3 HVÉGE
AL 18:30 ETOWRM 9-2VÉGE
AL 19:00 SZGIKO 6-5VÉGE
AL 21:00 VASLHL 2-6VÉGE
március 18., hétfő
EL 17:30 MISBRA 1-2VÉGE
    • M4 SPORT
EL 17:30 SCCBJA 3-2 HVÉGE
március 20., szerda
AL 19:00 ASPFTC 
EL 19:00 BJASCC 
    • M4 SPORT
Partnerünk
Archívum