Újabb eltiltások az EBEL-ben

 

Az újév eltiltásokkal kezdődik az EBEL-ben. A legtöbbet a grazi kapus, Stefaniszin kapta. A szilveszteri ünneplés úgy látszik, megártott a játékosoknak, meglehetősen bizarr esetek miatt bűnhődnek.

A Graz?KAC meccs bemelegítése alatt történtek összesen hét meccset értek. Történt ugyanis, hogy a klagenfurtiak játékosa, Tyler Spurgeon a bemelegítés alatt terpeszben átlépett a felezővonalon, így fél lábbal a grazi térfélen állt. Mindezt nem vette jó néven a grazi kapus, Stefaniszin, aki véletlenül éppen ott végezte bemelegítő korcsolyázgatását, és mit tesz Isten, közben egyik lábával nekikorcsolyázott. Spurgeon megbillent, majd a már távolodó kapusra lőtt két korongot. Stefaniszin a palánknál visszafordult, és sprintben nekirontott Spurgeonnak, és verekedést kezdeményezett. Az óvodások szintjét alulról súroló közjáték utóélete gyanánt Stefaniszin 6 meccses eltiltást kapott, mivel  a bemelegítés alatt az ellenfél játékosával előbb kontaktust kezdeményezett, majd újabb konfliktust. Spurgeon, mivel a bemelegítés alatt 2 korongot is az ellenfél játékosára lőtt, 1 meccses eltiltást kapott. A két büntetés közti különbség indoka a DOPS és a PSC indoklása szerint az, hogy Stefaniszin provokálta ki a konfliktust, és Spurgeon a verekedés kezdeményezésére nem válaszolt. A két videót alább tekinthetik meg.

Az indoklás hivatkozik az EBEL decemberi körlevelére, amelyben a bemelegítés szabályait pontosították, és emlékezteti a klubokat arra is, hogy ez külön téma volt az EBEL decemberi ligaülésén is. A dokumentum úgy fogalmaz, hogy minden olyan csapat, amelynek egy játékosa bármely testrészével vagy a felszerelésének bármely részével átlépi a felezővonalat a bemelegítés során, és ezzel a meccsen kívül bármilyen tettleges vagy verbális konfliktus kialakulásában részes, sportszerűtlen magatartásért fegyelmit kap, és az érintett csapatok vezetőedzői is büntetésre számíthatnak.

A Graz későbbi közleményében jelezte, tudomásul veszi az ítéletet, de megjegyzi, hogy a videón tisztán látszik, hogy nem Stefaniszin hagyta el a saját térfelét, hanem Spurgeon, és bár a kapus ütközött a légióssal, de meg sem próbálta elgáncsolni, ellentétben a vélekedésekkel. Ezt követően Spurgeon célzottan lőtte a két korongot Stefaniszinnek. Bár van igazság a graziak álláspontjában is, azért a videót megtekintve mégiscsak az az érzésünk, hogy itt a szabályok éles tesztje folyt, amelyért a klub és játékosa feleslegesen nagy árat fizetett.

A Salzburg?Dornbirn  meccsen pedig Andreas Nödlnek ment el az esze. Egy jól sikerült verekedés alatt a kispadon tartózkodó Nödl ugyanis két vizespalackot hajított be a jégre, és mivel a DOPS és a PSC esetről készült jelentése szerint ezeket nagy sebességgel, célzottan a játékvezetők és az ellenfelek felé dobta, ez fegyelmi eljárást vont maga után. Végeredményben a fegyelmi testületek ezt a gyakorlatot egymérkőzéses eltiltással értékelték. A videót ugyancsak csatoljuk.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum