Fehérvár?Znojmo 3-4

   

A szerdai mérkőzés után pénteken is legyőzte a cseh együttes a magyar EBEL-csapatot.

A második percben Sikorcin megsérült, ütközni szeretett volna, ám a cseh játékos kiugrott előle, így a magyar támadó a palánknak esett, térdsérülést szenvedett, az első diagnózis alapján szalag-szakadást, amely elég komoly kihagyást vizionál. A hatodik percben Kovács Csaba szerzett korongot a cseh harmadban, ám a lövését bravúrral, mamuttal védte a cseh kapus, majd a korong megállt a gólvonalon. A videobírózás után főleg a csehek előtt adódott helyzet, Hetényi Zoltán több nagy védést is bemutatott, de a 11. percben felállt öt az öt ellen a Volán, volt egy remek cserénk, ami Sertich lövésével ért véget. A 12. percben viszont nagy nyomás nehezedett a fehérvári kapura, Szirányi nem tudott felszabadítani, viszont Hetényi védett. Nem sokkal később ezt egy Mihály Árpád-szóló követte, ám Landsman hárított. A 15. percben már tehetetlen volt a cseh kapus, Sarauer betört a támadó harmadba, középre passzolt, ahol Naglich üresen érkezett és megszerezte a vezetést a Fehérvárnak, így egygólos előnnyel mehetett szünetre a magyar EBEL-csapat.

A második harmad egy hazai góllal indult, Banham próbálkozását még védte Landsman, ám a kipattanóra érkező Sarauer belőtte a korongot a 39. másodpercben. Nem lehetett sokáig örülni a második fehérvári gólnak, 19 másodperc múlva szépítettek a vendégek, Podesva nyugodtan cselezhetett a magyar harmadban, végül fonákkal betalált Hetényi kapujába. A 33. perc elején Naglich passzolt Szirányi elé, aki a kék vonalnál korcsolyázva bebombázta a korongot, ezzel visszaállítva a kétgólos differenciát. A bekapott gólnak Landsman volt az áldozata, a cseh kapust Hovi váltotta a vendégek kapujában. A mérkőzés első kiállítása a 29. percben jött el, Sertich kapott kétperces büntetést bottal akasztásért. Az emberhátrányt kivédekezte a Fehérvár, sőt a visszatérő Sertich egy az egyben vezethette Hovira a korongot, de a finn kapus hárított. A 34. percben a szlovák világbajnok Peter Pucher találatával felzárkózott egy gólra a Znojmo, 57 másodperc múlva pedig egyenlítettek a csehek. Fiala elhozta a bulit, aztán Jiránek bebombázta a magyar kapuba a korongot, ezzel megszerezve második mérkőzésén az első EBEL-gólját. A találatok után lendületbe kerültek a csehek, a bajt pedig tetézte Hetényi Péter kiállítása. A mérkőzés második emberhátrányát is kivédekezte a Fehérvár, viszont Hetényi visszatérése után egy percen belül Szirányi ülhetett ki a büntetőpadra. A középső játékrész újabb emberveszteséget hozott, Benk András is megsérült.

A harmadik húsz perc áthúzódó znojmói emberelőnnyel kezdődött, de nem tudtak felállni a 14 másodperc alatt a vendégek. A játékrész elején főleg a fehérvári harmadban folyt a játék, több tilos felszabadítást is ütöttek a hazaiak. A 45. percben Hetényi kapujába bekerült a korong, de előtte akadályozták a magyar kapust, ezért érvénytelenítették a játékvezetők a találatot. Két perccel később hihetetlen mozdulattal védett Hetényi, bravúrral rúgta ki a korongot az egyik cseh próbálkozásnál. A játékrész közepén Finsterle cselezgetett a saját harmadában, Mihály Árpád elvette tőle a korongot, de Hovi javította védője hibáját. Nem sokkal később eljött az első fehérvári emberelőny is, az elején azonnal fel is álltak a magyarok, majd egy tilos felszabadítás is előfordult, egy percre rá viszont Fiala kiugrott, Banham akadályozta, ezzel véget ért a magyar emberelőny. A négy a négy elleni játék alatt Mihály Áprád és Szirányi kettő az egy ellen vezethették kapura a korongot, Mihály lőtt, a finn kapus védett. Két perccel a vége előtt Fiala egy az egyben vezethette Hetényire a korongot, de a fehérvári hálóőr hárított. 59:28-nál Zdenek Blatny kétperces büntetést kapott magas bottal való játékért, ám a rendes játékidőben nem sikerült kihasználni az emberelőnyt, hosszabbítás következett.

A ráadás első másfél percében emberelőnyben játszhatott a Fehérvár, adódtak lehetőségek a magyar támadók előtt, ám azok kihasználatlanul maradtak. A négy a négy elleni játék során viszont a csehek nyomtak, aminek meg is lett az eredménye, Pucher elhozta a bulit (pontosabban fogalmazva ő lökte tovább kézzel társának a jégen megálló korongot, látszólag szabálytalanul), az üresen maradt Boruta lecsapott a lehetőségre, és belőtte a magyar kapuba, így a Znojmo 4-3-ra nyert.

EBEL, 3425 néző. Játékvezetők: Dremelj, Hütter, Rakovic.
Hetényi Z.: 92,5% (Bálizs)
K
Landsman: 81,2% (Hovi: 100%)
Sertich, Szirányi, Naglich, Sarauer, Banham
1
Pavlikovsky, Pojkar, Lattner, Blatny, Beranek
Pozsgai, Jackman, Kovács, Sikorcin, Mihály
2
Stach, Thomas, Podesva, Pucher, Havlik
Orbán, Varga, Benk, Tóth, Magosi
3
Kolarz, Boruta, Beroun, Bartos, Seda
Hetényi P., Németh, Nemes, Vincze
4
Müller, Finsterle, Prochazka, Fiala, Jiránek
Marty Raymond, Rob Pallin
E
Jiri Reznar, Milan Navratil
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 14:18 FHA Naglich Sarauer Sertich
2-0 20:39 FHA Sarauer Banham Sertich
2-1 20:58 ZNO Podesva Pucher Havlik
3-1 23:02 FHA Szirányi Naglich Sarauer
3-2 33:40 ZNO Pucher Havlik Podesva
3-3 34:37 ZNO Jiránek Fiala
3-4 62:33 ZNO Boruta Pucher
32 Kapura lövések száma 53
8 Kiállításpercek 4
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR ÉLŐ
VB18 16:30 JPNHUN ÉLŐ
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum