Miskolc–Dab.Docler köszönti az újévet

   

A MOL Liga történetének első újévi meccsére Miskolcon kerül sor, a liga két legjobb magyarországi csapata mérkőzik egymással. A DAB az élre, a Miskolc dobogóra állhat, ha nyer.

Legutóbbi mérkőzésén mindkét csapat a Ferencvárost győzte le a Miskolc 7-2-re, a DAB 6-4-re nyert otthon Dobos Tamásék ellen. A dunaújvárosiak ráadásul hat meccs óta veretlenek a MOL Ligában, aminek köszönhetően újra a tabella élének közelében járnak. Legutóbb éppen Miskolcon kaptak ki, december hatodikán 5-3-ra, azóta a Brassó kivételével megverték a komplett mezőnyt. A Miskolc a Ferencváros elleni sikert megelőzően a Winter Classicon játszott utoljára, ahol éppen a Dunaújváros ellen kapott ki hosszabbításban.

A két csapat a szezonban eddig kétszer játszott egymás ellen Miskolcon, egyszer a vendégek, egyszer a hazaiak győztek. Utóbbi mérkőzésen Tóth Adrián mesterhármast és egy gólpasszt ért el. A DAB-játékosok közül Azarinak és a hétfőn világrekordot beállító Galanisznak megy ebben a szezonban a legjobban Miskolcon, előbbi két gólnál és két gólpassznál, utóbbi 1+3-nál jár a két meccsen.

A MOL Liga történetében most először rendeznek mérkőzést január elsején, de a két edzőnek is szokatlan az időpont, egyikük sem meccselt még az év első napján. A miskolci házigazdák gondoskodtak is a megfelelő körítésről, a szurkolói csoportok egy részének közös szilveszterezése után, a mérkőzés alkalmával pótszilvesztert hirdetett a csapat vezetősége, amelyről minden fontos részlet megtudható itt.

1206dab07

Fotó: Bán Olivér

Bob Dever (Miskolc): Nehéz menet lesz, az biztos. Néztem hétfőn a DAB Fradi elleni mérkőzését, ahol ők is legyőzték a zöld-fehéreket, akárcsak mi egy nappal korábban. Sokkal jobban játszottak, mint a Winter Classicon ellenünk, igaz, mi is jobb teljesítményt nyújtottunk vasárnap. Úgy érzem, november vége óta a csapat egyre inkább megvalósítja az elképzeléseimet, azt az egyszerű, de jó hatékonyságú játékot nyújtjuk, amely igazodik a játékoskerethez. Akkor vagyunk igazán eredményesek, ha csapatként küzdünk, amelyben minden egyes fogaskeréknek meg van a maga szerepe, funkciója. Ha egyénieskedünk, fegyelmezetlenek vagyunk, akkor borul minden. Ezt kell tehát folytatnunk a Dunaújváros ellen, a saját játékunkat kell rájuk erőltetnünk, amellyel vertük már meg őket hazai pályán és idegenben is. Sérültünk, eltiltottunk nincs, így teljes csapattal tudunk kiállni.

Stephan Lundh (Dab.Docler): Szerencsére sikerült három ponttal búcsúztatnunk a 2013-as évet – remélem, hogy sikerül hasonlóan köszönteni a 2014-es esztendőt. A játékosaim készen állnak a Miskolc elleni mérkőzésre. Szerencsére Hüffner visszatér az egymeccses eltiltásából, így Erdélyi Tamáson kívül mindenki rendelkezésre áll majd. A fiúknak továbbra is egyszerűen, lényegre törően kell játszania, agresszív stílust várok a mi és a Miskolc kapuja előtt egyaránt. Ha ezeket sikerül betartani, akkor azt hiszem, nem lehet gond. Nagyon-nagyon készülünk a meccsre, hiszen bár még sosem játszottam karrierem során január elsején, ez nem lehet akadálya annak, hogy újra a tabella élére álljunk!

Miskolc–Dab.Docler 4-5

   

A MOL Liga történetének első újévi mérkőzése szétlövés utáni dunaújvárosi sikert hozott, amivel feljött a Dab.Docler a tabella első helyére.

Jobban kezdett a Dab.Docler, a meccs elején nagyobbnál nagyobb helyzeteket hagyott ki, főként a Ladányi, Szappanos, Contois első sor, amely kis túlzással akár három gólt is lőhetett volna az első négy percben. A Miskolc a 8. percben okozta az első jelentősebb zavart a dunaújvárosi védelemben, ekkor viszont egy percig is bent tudták tartani a vendégek védekező harmadában a korongot, de Tóth és Roczanov próbálkozása is kimaradt. Kiegyenlítettebb lett a játék képe, folyamatosan alakultak ki helyzetek mindkét kapu előtt. Az adok-kapokból a hazaiak jöttek ki jobban, egy eladott korongból Knox lódult meg a 14. percben és be is varrta a szólót Sevelának. A gól nem változtatott a játék képén, továbbra is nagy sebesség, rengeteg helyzet jellemezte a játékot, jól szórakozott a kilátogató 1500 néző. A 16. percben például Galanisz kapott jó indítást Azaritól, hihetetlen cselsorozat után végül győzött Gyenes és a fizika. A játék képére jellemző volt, hogy még az utolsó percben is kimaradt egy-egy helyzet, a játékrész első felére jellemző dunaújvárosi dominancia a játékrész végére kiegyenlítődött.

A második harmad ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, továbbra is nyílt sisakos küzdelmet láthattak a nézők. Kisvártatva azonban emberelőnybe került a Miskolc és bár sokáig nem igazán tudtak mit kezdeni a létszámfölénnyel, Faith és Metcalfe indította le a teljes dunaújvárosi védelmet, majd utóbbi kotorta közvetlen közelről hálóba a korongot, 2-0-ra vezetett a Miskolc. A 26. percben ráadásul Galanisz nyúlt bele egy távoli hazai lövésbe szerencsétlenül, az ütőjén megpattanó korong a vasról vágódott le. A 29. percben némileg váratlanul szerezte meg a szépítő gólt az Újváros, egy bedobást hoztak el az ellenfél harmadában, amit Ladányi irtózatos erővel lőtt el Gyenes mellett. Egyenlő erők küzdelme folyt a pályán, de igazán veszélyes helyzet a 38. percig nem alakult ki. Ekkor Galanisz indult meg a saját harmadából, Gyenes kapuja előtt két csapattársa is várta a passzt, végül Jabornik ütötte hálóba a korongot.

A harmadik húsz perc 53. másodpercében újra villant a dunaújvárosiak első sora, hiába védett Gyenes, a róla kipattanó korongot Peterdi lőtte be a kapujába, amely góllal a mérkőzés során először vezettek a vendégek. Másfél perc múlva egyenlített a Miskolc, egy kontratámadás során Hajós kiugratta Tóth Adriánt, aki a támadó harmad kék vonalánál átvette a korongot, majd onnan megindulva belőtte azt Sevela kapujába. A 46. percben újra a Dab.Doclernél volt az előny, a miskolci egyenlítő találathoz hasonló jelenet zajlott le, Azari indította Galaniszt, aki gólra váltotta a passzt. A gól után emberelőnybe kerültek a hazaiak, de nem éltek a lehetőséggel, az 52. percben viszont a dunaújvárosi védelem hatalmas hibáját kihasználta DeBruyn, így hosszabbításra került sor.

Az ötperces ráadásban emberelőnybe került a Dunaújváros, miután a Miskolc elcserélte magát, túl sok játékosuk volt a jégen. A lehetőséggel nem éltek a vendégek, Gyenes több bravúrt is bemutatott a hosszabbításban. A büntetőknél egy gól született, Galanisz betalált, míg Sevela mindhárom miskolci próbálkozást védte, így a Dab.Docler nyerte a 2014-es év első MOL Liga-mérkőzését, amivel feljött a tabella első helyére.

Kiss Á., Kiss T.(k). Edző: Stephan Lundh.

Bob Dever (vezetőedző, Miskolci Jegesmedvék): ”Ma nem voltunk elég kemények, az apró részleteket nem csináltuk jól. Hiába szereztünk vezetést, óriási hibákból gólokkal ajándékoztuk meg a Dunaújvárost, és így elherdáltunk két pontot.”

Stephan Lundh (vezetőedző, Dab.Docler): – “A Miskolc nagyon erősen kezdett, és egyéni hibák miatt meg is lépett két góllal. Utána rendeztük a sorokat, de csapkodó volt a játék, így végül csak a büntetők döntöttek a mi javunkra. Két nagyon jó csapat osztozott ma a pontokon.

1206dab22

Fotó: Bán Olivér (archív)

MOL Liga, Miskolci Jégcsarnok, 1210 néző. Játékvezetők: Caprnka, Halassy, Vas, Gangel.
Gyenes: 85,7% (Duschek)
K
Sevela: 91,8% (Kiss T.)
Boyle, deBruyn, Dubek, Miskolczi, Rafaj
1
Lindgren, Hüffner, Ladányi, Contois, Szappanos
Láda, Hegyi Á., Hajós, Popovics, Tóth
2
Huba, Jaborník, Peterdi, Galanisz, Azari
Durco, Vojtkó, Metcalfe, Faith, Knox
3
Nagy R., Gröschl, Somogyi, Pavuk, Papp
Szilágyi, Budai, Roczanov, Ritó, Fliszár
4
Hruby, Léránt, Hegyi Á. Z., Szabados, Kiss Á.
Bob Dever
E
Stephan Lundh, Jonas Johnson
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 13:10 MIS Knox Vojtkó Faith
2-0 24:48 MIS PP Metcalfe Knox Faith
2-1 28:54 DAB Ladányi Contois
2-2 37:31 DAB Jaborník Galanisz Hegyi Á. Z.
2-3 40:53 DAB Peterdi Ladányi Contois
3-3 42:27 MIS Tóth Popovics Hajós
3-4 45:18 DAB Galanisz Azari
4-4 51:50 MIS deBruyn Faith Knox
4-5 65:00 DAB GWS Galanisz
49 Kapura lövések száma 29
2 Kiállításpercek 6

A Miskolc–Dab.Docler képei

   

A Miskolc–DAB góljai

 

Az év első MOL ligás mérkőzésének gólösszefoglalója megtekinthető, az előzékeny védelmek csatája emlékezetes 4-4-es döntetlent hozott, a szétlövésben pedig egyedül Galanisz volt eredményes.

Cimkék: , ,

Összes (105)

Utolsó hozzászólások

 1. battakg
    #100
  battakg,   

  Na azért hoztunk 2 pontot,és újra elsők vagyunk.Miskolcról hozni két pontot az nagyon jó!Elvégre a két legjobb magyar csapatról van szó(tiszt.a volánnak de ők más kategória)Az ilyen meccsek rendszeresek lesznek a PO-ban.És ez a MHÉ!!!Hajrá DAB!Ez szép volt!

 2. edmonton
    #101
  edmonton,   

  @Xardas: El kell engedni még egy párat a negyvenkettesnek fejébe szállt a tavalyi dicsőség annyira flegmán játszik hogy az már bicska nyitogató hol az alázat?Magyar betegség? Nem bánom különben gratulálok a csapatnak bíróknak (nem tudjuk rájuk fogni hogy vesztettünk mert nyertünk "másnaposan is ettől a mérkőzéstől tartottam a legjobban) és nem mellesleg kedveskedtek az új év alkalmából egy ponttal a Miskolcnak is mert verik az Érsekújvárt. És ettől csak sokkal jobban tud a DAB játszani csak ez vigasztal és kívánom hogy a hátralevő mérkőzéseit így nyerjék meg mint a mai szent napon.Boldog Úi Évet minden jégkorong kedvelőnek Miskolcon is!! a játékvezető uraknak is és nem utolsó sorban az Isten éltesse a Fruzsinákat!! Szép jó estét és farsangot!

 3. edmonton
    #102
  edmonton,   

  A védelemmel semmi gond a legkevesebb kapott góllal vannak mindig csak egy góllal kell többet lőni az a titka mindennek.Alázattal kell játszani és kész!GODÓTOL példát vehetnek a fiatalok.

 4. Helion
    #103
  Helion,   

  @kegyetlen: Vagy azért mondják be angolul is mert Miskolcon minden meccsen így van? A válasz:igen

 5.   #104
  kerusz,   

  @kegyetlen: élőben gyors volt a meccs

 6.   #105
  kegyetlen,   

  @kerusz: akkor megnyugodtam :)

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
október 23., vasárnap
EBJL 10:45 ZESAVS 0-10VÉGE
EBYSL 11:30 HCIAVS 3-8VÉGE
EBJL 12:40 OHCDMJ 2-0VÉGE
EBJL 13:30 RBSVAS 9-0VÉGE
EBYSL 13:45 OLLMAC 1-4VÉGE
EBJL 14:00 KACETO 3-2VÉGE
EBJL 14:00 MARHKB 5-2VÉGE
KK 14:30 JESGAL 3-2 HVÉGE
MOL 17:00 SCCBRA 0-3VÉGE
EBYSL 17:30 SLLHKB 2-1 HVÉGE
EBJL 18:00 VICUTE 3-8VÉGE
KK 18:00 TYCMIS 5-2VÉGE
október 24., hétfő
MOL 18:00 UTETIT 2-3 HVÉGE
  • M4 SPORT
EBEL 19:15 AVSHCI 3-4VÉGE
október 25., kedd
U18 18:40 AVSSCC 6-1VÉGE
október 26., szerda
CEHC   AVSOHC 
NHL 01:00 PITFLA 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
U18 17:00 ETOVAS 
EBYSL 17:40 VASEHL 
U18 18:40 KMHUTE 
EBJL 19:00 MACDMJ 
U18 19:00 TVSSCC 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
MK 20:40 HKBDHK 
október 27., csütörtök
NHL 01:00 NYIMTL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
U18 16:30 PEFKMH 
MOL 17:00 SCCDAB 
MOL 17:30 BRATIT 
EBYSL 18:00 AVSOLL 
U18 18:30 SCCMIS 
október 28., péntek
NHL 01:30 MTLTBL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 LAKNSH 
  • SPÍLER TV
MOL 17:00 GALDAB 
MOL 18:00 BEOMAC 
MOL 18:00 UTEDHK 
U20 18:00 ZEGAVS 
MOL 18:30 MISFTC 
U18 18:30 SCCDHK 
EBEL 19:15 AVSKAC 
október 29., szombat
EBYSL   DMJSLL 
U18   MACETO 
NHL 01:30 NJDCHI 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
EBYSL 15:25 VSVVAS 
U18 15:40 KMHAVS 
MOL 17:00 GALTIT 
EBYSL 17:10 ZNOMAC 
EBYSL 17:30 HCIHKB 
U18 18:40 UTEVAS 
október 30., vasárnap
EBJL   DMJETO 
EBYSL   DMJSLL 
EBYSL   HDJVAS 
U18   MACVAS 
NHL 01:00 MTLTML 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
EBYSL 11:30 EHLHKB 
EBYSL 13:00 HCIMAC 
MOL 17:00 DHKMIS 
MOL 17:00 SCCTIT 
EBEL 17:30 VSVAVS 
MOL 17:30 BRADAB 
MOL 18:00 BEOUTE 
MOL 18:00 FTCMAC 
U18 18:40 UTEAVS 
november 1., kedd
7NH7 17:00 HUNCAN 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk