A szezon legnehezebb feladványa

   

Az év eseménye a téli olimpia. Szocsiban februárban két hét alatt eldől, kit tartanak majd négy évig a világ legjobb csapatának. A kanadai olimpiai keret összeállítása izgalmas feladat.

Annyi a játékos, hogy játszi könnyedséggel össze lehetne tenni akár 2-3 versenyképes csapatnyi játékost is. A mérlegelendő paraméterek száma elég nagy, a nagyobb pályától, az egyenlőbb teherviselésen át a másfajta játékvezetésig számos körülményt kell figyelembe venni. Ráadásul igazságot nem oszt senki, semmi garancia nincs rá, hogy bármely alternatív keret jobb teljesítményre lenne képes, mint amit végül Yzermanék összeállítanak.

Az nhl.com a legutolsó keretet és az elmúlt hónap NHL-es fejleményeit figyelembe véve előállt három lehetséges kerettel. Érdekes módon a kapusoknál az első két hely megkérdőjelezhetetlen, mindhárom esetben Corey Price az első, Roberto Luongo a második számú kapus. A harmadik számú kapus körüli bizonytalanság éppen azért vált fontossá, mert nemrégiben Luongo kidőlt. Bár feltehetően az olimpiáig felépül, minden ilyen sérülés bizonytalansági tényezőt jelent.

Canada Sochi

A védelemben az első két hátvédpárban szintén tökéletesen megegyezik az nhl.com szakíróinak véleménye: első hátvédpárként a Keith, Doughty kettőst, míg másodikként a Bouwmeester, Pietrangelo duót várják a szakemberek. A maradék négy helyre is mindössze öten pályáznak: Weber, Vlasic, Seabrook, P.K. Subban és Dan Hamhuis. Itt mindössze a sorok összeállításában van különbség.

A csatárokat illetően az elsődleges javaslat a következő sorokkal számol:
Matt Duchene, Sidney Crosby, Steven Stamkos
Patrick Sharp, Jonathan Toews, Rick Nash
Eric Staal, Ryan Getzlaf, Corey Perry
Logan Couture, John Tavares, Martin St. Louis
Patrice Bergeron, Claude Giroux

Arpon Basu, az nhl.com francia nyelvű kiadásának (lnh.com) szerkesztője Nash-t és Staalt kihagyná, a sorokat kicsit megkeverné, és olyan fiatalokat tenne be kiegészítő csatárnak, mint Tyler Seguin és Taylor Hall. Az ő összeállítása a következőképpen néz ki:
Steven Stamkos, Sidney Crosby, Martin St. Louis
John Tavares, Ryan Getzlaf, Corey Perry
Patrick Sharp, Jonathan Toews, Claude Giroux
Matt Duchene, Patrice Bergeron, Logan Couture
Tyler Seguin, Taylor Hall

Corey Masisak különvéleménye sem különbözik jelentősen, ő azonban nem csak Nash-t és Staalt, de Martin St. Louist is kihagyná, helyükre Kunitzot, Bennt és Joe Thorntont javasolja. A sorokat ő is másképpen rakná össze.
John Tavares, Sidney Crosby, Steven Stamkos
Patrick Sharp, Jonathan Toews, Matt Duchene
Chris Kunitz, Ryan Getzlaf, Corey Perry
Jamie Benn, Patrice Bergeron, Logan Couture
Claude Giroux, Joe Thornton

Mint tehát látható, hiába a nagy választék, igazán radikális alternatívával még Kanadában sem állnak elő, a változtatási javaslatok a harmadik számú kapus személyére, egy védőre és két vagy három csatárra vonatkoznak. A csatársorok összeállítása már nagyobb variancára ad lehetőséget, de a kevergetésre még a torna során is lesz alkalma és nyilván szüksége is a szakvezetésnek.

Aki további variációkra és a mögöttük megbúvó fejtegetésekre is kíváncsi, olvassa el a Yahoo! Sports hokisblogja, a Puck Daddy szerzőinek javaslatát, náluk hat lehetséges kanadai játékoskeret is felmerült.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum