A Miskolc leszakíthatja a Ferencvárost

   

A MOL Liga vasárnapi játéknapjának egyetlen magyarországi mérkőzésén a házigazda Jegesmedvék nagy lépést tehetnek az első négybe kerülésre, de az FTC-nek is létfontosságú a siker.

Jelen pillanatban még nagyon messze van az alapszakasz vége, nem nagyon érdemes túlságosan messzemenő megállapításokat tenni. A listavezető Érsekújvárnak például még 17 meccse van hátra, tehát sznúkernyelven szólva 51 pont van az asztalon, ami majdnem annyi, mint az eddig megszerzett 60. Annyi azonban minden óvatoskodás mellett is megállapítható, hogy a Miskolc vasárnap komoly lépéselőnyre tehet szert egyik üldözőjével, a Ferencvárossal szemben az este hat órakor kezdődő mérkőzésen. Jelenleg Bob Dever csapata harmadik helyen áll, 31 mérkőzésen gyűjtött 53 pontjával. A Fradinak 33 mérkőzése és 51 pontja van, tehát a különbség vesztett pontok tekintetében már 8 pont. Ez azt is jelenti, hogy a vasárnapi mérkőzésen mindkét csapat nagyot léphet előre és hátra is, hiszen egy 11 pontos miskolci előny némi levegőt biztosíthatna a borsodiaknak az újév elején, míg ha a Fradinak sikerülne közelebb lopakodnia az élmezőnyhöz, az nagy lendületet adhatna a zöld-fehéreknek.

A Miskolc elég régen, december 14-én játszott utoljára mérkőzést, ilyenkor a hosszabb kihagyás mindig jelent némi bizonytalansági tényezőt arra vonatkozóan, milyen játékot várhatunk egy csapattól. Még akkor is, ha az a bizonyos utolsó mérkőzés a Winter Classic emlékezetes, hosszabbításos veresége volt a Dab.Docler ellen. Amely egyébként egy négymeccses győzelmi szériáját szakította meg a Miskolcnak. A Jegesmedvékkel november 22-én fordult elő utoljára, hogy nem szereztek pontot, akkor Érsekújváron kaptak ki. Azóta nem csak azt a csorbát köszörülték ki egyetlen, a Felvidéken rendes játékidős győzelmet aratni tudó csapatként, de az elmúlt hét meccs mindegyikén szereztek pontot, 17-et begyűjtve a lehetséges 21-ből. Ha az ünnepek után is itt tudják folytatni a játékot Knoxék, az nem sok jót ígér ellenfelüknek.

A Fradi karácsony előtt kétszer játszott az UTE-val, a két meccs között pedig szintén a Dab.Doclert fogadta. Az UTE elleni mérkőzéseket hozta a csapat, még ha a másodikat csak nehezen, 3-0-s hazai előnyről fordítva is, a DAB-tól azonban kikapott. Dobos Tamás és Hakan Nygren tanítványai a novemberi szárnyalás után decemberre egy kisebb hullámvölgybe kerültek, amit jól mutat az is, hogy a Miskolc 17 pontjával szemben ők csak 9-et szereztek az elmúlt hét meccsük alkalmával. Érdekesség, hogy e hét meccsen négyszer nyerték meg az utolsó harmadot, mind a négyszer 2-0-ra. A HSC és az Érsekújvár ellen viszont a sokkal gyengébben sikerült középső harmadban ment el a meccs, ekkor négy gólt is kaptak, akárcsak a DAB-tól a harmadik játékrészben. A csapat tehát hajlamos egész harmadokat kiengedni a kezéből, amin a siker érdekében mindenképpen változtatni érdemes.

A Fradinak mindenesetre kifejezetten jól megy a szezon eddigi részében a Miskolc ellen. Ötször is megmérkőztek már a csapatok szeptember óta, ezek során a Fradi 9, a Miskolc 6 pontot szerzett. A két miskolci találkozó sem mutat jobb mérleget: egyszer simán nyert az FTC, de a másik alkalommal is elhozott egy pontot.

Bob Dever (Miskolc): Ez a szünet nekünk most nagyon jól jött, hiszen a sérültjeink felépültek, így vasárnap a Fradi ellen hosszú idő után ismét teljes kerettel tudunk kiállni. Másrészt a játékosoknak időnként kell egy kis szünet, hogy feltöltődjenek, leginkább mentálisan. Most ezen túl vagyunk, és jöhet az az erőltetett menet, ami még az alapszakasz végéig vár ránk. A Fradi idei teljesítménye sokkal jobb, mint korábban, minden csapatnak egyenrangú ellenfelei. Nagyon nehéz ellenük játszani, hiszen jó játékosaik vannak. Nekünk azonban minden pontra szükségünk van a rájátszásba kerüléshez, és különösen hazai pályán nem hibázhatunk. Végre ismét teljes négy sorral játszhatunk, ami a mi taktikánkban nagyon fontos, hiszen mindegyiknek meg van a maga feladata. Nagyon lényeges lesz, hogy fegyelmezettek legyünk, és mindenki betartsa a begyakorolt taktikát. Ugyanakkor nagy szükségünk van szurkolóink támogatására, bízom benne, hogy sokan kijönnek biztatni a csapatot.

Dobos Tamás (FTC Budapest ESMTK): Sorsdöntő a Miskolc elleni meccsünk. Pontot, pontokat kell rabolnunk ahhoz, hogy ne maradjunk le az elejétől. Fegyelmezett játékkal meg is lehetnek ezek a pontok.

Miskolc–Ferencváros 7-2

   

Nem tudott élni az újpesti segítséggel a Ferencváros, így két elrontott perc miatt egyelőre kezdi elveszteni a lépést a többiekkel szemben.

Közel telt ház, több, mint 1500 néző volt kíváncsi Miskolcon a Ferencváros karácsonyi vendégjátékára, ez idei rekord. A tömeg kiegyenlített játékot láthatott, mindkét kapu előtt helyzetekkel. A védelmek és a kapusok azonban a 17. percig jól állták a rohamokat. Ekkor viszont pontosan 60 másodperc alatt a hazaiak kétszer is mattolták Meravyt. Ekkor előbb Miskolczi értékesített egy kipattanót, majd Boyle szúrt bele Dubek középre adott korongjába. Megnyugtató, kétgólos előnnyel mehettek tehát a szünetre a fekete mezesek.

A Ferencváros idei specialitása azonban az, hogy többgólos hátrányból is képes felállni. Így történt ez most Miskolcon a második harmadban is. Előbb Faith kiállítása alatt Kiss Gábor tuszkolta a kapuba Lencsés kapu mögül érkező passzát, majd Ölander kiállítása alatt Potila lógott meg egy koronggal és valahogy begyötörte azt a kapuba. A létszámhátrányos gól kissé megfogta a hazaiakat, és a Ferencváros támadásban maradt. Hogy mégis kicsit helyrebillenjen a miskolciak lelki világa, arról Tóth Adrián gondoskodott, aki a szünet előtt nem sokkal kilépett egy átadással és magasan a kapuba lőtt.

misftcDSC_0515

A harmadik harmadra aztán gyökeresen megváltozott a játék képe. Aktívabb Miskolc jött ki az öltözőből, a Ferencváros pedig csíkszeredai szintű összeomlást produkált. Történt ugyanis, hogy a 49. perc közepétől 52 másodperc alatt háromszor is Meravy hálójába került a pakk. Előbb Boyle lövése jött ki róla, és Knox élt a kínálkozó ziccerrel, majd Tóth Adrián mattolta a cseh kapust, végül újra Knox lőtt gólt Metcalfe passzából. Az 55. percben aztán érkezett a kegyelemdöfés is, Boyle újabb nagy lökete a kék vonal környékéről talált utat a ferencvárosi kapuba.

A 7-2 azt jelenti, hogy a Miskolc megerősítette helyét a legjobb 4 között, a Ferencváros viszont kissé kezd leszakadni, különösen azért, mert a zöld-fehérek játszották eddig a legtöbb meccset. Veszve még semmi sincs, de Dobos Tamásnak és Hakan Nygrennek újra vissza kell vezetnie a csapatot az októberi és novemberi útra.

Bob Dever: “Az első harmadban jól játszottunk és előnyt is szereztünk. A második játékrészben egy kis hullámvölgybe kerültünk, a Fradi kihasználta a hibáinkat, de fontos volt, hogy vezetéssel vághattunk neki a harmadik harmadnak. Itt már úgy játszottunk, ahogy azt elterveztem, jól használtuk ki a helyzeteinket, közben pedig Gyenesnek nagy védései voltak. Nagyon örülök a győzelemnek, hiszen ez egy rendkívül fontos meccs volt az egyik közvetlen ellenfelünkkel szemben, akitől most sikerült egy kicsit meglépnünk a táblázaton.”

Dobos Tamás: “Úgy gondolom, hogy egy remek meccset vívtunk a Miskolccal, ahol jól játszottunk. Az első harmadban volt két-három üres kapus helyzetünk, kapuvasunk. Ma annyi lehetőséget hagytunk ki, mint talán az egész szezonban összesen. A harmadik harmadban aztán teljes káosz alakult ki a védekezésünkben, és ezt a Miskolc jól használta ki. Csalódott vagyok, mert több volt ebben a mérkőzésben.”

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 1510 néző. Játékvezetők: Halassy, Sós, Vas, Pálkövi.
Gyenes: 94,1% (Duschek)
K
Meravy: 81,1% (Budai K.)
Boyle, deBruyn, Dubek, Miskolczi, Rafaj
1
Géczi, Lindquist, Feil, Kiss, Berta
Láda, Hegyi Á., Hajós, Popovics, Tóth
2
Győri, Ölander, Ojanen, Vaszjunyin, Sijka
Durco, Vojtkó, Metcalfe, Faith, Knox
3
Lencsés, Mestyán, Pál, Dancsfalvi, Potila
Szilágyi, Budai R., Roczanov, Ritó, Fliszár
4
Wéber, Tőkési, Horváth, Borbás, Papp
Bob Dever
E
Dobos Tamás, Hakan Nygren
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 16:54 MIS Miskolczi Dubek Rafaj
2-0 17:54 MIS Boyle Dubek Fliszár
2-1 25:45 FTC PP Kiss Lencsés
2-2 29:48 FTC SH Potila Mestyán Lencsés
3-2 38:52 MIS Tóth Hajós Roczanov
4-2 48:22 MIS Knox Metcalfe Faith
5-2 48:44 MIS Tóth Hajós Popovics
6-2 49:14 MIS Knox Metcalfe Faith
7-2 54:32 MIS PP Boyle Metcalfe Knox
37 Kapura lövések száma 34
4 Kiállításpercek 4

A Miskolc–Ferencváros képei

   

Teli lelátók, mezátadás, nagy arányú győzelem Miskolcon.

A Miskolc–Ferencváros góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum