Új centerrel folytatná a felzárkózást a Brassó

   

A vereségsorozat után az első helyezett kárára kell a Brassónak pontokat szereznie. Ebben egy új svéd center is segítheti.

Nem sikerült jól a nemzetköz szünet utáni periódus a Brassónak, első hét meccséből hatot elveszített, és mivel rendkívül tömör a mezőny, nagyot zuhant. Ennek még mindig nyögi a következményeit a csapat, négyen is jobban állnak a vesztett pontokat tekintve. Éppen ezért nem is nagyon van más választása Kari Rauhanen csapatának, ha a rájátszásba szeretne kerülni, mint minden lehetséges meccset megnyerni.

A finn mester a Brassó honlapjának adott rövid interjút még karácsony előtt, ahol arról beszélt, elsősorban mentálisan kell rendbe tenni a játékosokat. “Agresszívebbeknek, csapatként egységesebbnek kell lennünk, ugyanakkor önzetlenebbeknek is – mondta a finn mester.  – Tizenhat forduló van még hátra, megvan az esély a rájátszásba jutásra, de tudnunk kell élni vele.”

Az utóbbi hetekben nagyon hiányzott a csapatból a gerincproblémákkal bajlódó Josh Bonar, aki ponterősségével meccseket képes eldönteni, és akinek a visszatértét nagyon várják már. “A csapaton belül jelenleg nem optimális az egyensúly, edzőként az a feladatom, hogy ezen javítsak. Ha Josh visszatér, azzal sokkal közelebb kerülünk ehhez, de mindezek mellett sem vetettük még el azt, hogy játékosokat hozzunk a klubhoz. De erről egyelőre semmilyen egyéb részlettel nem tudok szolgálni, vizsgáljuk a lehetőségeket és a helyzetet, és amikor szükséges, dönteni fogunk.”

A döntésben segíthet, hogy Bonar felépüléséig egy svéd csatár érkezik próbajátékra a Farkasokhoz. A 23 éves Johan Ceder az elmúlt másfél szezonban a norvég másodosztályú Narvikban ontotta a pontokat, és az elmúlt napokban már a Brassóval tréningezett. “Jó keze van, meglátjuk, mire lesz képes tétmérkőzésen – mondja róla Rauhanen.” Ha meggyőző lesz a teljesítménye, akkor akár véglegesen is szerződtetheti a csapat.

Az Érsekújvár elleni meccs hatalmas jelentőséggel bír, hiszen egy riválistól lehet pontokat elvenni. “A csapat ki van éhezve a játékra és harcolni fog a színeinkért” – mondja erről Rauhanen.

Érsekújváron is sok gondot okoznak a sérültek. Egész sor maródi játékost kellett pótolniuk az elmúlt hetekben, így nagyon jól jött a karácsony. Most leginkább Ruzicka és Kowalczyk felépülésében bíznak, utóbbira nagyon fontos feladat várna a védelemben. Bár jelenleg az élen áll a felvidéki csapat, az előnye egyáltalán nem megnyugtató, éppen vasárnapi ellenfelük mutatta be, hogy lehet két hét alatt a táblázat tetejéről szinte az aljáig szánkázni egy rossz sorozattal.

Márpedig ha az erdélyi túrákról van szó, akkor a rossz sorozat egyáltalán nem lehetetlen Marek Uramék számára sem. Eddigi két portyájukon összesen 3 pontot szereztek, így most sem bízhatnak könnyű mérkőzésekben.

“Sajnos csak az indulás előtt dől el, kik tudnak utazni és kik nem a sérültek közül – mondja Ladislav Lubina a felvidéki csapat által kiadott sajtóanyagban. A Brassó erős csapat, sok jó játékosuk van és rendszeresen nagy közönség biztatja őket. Nagy küzdelmet várok vasárnap este. Szeretnénk folytatni az eddigi jó szereplésünket, pontokkal szeretnénk hazatérni Erdélyből.”

Brassó–Érsekújvár 4-2

   

Rauhanen mester nem akármilyen skalppal mutatkozott be hazai közönség előtt, a MOL Ligát vezető Érsekújvár távozott pont nélkül egy teltházas meccs után. Johan Ceder első meccsén győztes gólhoz adott passzt.

Brassóban sem akarnak lemaradni az Érsekújvártól nézőszámban, hiszen a ligaelső elleni mérkőzésre kétezer néző volt kíváncsi. Az első harmadban azonban nem volt sok okuk az örömre, többnyire a vendégek támadtak, de egyik lövésből sem született gól, igaz a szórványos hazai attakok is eredménytelenek maradtak. A második harmadban aztán megváltozott a játék képe, dominált a Brassó, aminek meg is lett az eredménye, hiszen a 25. percben Hietemaki szerzett vezetést a Brassónak. Tetézte a vendégek baját, hogy két perc múlva egy Antal Zsombor, Péter Róbert összjátékot követően utóbbi volt eredményes, kettőre növelve a hazai előnyt.

Fegyelmezetten játszott mindkét csapat, az első negyven percben mindössze négy kiállítást kellett ítélniük a játékvezetőknek. Ráadásul a speciális védekezés is hibátlanul működött, így ezek egyikéből sem született találat. A harmadik harmadot 2-0-s hátrányból kezdő Érsekújvár nagy rohamokkal indította a játékrészt, mindössze 65 másodperc kellett a szépítő találat megszerzéséhez: Hurtaj passzát Weissmann vágta a hálóba. A 48. percben Wehrs csak szabálytalanul tudta megállítani a kapura törő Podstaveket, aki be is varrta a megítélt büntetőt. A két perc alatt felépített brassói előnyt hat perc alatt egalizálta az Érsekújvár, kezdődhetett minden elölről.

Az 55. percben hatalmas lehetőséghez jutott a Brassó, hiszen Uhnák 2+2 perces kiállítást kapott magas botért. Rauhanen mester azonnal időt is kért. Ennek eredménye azonban nem látszott azonnal, hiszen az első két percet kihúzta a felvidéki csapat kapott gól nélkül. Az 57. Percben azonban már nem volt kegyelem, Saluga büntette honfitársait, visszaszerezve a vezetést a Brassónak. Mindent egy lapra feltéve rohamoztak a vendégek, majd a kapusukat is lehozták, de ez sem segített rajtuk, sőt, Saluga saját maga második gólját szerezve megadta a kegyelemdöfést a vendégeknek. A végeredmény 4-2 lett.

Szerencsénk volt, amikor a legjobban kellett

   

Edzői vélemények a telt házas Brassó–Érsekújvár mérkőzést követően.

Kari Rauhanen (Brassó): “Jó meccs volt, és olyan, ami újabb adag önbizalmat adhatott a csapatnak, és ennek nagyon örülök. El kell azt is ismernm, hogy szerencsénk volt, különösen akkor, amikor az a legjobban kellett, a meccs végén. A szurkolók számára is élvezetes, izgalmas volt, és ma igazán nagy tömeg volt kíváncsi ránk. Kevesebb mint 24 óra múlva újabb találkozó következik, mostantól ez kell legyen a legfontosabb, erre készülünk.”

bra-sajttaj_photo 3_1_sml

Ladislav Lubina (Érsekújvár): “Nem könnyű kapásból értékelni ezt a meccset. Nagyon kiegyensúlyozott találkozó volt, az első harmadban mindkét csapat nagyon jól játszott, minőségi hokit láthattunk. A második 20 perc egy kicsit másmilyen volt, meghatározta két egyéni hibánk, amikből két gólt is kaptunk. A harmadikban aztán sikerült meglőnünk a szükséges két gólunkat, de a végén jött a 4 perces kiállítás, amivel leromboltuk az addigiakat. Szeretnék gratulálni a Brassónak, remek meccset játszottak, és talán a legkorrektebbet, amit ebben az idényben a MOL Ligában játszottunk.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 2000 néző. Játékvezetők: Csomortani, Valentin, Trandafir, Keresztes.
Polc: 92,6% (Fülöp)
K
Chovan: 89,7% (Krajcovic)
Wehrs, Nagy, Péter R., Antal, Petres
1
Sucharda, Baron, Hurtaj, Frolík, Weissmann
Mastaleriu, Hietamaki, Molnár, Virág, Gliga
2
Zajac, Siska, Podstavek, Stefanka M., Uram
Piszarenko, János, Ceder, Saluga, Zsók
3
Kubica, Král, Ruzicka, Stefanka O., Dubec Marek
Oprea, Márton, Imecs, Bálint, Péter Zs.
4
Hardi, Korytko, Uhnák
Kari Rauhanen
E
Ladislav Lubina, Stanislav Meciar
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 24:09 BRA Hietamaki Molnár Virág
2-0 26:20 BRA Péter R. Antal
2-1 41:05 NZÁ Weissmann Hurtaj
2-2 47:02 NZÁ PS Podstavek
3-2 56:46 BRA PP Saluga Ceder Piszarenko
4-2 58:59 BRA EN Saluga
30 Kapura lövések száma 27
6 Kiállításpercek 10

A Brassó–Érsekújvár képei

   

Csordultig teli csarnok, érzelemgazdag meccs Brassóban az Érsekújvár-verés alkalmából.

A Brassó–Érsekújvár videón

 

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum