Fehérvár?Vienna Capitals 5-3

   

Színvonalas, nagyon kemény mérkőzésen egy kiváló ellenfelet győzött le a hazai évzárón a magyar EBEL-csapat, visszavágva a két nappal ezelőtti vereségért. Minden nehézség, hullámvölgy ellenére egyértelműen látszik, hogy megbecsülésre méltó csapata van Székesfehérvárnak.

Nagyon belekezdett a Vienna Capitals. A kezdőbedobástól birtokba vették a korongot és a kezdeményezést, folyamatosan támadtak, nagy erőket mozgósítottak a vezetés megszerzése érdekében. Többször kihagyhatatlannak látszó helyzetet alakítottak ki, zavarban volt a védelmünk, de vagy elügyetlenkedték az utolsó mozdulatot, vagy Hetényi Zoltán védett bravúrral. Sok perc kellett, mire felvettük a ritmust. Ekkor elég gyorsan gól premizálta támadókedvünket. Szirányi és Sertich lövése után Banham elé pattant a korong, aki villámgyors bombájával meglepte az erre még felkészületlen 19 éves bécsi kapust. A gól felszabadította a Volán energiáit, innentől kezdve uralta a harmadot a magyar csapat, közel jártunk a kétgólos vezetéshez, még hátrányban is volt két jó lehetőségünk. Ugyanakkor nem panaszkodhattunk, hogy végül is 1-0-s előnnyel zártuk ezt a villámgyors húsz percet.

Jól indult a középső harmad. Játékban is ott voltunk ellenfelünk nyomában, és Sarauer révén elég gyorsan megdupláztuk előnyünket. Légiós csatárunk a kapu mögül fordult be, és némi szerencsével elment a korong a szöget csak 99%-osan záró Kickert mellett. Sajnos nagyon gyorsan, 29 másodperc alatt szépített a Capitals, Ferland 8 másodperc alatt kihasznált egy emberelőnyt, Lakos kék vonalas bombájába ért bele. Vincze Péter kevés híján gót szerzett, egyéni akciót vezetett egy szerzett koronggal, a kapuvasat találta el a végén. Fáradni látszott a Fehérvár a 30. perc táján, de legalábbis mély pontra került a játék, a lehet legjobbkor lőttük az újabb gólt. Sarauer indította fantasztikusan Banhamet, aki meglőtte álmai gólját, Kickert előtt piruettezett, majd a mamut alatt kapuba juttatta a korongot. A 34. percben ismét kétgólos előnyünk volt, 3-1. Sajnos 81 másodperc alatt egyenlített a Vienna, előbb Hartlt, majd Ouellette lőhetett tisztán közelről. A harmad utolsó öt percében ügyesen tartottuk meg a döntetlent, más cél nem is igazán lehetett ebben a lelki helyzetben. Még gólszerzési lehetőségünk is volt. A vége felé egy-két sípszó utáni párharcra is sor került, nem véletlen, hogy Sikorcin és Gratton megtalálta egymást. Sajnos a játékvezetők Jackmant kiszórták a lefújás után, így kétperces hátrányból várhattuk a folytatást.

AVSVIC 4

Hetényi Zoltán néhány nagy védésével kihúztuk a vártnál gyengébb osztrák rohamokat. Sokat fegyelmezetlenkedett a vendégcsapat, és ezt most már a játékvezetők is érzékelték, több előnyt is kaptunk. Az elsőnél Banham blokkolt lövése után szabálytalankodott, de 4 a 4-ben Sikorcin óriási gólt lőtt a rövid felsőbe, visszavettük a vezetést a 46. percben, és biztosítottuk ezzel, hogy a Vienna egyszer se kerüljön előnybe a meccsen. Érdekes módon fejben vesztették el a meccset a vendégek, teljesen felesleges kiállításokat kaptak. Előbb 71, majd 21 másodperces kettős előnyünk volt, az elsőben rossz volt nézni az impotens fórjátékunkat, de a másodikat belőttük, amikor már csak szimpla volt az előny. Jackman kipattanó bombáját Kovács Csaba vágta a léc alá szélről, némileg hasonló gól volt ez Banham első találatához. 5-3 a 49. percben. Elvesztették a fejüket a vendégek, sorra kapták a kiállításokat, a gólt követően Keller révén zsinórban a negyediket. De nem ment olyan jól az előnyjáték, hogy el tudtuk volna dönteni a meccset. Sőt ezen előny végén még Fortier tudott kilépni, hatalmas szólóját Hetényi fogta meg, ez is kulcsfontosságú védés volt. Kilenc kemény perc volt még ekkor hátra, de a Vienna Capitals nem volt annyira egyben, hogy harmadszor is visszajöjjön kétgólos hátrányból. A Volán pedig okosan, éretten játszott és fizikailag is teljesen rendben voltak játékosai. 1:09-nél levitték Kickertet, de hatalmas munkával ezt is megúsztuk kapott gól nélkül.

A meccs nagy részében három sorozott a Fehérvár, kevés lehetőséget kaptak a negyedik soros csatárok, de nagyon jó volt látni, hogy Marty Raymond kiélezett, nagyon nehéz helyzetekben is bátran játszatta a fiatal magyar bekkeket, Orbán Attila, Varga Arnold és Hetényi Péter is jól teljesített, természetesen Tokaji Viktor és Szirányi Bence is hozta azt a megbízható teljesítményt, amit megszokhattunk tőlük a szezonban.

Marty Raymond (Sapa Fehérvár AV19): “Elégedett vagyok a csapat teljesítményével. Az akarás rendben volt, ez kiváló kapusteljesítménnyel párosult. Az egész csapat remekül játszott, de szeretném kiemelni Sikorcin, Kovács és Banham teljesítményét, akik már mérkőzések óta folyamatosan remekelnek, húzzák a csapatot. A védelemből Orbánt emelném ki, aki nagyon jól játszott. A mai eredménytől függetlenül a jövőre nézve kulcsfontosságú, hogy a sérültjeink mielőbb felépüljenek és rendelkezésünkre álljanak, azt hiszem, a visszatérésüket követően a liga minden csapata meg fog szenvedni ellenünk.”

EBEL, 3415 néző. Játékvezetők: Warschaw, Loicht, Nagy.
Hetényi Z.: 92,9% (Bálizs)
K
Kickert: 84,8% (Penker)
Sertich, Varga, Naglich, Sarauer, Banham
1
Fraser, Lakos P., Ferland, Ouellette, Olsson
Orbán, Jackman, Kovács, Sikorcin, Magosi
2
Veideman, Schlacher, Fortier, Gratton, Seidl
Szirányi, Tokaji, Benk, Nemes, Mihály
3
Klimbacher, Lakos A., Keller, Schiechl, Sylvester
Hetényi P., Kiss, Tóth, Vincze
4
Peter, Puschnik, Fischer, Hartl
Marty Raymond, Rob Pallin
E
Tommy Samuelsson, Phil Horsky
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 05:06 FHA Banham Sarauer Sertich
2-0 25:03 FHA Sarauer Naglich Banham
2-1 25:32 VIC PP Ferland Lakos A. Gratton
3-1 33:09 FHA Banham Sarauer Tokaji
3-2 34:11 VIC Hartl Ouellette Lakos P.
3-3 34:30 VIC Ouellette Fraser Lakos P.
4-3 45:14 FHA Sikorcin Kovács Szirányi
5-3 48:49 FHA PP Kovács Jackman Magosi
33 Kapura lövések száma 42
12 Kiállításpercek 18
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum