Fehérvár–Vienna Capitals 5-3

   

Színvonalas, nagyon kemény mérkőzésen egy kiváló ellenfelet győzött le a hazai évzárón a magyar EBEL-csapat, visszavágva a két nappal ezelőtti vereségért. Minden nehézség, hullámvölgy ellenére egyértelműen látszik, hogy megbecsülésre méltó csapata van Székesfehérvárnak.

Nagyon belekezdett a Vienna Capitals. A kezdőbedobástól birtokba vették a korongot és a kezdeményezést, folyamatosan támadtak, nagy erőket mozgósítottak a vezetés megszerzése érdekében. Többször kihagyhatatlannak látszó helyzetet alakítottak ki, zavarban volt a védelmünk, de vagy elügyetlenkedték az utolsó mozdulatot, vagy Hetényi Zoltán védett bravúrral. Sok perc kellett, mire felvettük a ritmust. Ekkor elég gyorsan gól premizálta támadókedvünket. Szirányi és Sertich lövése után Banham elé pattant a korong, aki villámgyors bombájával meglepte az erre még felkészületlen 19 éves bécsi kapust. A gól felszabadította a Volán energiáit, innentől kezdve uralta a harmadot a magyar csapat, közel jártunk a kétgólos vezetéshez, még hátrányban is volt két jó lehetőségünk. Ugyanakkor nem panaszkodhattunk, hogy végül is 1-0-s előnnyel zártuk ezt a villámgyors húsz percet.

Jól indult a középső harmad. Játékban is ott voltunk ellenfelünk nyomában, és Sarauer révén elég gyorsan megdupláztuk előnyünket. Légiós csatárunk a kapu mögül fordult be, és némi szerencsével elment a korong a szöget csak 99%-osan záró Kickert mellett. Sajnos nagyon gyorsan, 29 másodperc alatt szépített a Capitals, Ferland 8 másodperc alatt kihasznált egy emberelőnyt, Lakos kék vonalas bombájába ért bele. Vincze Péter kevés híján gót szerzett, egyéni akciót vezetett egy szerzett koronggal, a kapuvasat találta el a végén. Fáradni látszott a Fehérvár a 30. perc táján, de legalábbis mély pontra került a játék, a lehet legjobbkor lőttük az újabb gólt. Sarauer indította fantasztikusan Banhamet, aki meglőtte álmai gólját, Kickert előtt piruettezett, majd a mamut alatt kapuba juttatta a korongot. A 34. percben ismét kétgólos előnyünk volt, 3-1. Sajnos 81 másodperc alatt egyenlített a Vienna, előbb Hartlt, majd Ouellette lőhetett tisztán közelről. A harmad utolsó öt percében ügyesen tartottuk meg a döntetlent, más cél nem is igazán lehetett ebben a lelki helyzetben. Még gólszerzési lehetőségünk is volt. A vége felé egy-két sípszó utáni párharcra is sor került, nem véletlen, hogy Sikorcin és Gratton megtalálta egymást. Sajnos a játékvezetők Jackmant kiszórták a lefújás után, így kétperces hátrányból várhattuk a folytatást.

AVSVIC 4

Hetényi Zoltán néhány nagy védésével kihúztuk a vártnál gyengébb osztrák rohamokat. Sokat fegyelmezetlenkedett a vendégcsapat, és ezt most már a játékvezetők is érzékelték, több előnyt is kaptunk. Az elsőnél Banham blokkolt lövése után szabálytalankodott, de 4 a 4-ben Sikorcin óriási gólt lőtt a rövid felsőbe, visszavettük a vezetést a 46. percben, és biztosítottuk ezzel, hogy a Vienna egyszer se kerüljön előnybe a meccsen. Érdekes módon fejben vesztették el a meccset a vendégek, teljesen felesleges kiállításokat kaptak. Előbb 71, majd 21 másodperces kettős előnyünk volt, az elsőben rossz volt nézni az impotens fórjátékunkat, de a másodikat belőttük, amikor már csak szimpla volt az előny. Jackman kipattanó bombáját Kovács Csaba vágta a léc alá szélről, némileg hasonló gól volt ez Banham első találatához. 5-3 a 49. percben. Elvesztették a fejüket a vendégek, sorra kapták a kiállításokat, a gólt követően Keller révén zsinórban a negyediket. De nem ment olyan jól az előnyjáték, hogy el tudtuk volna dönteni a meccset. Sőt ezen előny végén még Fortier tudott kilépni, hatalmas szólóját Hetényi fogta meg, ez is kulcsfontosságú védés volt. Kilenc kemény perc volt még ekkor hátra, de a Vienna Capitals nem volt annyira egyben, hogy harmadszor is visszajöjjön kétgólos hátrányból. A Volán pedig okosan, éretten játszott és fizikailag is teljesen rendben voltak játékosai. 1:09-nél levitték Kickertet, de hatalmas munkával ezt is megúsztuk kapott gól nélkül.

A meccs nagy részében három sorozott a Fehérvár, kevés lehetőséget kaptak a negyedik soros csatárok, de nagyon jó volt látni, hogy Marty Raymond kiélezett, nagyon nehéz helyzetekben is bátran játszatta a fiatal magyar bekkeket, Orbán Attila, Varga Arnold és Hetényi Péter is jól teljesített, természetesen Tokaji Viktor és Szirányi Bence is hozta azt a megbízható teljesítményt, amit megszokhattunk tőlük a szezonban.

Marty Raymond (Sapa Fehérvár AV19): “Elégedett vagyok a csapat teljesítményével. Az akarás rendben volt, ez kiváló kapusteljesítménnyel párosult. Az egész csapat remekül játszott, de szeretném kiemelni Sikorcin, Kovács és Banham teljesítményét, akik már mérkőzések óta folyamatosan remekelnek, húzzák a csapatot. A védelemből Orbánt emelném ki, aki nagyon jól játszott. A mai eredménytől függetlenül a jövőre nézve kulcsfontosságú, hogy a sérültjeink mielőbb felépüljenek és rendelkezésünkre álljanak, azt hiszem, a visszatérésüket követően a liga minden csapata meg fog szenvedni ellenünk.”

EBEL, 3415 néző. Játékvezetők: Warschaw, Loicht, Nagy.
Hetényi Z.: 92,9% (Bálizs)
K
Kickert: 84,8% (Penker)
Sertich, Varga, Naglich, Sarauer, Banham
1
Fraser, Lakos P., Ferland, Ouellette, Olsson
Orbán, Jackman, Kovács, Sikorcin, Magosi
2
Veideman, Schlacher, Fortier, Gratton, Seidl
Szirányi, Tokaji, Benk, Nemes, Mihály
3
Klimbacher, Lakos A., Keller, Schiechl, Sylvester
Hetényi P., Kiss, Tóth, Vincze
4
Peter, Puschnik, Fischer, Hartl
Marty Raymond, Rob Pallin
E
Tommy Samuelsson, Phil Horsky
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 05:06 AVS Banham Sarauer Sertich
2-0 25:03 AVS Sarauer Naglich Banham
2-1 25:32 VIC PP Ferland Lakos A. Gratton
3-1 33:09 AVS Banham Sarauer Tokaji
3-2 34:11 VIC Hartl Ouellette Lakos P.
3-3 34:30 VIC Ouellette Fraser Lakos P.
4-3 45:14 AVS Sikorcin Kovács Szirányi
5-3 48:49 AVS PP Kovács Jackman Magosi
33 Kapura lövések száma 42
12 Kiállításpercek 18
Cimkék: , ,

Összes (39)

Utolsó hozzászólások

 1.   #34
  Sutti,   

  Szép volt fiuk!!!

 2. Tsd
    #35
  Tsd,   

  Ráadásul hátha fejbetalálja egy korong

 3. Evgeni Krkic
    #37
  Evgeni Krkic,   

  Meghoztam a szerencsét!
  Szép volt Fiúk, Hajrá Volán!!!

 4. Raon
    #38
  Raon,   

  No ez már jégkorongmeccs volt!
  Sok vendégszurkoló, nagy iram, hatalmas csata az első pillanattól kezdve - döbbenetes, hogy a Béccsel mi mindig és mekkora ki-ki meccset tudunk játszani itthon. Bevallom, én nem is emlékszem, mikor mondták be utoljára azt, hogy a kapu mögött fel kellene állni, mert nincs elég hely: a kezdésre rég tapasztalt heringbuli jött össze.
  A Bécs rendesen ránk ijesztett, és ha hárommal elmennek az első percek után, egy szavunk sem lehetett volna. Különösen feltűnő volt Sertich néhány magánakciója: neki ez már lassan menetrendszerű sajnos, és én őszintén szólva nem is értem, hogy ha ennyire nincs formában, minek kell flikkflakkozni hátul. Persze a lényeg, hogy megúsztuk.
  A felütés után meglehetősen borús hangulatban szemlélhettük az első bécsi előnyt, de furcsamód talán éppen ettől talált magára a csapat. Két életveszélyes helyzetet is kialakítottunk hátrányban, a másodiknál ráadásul eléggé akasztásnak tűnt a védőmozdulat... itt meg Bécs úszta meg a gólt. Azután később már nem volt szerencséjük (avagy Frankie reagálása volt tökéletes - na ilyen egy dupla Y kromoszómás, tökös csatárgól), és ezután a Bécs érezhetően vissza is vett a tempóból, már nem támadtak ki annyira, nem akartak még egy gólt kapni.
  A szünetben azt beszéltük, lehetett sejteni, hogy a másodikban ránk fognak jönni, és ez sajnos így is lett. Nagyon még az sem zavarta őket, hogy Sarauer bekotort-bravúrkodott egy újabb gólt. Nagyon hamar visszajöttek eggyel (az eset másik olvasata az, hogy két gól után egyből kaptak egy előnyt, amit gyorsan ki is használtak - Hetének nem volt szerencséje), és mivel mi is felvettük a ritmust, szépen lüktető meccs alakult ki. Egy helyzet itt, egy ziccer ott, nagy tempó, remek szurkolás - mi kell még?
  Hogy ezt is lehet fokozni, arról Frankie gondoskodott, és ebben szerintem nem is maga a mozdulat a legnagyszerűbb, hanem hogy mikor csinálta, mikor merte megcsinálni. Extrán kiélezett helyzetben, amikor nagyon nem volt mindegy - és persze megcsinálta. Ilyet tényleg csak a (mi szintünkön) legnagyobbak tudnak.
  Sajnos a Bécs ettől inkább megrázta magát, mint összerogyott volna - bár ehhez hozzátartozik, hogy fejben mintha mi engedtünk volna ki egy kicsit. Brutálisan hamar egalizáltak, és ettől a harmadik gólunk után elcsendesülő bécsiek újra megtalálták a hangjukat. Mi az egész harmadban rendkívül idegesen játszottunk, de innentől a Bécs egyértelmű lélektani fölénybe került, kicsi keménykedtek is, szerintem örülhettünk, hogy ennyivel megúsztuk és vége lett a harmadnak.
  A harmadik harmadról sok mindent nem is érdemes elmondani, mert az eredmény önmagáért beszél. Úgy jöttünk ki, ahogy kell, azt és úgy csináltuk, ahogy kell, és Siki extrájával megint nálunk volt az előny. Furcsamód ettől a Bécs igen konkrétan megrogyott, és az sem egy szokványos történet Fehérváron, hogy a bírók elkezdték kiszórni az egyre idegesebb és egyre többet szabálytalankodó vendégeket. Néhány előnyt szokás szerint elmismásoltunk, de ez a szekció ezen a meccsen az átlagnál jobban működött, és ebből össze is jött az ötödik gól. Külön öröm, hogy Süti végre betalált lepattanóból is - reméljük megjegyezte, hogy csinálta, és benne marad a kezében a mozdulat.
  Izgulni természetesen kellett a legvégéig, mert a Bécs egy közepesen hitetlen, darálós szinten is életveszélyes helyzeteket tudott kialakítani, de ezen az estén minden tekintetben kellően megdolgoztunk a sikerért, és ezért figyeltek is ránk odafent.

  Néhány zönge, különösebb magyarázat nélkül.
  A Red Bull Salzburg harmadik gólját a mittudomki szerezte.
  Tokaji idén lassan már Sillei magasságokba jut a tekintélyteremtéssel: egy kapu előtti takarítása után tőlünk idén másodszor hangzott fel a "Toki, Toki!" rigmus.
  A bécsi szurkolóknak szánt gesztus: a góljaik után az ő zenéjük ment. Szerintem ez nagyon nagy dolog, innen is gratulálok érte.
  A bécsiek a végén megtapsoltak minket, és egy jól hallható "Fehérvár, Fehérvár!" rigmussal kedveskedtek nekik - az ilyenekért (is) érdemes jégkorongmeccsre járni.
  A meccs végén kb. ötször kezdtük el a magyar népmesés rigmust, de ezúttal nem sikerült bevonni a teljes szurkolótábort, ez nehányunk lelkében maradandó nyomokat hagyott, szégyellje is magát mindenki, aki nem csatlakozott. :)))

  Hajrá Volán!

  üdv,
  Raon
  Fehérvár Ördögi Kör

 5. DominiKing
    #39
  DominiKing,   

  @Raon: Majdnem szóról szóra ugyanazt írtad a meccsről mint én, csak egy nyúlfarknyival hosszabban. :-)

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
október 19., szerda
ROM 17:30 BRAPRO 13-1VÉGE
ROM 17:30 GALSCC 4-3VÉGE
MK 18:00 DABAVS 3-1VÉGE
MK 18:00 UTEMAC 2-3 HVÉGE
U20 18:40 AVSZEG 15-0VÉGE
U20 18:40 KMHDHK 1-4VÉGE
EBYSL 19:00 VICMAC 2-5VÉGE
MK 19:00 FTCMIS 4-3 HVÉGE
október 20., csütörtök
U18 16:30 PEFMAC 1-10VÉGE
SVK3 17:00 RUZHKB 2-1VÉGE
U18 17:30 AVSTVS 21-0VÉGE
U18 17:45 UTEDHK 3-2VÉGE
MOL 18:00 DHKBEO 6-0VÉGE
U18 18:30 MISETO 3-2 BVÉGE
október 21., péntek
KK 15:30 MISJES 4-1VÉGE
MOL 18:00 DHKFTC 5-1VÉGE
MOL 18:30 BRASCC 4-2VÉGE
MOL 18:30 TITBEO 4-3 HVÉGE
KK 19:00 GALTYC 0-12VÉGE
október 22., szombat
NHL 01:00 CBJCHI 
  • SPÍLER TV
EBYSL 13:10 OHCHKB 
EBJL 14:30 RBSAVS 
KK 14:30 MISGAL 
EBJL 16:00 KACVAS 
EBJL 16:00 MARMAC 
EBJL 16:10 VSVETO 
EBYSL 16:10 VASZNO 
EBJL 16:25 OHCUTE 
EBEL 17:30 AVSHCB 
EBJL 18:00 VICDMJ 
EBYSL 18:00 RBSAVS 
KK 18:00 TYCJES 
EBYSL 18:15 TRKMAC 
MOL 18:30 DABMAC 
október 23., vasárnap
NHL 01:00 BOSMTL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 CGYSTL 
  • SPÍLER TV
EBJL 10:45 ZESAVS 
EBYSL 11:30 HCIAVS 
EBJL 12:40 OHCDMJ 
EBJL 13:30 RBSVAS 
EBYSL 13:45 OLLMAC 
EBJL 14:00 KACETO 
EBJL 14:00 MARHKB 
KK 14:30 JESGAL 
MOL 17:00 SCCBRA 
EBYSL 17:30 SLLHKB 
EBJL 18:00 VICUTE 
KK 18:00 TYCMIS 
október 24., hétfő
NHL 00:00 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
MOL 18:00 UTETIT 
  • M4 SPORT
EBEL 19:15 AVSHCI 
október 25., kedd
U18   AVSSCC 
október 26., szerda
CEHC   AVSOHC 
EBJL   MACDMJ 
U18 17:00 ETOVAS 
EBYSL 17:40 VASEHL 
U18 18:40 KMHUTE 
U18 19:00 TVSSCC 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
MK 20:40 HKBDHK 
október 27., csütörtök
U18   PEFKMH 
U18   SCCMIS 
MOL 17:00 SCCDAB 
MOL 17:30 BRATIT 
EBYSL 18:00 AVSOLL 
október 28., péntek
MOL 17:00 GALDAB 
MOL 18:00 BEOMAC 
MOL 18:00 UTEDHK 
U20 18:00 ZEGAVS 
MOL 18:30 MISFTC 
U18 18:30 SCCDHK 
EBEL 19:15 AVSKAC 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk