Villámgyorsan visszavághat a Fehérvár

 

Az a Vienna Capitals érkezik Magyarországra, amely otthonában 2 napja 2,5 perccel a lefújás előttig pontszerzésre állt a magyar EBEL-csapat. Szeptemberben 3-0-s vereséggel távoztak innen.

Ebben a szezonban eddig minden Fehérvár-Vienna Capitals meccs 3 gólt hozott és mindháromszor a hazai csapat nyert rendes játékidőben. Ráadásul mindannyiszor egy-egy gól esett harmadonként. A Fehérvár kiválóan védekezett a bécsiek ellen hátrányban, a 17. ilyen helyzetből lőtt gólt a Vienna. Ha szombaton minden tendencia folytatódik, akkor elégedetten távozhatnak a nézők a Raktár utcából a meccs végén.

Marty Raymond nem búslakodik, hanem előre néz a hivatalos ligahonlap előzetesében: “Sok pozitív tapasztalatot hozott a karácsonyi bécsi meccs. Mindenekelőtt Hetényi Zoltán teljesítményével voltam nagyon elégedett, a parádéival meccsben tartott minket. Megvoltak a lehetőségeink, de oda kell figyelnünk arra, hogy eredményesen be is fejezzük a gólt ígérő akciókat. Minden játékosunknak készen kell állnia a kihívásra, máskülönben nem lesz esélyünk a liga talán legjobb csapata ellen. A támadóinknak meg kell találniuk az utat az ellenfél kapujához. Sokat kell dolgoznunk az ellenfél kapuja előtt, nem kell mindig szépen játszanunk, elég ha eredményesek vagyunk.”

Colton Yellow Horn és Németh Attila sérülése miatt továbbra sem játszhat,de a kanadai csatárral kapcsolatos jó hír, hogy a Winter Classicon elszenvedett agyrázkódása után pénteken már újra a többiekkel edzhetett a jégen. Pozsgai Tamás és Varga Arnold játéka kisebb sérülés miatt továbbra is kérdőjeles, utóbbira nagyobb az esély. A kapuban ismét Hetényi Zoltán kezd, és minden bizonnyal leülhet a kispadra Bálizs Bence, aki szintén a Városligetben sérült meg.

AVSVIC 3

Tommy Samuelsson, a bécsiek edzője így áll a meccshez: “A magyarok nagyon szilárd védőjátékot mutatnak, és ellenünk mindig különösen jól megy nekik a játék.”

Jonathan Ferland csatár, aki legutóbb gólt lőtt Hetényinek, nem is akármilyet: “Most is szoros meccset várok. Minden bizonnyal hasonló lesz a mérkőzés képe, mint csütörtökön. Türelmesen ki kell várnunk a lehetőségeinket, vigyáznunk kell a kipattanó korongokra, és keményen meg kell dolgoznunk az események sűrűjében is. Egyszerűen el kell végeznünk a saját feladatunkat. A Fehérvár kapusa nagyon jó, nem lesz könnyű gólt lőni neki.”

Az biztos, hogy nagyon nehéz dolga lesz a Fehérvárnak, hiszen a Vienna Capitalsnál olyan légiósok szerepelnek, akik bárhonnan képesek gólt lőni, és a tökéletes védekezés is már-már kevés ellenük.

A bécsieknél visszatér a csatársorba Kevin Puschnik, ugyanakkor Peter Schweda agyrázódás miatt továbbra sem játszik, a nagy fehérvári közönségkedvenc, Rafael Rotter szereplése pedig kérdőjeles.

A 17.30-kor kezdődő mérkőzést a Sportklub Tv élőben közvetíti.

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum