Sofron megszerezte 10. DEL-pontját

 

Minden légiósként pályára lépő magyar csapata nyert vasárnap.

A DEL-ben a Krefeld a Straubing Tigers csapatához látogatott. Az utóbbi meccsek sikertelensége után életbevágó volt, hogy végre győzelemmel térjenek haza. Ennek megfelelően kezdték a mérkőzést Sofronék, és már a harmadik percben vezetést szereztek. Az előnyt a 14. percben megduplázták, ráadásul Sofron István gólpasszos volt. Mindez itt látható. A második harmad második felében a hazaiak egy gólra felzárkóztak, ám a Krefeld három perc múlva visszaállította a kétgólos különbséget. A záró játékrész gyors hazai góllal kezdődött, emberelőnyből találtak be, de a Krefeld nem engedte, hogy kiegyenlítsenek, az 54. percben lőtt góllal beállította a 2-4-es végeredményt. Győzelmével a magyar csatár csapata egy hellyel feljebb lépett és ötödik a tabellán, roppant szoros versenyben. Sofron 27, DEL-meccsén megszerezte 10. pontját, 3+7-es eloszlásban.

Vas Mártonék 3-0-s hátrányból fordítottak a Königsborn Bulldogs otthonában. Az első harmadban a játékvezetés nem díjazta a Löwen fizikai hokiját, aminek rengeteg kiállítás lett a vége, a hazaiak két emberelőnyös és egy egyenlő létszám mellett szerzett találattal 3-0-ra nyerték ezt a játékrészt. A második harmadban beindultak Vasék is és 12 perc alatt sikerült egyenlíteni. A magyar csatár két asszisztot jegyzett, az első gól az ő kék vonalas bombája utáni kipattanóból született, a harmadik során pedig emberelőnyös helyzetben passzolták ki a hazaiakat. A mindent eldöntő utolsó húsz percben már csak a Frankfurt tudott gólt lőni, így nyertek 4-3-ra a vendégek. Tim Kehler, a német harmadosztályú Frankfurt edzője a mérkőzés után így nyilatkozott a csapat honlapjának: “Technikailag nem most játszottunk a legjobban a szezonban, de a csapat megmutatta, hogy van tartása, büszke vagyok arra, ahogyan a csapatom ma nyerni tudott.”

A szombati, hazai pályán aratott 1-0-s győzelem után vasárnap idegenben is legyőzte a St. Charles-t Nagy Gergő csapata, a Quad City Mallards, a CHL-ben. Egy 0-0-s első és egy 1-1-s második harmadot követően kulcsfontosságú volt, hogy melyik csapat tud hamarabb betalálni a harmadik húsz percben. Ez Nagyéknak sikerült, amit a hazaiak már nem is tudtak behozni, sőt, három másodperccel a rendes játékidő letelte előtt a Quad City még az üres kapuba is betalált, így 3-1-re nyert. Nagy Gergő ezúttal nem szerzett pontot

Gólparádét tartottak Feldkirchben, ahol Fekete Dánielék a Kranjt fogadták. Visszafogott, 1-1-re végződő első harmad után a hazaiak a második harmadban indultak be igazán, ebben a periódusban 13 perc alatt öt góllal terhelték meg szlovén ellenfelük hálóját. A nézők azonban a harmadik húsz percben sem unatkoztak, összesen öt gólt láthattak, amiből háromnak örülhettek is, ezzel alakult ki a 9-3-as végeredmény. Fekete egy gólpasszt jegyzett.

Cimkék: , , , , , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum