Az örökrangadón nincs papírforma

   

A MOL Liga vasárnapi játéknapjának második mérkőzésén az UTE az FTC-t fogadja.

Nehéz a dolga az újpesti szakvezetésnek és a szurkolóknak egyaránt. Az egyformán sikertelen szezonok során újabb és újabb fogódzókat találni a csapat teljesítményében nem könnyű feladat. Pedig vannak biztató momentumok, példának okáért nem sok csapat ütött a listavezető Érsekújvárnak egy meccsen hat gólt is. A DAB konkrétan négy meccsen jutott eddig. És mégis, a pontjaik számánál lényegesen több részsiker valamiért csak nem akar összeállni győzelmekké. Persze ne ámítsuk magunkat, a részsikerek jelentős része abból származik, hogy az ellenfelek már a jégre lépés előtt tudják, vagy legalábbis tudni vélik, hogy győznek majd. Az elbizakodottság pedig igen termékeny táptalaja a hibáknak, a koncentráció, a fókusz elveszítésének.

A Ferencváros azonban nem az a csapat, amely ellen erre lehet építeni. Egyrészt az ősi rivális ellen sosem számít, éppen ki hol áll a tabellán, ki sérült és ki nem, ki hol tart a csapatépítésben vagy kinek sikerült jobb légiósokat igazolnia. Nincs papírforma. Másrészt az UTE eddigi egyetlen győzelmét éppen az FTC ellen érte el, vagyis a Miskolc mellett ők azok, akik nem csak elméletben tudják, hogy a három pontot csak a meccs végén osztják ki. Mindez hatványozottan igaz a Megyeri úti mérkőzésekre. Pesterzsébeten eddig nem tudott jelentősebb zavart okozni Fekti Bálint és Ancsin János csapata, a három meccset 16-4-es gólkülönbséggel hozták le Ojanenék. A Megyerin azonban eddig kétszer játszottak és mindegyik meccs nagyon szorosan alakult. Az október 27-i mérkőzés túlzás nélkül nevezhető drámainak, hiszen 3-0-s hátrányból fordítottak Hakan Nygren és Dobos Tamás tanítványai, majd az UTE emberhátrányból vette vissza a vezetést a második harmad végén. Ez sem volt azonban elég, a harmadikban ismét fordított az FTC, innen nyert végül hosszabbításban az UTE. Egy hónappal később pedig az utolsó hét és fél percnek vágtak neki egygólos hazai hátránnyal a felek, de végül megtartotta minimális előnyét az FTC és 3-2-re nyert.

Az azóta eltelt időben a lilákhoz érkezett néhány légiós, akikből ugyan feltehetően nem lesznek Ojanen-szintű teljesítményt nyújtó játékosok, mégis hozzátehetik azt a kis pluszt, ami néha a győzelemhez hiányzik. És érkezett Virág Tamás is, aki így csapatkapitány bátyjával játszhat egy sorban, és akinek a tehetségéhez nem férhet kétség. A Fradinak a december eddig nem sikerül olyan parádésra, mint a november, az e hónapban lejátszott hat mérkőzéséből mindössze kettőt tudott megnyerni, egyet az akkoriban edzőváltás előtt álló Brassó, egyet pedig éppen vasárnapi ellenfele, vagyis az UTE ellen. Ennek köszönhetően kissé le is maradt az élmezőnytől. Bár hátránya messze nem behozhatatlan, éppen itt lenne az ideje egy újabb győzelemnek, hiszen az év végét egy miskolci és egy dunaújvárosi túrával zárják, melyek egyike sem ígérkezik könnyűnek, ráadásul vasárnap, hétfő ritmusban játszanak.

Ancsin János (vezetőedző, UTE): A Fradival jó meccset játszottunk egy hete, nyerni szeretnénk, azonban ehhez az kell, hogy több gólt lőjünk, illetve, hogy hátul ne omoljunk össze egy bekapott gól hatására, mint azt tettük legutóbb. Fiatal csapatunk van, hiányzik a rutin, sajnos benne vannak ezek a mentális blokkok, de azon vagyunk, hogy ezt is kijavítsuk.

Dobos Tamás (vezetőedző, FTC Budapest ESMTK): Győznünk kell, ha rájátszásba szeretnénk kerülni. Nehéz mérkőzésre számítok, az UTE egyre erősebb, lelkes és jó csapat. Pleszkán kiválóan védett az elmúlt mérkőzésen, nem volt egyszerű eredményesnek lenni ellene. Fegyelmezett védőjátékot és jó helyzetkihasználást várok a csapattól, akkor nem lehet gond.

UTE–FTC 3-4

   

Sokat tett az UTE azért, hogy megszerezze szezonbeli első rendes játékidős győzelmét, 3-0-ra is vezetett, de a végén a jobb erőkből álló FTC megfordította a meccset.

Az első harmadban rossz felfogásban játszott az FTC, az UTE egyértelműen jobb volt, beszorította a zöld-fehéreket. Nem volt érdemtelen a kétgólos vezetés, az első találatnál a Meravyról kipattanó korongot betuszkolta Crichton, a második gólt pedig Virág Tamás lőtte a lepkés kesztyű fölé egy kettő az egy elleni akció befejezése során.

A második harmadra álmosabban játszott az UTE, az FTC három emberelőnyt is kapott, de Pleszkán vezérletével a hazaiak állták a ferencvárosi rohamokat. Az egyik kiállításnál egy lopott koronggal Coleman kiugrott és belőtte, megszerezve ezzel az UTE harmadik gólját, így közel látszott a győzelem a lila-fehérek számára. A 35. percben a Fradi egy szerencsés góllal szépített, Ojanen lövésénél Pleszkán védett, majd Maklári hátáról a kapuba került a korong. Három perccel később Pál Zoltán egy kihagyott lehetőség után a második egyéni akcióját már belőtte, így egygólos újpesti előnnyel mentek szünetre a csapatok.

A harmadik játékrészben dominált az FTC, az UTE meglehetősen ijedten játszott. A 48. percben Mestyán egyenlítő találata Dubetz könnyűnek tűnően megadott kiállítása után született négy a három elleni játék során. Az 51. percben pedig a nagy kedvvel játszó Pál Zoltán megszerezte önmaga második, csapata negyedik gólját, amivel a Fradi fordított. Érezni lehetett, az újpesti pontszerzéshez csoda kell, ami elmaradt, így az örökrangadót az FTC nyerte.

Ancsin János: Az első 30 percben, amíg öt az öt ellen folyt a játék, sokkal jobbak voltunk és vezettünk is 3-0-ra. Utána elkezdtek minket kiszórni és a sok emberhátrány sokat kivett belőlünk. A harmadik harmadra elfáradt a csapat, főleg a hátvédeink, elől pedig már nem tudtuk kihasználni a helyzeteinket. Ez a meccs a miénk volt, meg kellett volna nyernünk.

Dobos Tamás: Az Újpest nagyon jól játszott, de tudtuk előre, hogy itt ma meg fogunk szenvedni. A meccs elején túlságosan is óvatosak voltunk, és elkerülhető gólokat kaptunk. Az öltözői hangulat nagyon pozitív volt, a srácok egymást buzdították, nem adták fel. Ez aztán meg is látszott a játékunkon.

Erste Liga, Megyeri út, 256 néző. Játékvezetők: Halassy, Kincses, Gangel, Ozsváth.
Pleszkán: 91,3% (Hajek)
K
Meravy: 90,9% (Budai)
Zalavári, Maklári, Szirányi, Pichler, Farkas
1
Géczi, Lindquist, Feil, Kiss, Berta
Horváth A., Bereczki, Sweeney, Dubetz, Crichton
2
Győri, Ölander, Ojanen, Vaszjunyin, Sijka
Garbacz, Sommer, Virág T., Virág Cs., Coleman
3
Lencsés, Mestyán, Pál, Dancsfalvi, Potila
Vecaj, Németh, Kovács, Dömötör, Fekti
4
Horváth D., Wéber, Borbás, Papp, Tőkési
Ancsin János, Fekti Bálint
E
Dobos Tamás, Hakan Nygren
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 12:05 UTE Crichton Sweeney
2-0 12:56 UTE Virág T. Coleman
3-0 31:10 UTE SH Coleman Kovács Horváth A.
3-1 34:55 FTC Ojanen Potila Ölander
3-2 37:55 FTC Pál Lindquist Dancsfalvi
3-3 47:45 FTC PP Mestyán Potila Ölander
3-4 50:38 FTC Pál Mestyán
33 Kapura lövések száma 46
16 Kiállításpercek 14
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum