Fehérvár–Bolzano 3-7

   

Decemberben másodjára kapott hét gólt a magyar EBEL-csapat.

Már a 14. másodpercben emberhátrányba került az Alba Volán, Szirányi Bence kapott kétperces büntetést bottal akasztásért. Az olaszok pedig gyorsan kihasználták az adódó lehetőséget, a 34. másodpercben Tomassoni góljával vezetést szerzett a Bolzano. A harmadik percben eljött az első fehérvári emberelőny is, ám a két perc során az olaszok előtt adódott a legnagyobb lehetőség Kovács Csaba eladott korongja után, de a rutinos támadó remek blokkal javította hibáját. A nyolcadik percben újabb olasz játékost állítottak ki, aminek a vége felé jött egy késleltetett kiállítás, amelynél Rick Jackman kék vonalas lövése talán irányt váltott valakin, de végül bejutott Hübl kapujába, így egyenlített a Fehérvár. A hazai gól után három perccel Espositónak adott az alapvonal mögül egy passzt Pajic, amit a bedobópontról kegyetlenül bevágott Hetényi Zoltán vállai fölött a rövid fölső sarokba a kanadai támadó. A 18. percben némileg elszabadultak az indulatok, miután egy lesszituációnál Kiss Dániel a sípszó után előtte a korongot. A magyar támadó 10 perces fegyelmi büntetést kapott sportszerűtlen magatartásért, míg Rok Pajic kétperces büntetést durva játékért, így emberelőnyben játszhatott a Fehérvár, de a lehetőség kihasználatlanul maradt.

A második harmad a vendéggólokról és a kiállításokról szólt. A 25. percben Andy Sertich korongjára lecsapott Strömberg, aki azt belőtte a kapuba, így kétgólosra növelte az olaszok előnyét. Egy perccel később pedig beindult a büntetések sorozata, Sarauer előbb Hüblbe lőtte a korongot, majd kiállították magas botért, de még a büntetése letelte előtt Sikorcin is kiült két percre. Sarauer kiállítását kivédekezte a Fehérvár, volt egy videobíróval vizsgált Bolzano-lehetőség is, ám a kapuvasról Hetényi mamutjára visszapattanó korong megállt a gólvonalon. Ám Sikorcin kiállítását már nem úszta meg a magyar EBEL-csapat, Ziga Pance üresen maradt, a korongot ellőtte Hetényi füle mellett. A mérkőzés közepén két-két páros büntetést is kiosztottak, majd Naglich kiállítása nyomán a 33. percben Nicoletti a kékről belőtte a korongot a kapuba Hetényi hónalja alatt, ami után Rajna Miklós váltotta őt a magyar kapuban. Nem sokkal később két percen át tartó emberelőnybe került a Fehérvár, ám a lehetőség kihasználatlanul maradt, több gól nem született a második húsz percben.

A harmadik harmad egy hazai góllal indult, a 33. másodpercben Banham passza üresen találta Sarauert, aki belőtte a korongot a lepkés kesztyű mellett. A a hatodik olasz gól 12 másodperccel Mihály Árpád kiállítása után született, Tomassoni kék vonalról megeresztett lövésébe Whitfield tette be a korcsolyáját, így jobb külsővel bejuttatta a kapuba a korongot. Egy perc múlva Rajna megkapta a második gólját is, hiába védett Oberdörfer kapu mögüli lövésénél, a kipattanó korong a sok fehér mezes játékos között egyedül álló Bernard elé került, aki nem hibázott, megszerezte a Bolzano hetedik gólját. Az 52. percben pedig megszületett a mérkőzés utolsó gólja, Jackman lövése irányt változtatott Magosin a kapu előtt, így megszületett a Fehérvár harmadik gólja, amivel kialakult a 7-3-as végeredmény.

Az idei szezonban kétszer kapott hét gólt a magyar EBEL-csapat, szeptember 20-án Innsbruckban 7-2-re, míg december 10-én Linzben 7-3-ra kapott ki. A Bolzano másodszor is fölényesen nyert Székesfehérváron.

EBEL, 3126 néző. Játékvezetők: Nikolic, Nothegger, Schauer.
Hetényi Z.: 72,2% (Rajna: 86,7%)
K
Hübl: 88,9% (Hell)
Sertich, Jackman, Nemes, Sarauer, Banham
1
Egger, Nicoletti, Strömberg, Sharp, Santorelli
Szirányi, Varga, Magosi, Naglich, Mihály
2
Piché, Tomassoni, Beaudoin, Whitfield, Pance
Hetényi P., Pozsgai, Kovács, Sikorcin, Tóth
3
Miglioranzi, Oberdörfer, Insam, Bernard, Zisser
Orbán, Kiss, Benk, Szabó
4
Wunderer, Gander, Pajic, Esposito J.
Marty Raymond, Rob Pallin
E
Tom Pokel
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 00:34 HCB PP Tomassoni Whitfield Beaudoin
1-1 09:20 AVS PP Jackman Pozsgai Kovács
1-2 12:25 HCB Esposito J. Pajic Gander
1-3 24:51 HCB Strömberg Santorelli Sharp
1-4 28:09 HCB PP Pance Tomassoni Nicoletti
1-5 32:04 HCB PP Nicoletti Beaudoin Strömberg
2-5 40:33 AVS Sarauer Sertich Banham
2-6 45:14 HCB PP Whitfield Beaudoin Tomassoni
2-7 46:26 HCB Bernard Zisser Insam
3-7 51:53 AVS PP Magosi Jackman Sikorcin
27 Kapura lövések száma 33
28 Kiállításpercek 18
Cimkék: , ,

Összes (71)

Utolsó hozzászólások

 1. Raon
    #66
  Raon,   

  Uraim, elnézést, de ki ne találjátok már, hogy a bírók miatt veszítettünk...
  Szerintem a hiányzóink és a pénteki meccs miatt abszolút érthető, ha azt mondjuk, hogy "elfogytunk és ennyire futotta", de ez akkor is elég gyenge teljesítmény volt sajnos. A Bolzano nem rossz csapat, de a mutatott játékuknál lényegesen jobbat mutató csapatokat is rendszeresen bucira vertünk már a csarnokunkban.
  Én amondó lennék, hogy azzal kellene foglalkoznunk, amire van ráhatásunk. A bíróküldésre, és az, hogy melyik milyen ostoba módon borzolja a nézők idegeit (bennem sosem merült fel az elmúlt években, hogy fejbe küldjem az egyik csíkost valamivel, de az elmúlt hónapokban többször is eljátszottam a gondolattal, bevallom férfiasan), arra nincs ráhatásunk. A majmos virításunk után ráadásul azt mondta az Ebel, hogy bármilyen (értsd: bármilyen, ami nekik nem tetszik) következő lépésre tízezer ojrós csekk jöhet. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy meg is teszik, de már a határok ily módon való kijelölése kellően beszédes, szvsz.
  Ezzel együtt egyébként természetesen van itt még némi mozgástér, csak kell mellé egy kis magyaros furfang. Pl. egy alapvetően pozitívnak tűnő (!), de egyértelműen más mögöttes szándékú üzenettel ők sem tudnának mit kezdeni (azaz egy biztos menekülőút lehet Írónia, ami nem egy ország, ahol az írónok élnek).
  Visszatérve a csapatra: többen elmondták előttem, és csak csatlakozni tudok hozzá, hogy amíg két perc KETTŐS ELŐNYBEN néhány árva kapu felé tartó curling lökés az összes, amit fel tudunk mutatni, addig szépen szálljunk magunkba, és a bírókra egy szót se.
  Természetesen az egy másik történet, hogy az is létező jelenség, amiről írtok, azaz ha van egy kiélezett pillanat, és akkor jön egy számunkra kedvezőtlen bírói ítélet, akkor ebből általában rosszul jövünk ki - de ha egy kicsit tágítjuk a nézőpontunkat, akkor erre akár azt is lehetne mondani, hogy az efféle reakciókban a magyar sport összes általánosnak nevezhető mentális defektje benne van. Azaz lényegében sportágtól függetlenül elmondható, hogy minket folyton "megroppantanak" ezek a dolgok, és a fórumok többségén azon megy a sírás, hogy mi lett volna, ha ténylegesen korrekt bírói ténykedés történik. Persze, biztos más lenne - de mint írtam, van, amire hathatunk, és van, amire nem. Például azt is kiolvashatnánk ebből, hogy hasonló helyzetben a délszláv népek többsége csak "még veszettebb akarattal" hajt a győzelemért, ez meg az ő nemzeti karakterük, amiből nekünk szerintem csak tanulni lehetne (meg kell nézni a gyíkokat, hányszor álltak már talpra akár csak ellenünk és hogyan - a mumusságban sincsenek véletlenek).

  Summa summárum: szerintem ha a második harmad elején Frankie belövi azt az elképesztően nagy ziccerét (csodálkozom is, hogy a cikkből kimaradt), akkor van miről beszélni. A morbid az, hogy az olaszoknak nem volt több helyzetük, mint nekünk, de ők belőtték, mi meg nem. Illetve a vereség okait kutatók számára én feldobnék egy kis házi feladatot: meg kellene nézni, hogy a kapott góloknál a gólokat lövő játékosokat milyen távolságból követte a Volános védője. Az egyszerűség kedvéért elég lenne egész számra kerekített méterben megadni a válaszokat - és akkor ebben szerintem benne is van minden lényeges információ. A bírók ettől függetlenül persze szerintem is bekaphatják, még az Ebelben is ritkán látható kabaré volt, amit csináltak. Lehet, hogy lassan kérvényeznünk kellene, hogy a "reklémszünet" mintájára vezessük be a "bírói haditanács" jelelgű játékmegszakításokat, mert intézményesített keretek között talán kevésbé lesz ciki és felháborító, amit a jégen művelnek.

 2. F. Kapus
    #67
  F. Kapus,   

  @Raon: "csodálkozom is, hogy a cikkből kimaradt" – csak mert nem szeretném, hogy épp december végén legyen olyan, amit nem azonosan látunk a jégen, jelzem is gyorsan, hogy hát mer nem én írtam a cikket :)

 3. Raon
    #68
  Raon,   

  @F. Kapus: ott a ziccer, ott a gól :)
  (tényleg nem vettem észre, köszi, hogy szóltál - nem megbántva a cikkírót (elnézést, ha annak tűnik), így akkor kerek lett ez is)

 4. F. Kapus
    #69
  F. Kapus,   

  @Raon: a cikkíró mentségére szóljon, hogy falusi ligákhoz van szokva :)

 5. Raon
    #70
  Raon,   

  @F. Kapus: tiszta sor, innentől akkor egy szavam sem lesz :)

 6. kovacsistvan
    #71
  kovacsistvan,   

  @Raon: Én vagyok a ludas. Láttam azt a ziccert, csak ezek szerint elfelejtettem beleírni. Közben figyelni kellett a MOL Ligára is, na de nem keresek mentségeket, az kimaradt, nem csak Banham hagyta ki a ziccert :)

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
október 20., csütörtök
U18 16:30 PEFMAC 1-10VÉGE
SVK3 17:00 RUZHKB 2-1VÉGE
U18 17:30 AVSTVS 21-0VÉGE
U18 17:45 UTEDHK 3-2VÉGE
MOL 18:00 DHKBEO 6-0VÉGE
U18 18:30 MISETO 3-2 BVÉGE
október 21., péntek
KK 15:30 MISJES 4-1VÉGE
MOL 18:00 DHKFTC 5-1VÉGE
MOL 18:30 BRASCC 4-2VÉGE
MOL 18:30 TITBEO 4-3 HVÉGE
KK 19:00 GALTYC 0-12VÉGE
október 22., szombat
EBYSL 13:10 OHCHKB 6-1VÉGE
EBJL 14:30 RBSAVS 1-6VÉGE
KK 14:30 MISGAL 5-1VÉGE
EBJL 16:00 KACVAS 8-2VÉGE
EBJL 16:00 MARMAC 3-6VÉGE
EBJL 16:10 VSVETO 6-2VÉGE
EBYSL 16:10 VASZNO 5-4VÉGE
EBJL 16:25 OHCUTE 1-4VÉGE
EBEL 17:30 AVSHCB 2-4VÉGE
EBJL 18:00 VICDMJ 5-2VÉGE
EBYSL 18:00 RBSAVS 5-4 HVÉGE
KK 18:00 TYCJES 1-2 HVÉGE
EBYSL 18:15 TRKMAC 3-2VÉGE
MOL 18:30 DABMAC 6-5VÉGE
október 23., vasárnap
NHL 01:00 BOSMTL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 CGYSTL 
  • SPÍLER TV
EBJL 10:45 ZESAVS 
EBYSL 11:30 HCIAVS 
EBJL 12:40 OHCDMJ 
EBJL 13:30 RBSVAS 
EBYSL 13:45 OLLMAC 
EBJL 14:00 KACETO 
EBJL 14:00 MARHKB 
KK 14:30 JESGAL 
MOL 17:00 SCCBRA 
EBYSL 17:30 SLLHKB 
EBJL 18:00 VICUTE 
KK 18:00 TYCMIS 
október 24., hétfő
NHL 00:00 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
MOL 18:00 UTETIT 
  • M4 SPORT
EBEL 19:15 AVSHCI 
október 25., kedd
U18   AVSSCC 
október 26., szerda
CEHC   AVSOHC 
EBJL   MACDMJ 
U18 17:00 ETOVAS 
EBYSL 17:40 VASEHL 
U18 18:40 KMHUTE 
U18 19:00 TVSSCC 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
MK 20:40 HKBDHK 
október 27., csütörtök
U18   PEFKMH 
U18   SCCMIS 
MOL 17:00 SCCDAB 
MOL 17:30 BRATIT 
EBYSL 18:00 AVSOLL 
október 28., péntek
MOL 17:00 GALDAB 
MOL 18:00 BEOMAC 
MOL 18:00 UTEDHK 
U20 18:00 ZEGAVS 
MOL 18:30 MISFTC 
U18 18:30 SCCDHK 
EBEL 19:15 AVSKAC 
október 29., szombat
EBYSL   DMJSLL 
U18   MACETO 
EBYSL 15:25 VSVVAS 
U18 15:40 KMHAVS 
MOL 17:00 GALTIT 
EBYSL 17:10 ZNOMAC 
EBYSL 17:30 HCIHKB 
U18 18:40 UTEVAS 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk