Fehérvár?Bolzano 3-7

   

Decemberben másodjára kapott hét gólt a magyar EBEL-csapat.

Már a 14. másodpercben emberhátrányba került az Alba Volán, Szirányi Bence kapott kétperces büntetést bottal akasztásért. Az olaszok pedig gyorsan kihasználták az adódó lehetőséget, a 34. másodpercben Tomassoni góljával vezetést szerzett a Bolzano. A harmadik percben eljött az első fehérvári emberelőny is, ám a két perc során az olaszok előtt adódott a legnagyobb lehetőség Kovács Csaba eladott korongja után, de a rutinos támadó remek blokkal javította hibáját. A nyolcadik percben újabb olasz játékost állítottak ki, aminek a vége felé jött egy késleltetett kiállítás, amelynél Rick Jackman kék vonalas lövése talán irányt váltott valakin, de végül bejutott Hübl kapujába, így egyenlített a Fehérvár. A hazai gól után három perccel Espositónak adott az alapvonal mögül egy passzt Pajic, amit a bedobópontról kegyetlenül bevágott Hetényi Zoltán vállai fölött a rövid fölső sarokba a kanadai támadó. A 18. percben némileg elszabadultak az indulatok, miután egy lesszituációnál Kiss Dániel a sípszó után előtte a korongot. A magyar támadó 10 perces fegyelmi büntetést kapott sportszerűtlen magatartásért, míg Rok Pajic kétperces büntetést durva játékért, így emberelőnyben játszhatott a Fehérvár, de a lehetőség kihasználatlanul maradt.

A második harmad a vendéggólokról és a kiállításokról szólt. A 25. percben Andy Sertich korongjára lecsapott Strömberg, aki azt belőtte a kapuba, így kétgólosra növelte az olaszok előnyét. Egy perccel később pedig beindult a büntetések sorozata, Sarauer előbb Hüblbe lőtte a korongot, majd kiállították magas botért, de még a büntetése letelte előtt Sikorcin is kiült két percre. Sarauer kiállítását kivédekezte a Fehérvár, volt egy videobíróval vizsgált Bolzano-lehetőség is, ám a kapuvasról Hetényi mamutjára visszapattanó korong megállt a gólvonalon. Ám Sikorcin kiállítását már nem úszta meg a magyar EBEL-csapat, Ziga Pance üresen maradt, a korongot ellőtte Hetényi füle mellett. A mérkőzés közepén két-két páros büntetést is kiosztottak, majd Naglich kiállítása nyomán a 33. percben Nicoletti a kékről belőtte a korongot a kapuba Hetényi hónalja alatt, ami után Rajna Miklós váltotta őt a magyar kapuban. Nem sokkal később két percen át tartó emberelőnybe került a Fehérvár, ám a lehetőség kihasználatlanul maradt, több gól nem született a második húsz percben.

A harmadik harmad egy hazai góllal indult, a 33. másodpercben Banham passza üresen találta Sarauert, aki belőtte a korongot a lepkés kesztyű mellett. A a hatodik olasz gól 12 másodperccel Mihály Árpád kiállítása után született, Tomassoni kék vonalról megeresztett lövésébe Whitfield tette be a korcsolyáját, így jobb külsővel bejuttatta a kapuba a korongot. Egy perc múlva Rajna megkapta a második gólját is, hiába védett Oberdörfer kapu mögüli lövésénél, a kipattanó korong a sok fehér mezes játékos között egyedül álló Bernard elé került, aki nem hibázott, megszerezte a Bolzano hetedik gólját. Az 52. percben pedig megszületett a mérkőzés utolsó gólja, Jackman lövése irányt változtatott Magosin a kapu előtt, így megszületett a Fehérvár harmadik gólja, amivel kialakult a 7-3-as végeredmény.

Az idei szezonban kétszer kapott hét gólt a magyar EBEL-csapat, szeptember 20-án Innsbruckban 7-2-re, míg december 10-én Linzben 7-3-ra kapott ki. A Bolzano másodszor is fölényesen nyert Székesfehérváron.

EBEL, 3126 néző. Játékvezetők: Nikolic, Nothegger, Schauer.
Hetényi Z.: 72,2% (Rajna: 86,7%)
K
Hübl: 88,9% (Hell)
Sertich, Jackman, Nemes, Sarauer, Banham
1
Egger, Nicoletti, Strömberg, Sharp, Santorelli
Szirányi, Varga, Magosi, Naglich, Mihály
2
Piché, Tomassoni, Beaudoin, Whitfield, Pance
Hetényi P., Pozsgai, Kovács, Sikorcin, Tóth
3
Miglioranzi, Oberdörfer, Insam, Bernard, Zisser
Orbán, Kiss, Benk, Szabó
4
Wunderer, Gander, Pajic, Esposito J.
Marty Raymond, Rob Pallin
E
Tom Pokel
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 00:34 HCB PP Tomassoni Whitfield Beaudoin
1-1 09:20 FHA PP Jackman Pozsgai Kovács
1-2 12:25 HCB Esposito J. Pajic Gander
1-3 24:51 HCB Strömberg Santorelli Sharp
1-4 28:09 HCB PP Pance Tomassoni Nicoletti
1-5 32:04 HCB PP Nicoletti Beaudoin Strömberg
2-5 40:33 FHA Sarauer Sertich Banham
2-6 45:14 HCB PP Whitfield Beaudoin Tomassoni
2-7 46:26 HCB Bernard Zisser Insam
3-7 51:53 FHA PP Magosi Jackman Sikorcin
27 Kapura lövések száma 33
28 Kiállításpercek 18
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum