Ez a csapat nem rossz

   

A tabellautolsó fogadja az elsőt – első ránézésre előre lefutott meccsről van szó. Az UTE viszont sokat javult a borzalmas kezdés óta, és újabb játékossal erősített.

A lilák igyekezete azonban továbbra is csak a szoros vereségekhez volt elegendő eddig. Az érsekújváriak mindenesetre már megtapasztalhatták legutóbbi újpesti vendégjátékuk során, hogy nem szabad félvállról venni Fekti Bálint és Ancsin János csapatát. Akkor kétgólos újpesti vezetésről az utolsó percekben fordítva szerezte meg a sovány győzelmet a felvidéki csapat. Ladislav Lubina mérkőzés utáni nyilatkozatában meg is dicsérte a lilákat javuló játékukért. Más vágyuk nem is lehet az újpestieknek, minthogy ismét rászolgáljanak a szlovák mester dicséretére, ha lehet azzal, hogy pontot vagy pontokat lopnak a listavezetőtől.

“Még mindig a helyzetkihasználáson kell javítanunk, ha nyerni akarunk – mondja Ancsin János a klubtól kapott beharangozóban –, egyszerűen több gólt kell lőnünk. A kollégák is úgy látják, hogy ez a csapat nem rossz, csak a góllövés hiányzik. Az Érsekújvár ellen nehéz dolgunk lesz, az előzőhöz hasonló jó meccset szeretnénk játszani. Nyilván nem mi vagyunk az esélyesek. de hazai pályán vagyunk, így mindenképpen megpróbálunk itthon tartani pontot. Ebben segíthet a héten Dunaújvárosból visszatért Virág Tamás is.”

Az UTE-ból Reiter R., Vecaj és Pleszkán hiányzik pénteken sérülés vagy betegség miatt.

“Bár az elmúlt meccseken hazai pályán nem szerzett pontot az UTE, de nem lesz könnyű dolgunk ellenük, mivel gyors és szimpatikus játékot mutatnak – latolgatta az esélyeket Ladislav Lubina, az Érsekújvár edzője. – Sok fiatal játékosuk van, akik hazai pályán nagyon veszélyesek és kifürkészhetetlenek tudnak lenni. Ahogy tavaly is, az UTE kiszámíthatatlan, ezért hozhat meglepetéseket a bajnokságban. Nem szabad alábecsülnünk őket, és ezt a meccset is teljes erőbedobással kell végigjátszanunk. Ha a játékosaink betartják a taktikai utasításokat és minimalizáljuk a hibákat, akkor jó eredményt tudunk elérni.”

UTE–Érsekújvár 6-8

   

Muszáj lesz valamit kezdenie Fekti Bálintnak és Ancsin Jánosnak a speciális játékokkal, péntek este ezen ment el az UTE meccse.

Nem sokat vacakoltak a csapatok az ismerkedéssel, nyilván úgy voltak vele, hogy minek ezzel tölteni az időt, amikor már ötödször találkoznak a szezonban. Hajtós, gyors játék alakult ki az első perctől kezdve, mindkét gárda a támadásokra helyezte a hangsúlyt. Mindennek az lett az eredménye, hogy az első harmad felénél már négy gól esett, igazságos elosztásban. Dubec kezdte a gólgyártást előnyből, az új fiú Cody Crichton folytatta, Virág Csaba gólja pedig a fordítást jelentette a hazaiaknak. A 11. perc végén Frolik egyenlített, majd kisvártatva következett az újpestiek szokásos emberelőnyben bekapott gólja, ezúttal Weissmann volt a tettes. Nem volt vége ezzel, az első harmad gólszüretét  Sucharda találata zárta le, ez is emberelőnyből esett. A játékrész krónikájához tartozik még egy kimaradt újpesti kettős előny, és egy vendég kapuvas is.

Hasonlóan eseménydús második harmadot produkáltak a csapatok, a különbség csak az volt, hogy az Érsekújvár jóval kifejezettebb fölényben játszott, mint az első 20 perc során. Ennek ellenére az első esemény egy újpesti kapuvas volt. Ebből nem lett gól, nem úgy Dubec kísérletéből, amivel először vezetett 3 góllal a vendégcsapat. A lilák nem adták fel, a 32. percben Coleman, a 37. percben Szirányi volt eredményes, máris egy gólra zárkózott az UTE. Hogy a vendégek kicsit nyugodtabban mehessenek pihenni, arról Podstavek gondoskodott röviddel a szünet előtt.

A harmadik harmadra is maradt a gólözönből, és ebben ismét a vendégek jártak az élen. A 43. percben az UTE megkapta a második gólt is emberelőnyben játszva, az ifjabbik Stefanka akciójából. 5 és fél perc múlva Hurtaj is beköszönt, ezzel már 4 gólos lett a vendégek előnye. Az UTE egy Dubetz-találattal válaszolt, de a kapu még azelőtt elmozdult, hogy a korong áthaladt volna a gólvonalon, így maradt az eredmény egészen az 58. percig, amikor is az utóbbi percek újpesti nyomása előbb érsekújvári kiállítást, majd hazai gólt eredményezett, Sommer lőtte a lilák első emberelőnyös találatát. Egy perc múlva Horváth András is betalált, de azt követően hiába hozta le a kapust az UTE, újabb gól nem esett. Az UTE rengeteg emberelőnyéből egy gólt lőtt és kettőt kapott, az Érsekújvár viszont mindkét előnyét kihasználta, ez döntött. A gólszüret végén az Érsekújvár nyert, de Ladislav Lubina csapata nem lehet büszke erre az eredményre.

Ancsin János: Reményteljes, hogy sok gólt tudtunk lőni. Sajnos a visszazárás nem működött védekezésben, sok kontragólt kaptunk. Megint sikerült két gólt kapni emberelőnyben, ami ilyen szinten, főleg az Érsekújvár ellen megengedhetetlen. Összességében pozitív az, hogy lőttünk 6 gólt, a Fradi elleni meccsre a védekezésen javítani kell.

Ladislav Lubina: Nagyon nem tudok mit hozzáfűzni a meccshez. Nyíltsisakos küzdelem volt. Hál’ Istennek sikerült végig kontrollálni az eseményeket.

Erste Liga, Megyeri út, 81 néző. Játékvezetők: Halassy, Varjú, Székely, Kormos.
Hajek: 80,5% (Szabó)
K
Krajcovic: 81,8% (Chovan)
Zalavári, Maklári, Szirányi, Pichler, Farkas
1
Siska, Pavesic, Hurtaj, Frolík, Weissmann
Horváth, Bereczki, Sweeney, Dubetz, Crichton
2
Sucharda, Baron, Uram, Caladi, Polcík
Garbacz, Sommer, Németh, Virág T., Virág Cs.
3
Zajac, Král, Podstavek, Dubec Marek, Stefanka M.
Fekti, Kovács, Dömötör, Coleman
4
Hardi R., Kubica, Korytko, Stefanka O., Uhnák
Ancsin János, Fekti Bálint
E
Ladislav Lubina, Stanislav Meciar
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 02:23 NZÁ PP Dubec Marek Podstavek Zajac
1-1 05:05 UTE Crichton Dubetz
2-1 08:46 UTE Virág Cs. Kovács
2-2 10:57 NZÁ Frolík Siska Weissmann
2-3 13:40 NZÁ SH Weissmann Hurtaj Pavesic
2-4 15:42 NZÁ PP Sucharda Weissmann Hurtaj
2-5 27:54 NZÁ Dubec Marek Podstavek
3-5 31:45 UTE Coleman Virág T. Crichton
4-5 36:16 UTE Szirányi Pichler
4-6 39:34 NZÁ Podstavek Dubec Marek Stefanka O.
4-7 42:55 NZÁ SH Stefanka O.
4-8 48:21 NZÁ Hurtaj Frolík Weissmann
5-8 57:19 UTE PP Sommer Virág Cs. Coleman
6-8 58:22 UTE Horváth Dubetz Sweeney
33 Kapura lövések száma 41
4 Kiállításpercek 14
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum